Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 43 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

22 OM: "Spijbelaars zijn misdadigers" (6)
21 "Ook linkse indoctrinatie op islamschool"
20 CGB: "Afwijzen taalachterstand is rassenhaat"
19 Aangifte voor negerstoel van 1000 volt (2)
18 Master of Terrorism aan de VU (10)
17 PvdA voorstander van nauwkeurige discriminatie (2)
16 Marokkaanse loverboys krijgen liefdesles (10)
15 SP-kinderen die vragen verspillen ons geld (6)
14 NieuwRechts is voor avondklok kut-Marokkanen (2)
13 Meneer TŲnissen van de HvA is een leugenaar (23)
12 Schoolbank.nl ruikt het grote geld (7)
11 Heil Donner! Ausweis bitte und schnell! (23)
10 Misdefinitie.nl wenst u een voorspoedig 2005
9 Hack eens een servertje (24)
8 Downtime: world offline op de webhost (4)
7 Adresgegevens 1782 HvA-Studenten op straat
6 ReŁnie: de confrontatie
5 Downtime website door volle server (3)
4 Het Parool valt uitgever aan. (2)
3 De miljoenendans: heruitgave boek een feit! (3)

9 # Hack eens een servertje #
Gepost door Misdefinitie op 24-12-2004 om 22:00.
Om het adressenschandaal was vorige week nogal wat herrie ontstaan. Er ontstonden roddels, geruchten en speculaties. Nu lees ik in de Havana (het weekblad van de HvA) een suggestie waar ik niet zo blij mee ben. In een artikel schrijft men:

"Afgelopen week hebben de NAW-gegevens van meer dan zeventienhonderd Informaticastudenten op de website Misdefinitie.nl gestaan. De gegevens waren gehackt van de officiŽle site van Informatica."

Dit soort zinsconstructies lokken natuurlijk de vervelende insinuatie uit dat ik als webmaster van misdefinitie.nl de gegevens zou hebben gehackt om het daarna als sensatiemateriaal op mijn website te zetten. Dat zie ik als een belediging. Ik distantiŽer me van alle illegale acties. De servers op de HvA waren zo slecht beveiligd dat iedereen zonder poespas alles eraf kon halen. Dat noem ik geen serieuze hackactie.

Het wordt eens tijd om wat orde op zaken te stellen en wat duidelijkheid te geven omtrent de "kraak". Over het eerste kan ik heel duidelijk zijn: ik heb het niet gedaan. Ik heb het ook niet laten doen. Sterker nog: die server is helemaal nooit gekraakt. De HvA stelde al sinds 2003 regelmatig alle adressen ter beschikking aan de buitenwereld. Ze dachten zeker dat het een leuke dienst was voor verstokte Informatica-nerdjes: zij konden met 1682 man dan in contact komen met maar liefst 76 meiden. Ze hadden een 3e jaars HvA-studentje aangenomen als stagiair om de servers te beheren. Dat mannetje was natuurlijk een meeliftertje geweest en daarom te stom om er even een paswoord op te zetten. Zodoende waren alle adressen reeds een jaar met regelmaat te downloaden.

In 2004 was dat wederom het geval. Ik surfde langs op de webpagina van de HvA en kwam zonder dat ik dat wilde terecht op een aantal pagina's waar die adressen stonden. Na wat speurwerk kwam ik erachter dat deze adressen al jaren door de HvA worden aangeboden. Er kraaide geen haan naar. Uiteraard werd het toen eens tijd voor actie, want het is mijn burgerplicht misdaad te melden. Ik kopieerde de gegevens als bewijsmateriaal, waarschuwde de pers (fijn gesprekje gehad met het ANP meneer de directeur?) en zette de gegevens op misdefinitie.nl online. Alleen om te laten zien dat het is gebeurd, want anders geloofde niemand het. Nu vraag ik u: de HvA zet deze gegevens jarenlang online voor iedereen en als ik dat doe ben ik opeens de grove privacy-schender die met alle juridische middelen moet worden bestreden.

Praatjes, dreigementen en steeds bij mij komen janken als er iets niet gaat zoals het hoort. Daar zijn ze op de HvA goed in. Ik rapporteer enkel over misstanden. Als zij niet zorgen voor misstanden, dan had ik er ook niet over kunnen rapporteren en hadden ze geen reden tot zaniken. Het overleg met advocaten slaat nergens op. Kom dan met die juridische stappen. Ik daag ze uit. Stuur maar een leuke brief van een advocaat. Ik spaar ze. Zolang er maar een leuk logo op zit vind ik alles best. Het is allemaal niet nodig. Ik ben veel te intelligent voor illegale activiteiten. Tegen de HvA zeg ik: "Als u iets niet zint, dan schrijft u maar een nette brief. Brieven met de strekking dat ik maar moet doen wat u wil kunt u daar steken waar de zon nooit schijnt".

Leuke laptop lag er in die kamer trouwens. Er verdwijnt wel eens wat...
Reacties: 24
Pagina's: 1 2

Reactie door Frederik (gast) op 02-02-2005 om 14:49.
Probeer uw stellingen eens met bijbehorende argumenten te onderbouwen *****. Het staat vol met drogredeneringen en dat hoef ik u als ingenieur hopelijk niet uit te leggen. Ik deel overigens ook dat het leveren van gegrond commentaar iets anders is dan vervelend doen. Zou het kunnen dat u het niet bij het rechte eind heeft?

Reactie door Misdefinitie op 02-02-2005 om 19:53.
Iedereen kan het bij het verkeerde eind hebben, maar bepaald gedrag is hier niet toegestaan. Belangrijke regels in deze context:
1) Geen bewering na een artikel; zeker niet zonder onderbouwing. Een reactie dient iets toe te voegen aan de website. Wat heb ik aan schreeuwlelijkers die enkel lopen te roepen dat het onzinnig is?
2) Geen verzoek om onderbouwing als men dat zelf niet doet. Van de lezer wordt verwacht dat hij kennis neemt van het artikel. Het artikel zelf geeft veelal stellingen waarover gepraat kan worden.
3) Geen gedrag waarvan iemand redelijkerwijs kan vermoeden dat het enkel wordt gedaan om te stoken.

Het enkel leveren van vervelend commentaar is hier niet voldoende. Ik weet ook wel dat bepaalde mensen enkel op deze website komen om te stoken. Het zijn ook toevallig enkel mensen van de HvA of die uit de HvA posten.

Zij zijn bij deze allemaal gewaarschuwd. Geen stookgedrag en zeker niet schijnheilig doen. Ik ben niet dom. In beginsel mag iedereen hier posten, maar zodra ik merk dat er mensen op de schoot van de schoolleiding van de HvA herrie lopen te schoppen op deze site volgen er maatregelingen. Zo vreemd is dat niet. Ik houd niet van mensen die stiekem dingen doen en later stellig doen alsof ze niet weten dat ze iets fout doen. Het doel van deze website is juist dat soort mentaliteit boven tafel te krijgen.

Reactie door hans (gast) op 05-04-2005 om 13:32.
Hť homo's kappuh nou, zielige kinderlijke snotapen. Misschien snappen jullie deze text wel.

Reactie door Misdefinitie op 05-04-2005 om 22:15.
Sommige onderwerpen lijken te gevoelig om op een fatsoenlijke manier te bespreken heb ik het idee.

Reacties: 24
Pagina's: 1 2

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.