Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 35 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

182 Makelaars: "Starters ronduit arrogant"
181 Geloofwaardigheid Fok! roest aan Danny's reet
180 Socialistisch EU: "Geen discussie over doodstraf" (4)
179 Rechtsgeleerde tentamenperikelen UvA
178 Communist Marijnissen (SP) toont zich antisemiet
177 Politiek extremisme: alles moet kunnen
176 Stemcomputers in onze "democratie"
175 Kom maar binnen allemaal
174 Val kabinet: wie is de schuldige?
173 Daling niveau onderwijs laat sporen na
172 AD: "Smitjugend radicaliseert op zomerkamf"
171 Onderwijspersoneel in de uitverkoop
170 Veel Marokkanen hekelen onze democratie
169 De "strenge" NS-gestapo
168 Racisme PAN gaat gewoon door
167 Hahaha de Antifa (2)
166 Europafascisme: het CDA vindt u te dom
165 Gratis adviesservice ontslag.nl/net waardeloos
164 Rabobank: deine papiere!
163 Jonge moslims radicaliseren regelmatig

182 # Makelaars: "Starters ronduit arrogant" #
Gepost door Misdefinitie op 16-08-2006 om 23:48.
Makelaars in Amsterdam en omgeving zijn het zat. Ze klagen anoniem steen en been in de Telegraaf over starters op de woningmarkt. Starters blijken tegenwoordig namelijk veel kritischer over hun dienstverlening en het huizenaanbod te zijn dan een tijd geleden. Tot groot ongenoegen van de makelaars in kwestie. Een klant moet niet komen zeiken en vooral geen eisen stellen. Binnenkomen, huis aanwijzen en opdraaien voor alle kosten is wat makelaars graag zien. Zo kunnen ze met weinig inspanning veel geld binnenhalen over de ruggen van huiseigenaren en mensen die graag een woning willen kopen. De kritiek van de starter belemmert echter grotendeels de "snel met weinig inspanning geld verdienen" mentaliteit van de makelaar die dat beroep enkel kan uitoefenen vanwege zijn grote bek. Kritiek mag niet. De makelaars zijn dan van mening dat iemand ronduit arrogant is.

Aan journalisten weten ze het wel mooi te vertellen. Lekker anoniem in een kroeg janken en klagen dat het geld niet meer zo makkelijk binnenrolt als toen ze net van het VMBO de MAVO afkwamen. Vroeger was een grote muil genoeg. Tegenwoordig moeten ze ook hun sociale vaardigheid kunnen aantonen door in samenwerking met de klant tot een goede dienstverlening te komen. Want de klant heeft altijd te weinig geld voor al zijn wensen en de makelaar wil altijd teveel en te makkelijk verdienen. Tot zover de vooroordelen. Waar ligt het probleem volgens de makelaars? Starters moeten gewoon aanvaarden en slikken. De makelaars hebben immers mooie portiekwoningen en pauperflats in de aanbieding. Woonruimten waar u als doctorandus of ingenieur nog niet dood gevonden wil worden. Van het soort waar uw moeder altijd mee gedreigd heeft waar u terecht zou komen als u dreigde uw school niet af te maken.

Ze gooien het probleem op de kieskeurigheid. Mensen willen een leuk huis, in een nette buurt, zonder zwarten, in het centrum van de stad, dichtbij winkels en openbaar vervoer en van alle gemakken voorzien. Verder moet een huis natuurlijk klaar zijn. Ja hoor eens, we noemen een computerkast toch ook geen computer. Zo noemen we een paar aan elkaar getimmerde prefabmuren tot een blokhut ook geen woning. Er moet een keuken in en een badkamer. Mag het verdomme voor al dat geld? Het is nou niet bepaald dat huizen spotgoedkoop zijn dat er geld overblijft om het huis ook nog eens op te kalefateren. Doorgaans is de leeg opgeleverde woning het maximum dat iemand kan betalen met een dikke schuld op zijn rug.

Is het probleem dan opgelost als starters hun kieskeurigheid laten varen? Nee, natuurlijk niet. Het probleem voor de makelaar is dan echter wel opgelost. Zij kunnen dan doorgaan met geldverdienen. Een nogal egoÔstische benadering van een stel laffe makelaars die uit vrees om de vervelende, arrogante, irrante starter te verliezen anoniem zulke uitspraken doet in de krant. Maak uw naam eens bekend heren, dan komen we eens gezellig op de koffie om te babbelen over arrogantie. Het punt is namelijk dat de klant recht heeft om eisen te stellen en te klagen over de situatie die er ontstaan is op onze woningmarkt. Een grafiekje in de krant leert ons dat de gemiddelde transactieprijzen van bestaande bouw namelijk meer dan verdubbeld is!

Met het risico minister Zalm op mijn dak te krijgen merk ik op dat de prijzen in guldens zijn blijven staan en dat het guldenteken domweg is vervangen door een euroteken. Terwijl de salarissen zijn gehalveerd. Nu komt een starter bij de makelaar aan en legt hij een slordige 150.000 euro neer op tafel. Dat komt neer op 330.000 oer-Hollandse guldens. Voor dat bedrag kon je in 1996 de meeste rijtjeshuizen kopen en vaak zelfs nog veel meer. Tegenwoordig is die prijs dus bijna verdubbeld. Mag een starter voor dat inmense bedrag waar hij 30 jaar voor moet kromliggen aub iets eisen? Mijn inziens getuigt het gedrag van de makelaar eerder van arrogantie. Zij denken dat hoog opgeleide mensen met een goede functie in de maatschappij 30 jaar willen kromliggen voor een krot in oude pauperwijken.

Het echte probleem en de echte oplossing lijken daarmee niet bij de starter te liggen, maar liggen op maatschappelijk niveau. Wat mij betreft verdwijnen alle makelaars sowieso van de markt, want zij kosten de starter alleen maar geld in plaats dat het wat oplevert, maar dat is stof voor een andere discussie. Kennelijk is het tegenwoordig zo dat zelfs als mensen hoog opgeleid zijn en een goede functie bekleden, ze veel moeite hebben om een redelijk huis te financiŽren. We gaan het probleem uitdrukken in het aantal keren dat mensen voor hun woning betalen. Oplossingen liggen dan in de sfeer van het terugbrengen van dat aantal. Dan blijft immers dat geld over waardoor de koopkracht stijgt.

We mogen daarvoor allereerst onze vriend Gerrit Zalm (VVD) bedanken die onze gulden veel te goedkoop heeft ingewisseld voor een inferieure munt. Hierdoor betalen we reeds 2 tot 3 keer voor onze woning. Was dat niet gebeurd, dan was een modaal inkomen (zeg: rond de 30.000 euro) net als 10 jaar geleden met uitzondering van een inflatiecorrectie voldoende voor een redelijke woning. Als we het dan toch over inflatiecorrectie hebben: als de PvdA binnen paars geen sinterklaas had gespeeld in de jaren '90, dan hadden we in de jaren na de eeuwwisseling geen crisis gehad en waren de salarissen met de inflatie meegegroeid in plaats van bevroren.

Hebben we het verder over die sinterklaas, dan kunnen we de koppeling maken naar de belastingen die we moeten ophoesten. Geld dat we anders in ons eigen huis hadden kunnen steken. Dan komen de salonsocialisten weer roepen dat het geld voor algemeen belang wordt gebruikt, maar in de praktijk zien we toch iets anders. Illegalen en "vluchtelingen" die als economische gelukszoekers helemaal geen vluchtelingen zijn en die gratis kunnen wonen en voorzien worden van een riante uitkering. Anderszins andere groepen kansloze allochtonen die niet naar school willen, niks toevoegen aan ons land en nu ook met een uitkering in een door het rijk gesubsidieerde woning zitten. De generatie voor de starters die het immigrantenproces in gang hebben gezet en die destijds voor hooguit 75.000 euro waarbij ze ook nog eens subsidie kregen een woning konden bemachtigen waarvan een deel nu als makelaar een grote bek heeft. Kijken we rond in de gemiddelde VINEX wijk, dan zien we dat de hard werkende gewone man met een modaal inkomen zijn hele leven plat moet liggen voor een koopwoning, terwijl de bovengenoemde kansarmen in dezelfde straat nota bene bijna kostenloos in het zelfde soort huis zit. Huur, dat wel, maar u betaalt voor hen. De gemiddelde arbeider werkt 40 jaar en levert zo'n 25 volledige jaarsalarissen in voor huizen van een ander!

U betaalt middels de belastingen dat geld nogmaals 3 keer voor een dubbelgeprijsde woning. Anders gezegd: als u niet voor dat inheemse volk hoefde te betalen, dan had u 3 woningen uit onze tijd kunnen bezitten of 6 woningen uit de jaren '80 of '90. Overbevolking van ons land is een groot probleem. In Nederland kan niet overal gebouwd worden, maar om toch alle nieuwkommers van huizen te voorzien worden er dus 2 smerige trucs uitgehaald. Meer vraag dan aanbod drijft de prijzen op volgens een simpele economische wet. U betaalt zelf voor die extreme verhoging EN u betaalt voor anderen de extreme verhoging. Van alle kanten wordt u genaaid. Een starter krijgt op zo'n manier bijna geen kans meer, terwijl kanslozen Nederland in handen hebben. Wat een verrot land is dit toch.

Wel aardig om te vermelden is dat u middels een hypotheek het huis nogmaals 3 keer afbetaalt. Dus totaal minstens 9 (om 18 in de oude tijd) keer. Ik hoor het de mensen al zeggen dat zij 20 jaar geleden toch wel hogere rente standen hadden dan de starters nu. Klopt helemaal, al ben ik er zeker van dat starters een voorkeur geven aan een hogere rente in plaats van een huis dat 4 keer zoveel kost. Concluderend kan er gesteld worden dat als we niet voor Zalm, euro, inheemsen en corruptie in de bouwwereld hoefden te betalen, we gemiddeld een stuk grond zouden kunnen bezitten dat 9 keer zo groot is als wat we nu krijgen.

Een goed voorbeeld hiervan is BelgiŽ. Een land met 10 miljoen inwoners (net als Nederland voor de bezetting sinds 1950), zonder Zalm, met de juiste omrekening van de nationale valuta naar de euro en waar de mensen inderdaad in plaats van gemiddeld 100 vierkante meter ruim 1000 vierkante meter grond bezitten voor dezelfde prijs als wij hier nu een rijtjeshuis op 100 vierkante meter kopen. Nederland, weet wat u te doen staat. Het land van 10 miljoen en boetedoening voor de mensen die deze situatie gecreŽerd hebben.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.