Misˇdeˇfiˇniˇtie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 43 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

22 OM: "Spijbelaars zijn misdadigers" (6)
21 "Ook linkse indoctrinatie op islamschool"
20 CGB: "Afwijzen taalachterstand is rassenhaat"
19 Aangifte voor negerstoel van 1000 volt (2)
18 Master of Terrorism aan de VU (10)
17 PvdA voorstander van nauwkeurige discriminatie (2)
16 Marokkaanse loverboys krijgen liefdesles (10)
15 SP-kinderen die vragen verspillen ons geld (6)
14 NieuwRechts is voor avondklok kut-Marokkanen (2)
13 Meneer Tönissen van de HvA is een leugenaar (23)
12 Schoolbank.nl ruikt het grote geld (7)
11 Heil Donner! Ausweis bitte und schnell! (23)
10 Misdefinitie.nl wenst u een voorspoedig 2005
9 Hack eens een servertje (24)
8 Downtime: world offline op de webhost (4)
7 Adresgegevens 1782 HvA-Studenten op straat
6 Reünie: de confrontatie
5 Downtime website door volle server (3)
4 Het Parool valt uitgever aan. (2)
3 De miljoenendans: heruitgave boek een feit! (3)

19 # Aangifte voor negerstoel van 1000 volt #
Gepost door Misdefinitie op 16-02-2005 om 00:06.
De Telegraaf meldt ons dat niemand aangifte heeft gedaan voor de carnavalswagens die met vermeende racistische teksten door de stad zouden hebben gereden tijdens het carnaval. Aangezien het de politie in eerste instantie ook niet was opgevallen zou men moeten concluderen dat de grote mediaophef hoogstens bedoeld was om zieltjes te winnen voor verouderde ideeën. Het betreft hier gewoon een grapje van wat boerenjongens. Dat moet kunnen toch? We zijn allemaal jong geweest.

Het Bureau Discriminatiezaken West-Brabant wil echter de gebeurtenissen weer aangrijpen om eens in het nieuws te komen. Zij zijn van mening dat er hier discriminatie in het spel is. Naar mijn idee een onbegrijpbaar standpunt. Discriminatie betekent immers onderscheid maken. Waar wordt het onderscheid hier dan gemaakt? Het enige dat men zou kunnen bedenken is dat het discriminatiebureau een stoel voor enkel negers discriminatie vindt. Ze willen zeker zelf ook een stoel van 1000 volt hebben om op te zitten. Waarom vragen ze dat dan niet gewoon in plaats van met sensatie de pers op te zoeken? We zouden het moeten toejuichen dat zulke mensen ook op die stoel willen plaatsnemen. We maken daarin geen onderscheid en dus discrimineren we ook niet.

Vol = vol is ook geen discriminatie maar een simpele constatering. Formalistisch gezien zou men het zelfs nog kunnen opvatten als een vergelijking. Vol = vol, druk = druk en verder nog alle varianten die u kunt verzinnen. Verder proberen onruststokers van alles uit de kast te halen om het stempel racisme op te kunnen plakken. Zo zou HH staan voor de 8ste letter in het alfabet en zou dat weer refereren naar Heil Hitler. Waanzin. Zo kan je alles wel verzinnen. Mensen die een hekel hebben aan homo's zouden kunnen bepleiten dat die letters staan voor Haagse Homo's. Ze blijken goed in het vinden van een stok om een hond te slaan. Gelukkig weten wij wel beter. Een aantal mensen menen een "White Power" teken gezien te hebben. Een dergelijk teken verbieden lijkt dubieus: Danoontje Power wordt immers ook gewoon toegestaan.

Terwijl niemand het nodig vond om aangifte te doen omdat de teksten op de wagens kennelijk hun eigen gedachten en die van het Nederlandse volk weerspiegelden deed het bureaudiscriminatie zelf maar aangifte voor discriminatie. Jammer genoeg is hier overduidelijk geen sprake van discriminatie. Een negerstoel van 1000 volt impliceert helemaal niet dat de mensen van het bureau niet met hun blanke gat op die stoel mogen zitten. Graag zelfs, dan zijn we er meteen vanaf. We zijn al zover dat het aanbieden van een stoel cq geschenk niet meer mag in Nederland.
Reacties: 2
Pagina's: 1

Reactie door frazzled (gast) op 15-05-2005 om 18:10.
En zo kun je racisme heel goed wegpraten...walgelijk vind ik dit stukje, echt walgelijk...

Dus als ik een carnavalswagen maak met "dood aan alle joden" erop (de letterlijke vertaling van een 1000 voltsstoel is toch echt "dood") dan is dat geen racisme? ga toch fietsen...

Reactie door Misdefinitie op 15-05-2005 om 23:22.
Zoals hierboven al staat impliceert "negerstoel" niet dat de stoel enkel bedoeld is voor een bepaald ras. Daarmee is het geen racisme. Verder is "negerstoel 100 volt" slechts een label voor die stoel. Is dat zo speciaal? Een voltageaanduiding is voor electrische apparaten heel normaal. Ook betekent 100 volt niet dat je iemand de dood wilt hebben. U weet wellicht wel dat het bij stroom niet alleen gaat om de voltage, maar ook om de ampčre (stroomsterkte). 1000 volt impliceert dus ook geen dood. Om nog maar te zwijgen dat u niet eens weet of de stoel wel aan staat of niet.

In tegenstelling tot uw voorbeeld: "dood aan" verwijst naar een specifieke aanvalshandeling. Dat mag niet.

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.