Mis·de·fi·ni·tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 34 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

202 We maken Wouter Bos kapot!
201 Discussie HRA "taboe" te eenzijdig
200 Verwaande bedrijven zorgen voor tekort
199 Nieuw Rechts verslagen door eigen toedoen
198 Trein moet harder? Liever minder stilstaan!
197 Wizzle-chagrijn garant voor slechte service
196 Deel emailadressen CU2 openbaar voor spammers (2)
195 Turks racistisch nationalisme: Eigen Volk Eerst!
194 Halsema vol met tegenstrijdig gepruttel
193 Schipholbrand voer voor excuuscultuur
192 Registreren? Anonieme e-mail niet toegestaan!
191 PvdA gelooft niet in eigen racistische ideologie
190 Troonrede op propagandadag
189 Donner (CDA) misbruikt democratie voor sharia
188 Het trauma van 9/11
187 Een, twee, in de maat! Leve de politiestaat!
186 Opzouten met die uitkeringen
185 Rechtse websites in moeilijk vaarwater (4)
184 Ik heb een hekel aan politie
183 Rode rakkerpropaganda van de PvdA

184 # Ik heb een hekel aan politie #
Gepost door Misdefinitie op 25-08-2006 om 00:34.
Een maatschappij waarin veel mensen naast en met elkaar moeten functioneren kan niet bestaan zonder duidelijke regelgevig waaruit blijkt wat mag en wat ongewenst is. Zonder regels doet iedereen maar waar hij zelf zin in heeft en aangezien de mens van nature streeft naar een maximale bevrediging van de eigen behoeften kan dat leiden tot anarchie in de samenleving. De regels helpen de mensen om hun handelingen af te stemmen zodat anderen er geen last van hebben. Behalve de eis dat regels gesteld moeten worden door een instantie die gezag heeft mag ook de handhaving van de regels niet ontbreken. Zonder gezag voelt niemand zich geroepen naar de regelgever te luisteren en zonder handhaving voelt de meerderheid zich moreel niet geroepen het na te volgen. Om mensen te motiveren zich toch aan de regels te houden kan het politie-apparaat handhaven door sancties uit te delen. De politie lijkt echter tegenwoordig geen respect meer waardig te zijn.

Handhaving van de orde werkt als er een combinatie van factoren aanwezig zijn. De politie dient deskundig te zijn op de gebieden waarbinnen ze opereren. Door opleiding en ervaring zouden ze kennis moeten hebben opgedaan om zich in de meest uiteenlopende situaties te kunnen redden. Kennis van de regelgeving, kennis van gedrag van mensen, kennis van gevaarlijke situaties en de daarbij behorende sociale vaardigheden. Ze horen een houding te kunnen aannemen waarin een goede uitstraling centraal staat en waarmee ze respect kunnen afdwingen bij het nette volk, de paupers en zelfs bij de criminelen. De verantwoordelijkheid voor de maatschappij is groot. Bescherming, orde, rust en vrede creëren en het opsporen van strafbare feiten vormen een deel van de dagelijke taken van onze helden. De teleurstelling is dan ook groot als blijkt dat de veredelde VMBO'ers geen respect meer kunnen afdwingen, hun tijd vullen met het uitschrijven van bonnen en machteloos staan bij de meest simpele vormen van criminaliteit.

Voordat we weer commentaar krijgen merk ik op dat we het in dit artikel gaan hebben over juist die afdelingen van de politie waar iedereen op straat mee te maken krijgt. Het zijn de agenten en surveillanten die in het blauw bij ons in de straat lopen om te kijken of ik wel met licht fiets. Het is de verkeerspolitie die om wille van mijn veiligheid ervoor zorgt dat ik een incasso op de mat krijg omdat ik om 3 uur 's nachts op een verlaten weg 5 kilometer te hard reed. Het zijn de nazi's die mij als nette belastingbetaler dwingen mijn ausweis te tonen om mij vervolgens te bekeuren als ik de groet doe die bij dat gedrag hoort. Kortom: het soort politie waar we allemaal stiekem een hekel aan hebben. Ze zorgen voor een smet op het begrip politie. Dat is erg jammer, want er werken ook deskundige onderzoekers, rechercheurs en forensische experts.

Laten we eens naar het gedrag van de politie kijken. In het verleden hebben we al gezien dat sinds de invoering van de identificatieplicht het alleen nog maar bergafwaards is gegaan met de politie. Ze houden zich niet meer bezig waar we ze voor betalen, maar zijn de burger alleen maar tot last. Kleine meisjes van 14 jaar krijgen hoge boetes omdat ze hun jodenster kaartje niet kunnen tonen, terwijl een stelletje kut-Marokkanen ongestraft alle feestvreugde kunnen bedreven middels geweld en vandalisme. We hebben dus te maken met een stelletje dommeriken die te stom zijn om hun eigen schoenveters te knopen en ondertussen andere dingen te doen hebben dan ons volk te beschermen tegen het tuig.

Tegenwoordig is dat niet veranderd en slechts nog slechter geworden. Waar denkt U aan als ik het woord politie in de mond neem? Zeer waarschijnlijk aan luie dienders die aan de kant van de weg in een auto liggen te pitten totdat ze worden wakkergeschud door een flits. "Bingo, weer een belastingbetaler 50 euro armer gemaakt." U kent dat soort wel. Van die types die al een harde plasser krijgen als ze een binnenpretje krijgen wanneer ze zich verbeelden hoe een onschuldige burger er de pest in krijgt. "Een echte vent wordt geen agent" is een heersende opvatting. Ja ja, de politie is uw beste vriend. Niet de mijne. En ja, ze doen het allemaal voor onze veiligheid. Dachten ze dat? Nee toch? Zo naïef zijn wij namelijk ook niet. Slaan we de krant open, dan zien we dat agenten heuze bonnendagen organiseren. Voor onze veiligheid? Laat me niet lachen.

Toch mogen we de agent op straat niet openlijk een klootzak noemen. Wel een klootzak vinden overigens, maar dat is een ander verhaal. Hij kan er immers niks aan doen. Wat willen ze ook: naar de domme school geweest, aangenomen als agent en dan maar doen wat ze van hogere hand willen. Het zijn net marjonetten die niet zelf kunnen nadenken. Van bonnen geven komen ze snel klaar, maar als dat op die dag al gebeurd is moeten ze bonnen blijven schrijven om hun baan veilig te stellen. Dat laatste is niet hun schuld, dat moet ik ze nageven. Het gedrag dat volgt is echter ontoelaatbaar. In plaats van hun toch al domme werk te spreiden over de dagen, nemen ze een dag "vrij" om letterlijk iedereen op de bon te slingeren die ook maar iets fout doet. De agent schijnt er niet mee te zitten. Hij schrijft met een grijns op zijn gezicht de boete wel uit.

De leidinggevenden zouden zeker een groot deel van de schuld op zich moeten nemen. Het kabinet heeft namelijk bekend gemaakt dat de financiering van een korps niet langer afhankelijk is van het aantal bonnen, maar van het aantal keren dat men pedofiel gedrag door de vingers ziet. Het principe wordt als vanzelfsprekend door de leidinggevenden herkend. Er wordt wel meer gedaan dan alleen afrekenen op bonnen. Mooi, dan is hij zo stom geweest om hiermee toe te geven dat er wel degelijk afgerekend wordt bekeuringen. Wat is het andere dan? Er is niks anders. Dat andere noemen ze handhaven, al wordt er gesteld dat wat ze handhaven noemen een bon impliceert. Dus het draait toch allemaal maar om de bonnen. Stelletje leugenaars. Cees de Bakker is een dwaas om te suggereren dat het gaat om 1 bon per dag. De termen bonnendag en bonnenjacht doen iets heel anders vermoeden.

Onze dappere bonnetjeshelden kunnen wel dikke prenten geven, maar hoe zit het met hun primaire taken als het handhaven van de orde, het beschermen van het volk, optreden tegen criminaliteit en het vangen van boeven? Een hevige teleurstelling gaat er door me heen als blijkt dat onze ridders machteloos zijn tegen stelselmatig terreur van Marokkanen. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat een tiental van dat kleine gespuis maandenlang haat en pesterijen jegens een homoseksueel kunnen uiten en dat de politie niet in staat is daar tegen op te treden? Zelf word ik zelfs op de fiets wel eens aan de kant gezet om me te laten behandelen als een crimineel. Maar ja, ik ben dan ook een nette burger en geen Marokkaan. Zonder een oordeel over Marokkanen te geven trouwens. We laten enkel de vaak voorkomende realiteit zien.

De kranten staan vol met falen van de politie. Zo raken ze ook wel eens veroordeelde collega's pedofielen kwijt. Erg tragisch. Vooral omdat de man in kwestie zich regelmatig liet zien op plaatsen waar veel mensen komen. Qua communicatie laten ze het bij de politie helaas ook afweten. Het zal u vast niet ontgaan zijn dat er een terrorist aanwezig was op het Lowlands festival in Biddingshuizen. Rob Muntz, bekend van het programma God bestaat niet, liep daar bij wijze van promotie rond in een overduidelijk nep terroristenpak.

Seksbom en lang gewaad was de boodschap. Humoristisch bedoeld en niemand raakte in paniek. De man kon uren rondlopen toen er opeens een hersenloze van het type "zeker fout geweest in de oorlog" op het idee kwam om de wouten te bellen. Muntz was echter te snel voor hun bonnenboekje en verdween. Wat een amateurs. Om vervolgens een groot alarm af te kondigen op de luchthaven. Osama Bin Laden heeft ons al overwonnen. De angst zit er zo goed in dat er bijna een ME-team op de stoep staat als we vliegtuig, Schiphol, explosief en moslim in een zin gebruiken. Nu niet meteen uitrukken, het is niet echt. Zo, weer wat belasting bespaard. Dat kost anders een BOM duiten. Is er al een internationaal opsporingsbevel uitgegaan?

O wee o wee als mensen na het zoveelste veel te zachte optreden van de politie eens het heft in eigen hand neemt. Mishandelingen van dieren worden nauwelijks bestraft en zodoende worden dieren behandeld alsof het dingen waren. Komt er dan eens iemand die de dader een pak slaag wil geven, dan wordt hij met groot machtsvertoon meegenomen. De identificatieplicht wordt ook regelmatig misbruikt. Als autochtonen en allochtonen vechten, dan wordt de Nederlander opgepakt en noemt de politie hem racistisch. Andersom noemen ze het natuurlijk zelfverdediging en/of zijn de daders onvindbaar. Autochtone slachtoffers worden door de politie extreem rechts genoemd. En uiteraard, voor een veilige boete zijn de juten wel te vinden.

We mogen echter ook blij zijn met het gedrag van onze blauwe vrienden. Indymedia maakt er melding van dat de politie wel eens wat krakers in hun gezicht spuit met pepperspray. Toeschouwers van vreedzame demonstraties worden volgens dezelfde website regelmatig in elkaar getrimd. Weet wie uw vijanden zijn. De ene trapt de ander in elkaar. Voetballiefhebbers worden na een avondje uit genadeloos in elkaar gebonkt door ME en politie. Eenmaal in de cel gegooid wordt hen geen hulp geboden en mogen ze bij wijze van spreken doodbloeden. Excuses mogen we van de politie niet verwachten. We moeten niet zo zeiken. Zolang ze maar niet vergeten dat wij wel hun salaris betalen.

Veel betalen en weinig krijgen. De politie is in het leven geroepen om de wet te handhaven en bescherming te bieden tegen crimineel gespuis. In plaats daarvan worden onschuldige burgers de dupe van machtsgeile agenten die zich de dag van te voren hebben afgetrokken op de wetenschap dat het morgen bonnendag is. Criminelen pakken: ho maar. Tenzij het om ethnische gevechten gaat waarbij autochtonen van slachtoffer naar dader worden gepromoveerd om ze vervolgens als honden te behandelen. Dat soort politie heeft voor het negatieve imago gezorgd van het hele apparaat. Een imago dat ze nooit meer kwijtraken tenzij het hele apparaat op de schop gaat en de mentaliteit veranderd van machtsgeil naar respect afdwingen door in dienst te staan van de samenleving. En niet andersom. Tot die kunnen we gezamelijk onze middelvinger opsteken naar de bonnenuitdelende smeris op straat. Ja, dat mag van de rechter.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.