Misˇdeˇfiˇniˇtie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 43 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

22 OM: "Spijbelaars zijn misdadigers" (6)
21 "Ook linkse indoctrinatie op islamschool"
20 CGB: "Afwijzen taalachterstand is rassenhaat"
19 Aangifte voor negerstoel van 1000 volt (2)
18 Master of Terrorism aan de VU (10)
17 PvdA voorstander van nauwkeurige discriminatie (2)
16 Marokkaanse loverboys krijgen liefdesles (10)
15 SP-kinderen die vragen verspillen ons geld (6)
14 NieuwRechts is voor avondklok kut-Marokkanen (2)
13 Meneer Tönissen van de HvA is een leugenaar (23)
12 Schoolbank.nl ruikt het grote geld (7)
11 Heil Donner! Ausweis bitte und schnell! (23)
10 Misdefinitie.nl wenst u een voorspoedig 2005
9 Hack eens een servertje (24)
8 Downtime: world offline op de webhost (4)
7 Adresgegevens 1782 HvA-Studenten op straat
6 Reünie: de confrontatie
5 Downtime website door volle server (3)
4 Het Parool valt uitgever aan. (2)
3 De miljoenendans: heruitgave boek een feit! (3)

20 # CGB: "Afwijzen taalachterstand is rassenhaat" #
Gepost door Misdefinitie op 18-02-2005 om 18:36.
De Telegraaf schrijft weer een eigenaardig stukje over het weigeren van leerlingen. Terwijl scholen geheel zelf mogen bepalen welke leerlingen ze aannemen (een school heeft namelijk ook de verantwoording voor die leerling als hij eenmaal aangenomen wordt) en ze als de school te vol wordt beperkende maatregelingen mogen nemen om dat tegen te gaan schreeuwt de Commissie Gelijke Behandeling dat iedereen geweigerd mag worden behalve als het gaat om zwarte allochtonen.

Het wordt weer typisch als een kwestie van ongelijke behandeling gezien als allochtonen er de dupe van worden, maar ze gaan niet in op de discriminatie die autochtonen ervaren als zij worden afgewezen door een school. Scholen hebben te maken met een bepaald maximum aan leerlingen dat ze aankunnen omdat de huisvesting en faciliteiten van de school nu eenmaal beperkingen kennen. Om creatief met deze beperking om te gaan is het toegestaan om leerlingen te weigeren en anderen juist toe te laten. Zo worden er op veel scholen eerder leerlingen toegelaten met een "schoon" verleden (dat wil zeggen dat ze niet eerder van school zijn getrapt), broers en zussen van leerlingen die al op die school zitten en mensen in bepaalde buurten dichtbij de school.

Verder wordt er gekeken naar concrete achterstanden in ontwikkeling, kennis en vaardigheden. Iemand die de taal niet beheerst vereist extra zorg, behandeling en begeleiding. Zo'n leerling kan helemaal niet gelijk behandeld worden, want hij heeft iets extra's nodig. Een aantal scholen kunnen dat niet bieden en wijzen dan terecht de leerling af om later niet in de problemen te komen. Het betreffen geheel objectieve criteria waarop leerlingen al dan niet geweigerd kunnen worden en ze gelden voor iedereen. Een blanke leerling die niet aan de eisen voldoet wordt net zo goed afgewezen, maar dat wordt kennelijk niet erg gevonden. Zodra het echter een zwarte betreft die afgewezen wordt gaat men bij de Commissie Gelijke Behandeling (alleen voor zwarten) op de achterste poten staan.

In hun oordeel geven ze een verkeerde voorstelling van zaken. Ze vinden dat het anti-discriminatiebureau gelijk heeft dat zwarten niet gediscrimineerd mogen worden. Daarbij even vergetend dat blanken ook geweigerd kunnen worden. Er wordt overduidelijk onderscheid gemaakt op de bovengenoemde objectieve criteria, maar een paar juristen weten het wel weer recht te lullen door het gevoerde beleid te definiëren als een beleid dat onderscheid maakt op basis van ras. Het wordt zo neergezet dat ze de scholen rassenhaat in de schoenen kunnen schuiven. Als argument voor deze beschuldiging naar de scholen beweren zij dat er slechts "een vermoeden bestaat omdat de scholen niet voldoende bewijs naar voren hebben kunnen schuiven dat ze het beleid voor iedereen laten gelden". Helemaal mooi. Willen ze soms dat scholen elk gesprek op video nemen? Bovendien geldt hier in Nederland dat degene die beschuldigt moet bewijzen. Het bewijs dat alleen zwarten worden afgewezen is er evenmin en scholen zijn onschuldig totdat het tegendeel is bewezen. Alleen daarom al zou de beslissing van de commissie vernietigd moeten worden.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.