Mis·de·fi·ni·tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 38 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

122 Alleen autochtone jubelaars worden bestraft
121 "Neo-nazi" Smit vaker bedreigd na demonisatie
120 Laetitia Griffith: "Amsterdam is asociaal"
119 Rechters steunen moslimterrorisme
118 Rutte: "Studenten zijn luie flikkers"
117 Inholland: "Bachelor of fascism"
116 Neuken en agressief zijn doe je zo
115 Nederland heeft een kort lontje
114 Plagiaat is stout; vermeld altijd de bron!
113 Automutilatie groot probleem onder scholieren (5)
112 PRDV: "Sinterklaas kapoentje..."
111 De VVD neigt naar het fascisme
110 Nederland: "Opgerot met die illegalen"
109 Schriemer: "Kanker-Marokkanen gediscrimineerd"
108 Medewerkers callcentra straks criminelen
107 Nicolaaslyceum: "Ontslag na strafkampregime" [2]
106 Friesland wil meer boeven
105 Gefeliciteerd googlelaars! [Update 2]
104 Racisme toegestaan en nauwelijks bestraft
103 De NS spoort niet

104 # Racisme toegestaan en nauwelijks bestraft #
Gepost door Misdefinitie op 15-10-2005 om 20:07.
Goed nieuws voor racistische nationalisten die zwarten en andere allochtonen het liefst zouden opsluiten in een kamer gevuld met koolstofmonoxide. Racisme is van erge misdaad gedegradeerd tot een slappe belediging waarvoor rechters slechts een taakstrafje tegenover stellen.

Racisme was ooit een zwaar misdrijf in Nederland. Dat kwam omdat fascisten Nederland een heuze sorry-cultuur hadden aangepraat waarbij we meteen maar even moesten boeten voor alle misdaden die ooit tegen allochtonen zijn gepleegd. We hadden er allemaal schuld aan (ze denken zeker dat ik in een vorig leven bij de waffen-SS zat) en dat moesten we weten ook. Tientallen jaren mochten we niks verkeerds zeggen over allochtonen, want de angst dat we dan zouden uitgroeien tot een stelletje neo-nazi's was groot. De Nederlandse mentaliteit is immers dat iedereen die ook maar een beetje laat merken dat hij een rechtse mening aanhangt en zelf werkt voor zijn geld het extreem rechtse gedachtengoed ondersteunt.

De maatschappij lijkt echter te zijn wakkergeschud door een geheel andere mentaliteit. Fascisten bij de rechtelijke macht hadden jarenlang profijt van het beschuldigen van politieke tegenstanders van racisme, want zij hadden zo hun eigen belangen. De rechtelijke macht is in Nederland in de praktijk niet gescheiden (wel in de politiek correcte theorie) van de uitvoerende en wetgevende macht zoals het hoort. Politieke tegenstanders werden de mond gesnoerd door hen te beschuldigen van racisme. Na een uitspraak van de rechter laat BN/DeStem (helaas achter een registratie) weten dat het belang om mensen zo uit te schakelen zo'n beetje voorbij is en dat racisme daarom niet meer zwaar bestraft hoeft te worden. Zo erg vonden ze het nu ook weer niet.

Ik herinner u graag aan de casus waaraan deze uitspraak ontleend is. U herinnert zich vast nog wel het incident tijdens de carnavaldagen in West-Brabant. Er bleek een opzienbarende carnavalswagen mee te rijden met de woorden "vol = vol" en "negerstoel van 1000 volt". Hoewel dat geen racisme is, wordt het door de rechtelijke macht (nee, niet weer het f-woord gebruiken) wel als racisme aangeduid. Een taakstrafje van 40 tot 80 uur is de straf die zij voor racisme willen geven.

Daarom is de recente uitspraak van de rechter heel dubieus. Aangenomen dat de rechtbank aanspraak maakt op juistheid dat er hier sprake is van racisme, kunnen we concluderen dat de rechtbank racisme geen zwaar vergrijp vindt omdat er een zeer lichte straf op staat. Aan de andere kant is er geen sprake van racisme en is een straf niet eens op zijn plaats. De politie stond toe dat de wagen zonder enige belemmering de hele tocht kon uitrijden. Kennelijk was het niet zo belangrijk. De politie stond erbij en genoot ehh keek ernaar. Het gaat hier echter om het principe dat de rechter vindt dat iets racisme is en het vervolgens nauwelijks bestraft.

Wanneer u zich geroepen voelt om stout gedachtengoed te verspreiden, dan kunt u dat het beste de vrijdag voor een vakantie doen. Een website, racistische teksten en de week erop gezellig een pleintje aanvegen. Ondertussen blijft de website gewoon bestaan en kan iedereen kennis nemen van uw mening. O ja, pas wel op dat u er niet bij vermeld dat u die gedachten heeft sinds 1988, want 88 betekent volgens de rechters dat u de hitlergroet doet. De 8ste letter van het alfabet is namelijk een "h" en met veel fascistische fantasie krijgen ze daar de kreet "heil Hitler" uit. 84 mag dan weer wel: "Heil Donner!"

Ik merk overigens op dat wij niet meegaan in de trend om racisme te verheerlijken en licht te bestraffen. Racisme is hier streng verboden.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.