Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Misdefinitie te hard? Bekijk ons op Youtube! Abonneer, reageer en respecteer.
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 39 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

101 Bulderend lachsalvo bij naaien treinpassagier
100 Moslima's worden net kerels (2)
99 Elqalem.nl: "Bedrijven zijn racisten"
98 De trein staat klaar
97 Concentratiekampen voor stoute Marokkaantjes (2)
96 Geen wiskunde maar homokunde voor excuusneger (2)
95 Alleen software leest tegenwoordig nog scripties
94 Hoger beroep: overheid wil discrimineren
93 Overheid subsidiŽerde discriminatie SGP (2)
92 Geen gekanker, dat kind moet blanker!
91 Withete rel na white power datingssite
90 GroenLinks: Nederlandse bedrijven zijn racisten
89 Spuit 11 Rutte huilt om plagiaat (6)
88 Na "herken de homo" nu "leen de islamiet" (6)
87 Extreem links vernielt stand Nieuw Rechts
86 Sinterklaas in Zaanstad voor illegalen
85 Diploma Luzac College bij een pak boter (22)
84 Rechts: een eenheid van verdeeldheid
83 "Turken zijn net kakkerlakken" (7)
82 Gekke buitenlanders grote racisten (2)

89 # Spuit 11 Rutte huilt om plagiaat #
Gepost door Misdefinitie op 25-08-2005 om 18:46.
Rutte is boos. Hij was destijds zo stom om 7,5 jaar over zijn studie te doen omdat hij het niveau niet aankon en hekelt nu studenten die door middel van plagiaat wat studieversnelling proberen te realiseren. Met deze strijd snijdt de allochtonenknuffelende bewindsman zich lelijk in de vingers. Plagiaat was juist een middel om zijn domme vriendjes de kans te geven een diploma te halen en nu is hij er opeens een fel tegenstander van.

Meneer Rutte komt als een echte spuit 11 weer eens rijkelijk te laat met zijn constatering dat plagiaat een probleem vormt. In De misdefinitie van de HvA werd al beschreven dat plagiaat gedoogd wordt omdat veel HBO-studenten nu eenmaal te stom zijn om fatsoenlijk op HBO-niveau te functioneren. Zij mogen hun teksten gewoon overschrijven van een ander (plagiaat) om vervolgens zomaar een voldoende te krijgen voor het kopiŽren. Ik vind het onbegrijpelijk dat zoiets dat al langer bekend is nu pas de aandacht krijgt.

Het is nog vreemder dat Rutte aangeeft dat het wellicht aan de strafmaat kan liggen dat er zoveel ordinair gekopieerd wordt door studenten. Nu is het zo dat ALS iemand betrapt wordt op plagiaat, hij een jaar uitgesloten kan worden van (andere) tentamens en examens. Hij heeft er echter geen idee van wat er allemaal achterzit. Het ene vetgedrukte woord geeft eerder de kern van het probleem aan dan wat Rutte beweert. Studenten worden kennelijk niet betrapt. Daar ligt een deel van het probleem; niet bij de straf.

Ongeveer 60 % van de studenten aan de Universiteit Utrecht (wederom een bewering van de rioolkrant van slapend Nederland) laat weten regelmatig stukken tekst te kopiŽren zonder een bron te vermelden. De Telegraaf schrijft zelfs dat 1 op de 12 studenten zelfs niet de moeite neemt om teksten te verschuiven of aan te passen. KopiŽren van het internet blijkt de enige vaardigheid te zijn die ze nog leren tegenwoordig. Is het betrappen van studenten op plagiaat dan zo moeilijk? Het antwoord kan eenduidig NEE zijn. Uw webmaster heeft regelmatig scripties, verslagen, papers en werkstukken geschreven en zijn ervaring is dat als een begeleider die dingen echt goed leest zoals het hoort, plagiaat onmiddellijk ontdekt wordt. Elke letter en elke bronvermelding wordt in wetenschappelijke teksten nagekeken en gecontroleerd. Het lijkt dan onmogelijk dat er toch plagiaat voorkomt.

In De misdefinitie van de HvA stond de werkelijke oorzaak al beschreven. Hogescholen en bepaalde universiteiten hebben er belang bij dat zoveel mogelijk studenten snel hun diploma halen. Daardoor staan ze plagiaat oogluikend toe en kijken ze schriftelijk werk nauwelijks tot niet na. Voldoendes worden regelmatig toegekend zonder dat de docent ook maar een zin gelezen heeft. Vinden ze het gek dat men er niet achter komt? Plagiaat kan op zo'n manier onmogelijk ontdekt worden. Ook niet met speciale software, want dat wordt dan gewoon niet gebruikt. Zolang onderwijsinstellingen belang hebben bij plagiaat zullen zij nooit moeite doen het te ontdekken.

Ik ben van mening dat Rutte de problemen bij de bron moet aanpakken. Plagiaat is het gevolg van het aannemen van domme studenten die het niveau niet aankunnen. Zorg er dan ook voor dat deze studenten niet eens op de universiteit komen. Onderwijsinstellingen werken eraan mee omdat ze er financieel belang bij hebben. Zorg er dan ook voor dat dat belang er niet meer is en beloon de instellingen als zij studenten afleveren die voldoen aan de kwaliteitseisen.

Helaas houdt Rutte zich liever bezig met de werving van allochtonen en het omlaaggooien van het niveau omdat deze allochtonen het niveau niet aankunnen. Plagiaat is voor hen de enige manier om te slagen en wordt daarom gedoogd. Rutte levert met de ene hand onbekwame studenten die enkel met plagiaat kunnen slagen en wijst met de andere hand beschuldigend naar mensen die plagiaat plegen. Hij creŽerde zijn eigen probleem.

Zo dom als hij is blijft Rutte zich echter richten op zwaardere sancties. In 2007 zou zijn nieuwe beleid klaar moeten zijn. Ik voorspel echter dat het niet gaat werken, maar ik vermoed dat dat ook niet de bedoeling is van Rutte. Hij houdt het volk graag voor dat hij er alles aan doet om stoute dingen te voorkomen. Gelukkig weten wij wel beter. Rutte, pak de problemen aan bij de bron en laat dat zachte knuffelbeleid eens achterwege.
Reacties: 6
Pagina's: 1
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2019.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.