Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 39 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

102 Links is dood: Bos zegt sorry
101 Bulderend lachsalvo bij naaien treinpassagier
100 Moslima's worden net kerels (2)
99 Elqalem.nl: "Bedrijven zijn racisten"
98 De trein staat klaar
97 Concentratiekampen voor stoute Marokkaantjes (2)
96 Geen wiskunde maar homokunde voor excuusneger (2)
95 Alleen software leest tegenwoordig nog scripties
94 Hoger beroep: overheid wil discrimineren
93 Overheid subsidiŽerde discriminatie SGP (2)
92 Geen gekanker, dat kind moet blanker!
91 Withete rel na white power datingssite
90 GroenLinks: Nederlandse bedrijven zijn racisten
89 Spuit 11 Rutte huilt om plagiaat (6)
88 Na "herken de homo" nu "leen de islamiet" (6)
87 Extreem links vernielt stand Nieuw Rechts
86 Sinterklaas in Zaanstad voor illegalen
85 Diploma Luzac College bij een pak boter (22)
84 Rechts: een eenheid van verdeeldheid
83 "Turken zijn net kakkerlakken" (7)

99 # Elqalem.nl: "Bedrijven zijn racisten" #
Gepost door Misdefinitie op 23-09-2005 om 23:49.
Wat krijgen we als een extreem linkse fascistische website en een linkse krant een onderzoek doen en een artikel publiceren? Juist. Smaad en laster richting het Nederlandse bedrijfsleven. Ditmaal betreffen het nogal grove beschuldigingen waarbij zielige allochtoontjes zich weer in het slachtoffersrol proberen te praten. Nederlandse instanties zouden zich volgens elqalem.nl schuldig maken aan racisme en "ambitieuze" allochtonen discrimineren als zij proberen te solliciteren op een functie.

Het eerste dat opvalt aan elqalem.nl is de amateuristische wijze waarop men propaganda onder de aandacht probeert te brengen. Met een intimiderend groot verbodsplaatje die men niet toevallig enkel op extreem linkse websites terugvindt wordt Nederland op de kaart gezet als een land waar racisme werd en wordt geuit. Nederlanders worden extreem rechts islamfobisch gespuis genoemd met fascistische neigingen. Pardon? Hoe durven ze zoiets te stellen in een land dat zo tolerant is geweest om een slordige 3 miljoen allochtonen toe te laten? Als Nederland echt racistisch was, dan was hier geen enkele zwarte over de vloer gekomen.

Het is tegenwoordig net als bij GroenLinks gebruikelijk om een discriminatieonderzoekje te houden en deze zo te manipuleren dat eruit komt wat men graag wil zien. Ditmaal hebben we aandacht voor het onderzoek van elqalem.nl (kunnen ze voor een Nederlandse domeinnaam geen Nederlandse naam verplicht stellen?) over dit onderwerp. De opzet is bij al dit soort onderzoeken hetzelfde. Instrueer een autochtoon en train een allochtoon en kijk wie uitgenodigd wordt voor een gesprek.

Natuurlijk wordt er domweg aangenomen dat hun training feilloos werkt en dat een allochtoon die de training heeft gehad opeens vloeiend Nederlands spreekt en ook even meteen sociale vaardigheden heeft. Was het maar waar. Dan hoefde het Nederlandse onderwijs niet zoveel moeite te doen om ze dat aan te leren. Dat gebeurt niet dus. Toch wordt er onterecht de conclusie aan verbonden dat de allochtoon na de training sociaal vaardig IS en dat er dus wel racisme in het spel moet zijn als hij niet wordt aangenomen. Ja ja, zo kan iedereen wel een onderzoekje in elkaar zetten. Met een sollicitatietraining krijgt men nooit de noodzakelijke competenties in de allochtoon. Iets dat inferieur is voor een bedrijf blijft ook na de training inferieur en heeft dus grote kans om afgewezen te worden.

Een ander punt van kritiek is hetzelfde als reeds in het eerder artikel op deze website is besproken. Bedrijven verschillen en men kan het onderzoek zo inrichten dat sollicitaties van allochtonen naar functies worden gestuurd waar de mate van afwijzing erg hoog ligt. Als men allochtonen naar AIO-plaatsen (onderzoeksplaatsen op een universiteit waarmee men in 4 jaar kan promoveren tot doctor) laat solliciteren ligt het afwijzingspercentage rond de 95 %. Dat is standaard. Ook voor autochtonen. "Racisme!" roepen de fascisten in koor. Ja hoor, we zijn hier allemaal neo-nazi's. Nou goed? Stap maar alvast in de trein dan.

Vreemde details waren er ook in het onderzoek. Allochtonen werden met een gewijzigd CV op pad gestuurd. Vaak met betere kwalificaties. Met een "HBO-diploma" solliciteren op een MBO-functie levert ook fantastische afwijzingen op waarmee ze weer hun toverwoordje "racisme" kunnen roepen. Het is bijna te makkelijk, maar een kritisch oog pakt dit soort geintjes er zo uit. Toch willen ze ook niet begrijpen dat werkgevers niet alleen naar papieren kijken, maar juist naar hoe iemand overkomt. Zijn houding, mentaliteit en gedrag telt.

Het is weer een onderzoek dat van geen kant deugt en waar de subjectiviteit vanaf druipt, maar Elqalem.nl is een grote lastercampagne begonnen. Op hun zogenaamde "Corporate Shitlist" hebben ze een lijst bedrijven online gezet die volgens hen geboycot dienen te worden. De bedrijven (onder andere Shell, Vitae, Ford en Elevier) worden door de radicale extremistenwebsite door het slijk gehaald. In het Parool verwerpen zij overigens alle conclusies uit het onderzoek. Mijn inziens terecht gezien de manipulaties.

Als Nederland dan echt zo klote is, rot verdomme eens op naar jullie eigen land. Voor een volk dat in ons land nog steeds te gast is wordt er verdomd asociaal omgesprongen met onze gastvrijheid. Gewoon dank je wel zeggen omdat een land de kans heeft geboden aan paupers om een bestaan op te bouwen is wel zo netjes.

Elqalem gaat gewoon door met de lastercampagne en roept de moslimbevolking op tot boycot van de bedrijven. Als dat is toegestaan, dan mogen Nederlanders ook oproepen tot de boycot van (moslim)extremisten. De trein staat klaar. Nu de politiek nog.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.