Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 36 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

162 Alleen rechts strijdt tegen pedo's
161 Windesheim laat vooropleidingseis vallen
160 Veranderingen op misdefinitie.nl
159 Dodenherdenking: herinner ook het vervolg na 1945
158 Amateuristisch Nieuw Rechts kampt met desserteurs
157 Politie dommer om discriminatie
156 STIWOT-fascisme: ban bij voorbaat
155 Lang studeren straks onacceptabel duur
154 Vacatureracisme benadeelt blanke autochtone man
153 Linkse lente: racisme en apartheid
152 Donner: "Niet praktiserende kinderseks legaal"
151 Excuustheedoek, excuusneger en zoen
150 Niftarlake College: "Liever de doofpot"
149 Partijprogramma Nieuw Rechts uitgelekt
148 Nederland: een zwarte bananenrepubliek
147 Nieuw Rechts weggevaagd[5]
146 Zege PvdA te wijten aan allochtonen (5)
145 Wij zijn allemaal nazi's
144 Autochtonen stelselmatig gediscrimineerd
143 Hersenloos brein besodemietert ons (5)

158 # Amateuristisch Nieuw Rechts kampt met desserteurs #
Gepost door Misdefinitie op 30-04-2006 om 00:50.
De politieke beweging Nieuw Rechts lijkt op sterven na dood. De "officiŽle" websites van de partij liggen al meer dan een maand op hun gat nadat de hostingprovider Shockmedia wegens grove wanbetaling de stekker eruit heeft getrokken. De fŁhrer moest zich eind maart verantwoorden voor het feit dat hij niet inzichtelijk heeft gemaakt waar een deel van uw belasting naar toe is gegaan. Boze tongen spraken van een schuld van in totaal een slordige 50 ruggen en in de Metro prijkte het bericht dat Michiel Smit wel eens failliet kon gaan als hij al het geld zou moeten terug betalen. Prominente kaderleden zijn in geen velden of wegen meer te bekennen en alle communicatiekanalen zijn afgesloten waardoor zelfs de leden niet meer geÔnformeerd worden. De ratten verlaten het zinkende schip en ontpoppen zich als echte desserteurs.

Het staat vast dat Nieuw Rechts in deze zaak erg amateuristisch heeft gehandeld en zo hun vijand een handje heeft geholpen om een deel van de achterban los te weken van de partij. Begin maart schreef ik al dat de webpagina's van Nieuw Rechts weggevaagd waren van het internet. De partij liet veel twijfel bestaan over de werkelijke oorzaak van het verdwijnen van de websites. De downtime zou veroorzaakt zijn door het overschreiden van de bandbreedte. Wat ze er toen niet bij vertelden was dat ze eigenlijk wanbetalers waren en bij de provider een schuld hadden van een slordige 10.000 euro. Dat is wel even wat anders dan door de maandelijke bandbreedte heen gaan. Destijds konden ze die verdenkingen van de hand schuiven door snel een afgeslankte versie van de website online te krijgen. Twee weken later was het echter weer feest: alle officiŽle websites inclusief de persoonlijke weblogs van Smit werden afgesloten. Ditmaal voorgoed. Terwijl schulden bij een webhoster makkelijk te voorkomen zijn. Men koopt gewoon een hoeveelheid dataverkeer in en als het op is koopt men er wat bij voor een afgeslankte pagina. Het amateurisme druipt er echter vanaf.

Rotzooien met geld en begrotingen is het tweede punt waarin ze tot het belachelijke aan toe te kort zijn geschoten. Michielsmit.com heeft beslag kunnen leggen op een deel van de begrotingen. Deze begrotingen tonen een vodje papier waarop heel globaal een specificatie staat aangegeven. Telefoonkosten, loon en bier met de bij behorende bedragen. Gezien de matige hoeveelheid tekst en de eenvoud waarmee het allemaal is opgemaakt geloof ik niet dat zoiets meer dan een paar uur werk is. Bij Nieuw Rechts verklaren ze daar echter geen tijd voor gehad te hebben. Natuurlijk. Wij hebben ook geen tijd als het om een halve ton aan euro's gaat. Dat geld is met ruime mate vertegenwoordigd op onze bankrekening en bovendien is een bezoek aan de rechter is altijd een leuke excursie. Zonder advocaat en lopend naar de rechtzaal uiteraard. Om geld te besparen. Erg goed voor het imago is dit spelletje niet.

Behalve het niet goed regelen van de websites en het hebben van andere prioriteiten dan het veiligstellen van de belangrijkste financiŽle middelen vinden we de onhandige manier van werken ook terug als we kijken naar de manier waarop Nieuw Rechts communiceert. Nadat alle communicatiemiddelen waren weggevallen werd de prive weblog van Mark van de Peppel gebruikt om te babbelen over de ondergang van Nieuw Rechts. Vanuit de kant van de partij bleef informatie echter uit. Iedereen, inclusief de achterban en medewerkers van de partij, werd in het ongewisse gelaten over het voortbestaan van de partij. John Middelman, naar eigen zeggen een van de belangrijke figuren binnen Nieuw Rechts, kwam ook regelmatig een kijkje nemen om mee te praten over het gebeuren. Na de platlegging van de websites en het uitblijven van informatie van de kopstukken van de partij begon hij zelfs te twijfelen over de oprechtheid en eerlijkheid van Nieuw Rechts. Na een intern telefoontje waarin hem rijkdom, macht en een blank Nederland werd beloofd was hij weer erg fanatiek om het voor zijn geliefde vaderlandse partij op te nemen. Hij weigerde echter informatie te geven en slaagde er niet in de zorgen van leden weg te nemen. De vijand zou meeluisteren en geen informatie mogen hebben. Simpelweg de zorgen wegnemen had echter wel moeten gebeuren en geen gevaar opleveren. Een gemiste kans.

Is het dan allemaal kommer en kwel bij Nieuw Rechts en is de partij nu doodverklaard? Als het aan John, Rene, Marcel, Michiel, Martin, Bijsterveld en Tolsma ligt niet. Nieuw Rechts zou sterker terugkomen dan ooit. Michiel heeft bij oude vrienden gevraagd of de nieuwe website op zijn ruimte mag worden gehost. Een brief met propaganda zou de leden moeten oproepen tot het storten van meer geld. Herrieschoppers als michielsmit.com en cargawar.com zouden het zwijgen worden opgelegd en John kondigt op zijn weblog grootste plannen aan. De rechtzaak is afgewezen op een soort vormfout: zaken die best kunnen wachten mogen niet behandeld worden in een kort geding. Dat Michiels nek alsnog financieel kan worden omgedraaid als de gemeente een lange bodemprocedure gaat beginnen vermelden ze niet, maar kom, laten we de pret niet bederven. Rene van Gool heeft laten weten dat we niet zo zwak moeten zijn. We vechten immers voor ons vaderland. Laten we niet verder zeuren. Het komt allemaal goed en Nieuw Rechts wordt de grootste partij in de tweede kamerverkiezingen.

Allemaal goed en wel, maar het lag in de lijn der verwachtingen dat de gebeurtenissen en het gedrag van Nieuw Rechts zouden leiden tot vervelende consequenties. Eigenlijk is het heel duidelijk: wanneer een bedrijf, instelling of instantie zelfs amateuristisch omgaat met de meest eenvoudige zaken en de arrogantie heeft om klanten en achterban niet te informeren, dan houdt de steun en sympathie al gauw op. Horen dat een partij zo goed als failliet is, interne ruzies en problemen tussen het kader en partijleden en onzekerheid door gebrek aan communicatie en informatie zorgen ervoor dat mensen weglopen bij een partij. Helaas voor Nieuw Rechts is dat ook gebeurd. Nu is het weglopen van leden niet zo bijster interessant. Wat wel interessant is, zijn de processen die zich een aantal weken hebben afgespeeld op de weblog van Mark. We bespreken achtereenvolgens de achtergrond van de mensen die weglopen in contrast met de vijand, de manier van de vijand om iemand los te weken van de partij, de slinkse wijze waarop iemand wordt ingezet om de partij tegen te gaan werken en tot slot een verwachting voor de toekomst.

Felle actievoerders van Nieuw Rechts worden desserteurs.

Nieuw Rechts bestaat uit een groep mensen die vast besloten zijn om Nederland te behouden zoals het ooit was. De partij kenmerkt zich door een felle actiebereidheid. U kunt ze zien als een rechtse tegenhanger van de SP plus de invoering van een politiestaat. Aangezien de meerderheid van Nederland een vorm van het linkse gedachtengoed aanhangt en daar ook grote belangen bij heeft, kent de partij een groot aantal vijanden. Wie zich inzet voor Nieuw Rechts moet daarom ten alle tijden bereid zijn het gedachtengoed met hand en tand te verdedigen. Laten we eens kijken naar het specifieke geval Mark van de Peppel. Een fanatieke man die zich groot heeft gemaakt voor de jongerenafdeling van Nieuw Rechts. Op het oude forum van de partij en zijn eigen weblog konden alle vijanden een veeg uit de pan krijgen als hij de partij verdedigde. De problemen van Nieuw Rechts zouden onder andere het gevolg zijn van de -ik citeer- "hersenloze figuren van GeenStijl". Dat Smit voor de rechter stond was persoonlijk en zou Nieuw Rechts niet treffen. Het was een datalimiet probleem. Michielsmit.com liegt en zou in stand gehouden door de extreem linkse AFA. Leuk detail: op die site werd Mark door de vijand neergezet als iemand die de hele dag op Michiels pik wiebelde om later een plaats in het kader te krijgen.

Vanwege de beledigingen, het karakter en de aard van de vijand was Mark vastbesloten en een voorstander van Nieuw Rechts. Toch bleek hij niet sterk genoeg en bezweek hij onder de terreur van de vijand. Wat hadden ze nu gedaan? Het losweekproces is eigenlijk heel simpel. Stel dat u een vijand heeft die moedwillig ervoor wilt zorgen dat u van uw voetstuk valt. Hij kan u natuurlijk bestrijden met smerige spelletjes, anoniem belasteren en geweld, maar iemand vrijwillig doen bewegen om een partij te verlaten is een veel nettere manier. Hiervoor maakt de vijand gebruik van de zwakte van de mens om sociaal te willen zijn voor andere mensen. Ze doen alsof ze zich menselijk opstellen en benaderen u heel vriendelijk. Dan beginnen ze op het geweten in te praten. "Ach, je lijkt me toch zo'n aardige jongen. Waarom ga je toch met zulke slechte vrienden om? Kom bij ons. Wij strijden voor het goede doel". Tuurlijk. Dat ze u net de huid hebben volgescholden op een anonieme website weet u immers toch niet. "Je hebt eigenlijk best goede ideeŽn. D66 ook. Waarom ga je niet bij die partij? Niet links, niet rechts, maar heel vooruitstrevend." En: "Waarom bent u een nazi? Weet u dan niet dat ze onschuldige mensen hebben vermoord in de oorlog?"

Al dat geslijm heeft maar 1 doel: iemand weghalen van de partij. Wie daar intrapt en de partij verlaat wordt vroeg of laat in de steek gelaten. In de politiek wordt het spel keihard gespeeld. Altijd en overal. Vriendschappen ontstaan daar waar corruptie nodig is, maar worden net zo makkelijk weer verbroken als het doel is bereikt. De vijand zal nooit zonder reden heulen met zijn tegenstander. Jammer genoeg gaan ze in een aantal gevallen ook verder. Mark werd gebeld door een journalist die hem wijsmaakte dat Michiel stoute dingen over hem had gezegd. Hij slikte dat als zoete koek en zonder hoor en wederhoor te plegen stapte hij uit de partij. De vijand die hem eerst nog anoniem helemaal heeft afgebrand op hun website waren nu opeens vol lof over de actie. "Goed gedaan jochie. Jij bent verstandig. Nieuw Rechts is kut." Zoiets werkt aanstekelijk. Ook Malord (Wouter) zag zijn kans schoon over te lopen naar de vijand.

Nu de losweekactie is geslaagd begon het opjutten om Nieuw Rechts nog meer schade te berokkenen. De kersverse desserteurs begonnen allerlei interne vunzigheid te spugen over de interne rotzooi bij Nieuw Rechts en het onbeschofte gedrag van het kader jegens hun als persoon. Ze zouden als tweede rangs honden behandeld zijn die van alles voor de partij moesten doen, maar later stank voor dank kregen. Aangemoedigd door michielsmit.com, cargawar en Indymedia fanaat wanoniem werd het gedachtengoed van Nieuw Rechts belachelijk gemaakt en door het slijk gehaald. En dat is nu juist het vreemde en schrikbarende aan de hele situatie. Waren Mark en Malord bij Nieuw Rechts nog voorstander van het rechtse gedachtengoed, na het verraad bleken ze zich opeens te bedienen van links cq socialistisch gedachtengoed. Nu vraag ik u: als u rechts bent en u vindt Nieuw Rechts niet deugen, vindt u het dan logisch in zee te gaan met mensen waarvan u eerst nog vermoedde dat ze zich op het extreem linkse pad begeven?

Er zit meer achter. Eenmaal los van een partij zou iemand eerder een andere partij zoeken met een soortgelijk gedachtengoed. Wat er echter gebeurt is te gek voor woorden. De reeds eerder genoemde (extreem) linkse vijanden hadden na het losweken geen enkele moeite Mark, Malord en een aantal andere bekenden van het Nieuw Rechts forum te overtuigen om samen een partij te beginnen. Zien ze het voor zich? Iemand die opeens gaat samenwerken met de vijand na maandenlang het rechtse gedachtengoed te hebben verdedigd? Dat is met geen enkele logische verklaring te rechtvaardigen. De desserteurs zijn gewoon in zee gegaan met mensen die willens en wetens acties hebben ondernomen om mensen met rechtse gedachten, in het bijzonder medewerkers van Nieuw Rechts, kapot te maken. Zulk verraad van desserteurs moet wel een achterliggende reden hebben.

De weglopers hebben zich verenigd met een aantal die-hard socialisten die regelmatig te vinden zijn bij Indymedia en AFA. Op de weblog van Mark is te lezen dat ze een heuze nieuwe beweging willen opzetten. Een beweging die men eerst VVN noemde, maar omdat een overbekende verkeersorganisatie dezelfde naam weer wil gebruiken hebben ze er maar VVNL van gemaakt. Wat die afkorting betekent mag u zelf opzoeken als u daar eventueel interesse voor heeft. Wat mij zorgen baart is de vreemde filosofie die men erop nahoudt. Volgens de website is het niet links en niet rechts. Natuurlijk niet. Geloven ze het zelf? Een partij die wordt opgezet door desserteurs en socialisten is mijn inziens per definitie links. De filosofie lijkt op die van wat D66 en CDA had moeten zijn. Ook die partijen neigen naar de linkerkant. Om de simpele reden dat de aard van het socialisme links is. Mark en consorten beweren dat links en rechts goed samen kunnen werken. Eigenlijk is dat alleen maar zo op details. De basisfilosofie is echter het belangrijkst en die van het socialisme wijkt significant af van de tegenovergestelde stromingen. Laat u niet in de waan brengen. Dergelijke constructies geven per definitie partijen die links zijn en als extreem links mee doet kunnen mensen er zeker van zijn dat de extreem linkse kant overheerst. Niet links, niet rechts, wel slinks met veel slechts.

Ons rest dan nog een laatste vraag. Waarom zou extreem links zich inlaten met voormalige rechtse rakkers en zich in een compromis laten drukken die rechtser is dan zij ooit willen zijn? Het punt is dat ze een geslaagde poging hebben gedaan om mensen los te weken van Nieuw Rechts. Om te voorkomen dat die mensen weer terugkeren, hebben ze bedacht om "samen" iets op te zetten zodat het de voormalige Nieuw Rechts aanhangers van de straat houdt. Als straks de verkiezingen zijn geweest en de lakens zijn uitgedeeld, dan is de toekomstvisie dat extreem links de desserteurs weer zo hard en ongenadig naar de grond trappen zoals ze altijd al hebben gedaan. Ze zijn bij deze gewaarschuwd. We geloven niet dat links en rechts in vrede gaan samenwerken. Net zoals we niet zouden geloven als de geallieerden destijds hadden aangegeven een verbond met de Duitsers te sluiten. Waanzin en leugens.

Over de desserteurs zelf zijn we ook nog niet uitgesproken. Is het dan kennelijk zo makkelijk mensen los te weken van Nieuw Rechts? Het lijkt wel alsof het vanzelf ging. Ook de 180 graden gedraaide standpunten van de verraders zijn erg verdacht. Tellen we ook nog de snelle samenwerking met extreem links erbij op, dan komen we tot de schokkende conclusie dat Nieuw Rechts wellicht te maken had met infiltranten uit het extreem linkse AFA circuit die, nu ze de boel bekeken en gesaboteerd hebben, een goed excuus hadden om er zonder veel rotzooi uit te stappen en zich weer te vervoegen bij de vijanden van ons vaderland. Tot uw dienst.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.