Mis·de·fi·ni·tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 38 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

122 Alleen autochtone jubelaars worden bestraft
121 "Neo-nazi" Smit vaker bedreigd na demonisatie
120 Laetitia Griffith: "Amsterdam is asociaal"
119 Rechters steunen moslimterrorisme
118 Rutte: "Studenten zijn luie flikkers"
117 Inholland: "Bachelor of fascism"
116 Neuken en agressief zijn doe je zo
115 Nederland heeft een kort lontje
114 Plagiaat is stout; vermeld altijd de bron!
113 Automutilatie groot probleem onder scholieren (5)
112 PRDV: "Sinterklaas kapoentje..."
111 De VVD neigt naar het fascisme
110 Nederland: "Opgerot met die illegalen"
109 Schriemer: "Kanker-Marokkanen gediscrimineerd"
108 Medewerkers callcentra straks criminelen
107 Nicolaaslyceum: "Ontslag na strafkampregime" [2]
106 Friesland wil meer boeven
105 Gefeliciteerd googlelaars! [Update 2]
104 Racisme toegestaan en nauwelijks bestraft
103 De NS spoort niet

109 # Schriemer: "Kanker-Marokkanen gediscrimineerd" #
Gepost door Misdefinitie op 28-10-2005 om 16:10.
Het verschijnsel "onderzoek naar vermeende discriminatie" blijft de gemoederen flink bezighouden. Begin deze week konden we weer eens genieten van een publicatie van een of ander anti-discriminatiebureautje, Rader.nl, dat schreeuwt dat "we" op school allemaal racisten zijn. Ditmaal verstaat Radar onder "we" leerlingen en docenten van scholen die volgens "onderzoek" maar liefst een derde van de leerlingen discrimineren. Sensatieblad Metro schreef op maandag 24 oktober zelfs dat onderzoeker Rita Schriemer van Radar beweerde dat docenten scholieren uitmaken voor kanker-Marokkaan. Metro lijkt inmiddels de digitale versie van zijn krant te hebben verwijderd.

We gaan even verder kijken dan onze neus lang is, want de manier waarop dit soort bureau's suggestief en manipulatief hun "onderzoeken" uitvoeren is ons allang bekend. Ik zal het geheugen weer eens even opfrissen. Zo heeft Groen Links in het verleden geprobeerd om Nederlandse bedrijven zwart te maken door een onderzoek zo op te stellen dat bij sollicitanten de vaardigheden, het gedrag en de houding extreem verschilden zodat bedrijven ze wel moesten afwijzen. Ook facistenwebsite elqalem.nl manipuleerde het onderzoek om eruit te krijgen wat ze wilden horen. Ditmaal hoeven we ook niet ver te zoeken om te concluderen dat het onderzoek niet deugt: Radar heeft geen echt onderzoek gedaan, maar simpelweg een paar Marokkanen om hun mening gevraagd.

Met deze constatering kunt u de "resultaten" van het "onderzoek" al in het juiste perspectief zien. Het is altijd mogelijk om een bepaalde groep mensen te vinden die dezelfde mening geven. Vraag aan een aantal Ajax-supporters wat ze van een wedstrijd vonden om daarna diezelfde vraag aan een aantal PSV-supporters te stellen. Gaan we op basis daarvan concluderen dat de scheidsrechter inderdaad omgekocht was? Of vraag aan een aantal gotchicks ehh gothics of ze wel eens met de nek aangekeken worden door alto's. Of probeer eens aan een groep PvdA's te vragen of het socialisme het beste systeem is. En natuurlijk: Vraag aan een willekeurige allochtoon of hij zich gediscrimineerd voelt en hij zal, indien hij niet juist geïntergreerd is, claimen dat we hier een stelletje nazi's zijn.

Van jongs af aan worden allochtonen geleerd om "Discriminatie!" te roepen als ze niet krijgen wat ze wensen. Een 3 in plaats van een 6 op school? "De leraar is een racist." Afgewezen voor een sollicitatie? "Bedrijven moeten geen zwarten." Geen uitkering? "De Nederlandse staat zit vol SS'ers." Ze nemen altijd een slachtoffersrol aan. Ze leren om hun eigen aandeel steevast te ontkennen. Daarom doen ze altijd alsof het zulke lieverdtjes zijn die door de boze buitenwereld worden gediscrimineerd. Door ouders en in haathutten worden ze geïndoctrineerd. Als ze niet bijna van de daken schreeuwen dat blanke Westerlingen discrimineren en het liefst de apartheid weer zouden willen invoeren, dan krijgen ze thuis met de riem. Hoezo representatief onderzoek?

Dit is rioolonderzoek. Iets dat we helemaal geen onderzoek mogen noemen. Een standpunt die ondersteund wordt door de Algemene Onderwijsbond (AOb). Woordvoeder Sikkes vindt het een "onderzoek van niks". Onderzoeker Schriemer geeft in reactie daarop toe dat ze het niet echt onderzocht heeft, maar dat ze de "kanker-Marokkanen" slechts om een mening hebben gevraagd. Die vervolgens even fijn de tijd namen om eens flink te klagen en te janken over ons land. Hoewel we ons dan afvragen waarom ze hier zo graag blijven als het elders veel beter is. Ze zijn vrij om te gaan als het hier echt een hel blijkt te zijn vol met racisten. Kennelijk valt dat nogal mee. Radar had overigens zijn standpunt beter kunnen laten verdedigen door een club van gelijke orde: de onderwijsraad.

"Allochtone jongeren, moslims, homoseksuelen en gehandicapten worden het meest genoemd als slachtoffers van discriminatie."

Ja ja. Er valt op rader.nl echter te lezen dat scholieren wel roepen dat er gediscrimineerd wordt, maar dit "opvallend genoeg" nooit zelf hebben meegemaakt. Of te wel: er wordt veel geluld op basis van "horen zeggen" en vooroordelen. Daar kopen we niks voor. Terzijde: Moslims vallen volgens het bureau duidelijk ook niet onder "allochtone jongeren". Hebben ze überhaupt wel enig verstand waar ze over praten?

Ook stelt Radar dat er veel behoefte is om te huilen over discriminatie. Wel vinden ze het vreemd dat vrijwel niemand dat doet. Nogal logisch, want als het enkel van horen zeggen is op basis van geruchten en vooroordelen, dan kunnen ze ook niks aangeven. Of discriminatie komt gewoon niet zo vaak voor als ze ons willen doen geloven. Radar claimt echter dat het komt omdat ze niet weten waar ze binnen de school terecht kunnen. Onterecht naar mijn idee, aangezien er in de schoolgidsen vertrouwenspersonen staan genoemd en ze ook nog de beschikking hebben over een mentor.

Ze zouden eens moeten concluderen dat ze op basis van een paar van dit soort meningen geen algemene uitspraken kunnen en mogen doen over ruim 700 scholengemeenschappen die samen lesgeven aan ruim 900.000 scholieren. Ze stellen scholen in een slecht daglicht en vooral de uitspraak van Schriemer, waarin ze stelt dat docenten zelfs de term "kanker-Marokkaan" in de mond nemen, kan echt niet door de beugel zonder daar evidentie voor te leveren. Overigens valt dat helemaal niet onder discriminatie. "We hebben hier toch ook kanker-Marokkanen," zou Oudkerk geantwoord hebben, "ook wel goede Marokkanen, maar zeker ook kanker-Marokkanen."

In de AD spreekt men aan het einde van het artikel kort over de andere kant van de zaak. Zo zouden docenten zelf stelselmatig gediscrimineerd worden. Vooral homo's en vrouwen zijn daar de klos. Met name op zwarte scholen is dat het geval. Zou de "vermeende discriminatie van allochtonen" soms een reactie kunnen zijn op hun anti-semitisme, homohaat en vrouwenonderdrukking? Onder het mom van: "Wij zwarten doen het, dus rapporteren we ons gedrag als zijnde afkomstig van de Nederlandse bevolking"? Wellicht is een kleine cursus wel op zijn plaats.

PS: Docenten die dergelijke uitlatingen doen zijn natuurlijk stout. Neem het met uw telefoon of memorecorder op en stuur het ons met naam en toenaam van de betreffende ambtenaar en onderwijsinstelling. De schandpaal staat klaar.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.