Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 34 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

202 We maken Wouter Bos kapot!
201 Discussie HRA "taboe" te eenzijdig
200 Verwaande bedrijven zorgen voor tekort
199 Nieuw Rechts verslagen door eigen toedoen
198 Trein moet harder? Liever minder stilstaan!
197 Wizzle-chagrijn garant voor slechte service
196 Deel emailadressen CU2 openbaar voor spammers (2)
195 Turks racistisch nationalisme: Eigen Volk Eerst!
194 Halsema vol met tegenstrijdig gepruttel
193 Schipholbrand voer voor excuuscultuur
192 Registreren? Anonieme e-mail niet toegestaan!
191 PvdA gelooft niet in eigen racistische ideologie
190 Troonrede op propagandadag
189 Donner (CDA) misbruikt democratie voor sharia
188 Het trauma van 9/11
187 Een, twee, in de maat! Leve de politiestaat!
186 Opzouten met die uitkeringen
185 Rechtse websites in moeilijk vaarwater (4)
184 Ik heb een hekel aan politie
183 Rode rakkerpropaganda van de PvdA

185 # Rechtse websites in moeilijk vaarwater #
Gepost door Misdefinitie op 30-08-2006 om 02:02.
Een land dat inmiddels meer buitenlandse invloeden in zijn cultuur kent dan wat er oorspronkelijk aanwezig was kent doorgaans een zeer linkse doorsnede van een mengelmoes van volkeren. Zoveel mensen zoveel meningen, maar als het om de hokjes links en rechts gaat heeft de doorsnede ondanks een grote verscheidenheid aan meningen toch een globale opvatting. Links zijn en denken wordt neergezet als sociaal zijn, terwijl een rechts gedachtegoed al heel snel geassocieerd wordt met de duistere racistische kanten van het leven. Rechtse minderheden hadden tot een slordige 10 jaar geleden in de maatschappij geen kansen om hun opvattingen aan de wereld kenbaar te maken. Met de komst van het internet kreeg het rechtse geluid voeten aan de gronden en zagen er regelmatig nieuwe websites het levenslicht. Door vergeldingsacties van de vijand worden zij echter regelmatig verdreven. Rechts denken blijkt gevaarlijk.

Traditionele media hadden het destijds heel eenvoudig. Ze hadden de fysieke macht over het product dat zij leverden. Magazines, drukwerk, promotie, kranten, radio en televisie zijn in handen van een aantal directeuren die omwille van hun gekleurde politieke vorming andersdenkenden de mond kunnen snoeren door simpelweg geen toegang te verschaffen tot het medium. Ook kunnen zij eenvoudig legaal discrimineren door de ene opvatting meer steun en zendtijd te geven dan de andere opvatting. Het levert grote gevaren op voor andersdenkenden. Doordat de media een groot publiek bereiken dat dagelijks urenlang kijkt en luistert, bepalen zij voor het overgrote deel de opinie en gemoedstoestand van het volk. Propaganda kan, indien het maar vaak genoeg herhaald wordt, zorgen voor een intense haat bij grote groepen mensen.

Wie in de media zegt dat een hond mishandeld is, kan ervan op aan dat er mensen opstaan om het recht in eigen hand te nemen. Hetzelfde geldt voor politieke opvattingen. Wie als aanhanger van het linkse gedachtegoed regelmatig in de media laat doorschemeren dat rechts denken per definitie gelijk staat aan haatzaaien en racisme, hoopt dat in Nederland de gekken opstaan om alles wat er volgens hen te Nederlands uitziet en zich rechts gedraagt af te slachten. Het is een oude truc om bij mensen woede op te wekken door iets zieligs of emotioneels te laten zien. Vervolgens is het benoemen van een groep als de schuldige voldoende om de ratten te activeren die als kippen zonder kop het geweld jegens onschuldige mensen niet schuwen. Het linkse trucje staat niet voor niks bekend als het fascisme.

Het nieuwe technische platform dat het internet biedt heeft voor ongekende mogelijkheden gezorgd voor rechts denkenden, maar de traditionele manier waarop fascisten werken is nauwelijks veranderd. De manier is hooguit aangepast om zich op het internet te doen gelden. Ouderwetse handelswijzen zoals leugen, bedrog, laster, smaad, oproepen tot haat en geweld blijven onfeilbaar. Ook op het internet. Daarom hebben rechtsgeoriŽnteerde websites het zeer moeilijk op het internet. Zodra de website in de lucht is wordt deze bezocht door dat gespuis dat in elk woord een racistische uiting meent te zien. Of ze klassificeren het op z'n minst als asociale uiting, want daarmee hopen ze hun achterban te motiveren tot actie. Kern van het principe is haat zaaien en beulen mobiliseren.

Het fascisme is al uitvoerig besproken op deze website en er is nog geen noodzaak om dat te herhalen. Om stof tot nadenken te geven wil ik wel een aantal rechtse websites laten passeren die in moeilijk vaarwater zijn geraakt door acties van hun tegenstanders.

Nieuw Rechts: duidelijk inconsequent.

Een steeds bekender wordend voorbeeld is de zaak van de politieke partij Nieuw Rechts. Weliswaar geen clubje of website die ermee opgehouden zijn, maar ze hebben niet voor niks een .eu domein moeten registreren. De .nl variant zijn ze namelijk kwijtgeraakt na een slinkse actie op weblog GeenStijl waardoor de website ten onder is gegaan. De actie werd niet door GeenStijl georganiseerd, maar een platform bieden om mensen op te roepen om massaal te gaan downloaden heeft op zo'n grote en bekende website natuurlijk de nodige gevolgen. Fanatiekelingen sloegen met z'n allen aan het lurken met als gevolg dat de partij met een torenhoge rekening voor dataverkeer opgescheept zit. De financiŽle nood zit zo hoog dat John Middelpootman, naar eigen zeggen een belangrijk kopstuk in het kader van Nieuw Rechts, het zonder tapijt moest doen in zijn woning.

Leden en sympathisanten worden regelmatig op de korrel genomen en gefotografeerd. Op een aantal foto's zijn de gevolgen te zien van het elke dag bikken uit de frituurpan. Echte vijanden gaan echter nog een flink stapje verder. Op Kafka is een heel verhaal te lezen waarin Nieuw Rechts al eerder afgekraakt werd in 2004. Recent, tijdens de periode van de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar, ondernamen zij nogmaals een poging om de partij in een kwaad daglicht te zetten. Al wordt er eerlijk vermeld dat de voorman van Nieuw Rechts, Micheil Smit, geen neonazi is. Hij zou volgens de Antifa wel omgaan met neonazi's en daar knelt volgens hen de schoen. De partij wordt stelselmatig neergezet als extreem rechts, maar de antifa zijn aan de andere kant van het politieke spectrum veel gevaarlijker.

Behalve een groot deel van de internetgemeenschappen en een aantal extreme vijanden die er alles aan doen om de partij te dwarsbomen stellen ze zich ook vijanden voor die volgens de partij met behulp van platvloerse smaad en laster een partij zwart proberen te maken. We noemen hier in het bijzonder de website michielsmit.com waarop Jimbo (gefingeerde naam) ons wel eens op humoristische wijze kennis laat maken met een andere wereld achter Nieuw Rechts. In een audiobestand valt te horen dat ze hem helemaal niet zwart maken: "We maken hem niet zwart; hij is zo wit als de tering." Verder moet vooral John Middelman het wel eens ontgelden als hij weer eens aangegeven heeft nooit meer te reageren en het dan stiekem toch niet kan laten.

Medelijden hoeft u echter niet te hebben. Echte laster is natuurlijk best triest. Het willekeurig en doelloos schelden op personen is ook niet het niveau dat we hier ambiŽren. Toch heeft het iets humoristisch. Want laten we eerlijk zijn: de opgenomen audiogesprekken op michielsmit.com kennen best stukken waar zelfs u smakelijk om kunt lachen. Ja, het is een beetje plat en het is een beetje flauw. Dat willen we best beamen. Maar het idee om een paard van Troje uit te horen middels een interview, tegelijkertijd allerlei dingen te zeggen over de politieke partij en dan ook nog met een vervormde stem de rel-Marokkaan uithangen is best briljant te noemen. Anoniem dat wel. Maar wie is er tegenwoordig nu zo gek om met naam en toenaam op het internet te staan? Dat is gevaarlijk.

Virtueel vaderland.

Een andere website met een virtueel graf is virtueel vaderland. Opgezet door een aantal figuren van Nieuw Rechts probeerden zij de nieuwe geheime dienst uit te hangen. Gewapend met een aantal complottheorieŽn suggereerden zij banden met de AIVD, de media en diverse andere organisaties waar wij het bestaan echt niet van willen weten. Gay pride world wide misschien? Wie zou het zeggen. Nogal hoog van de toren blazend kondigde de "organisatie" aan terroristische aanslagen te kunnen voorspellen. Dat deden ze dan ook meesterlijk. Ze schreven een persbericht uit om ons te waarschuwen voor aanslagen. Pure flauwekul natuurlijk. U vliegt heus wel een keertje de lucht in en Nederland raakt heus nog wel een keertje in een burgeroorlog, maar zij waren niet bij machte om het te voorspellen. Extremistische moslims waren volgens de website niet blij met hun aandacht. Na een aantal bedreigingen hield men het dan ook voor gezien.

Trouwens, er stond me ook nog eens een Nieuw Rechts initiatief bij dat stopafa heette. Ook verdwenen van het net, maar dan compleet verdwenen. Zou het soms niet goed gaan als alles zo mislukt?

Democrates.

Democrates.net was jarenlang een stek waar veel nationaal socialisten zich verzamelden. De vaak harde uitspraken over de maatschappij en scherpe opmerkingen over onze multi-culturele samenleving vielen niet altijd in goede aarde van de communistisch georiŽnteerde medemens. Hoewel het beiden socialisten zijn zit er toch een verschil in denkwijzen. De eerste groep hanteert het motto "eigen volk eerst" terwijl de communistische groep het motto "wij en ander volk eerst" nastreeft. Kort gezegd: het verschil tussen nationaal en internationaal socialisme.

De communisten (doorgaans de allochtone exemplaren) kwamen er regelmatig herrie schoppen. Het racisme was niet om aan te horen. Zo werd er beweerd dat de blanken schuld hadden aan het criminele gedrag van zwarten. De blanken zouden de zwarten namelijk niet genoeg geld geven en in hun beleving is het onvoldoende gratis krijgen van financiŽle middelen een rechtvaardiging voor criminaliteit. Zwarte humor als het ware. Ja ja. En allochtonen zijn heel sociaal. Ze komen altijd met z'n allen vragen of we een probleem hebben. Ook werd ons Westerse systeem als minderwaardig gezien door de communisten. Wij willen namelijk werken voor ons geld en dat mag niet: we moeten werken voor een ander. De politie zou bestaan uit fascisten die enkel allochtonen discrimineren. U begrijpt het al: nationaal socialisten en de rechtse orde zeiden er wat van en werden toen natuurlijk weer uitgescholden als racisten. Over hypocrisie gesproken...

De website is inmiddels gesloten. Naar eigen zeggen niet eens door linkse rakkers of anti-discriminatiebureau's, maar omdat ze graag levend van hun oude dag willen genieten. Dat is hun goed recht uiteraard. Ze roepen iedereen op om vooral kritisch te blijven en ons niks te laten wijsmaken. Daar heeft u uiteraard Misdefinitie ook voor, maar zij benoemden een andere opvolger. Namelijk !uitkijk. Democratesvolk is grotendeels naar die website gegaan. Aangezien zij nogal baanbrekende oplossingen hadden voor de opruiming van volk dat hen niet aanstaat (namelijk de gaskamer) kregen ze het daar al gauw aan de stok met de admin. De admin vindt neonazi's namelijk niet zo lief en heeft er al gauw een aantal verbannen. Het is onbekend of zij op zoek zijn naar een nieuwe stek.

Kent u er meer?

Bovengenoemde websites kwamen uit een selectie van de websites waarvan bekend is dat ze vrij rechts georiŽnteerd waren/zijn of in elk geval zo bekend stonden bij het (linkse) publiek. Er zijn er vast wel meer. Ook zijn er websites die aan sluiting zijn ontsnapt. Zo heeft de multikulkrant wel eens een oproep gedaan aan mensen om aan te geven of ze de website wilden overnemen. Ook wilde een GroenLinks troela de website aanklagen omdat er een stuk tekst geciteerd zou zijn zonder vermelding van de bron. Her en der op internet zullen ook vast wel websites te vinden zijn dit in het rijtje rechts + gesloten, bijna gesloten of websites waarbij de linkse tegenpartij een (juridische) poging deed. Dus als u op of aanmerkingen heeft, schroom dan vooral niet om ze te geven middels een reactie op dit artikel.
Reacties: 4
Pagina's: 1

Reactie door Guard op 31-08-2006 om 11:52.
Het is niet alleen zo dat rechtse websites het alleen moeilijk hebben door de druk van de linkse medemens, maar ook van stichtingen als het MDI en de Anne Frank Stichting, die op hun beurt weer naar justitie stappen.

Ik herinner me nog een aflevering van TweeVandaag waarin gezegd werd dat justitie te weinig deed aan rechts-extremistische uitingen op internet. De website: http://www.tweevandaag.nl/index.php?module=PX_Story&func=view&cid=2&sid=30458# , het filmpje: http://www.tweevandaag.com/call.php?module=PX_Video&func=view&vid=19892&startvideo=1.

Dat filmpje laat trouwens goed zien wie er echt gevaarlijk zijn. Extreem-Rechts moet door de politie worden beschermd om niet door Extreem-Links in elkaar geslagen te worden. Verder is de vergelijking van Extreem-rechtse website met de Hofstad Groep op zijn minst 'vreemd' te noemen. Natuurlijk worden weer de meest extreme uitingen getoond, maar over bijvoorbeeld Maroc.nl, waar het taalgebruik in bijna elke reactie dat van Stormfront overtreft (bijv 'uitroeien van blanke honden'), wordt eenzijdig als het programma is, niet gesproken.

Wanneer men begint op te roepen tot vernieling of doodslag ga je de grens over en moet je worden aangepakt, laat dat vooraan staan, maar wanneer men kijkt op bijvoorbeeld een site als Stormfront (niet dat ik daar zo vaak kom) ziet men dat het gros van de berichten niet oproept tot wat dan ook en dat de site als discussieplatform voor (extreem) rechtse mensen gebruikt wordt (en discussie/nadenken kan alleen maar aangemoedigd worden toch?)

Reactie door Misdefinitie op 31-08-2006 om 15:37.
Het MDI en de Anne Frank Stichting staan ook bekend als links gekleurde organisaties. Dat zij nauwelijks gehoor hebben gevonden bij justitie verbaast me niks. Justitie zou in opdracht van die organisaties en de politiek maar al te graag willen optreden tegen rechtsextremisme, maar het probleem is dat extreem rechts in veel gevallen slechts een klassificatie is van zeer linkse mensen. Justitie kan niet zomaar uitspraken vervolgen puur om het feit dat anderen die uitspraken extreem rechts vinden.

Het item van TweeVandaag vind ik sterk gekleurd en getuigen van hypocrisie. Doodgewone discussies worden extreem rechts genoemd en de achterban van extreem linkse websites zijn inderdaad nog een graadje erger. Ik vind het een zeer slechte zaak dat het enkel roepen dat iets racistisch is kennelijk een vrijbrief wordt om te vernielen en geweld te gebruiken. Terwijl dat nu juist het gedrag is dat zij zo afkeuren.

Het etiket dat men op de partijen plakt vind ik ook zeer dubieus. Waarom vallen de NVU en Stormfront onder extreem rechts, terwijl de tegenstanders die nota bene wel geweld gebruiken onder de noemer "anti-fascist"? Associeer hen dan met extreem links als men dan toch de labels links en rechts wil gebruiken. Ik pleit voor een goede afbakening van wat nu wel en niet onder strafbare racisme valt. Daar zullen zij natuurlijk niet aan mee willen werken, want als Stormfront moet sluiten om de uitspraak "Alle Arabieren moeten terug naar de woestijn", dan moeten linkse websites met "Alle blanken moeten dood" zeker sluiten. Laat dat nu net niet hun bedoeling zijn.

Reactie door MichielSmit.com op 23-09-2006 om 19:53.
Een vermakelijk stuk en goed gefundeerd. De meeste mensen denken (terecht) dat het afsluiten van de NieuwRechts.nl website komt door de actie van GeenStijl. Dit is niet waar, ook al heeft Michiel Smit dit geroepen. Het komt namelijk omdat Michiel al meer dan een jaar consequent NIET betaald aan de webhosting (ShockMedia). Michiel heeft daar namelijk iets van 15 a 20 websites gehost. Schuld loopt nu in de duizenden euro's. Cargawar heeft zelf ook contact gehad met hun hosting provider:
http://cargawar-v2.blogspot.com/2006/03/nieuw-rechts-webstek-game-over.html

Tevens viel ons op dat Michiel Smit de site www.vlaamsbelang.nl geregistreerd heeft. We vragen ons sterk af of ze hiervan op de hoogte zijn.

Succes met jullie site!

mvg,

MichielSmit.com team

Reactie door Misdefinitie op 23-09-2006 om 22:29.
Beide partijen zijn flauw bezig. Smit moet gewoon dokken, maar tegenstanders zouden zich ervan moeten onthouden om hun achterban te mobiliseren met als doel schade te berokkenen aan websites. Om een leuke grap waar ze dan allemaal in trappen kan tenminste nog gelachen worden. We zijn toch geen kleine kinderen meer die ons gelijk moeten halen door vernieling?

Bedankt voor uw reactie, al moet ik u toch melden dat het hier niet de bedoeling is om te registreren en te posten met een anoniem e-mailadres en proxyserver. Om controle te houden over een grote verscheidenheid aan mensen die hier komen vraagt de redactie uw e-mailadres van uw internetprovider. Uiteraard blijft dat verborgen voor anderen. Dat beleid geldt voor iedereen; het zou niet eerlijk zijn om daar uitzonderingen op te maken. Uw huidige account wordt verwijderd, maak aub een geldig account aan.

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.