Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 41 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

62 Marokkanen vaker psychisch gestoord
61 MP Ys: "Wij hoeven die kut-zwarten niet terug"
60 Marokko.nl begrijpt "discriminatie" wel
59 Balkellende nu al genaaid door Europa
58 CU: "Onze beweringen ontkennen betekent straf"
57 Het gelijk van "De misdefinitie van de HvA"
56 CDA: "Ein volk! Ein Reich! Ein Euro!" (1)
55 Indoctrinatiereis fiasco door realiteit
54 Nationale Studiebox: "Stop zinloos VMBO-geweld"
53 Oplichting: E-dentify hosting is kinderspel (56)
52 "Steuntrekkers zijn vieze profiteurs"
51 HvA geeft studiepunten om te spammen (2)
50 2 maal 3 is 4; wiedewiedewiet en 2 is 9 (2)
49 Lapmiddelen voor het onderwijs
48 "Extreem rechts groeit in Nederland"
47 Indoctrinatie in strijd tegen radicaliseren
46 PvdA: "Op naar de zwartenheul"
45 Verdonk: "Deporteren is niet zielig"
44 Donner: "Alleen oprotten als het mij stoort"
43 Maar meneer, wat doet u nu?!

52 # "Steuntrekkers zijn vieze profiteurs" #
Gepost door Misdefinitie op 08-05-2005 om 17:54.
Terwijl onze ziektekosten en het onderwijs steeds duurder worden gebeurt er iets anders met onze belastingscenten waar we enkel de dupe van worden. Uit een onderzoek van de vereniging van directeuren van sociale diensten Divosa blijkt dat gemeenten schatten dat de helft van de steunrukkers niet aan betaald werk te helpen is. Dat betekent dat ze vrijwel nooit meer uit de bijstand komen. Het betreft hier ongeveer 160.000 profiteurs die langdurig feesten op onze kosten terwijl er niet eens geld is voor een washand om uw oma in het verzorgingstehuis te wassen.

Gemeenten zijn hier niet blij mee, want de nieuwe bijstandswet die 1 januari 2004 in onze reet is geschoven zorgt ervoor dat gemeenten zelf volledig financieel verantwoordelijk zijn voor het verschaffen van de uitkeringen. De verantwoordelijke partijen geven elkaar de schuld. Divosa-voorzitter T. Thissen sneert naar de gemeente dat zij voor kansrijke en nieuwe snorders in het rijk der uitkeringen om wille van het financiŽle kostenplaatje sneller bemiddelt dan voor langdurig werklozen. Staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken vindt dat prima te begrijpen, al vindt hij het niet te accepteren dat gemeenten de helft van de uitkeringstrekkers afschrijft en daarom niet meer voor hen bemiddelt. Volgens hem dient er op onze kosten alles aan gedaan te worden dit gespuis alsnog aan het werk te helpen.

Wellicht kunt u uit het bovenstaande al een grote misdefinitie halen. Alle partijen richten zich op argumenten die gaan over het vinden van werk. Het grote probleem is echter dat men iemand zomaar een uitkering geeft en dan gaat wachten tot zo iemand een baan in een bedrijf vindt. Daarmee geeft men aan dat het kennelijk normaal is dat iemand zijn handje ophoudt om vervolgens op zijn luie reet te gaan zitten totdat iemand hem een baan op een presenteerblaadje aanbiedt. Hij verwacht dan ook nog eens dat het een baan op niveau is, er een goed salaris tegenover staat en de baan uitgevoerd kan worden zonder enige kennis van zaken of opleiding. Het was vroeger namelijk wel stoer om te rebelleren en niet eens de domme school af te maken.

Dat is te bespottelijk voor woorden. Met deze mentaliteit vindt men inderdaad geen baan. Hier is sprake van een motivatieprobleem. Veel mensen willen niet eens meer aan het werk, want gratis geld en subsidies bevalt hen te goed om te gaan werken. Gevolg: geen motivatie om werk te vinden. Gemeenten zouden zich daarom niet moeten richten op het uitsluitend geven van geld en het zoeken naar een baan voor iemand die toch niet wil werken. Gemeenten moeten werken met een stok achter de deur om mensen te motiveren zelf naar werk te zoeken. Het hoeft niet allemaal te komen aanwaaien. Men doet er maar moeite voor. Net zoals de rest van de mensen moeite doet om elke dag om 6 uur op te staan om te gaan werken voor zijn boterham.

Het idee om de motivatie te realiseren is simpel maar doeltreffend. Wanneer iemand zijn hand komt ophouden om iets te ontvangen, dan moet hij daar eerst wat voor doen. Geen gratis uitkering meer en afwachten totdat er ooit wat gebeurt. Nee. We moeten niet meer zomaar geld geven en wachten totdat iemand een baan heeft. We moeten iemand gewoon aan het werk zetten en hem daarvoor belonen. Geen gezeur van "ik kan dit niet", "ik wil dit niet" en "ik wil iets op mijn niveau". Als dat iemands instelling is, dan gaat hij maar op eigen kracht een baan zoeken. Komt iemand voor hulp, dan aanvaardt hij maar de hulp die er aangeboden wordt.

Op het moment dat iemand zijn hand komt ophouden, neem je hem mee naar een plaats en laat je hem werken. Voor dat werk krijgt hij dan een vergoeding om in leven te blijven. Klaar. Werk creŽren is eenvoudig. Laat ze maar langs de rails/weg lopen en de rotzooi opruimen. Zet ze in een fabriekshal neer en laat ze productiewerk verrichten. Geef ze een schep en laat ze de duinen ophogen of de putten uitdreggen.

Nadat het werk verricht is kunnen ze er iets voor krijgen. Geen geld, want men is geen werkgever maar een hulpverleningsinstantie. Met geld kopen ze er toch alleen maar Canal+, computers, boeken, CD's en genotsmiddelen voor. Want naast een uitkering wordt heel vaak gewoon zwart gewerkt voor allerlei luxe artikelen die de kromliggende werkende man niet eens kan betalen. Geef ze voedselbonnen en een slaapplaats met maximale verblijfsduur.

Op rantsoen uiteraard. We zijn de Amersfoortse niet. En vind je het klote om dat te doen? Prima. Dan heb je een extra motivatie om te gaan leren/studeren/werk te zoeken in de rest van de tijd. Ik durf te wedden dat 90 % van die 160.000 binnen 1 jaar aan het werk is of zijn heil ergens anders heeft gevonden waar men wel kan profiteren.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.