Mis·de·fi·ni·tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 34 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

202 We maken Wouter Bos kapot!
201 Discussie HRA "taboe" te eenzijdig
200 Verwaande bedrijven zorgen voor tekort
199 Nieuw Rechts verslagen door eigen toedoen
198 Trein moet harder? Liever minder stilstaan!
197 Wizzle-chagrijn garant voor slechte service
196 Deel emailadressen CU2 openbaar voor spammers (2)
195 Turks racistisch nationalisme: Eigen Volk Eerst!
194 Halsema vol met tegenstrijdig gepruttel
193 Schipholbrand voer voor excuuscultuur
192 Registreren? Anonieme e-mail niet toegestaan!
191 PvdA gelooft niet in eigen racistische ideologie
190 Troonrede op propagandadag
189 Donner (CDA) misbruikt democratie voor sharia
188 Het trauma van 9/11
187 Een, twee, in de maat! Leve de politiestaat!
186 Opzouten met die uitkeringen
185 Rechtse websites in moeilijk vaarwater (4)
184 Ik heb een hekel aan politie
183 Rode rakkerpropaganda van de PvdA

186 # Opzouten met die uitkeringen #
Gepost door Misdefinitie op 04-09-2006 om 02:00.
Neem nou Ali. Te dom om zijn eigen piemel te vinden en zijn school af te maken. Nog bij zijn ouders wonend zit hij sinds zijn 16e verjaardag in de bijstand en ontvangt hij 175 euro zakgeld van de staat. Vijf jaar later zit meneer nog steeds in de bijstand en omdat hij nu volwassen is wordt het bedrag verhoogd tot 500 euro netto. Op zijn 25ste wordt het eens tijd dat de vogel gaat vliegen. Met behulp van overheidssubsidie wordt onze parasiet overgeplaatst naar een huurflat waar de normale hardwerkende burger 700 euro per maand voor betaalt en minstens het 5 voudige qua salaris moet verdienen om er überhaupt een stap binnen te mogen zetten. Of hij wordt tegen een lage huur geplaatst in een woning tegenover dezelfde type woningen waar de normale hardwerkende burger 3 ton voor betaalt. Uitkeringen worden massaal misbruikt door domme luie profiteurs. Binnen de politiek heersen verschillende opvattingen.

Het is aardig om eens te kijken naar de opvattingen van de politiek over wat er met de uitkeringen moet gebeuren. Het is immers verkiezingstijd en dan is het onderwerp "uitkering" een dankbaar onderwerp voor propaganda om kiezers te winnen. Hoewel men in de volksmond vaak het woord uitkering voor alle geldelijke beloningen voor het niet-werken gebruikt, zit er een belangrijk verschil tussen soorten uitkeringen. De bijstand, ook wel steun genoemd, is gebaseerd op wat de politiek het bestaansminimum vindt. Het is een uitkering waar voornamelijk mensen voor in aanmerking komen die nog nooit gewerkt hebben, niet lang genoeg gewerkt hebben of reeds veel te lang thuiszitten na ooit eens iets gedaan te hebben. Dan zijn er nog uitkeringen die wel werkgerelateerd zijn zoals de WW. Het belangrijkste verschil met de bijstand is dat men voor WW een bepaalde periode gewerkt dient te hebben en daardoor er deels zelf voor betaald heeft.

Wat wil de SP?

De bijstand is vooral onderwerp van het gesprek om het simpele feit dat mensen die in de bijstand zitten over het algemeen nooit gewerkt hebben. De SP kondigt met veel bombarie aan dat het socialistisch minimum met 10 % omhoog moet. Dat betekent zoveel als het opschroeven van de bijstandsuitkering met 10 %. Juich mensen! Voortaan krijgt u 10 % meer als u gewoon uw school niet afmaakt en niet gaat werken. Een slordige 1000 euro schoon in het handje komt uw kant op, u maakt grote kans op een riante huursubsidie en uw motivatie om ooit weer te gaan werken wordt bij deze compleet de grond in gestampt. Om dat alles te kunnen betalen met een baan dient u namelijk minstens meer dan 2000 euro bruto te verdienen en daar komen vaak alleen de hoger opgeleiden voor in aanmerking.

Het idee erachter is heel simpel. Iedereen wil wel geld krijgen, daarom beloven ze mensen extra geld waardoor ze als makke schapen achter de SP lopen. De Socialistische Partij hoopt daarmee extra stemmen te krijgen. Het verhaal klinkt voor de simpele ziel erg aannemelijk. Wie in de bijstand zit, zal erg verheugd zijn om nu nog meer te kunnen profiteren. Misschien kan er dan eindelijk een tweede plasmascherm vanaf. Wie nu nog wel werkt, zou kunnen denken dat het wel aardig is dat het sociale vangnet groter wordt. Hij kan ooit immers werkloos worden en na een WW-pauze terug kunnen vallen op een riante bijstandsuitkering is ook niet verkeerd toch? Fout! Dat geld moet ergens vandaan komen. Cadeau's weggeven is leuk, maar komt het niet van onder dan moet het van boven komen. Onder het socialistische regime in Nederland wordt al het geld dat u aan belasting betaalt in 1 pot gesodemieterd. Uit die pot worden onder andere ook de uitkeringen betaald. Het vereist geen fantasie om de bedenken dat als de uitkeringen omhoog gaan, u als werkende man meer zal moeten dokken.

Wat wil de VVD

De VVD tracht het zaakje heel anders aan te pakken. Ze lijken een totaal andere koers te willen varen dan de SP door beperkingen op te leggen. De bijstand krijgt hierbij de zwaarste klappen. In principe wil de VVD ruim 2 miljard geld uitsparen door uitvreters van de maatschappij geen kans meer te geven om zich als blingbling negers te misdragen op onze kosten. Tot in de leeftijd van 27 jaar hoeft een jongere geen steun te verwachten. Hij is immers gezond genoeg om desnoods doosjes te vouwen in een magazijn of hamburgers te flippen bij de Mac Donalds. Goed bakken en tijdig omdraaien graag, want die rauwe aangebrande rotzooi is niet te vreten. Bij dit soort plannen worden jonge mensen haast "gedwongen" om hun school af te maken. Doen ze dat niet, dan zijn ze genoodzaakt om een laag baantje aan te nemen om in hun levensonderhoud te voorzien, want de bijstand is voor hen geen optie meer.

Ook werkende mensen die plotseling hun baan verliezen komen er niet zo makkelijk meer vanaf. Een grote bek tegen de baas hebben die u door het stof laat kruipen, uw ontslag krijgen en vervolgens lekker de WW in? Helaas. Uw webmaster pleit ervoor om middels slinkse trucs alsnog de domme werkgever voor de schade op te laten draaien, maar indien dat niet mogelijk is kunt u als de VVD zijn zin krijgt niet al te lang uw tijd uitzitten in de WW. De WW moet namelijk gehalveerd worden. O ja, het betreft hier de duur waarop ze uitbetalen. Niet een afhalvering van uw kosten. Daar knelt mijn inziens juist wel de schoen. Afschaffen? Prima. Halveren? Ook prima, maar dan wil ik er wel wat voor terug krijgen.

Wat nu?

Beide partijen doen natuurlijk wat hun goeddunkt en waarmee ze denken een grote sloot kiezers te trekken. Voor mij is dat echter volstrekt onvoldoende. Geven we de SP de kans om zijn plannen te verwezenlijken, dan liggen straks alle luie, domme en allochtone uitvreters op onze kosten nog in hun nest als wij van een harde werkdag thuiskomen. Een verhoging van de bijstand is ook niet erg geschikt als motivatiemiddel om ooit nog aan het werk te gaan. Een beetje steuntrekker komt er middels alle andere subsidies die hij nog krijgt op onze kosten nog beter vanaf dan een hoog opgeleide starter op de arbeidsmarkt. Dat moet niet. Zeker niet op onze kosten. Geven we de VVD de kans, dan besparen we weliswaar veel kosten doordat de bijstand en de WW grotendeels niet meer worden uitbetaald, maar krijgen we er relatief weinig voor terug. Ik pleit voor een oplossing waarbij er 1) bespaard wordt 2) mensen gedwongen worden weer aan het werk te gaan en 3) het geld teruggaat naar degenen die het door hard werken verdiend hebben.

WW.

Door het simpelweg opwaarderen, afschaffen of gedeeltelijk afschaffen van de bijstand en andere uitkeringen is dat effect niet te bereiken. Schaf het allemaal maar af en geef de mensen die hardwerken middels een fikse belastingverlaging de mogelijkheid om voor zichzelf een regeling te treffen. De WW kunnen we als voorbeeld nemen. Waarom deels afschaffen en het zo ingewikkeld mogelijk maken? Het is sowieso al belachelijk dat men iets waar we zelf voor betalen alleen maar wil inperken, maar er nauwelijks iets voor terug wil geven. Schaf de WW helemaal af en laat de verplichte betalingen voor uitkeringspremies en dergelijke ook helemaal achterwege. Dat scheelt al een hele slok op de borrel. Met het bespaarde geld kunnen mensen zelf een verzekering nemen of het geld desnoods op een spaarrekening zetten. Als mensen zelf een regeling kunnen treffen, raken ze des te gemotiveerder om zich in te zetten om te gaan werken.

Bijstand.

De bijstand wordt voornamelijk verpest door grote groepen krakers en ander gespuis dat te beroerd is om te werken. Zij kosten de maatschappij alleen maar geld en zijn in geen enkel opzicht nuttig. Ze vreten ons geld en als we het geld zelf nodig hebben, dan is het geld er niet. Een goed voorbeeld zijn de starters op de arbeidsmarkt. Zij die hard werken kunnen nadat ze jarenlang geïnvesteerd hebben in een goede opleiding niet eens een woning betalen terwijl zo'n rat met bijstand en subsidies in een dure huurwoning zit te rukken. Daar worden we niet vrolijk van. Sterker nog: ik vind het ronduit onbeschoft en onbehoorlijk dat het in ons land mogelijk is dat mensen zo kunnen profiteren van een ander. Het communistische systeem in Rusland zal verbleken bij wat er hier gebeurt.

Eigenlijk zou de bijstand primair bedoeld moeten zijn om mensen te laten overleven die op dat moment echt op niks anders een beroep kunnen doen. Het moet geen langdurige voorziening zijn waarvan mensen riant kunnen leven en zich alsnog te goed kunnen doen aan luxe. Al verschillen mensen natuurlijk erg van mening over wat luxe is, maar voor mij is het duidelijk dat als iemand al dan niet met subsidie in hetzelfde type huis kan wonen als iemand met veel geld, dan is er iets mis. Als iemand met een uitkering erin slaagt om duizenden euro's te sparen: dan is er nog meer mis. En als ook nog blijkt dat zo'n figuur in die woning voor een kleine electronica winkel aan spullen heeft staan, dan weet u wel om wat voor gasten het gaat.

Kijk, overleven is overleven. Het hoeft echt allemaal niet zo extreem asociaal dat we zulke mensen aan de evolutie overlaten. Al zou dat wel prettig zijn: de wereld is al vol genoeg. Wanneer er een paar nietsnutten die toch niet willen werken en bijdragen aan deze wereld de dood vinden zou ik er geen traan om laten. De Volkerts staan nu op om me de mond te snoeren, dus stel ik een mildere vorm voor die al eerder besproken is. Reeds vorig jaar heb ik het idee van de voedselbonnen geopperd. Het principe is heel eenvoudig. Zodra mensen hun vuile handjes opsteken om te laten zien dat ze honger hebben, dan moeten ze eerst aan het werk gezet worden. Vervolgens is een voedselbon of een kom soep hun beloning. Het is belangrijk dat een systeem onplezierig is voor de luiaard, zodat hij gemotiveerd raakt om iets beters te zoeken.

Het werk mag heel simpel zijn. Ik wijs er nadrukkelijk op dat het geen veredelde Melkertbanen moeten zijn. Bij Melkertbanen worden mensen aan werk geholpen op kosten van de overheid, verdienen ze een aardig centje en worden er bovendien beloften gedaan over het vervolgtraject. Namelijk een vaste baan. Ja ja, klonk het maar zo mooi. In de praktijk werkt het wat minder. Het kost een hoop en beloften werden nooit waargemaakt. Typische linkse politiek. De beste man die het had verzonnen is niet voor niks opgerot. Van dat soort lapmiddelen moeten we het niet hebben. Als alles wordt voorgekauwd en betaald, dan leren ze er niet van. Nee, in plaats daarvan moeten de luie nietsnutten aan de dwangarbeid gezet worden. Kom nu niet aan met gelul over de rechten van de mens, want de mens heeft behalve rechten ook plichten en juist aan dat tweede verzaken ze nogal. Het zijn de gevallen waar de rechten zijn verdampt door het niet nakomen van de plichten en waar het de laatste kans op overleven is. Geen uitkering, maar arbeid in ruil voor een overbrugging om niet dood te hoeven gaan is goed genoeg voor de zoveelste kans die ze krijgen.

Uitvoering.

Laat iemand de berm langs het spoor opruimen en/of inspecteren, steek mensen in een uniform om ze door de straten te laten lopen of zet ze als schoonmaker aan het werk daar waar veel rommel blijft liggen. Voor de hardnekkige gevallen bestaat er nog de mogelijkheid tot veel zwaarder werk. Zakken zand sjouwen als een deel van Nederland weer eens overstroomd is en de overheid van plan is om rampbelasting te heffen. Of geef ze een stuk landbouwgereedschap en laat ze zich nuttig maken bij de boeren. Zijn het crimineeltjes, dan kunnen ze met een ketting als een hond worden vastgezet om vanuit die positie wat smerige klusjes op te knappen. Zo hebben we die Polen die hier komen werken ook niet nodig ziet u? Geen Melkertbanen, geen beloften. De verantwoordelijkheid om een baan te vinden ligt bij degene die er op den duur wel van moet walgen om dat werk te doen.

Daar ligt precies een stuk motivatie. Wie elke dag kilometers moet lopen, 5000 keer moet bukken, duizenden stenen en zakken zand moet dragen en continu de hoon over zich heen moet krijgen om het feit dat hij een nietsnut is, zal ontzettend snel gemotiveerd zijn om iets aan zijn situatie te doen. Solliciteren luidt het devies. Zo niet? Stukje oud brood dat we normaliter aan de vogels geven, een glas water en morgen weer vroeg op voor een leerzame werkdag. Hoe langer het duurt, des te zwaarder en smeriger het werk wordt. Wedden dat bijna iedereen na een paar weken weer aan het werk is? Zoiets kost ons geen sodemieter en het is nog leuk om naar te kijken ook. Endemol moet toch ook iets hebben om Talpa 2 mee te vullen.

Dan moet het ons wel wat opleveren!

Voor wat hoort wat. Parasieten worden door hard werk gemotiveerd om eindelijk eens uit de bijstand te komen, maar wat schuift het voor de hardwerkende Nederlander? Het implementeren van een dergelijke oplossing hoort nooit alleen gepaard te gaan met de afschaffing van de uitkering alleen. Een gevolg van de besparing kan zijn dat de hard werkende arbeiders in ons land er lustig van profiteren. De belasting kan prima omlaag als er geen bijstand meer hoeft worden uitbetaald. Belastingverlaging moet mijn inziens het gevolg zijn als er maatregelingen worden genomen om verspilling van het geld tegen te gaan. Als de verspilling is uitgeroeid, dan moet het geld onmiddellijk terug naar hen die het verdienen middels arbeid. Geen lullig 3 % verlaging zoals de VVD het wilt, maar ik denk in orde van tientallen procenten.

Dat wordt uiteraard niet alleen met het afschaffen van de bijstand gerealiseerd. De bijstand is goed voor enkele procenten lastenverlichting. Met het teniet doen van de WW komen daar nog wat procenten bij. Mensen die werken kunnen met het vrijgekomen geld zichzelf verzekeren tegen armoede. Overigens neemt dit hele verhaal niet weg dat er best een klein potje opzij gelegd kan worden voor zieke mensen die echt niet kunnen werken. Maar u had al begrepen dat het in dit artikel ging om de nietsnutten. Sukkels die wel kunnen, maar niet willen werken. Schoolverlaters die zich vroeger te stoer vonden voor de boeken. Criminelen die ons land onveilig maken en daar ook nog voor beloond wensen te worden. Allochtonen die door het land van herkomst ook al uitgekotst waren en die hier op onze kosten zitten. Allemaal tuig dat niet hard genoeg aangepakt kan worden. Zeker als ze op onze kosten verder lummelen.

En de overige procenten die ik graag van de belastingen af zie gaan? Dat is een ander verhaal. We beginnen met de onterechte uitkeringen eruit te halen. Daarna gaan we verder met andere zaken waaraan ons geld verspild wordt. Steeds als we een overwinning behalen, dan kunnen de belastingen omlaag. Nederland moet weer leefbaar worden en daarbij kunnen we parasiterende flikkers niet gebruiken.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.