Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 42 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

42 Racisme is hier streng verboden (2)
41 Lonsdale-dragers stelselmatig gestigmatiseerd (2)
40 NSB-providers helpen Brein
39 MKB: "Moslims kunnen het wel schudden"
38 Debat met staatsrukker Rutte
37 Protocol om ongehinderd te naaien
36 Week van racisme geopend (1)
35 Ubbo Emmius discrimineert autochtonen (17)
34 Mishandeling door 20 kut-Marokkanen (2)
33 Marokkaanse kinderen mishandeld
32 Google: "De waarheid over allochtonen" (10)
31 Alleen Nederlander gestraft bij rassenrel (2)
30 Prof: "Op naar de sharia; liefde bestaat niet"
29 "Scheer moslims met meerdere kammen" (6)
28 Nederlanders emigreren door import (2)
27 Moslimradicalen op de HvA aangepakt (10)
26 Politiestaat Donner verder uitgebreid (2)
25 Afkomst crimineel minder vermeld
24 Rutte: "Alleen IK mag 7,5 jaar studeren" (2)
23 Extreem linkse bijeenkomst in Amsterdam (8)

24 # Rutte: "Alleen IK mag 7,5 jaar studeren" #
Gepost door Misdefinitie op 04-03-2005 om 16:16.
In de Telegraaf stond vandaag te lezen dat staatssecretaris M. Rutte niet begrijpt waarom de studenten actie voeren. Hij lijkt wel meer niet te begrijpen. Wat een vieze vuile domme hypocriet is Rutte toch: zelf deed hij er maar liefst 7,5 jaar over om een studie geschiedenis af te ronden. Een studie waar slechts 4 jaar voor staat. Hij zou moeten weten dat er talloze omstandigheden zijn waardoor een studie niet binnen de tijdsduur valt af te ronden. Zelf had hij deze omstandigheden niet. Hij koos er zelf voor om andere activiteiten te verrichten waardoor zijn studie in het slob raakte.

Rutte meldt dat hij het redelijk vindt dat studenten een studie binnen 5,5 jaar afronden. Zelf heeft hij nu een grote bek. Hij kon rustig bijna 8 jaar aanmodderen tegen zeer gunstige studiefinancieringsvoorwaarden die nu ook al allemaal afgeschaft zijn. Als het verdomme dan zo redelijk is, waarom slaagde hij er zelf niet in ondanks dat hij zoveel geld kreeg dat hij er naast niet hoefde te werken? Studenten zouden moeten eisen dat hij per direct 2 keer 4500 euro van zijn salaris inlevert omdat hij er 2 jaar te lang over deed. Laat hem dan ook zijn titel inleveren, want als hij toentertijd 4500 euro per jaar had moeten betalen had hij zijn studie nooit kunnen afronden. Iemand die zich niet kan inleven in de situatie van studenten moet maar een andere baan gaan zoeken.

Afgezien van de hypocrietheid die van deze maatregel afkomt valt de ongelofelijke stomheid van de heer Rutte ook weer op op andere gebieden. Ik zal nog een aantal verklaringen geven waarom het waanzin is dat het collegegeld zo onevenredig wordt verhoogd:

1) Toen men vroeger studeerde kreeg men heel veel geld om het allemaal te bekostigen. Collegegeld was toen makkelijker op te brengen, studies waren lichter, je mocht er langer over doen en omdat je geld kreeg hoefde je naast de studie niet te werken om toch in levensonderhoud te kunnen voorzien. Nu is alles afgeschaft, zijn de studies veel zwaarder geworden, moet het allemaal in een klaarstoomcursus van 4 jaar klaar zijn en hebben ze een voltijdse belasting van 40 uur per week nodig voor de studie. Gevolg: studenten kunnen naast hun studie bijna niet werken en ze worden vrijwel nooit betaald voor hun voltijdse werk. Een student krijgt ook geen uitkering met als gevolg dat er toch gewerkt moet worden. Dat heeft een enorme invloed omdat het ten koste gaat van de studie. Rutte wil studenten die werken tijdens de studie om het hoofd boven water te houden extra benadelen door zijn maatregel.

2) 1500 euro is al veel te veel geld voor een studie. Zeker als er gekeken wordt naar wat studenten er daadwerkelijk voor terug krijgen. Ze maken het merendeel van de tijd niet eens gebruik van de faciliteiten van de onderwijsinstelling aangezien ze praktijkopdrachten of stages uitvoeren. In het boek "De misdefinitie van de HvA" is berekend dat 1500 euro per jaar veelal neerkomt op 20 euro per uur! Gaat men het verhogen tot 4500, dan loopt de kostprijs voor de student op tot 60 euro per uur. Dat is bespottelijk en valt buiten al het redelijke.

3) Hogescholen en universiteiten zijn bijna altijd zelf de schuldige als het gaat om studievertraging van studenten. Ze houden studenten aan het lijntje, ze zijn lui en door ellenlange bureaucratie duren bepaalde studieonderdelen letterlijk maanden tot jaren extra. In het bovengenoemde boek valt te lezen dat een simpele praktijkstage van een half jaar bijna 2 jaar duurt door afhandeling van alle bureaucratie en pesterijen van docenten. Aan een scriptie van hooguit 2 maanden is de student gemiddeld een jaar kwijt omdat verschillende versies van die scriptie beoordeeld moeten worden. 3 maanden lang wachten per beoordeling is eerder regel dan uitzondering. Met 5 versies ben je ook daar weer 1,5 jaar verder. Studenten die voor een universitaire opleiding een onderzoek moeten doen van 3 maanden doen daar veelal 2 jaar over. Niet omdat ze zelf niet keihard werken, maar omdat de universiteiten zoveel tijdrekken dat het jaren duurt voordat het afgerond is. Kort gezegd: studenten hebben studievertraging heel vaak niet in de hand. Er spelen regelmatig dat soort dingen op onderwijsinstellingen en meneer Rutte zou eens moeten nadenken over maatregelingen om dat soort dingen te voorkomen.

Het gedrag van de UvA wijkt ook totaal af van het normale. Studenten hebben niet zomaar het Maagdenhuis bezet: ze zijn zich ervan bewust dat ze studievertraging oplopen door gesodemieter binnen de universiteit. Slechte docenten die maar tijd blijven rekken zouden nu zorgen voor 4500 euro extra schade en rechtenstudenten kunnen zich op de UvA niet eens fatsoenlijk voor colleges inschrijven vanwege de drukte. Logisch dat studenten hiervoor ook komen protesteren bij het College van Bestuur van de UvA. De UvA wil echter een doofpot en liet de studenten met geweld uit het Maagdenhuis rammen door de politie.

4) Heer Rutte heeft de studenten zelf aangeraden om actie te voeren om op te komen voor hun rechten. Zijn handelswijze is geen zuivere koffie. Eerst zeggen dat iemand iets moet doen en dan degenen die het doen voor de rechter slepen. Uitlokking is ook een strafbaar feit.

Samengevat is de hoge prijs om 3 redenen niet te rechtvaardigen: de omstandigheden in de maatschappij zijn veranderd waardoor studenten veel meer tijd moeten steken in werk in plaats van in de studie, het staat niet in verhouding tot wat de student ervoor krijgt, de kwaliteit van het onderwijs deugt niet en onderwijsinstellingen zijn vaak zelf de schuldige aan studievertraging.

Mijnheer Rutte, als u het nu nog niet begrijpt, levert u dan ook maar uw VWO diploma in. Als u die heeft tenminste...
Reacties: 2
Pagina's: 1

Reactie door frazzled (gast) op 15-05-2005 om 17:55.
"hypocrietheid"
Hypocrisie heet dat...

En ja, meneer Rutte barst van de hypocriete ideeŽn. Je merkt echt dat studenten alleen maar bezig zijn met snel afstuderen, ze hebben zelfs geen tijd meer om mee te gaan op studiereisjes laat staan een bestuursfunctie op zich te nemen, terwijl meneer Rutte daar nu juist zoveel nuttige tijd aan besteedde.

Reactie door Misdefinitie op 15-05-2005 om 23:25.
Zelfs zonder bestuursfuncties is het vaak moeilijk om optijd de studie af te ronden. Machtsspelletjes van onderwijspersoneel is de grootste oorzaak voor de meest bizarre studievertragingen.

Van een bestuursfunctie zou men nog kunnen zeggen dat het vrije keus is, maar tegenover machtsmisbruik heb je als student niks in te brengen.

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2023.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.