Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 40 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

82 Gekke buitenlanders grote racisten (2)
81 Virtueelvaderland.nl waarschuwt voor aanslagen
80 Admin partyflock.nl tegenstander vrije discussie (14)
79 Dommen moeten anoniem kunnen solliciteren
78 Flikkerbond voor anusridders
77 De PvdA kent zijn prioriteiten
76 Multiculturele invasie vernietigt Nederlanders (4)
75 AIVD: "U bent een terrorist" (8)
74 Neo-nazi's tellen (2)
73 Onderwijsraad: "Leerlingen zitten vol rassenhaat" (2)
72 NA doet aangifte: "Jullie kunnen niks bewijzen"
71 NA forum offline na hetse GeenStijl
70 NL, trots en vrij! MoskeeŽn horen daar niet bij! (21)
69 Rutte: "Onderwijsverloedering voor allochtonen"
68 Smalfout: "Anti-gelovige profs zijn arrogant"
67 50 jaar moskeeŽn, haat en terreur
66 De apartheid ingevoerd: het allochtonenbos
65 Onderweg naar Mekka
64 Opnieuw linkse fascisten opgepakt
63 Godverdomme, God is voor dommen! (4)

63 # Godverdomme, God is voor dommen! #
Gepost door Misdefinitie op 12-06-2005 om 00:03.
Vierhonderd jaar geleden, toen de mensen nog dommer waren dan nu (het is bijna niet voor te stellen), werden er mensen vermoord als ze zouden twijfelen aan God. De aarde was plat en God zou ons naar beneden laten pleuren tot aan de hel als we het zouden wagen om over de rand te gaan. Wie dat niet geloofde was een ketter en een heiligschenner en moest daarom dood. Helaas voor die gelovigen (en ook voor niet gelovigen trouwens) bleven de mensen niet in hun eigen land, maar gingen ze de grenzen opzoeken. Met als gevolg dat er weer een fabel werd ontkracht. Tegenwoordig claimen die kortzichtige mensen slimmer te zijn, maar zijn ze nog steeds in staat te doden en te demoniseren als mensen het wagen om de woorden van God in twijfel te trekken. Dat de bijbel inmiddels aan zijn zoveelste herdruk is om de verzonnen verhalen aan de werkelijkheid aan te passen vinden zij bijzaak.

Dat niet iedereen zich daardoor laat tegenhouden blijkt wel uit een zes-delige documantaire op de RVU van R. Muntz en P. J. de Wint. In het programma dat God bestaat niet heet praten Muntz en de Wint met deskundigen over de absurditeit van het geloof. Zij laten op opmerkelijke wijze zien dat de waanbeelden die gelovigen en profeten hebben over het bestaan van God ontstaan doordat er verstoringen plaatsvinden in hun bovenkamer. Of met andere woorden: het zijn psychisch gestoorde gekken waardoor hun hersenen wanen creŽren die voor die mensen zo echt lijken dat ze denken dat het echt is.

Men laat op zeer overtuigende wijze zien dat het waanzin is dat mensen in God geloven. De deskundige uiteenzetting van het fenomeen zit zeer wetenschappelijk in elkaar en verklaart zelfs hoe de hersenen werken. Het komt er opneer dat de verstoringen in de hersenen bij bepaalde mensen het gevolg zijn van epileptische aanvallen. Tijdens deze aanvallen raken hersenfuncties verstoord en kunnen mensen de heilige geest en de maagd maria zien. (Die daarna overigens alsnog kinderen kon maken en om dat mogelijk te maken allang niet meer maagd is waarna profeet Mohammed ervoor zal zorgen dat ook het kind geen maagd meer is.) Maar dat terzijde.

Interviews waarin er vragen aan de deskundigen gesteld worden, worden in het programma afgewisseld met confronterende sketches vol sarcasme waarmee de programmamakers nogmaals laten zien hoe belachelijk het geloof eigenlijk is. Het programma is duidelijk en niks onthullend. Iets waar aanhankelijke gelovigen duidelijk niet tegen kunnen. Ze zagen hun droom uiteen vallen en na het programma hebben zij dan ook in extreme mate hun ongenoegen geuit. Zij willen dat God bestaat. Zij willen als kuddedieren bidden en liedjes zingen voor iets dat ze zelf verzonnen hebben. En ze vinden het natuurlijk geweldig om de macht te hebben over een stel labiele kerkgangers die elke week blindelings biergeld komen brengen in de collecteschalen.

De Amsterdamse Nicolaaskerk heeft in eerste instantie de kerk verhuurd aan Muntz om er zijn opnames te maken. Toen ze achteraf beseften dat hun God niet bestond zijn ze zo boos geworden dat ze met een kort geding het programma probeerden te verbieden. Het programma God bestaat niet mag vanaf dinsdag 7 juni gewoon uitgezonden worden. Dat heeft de Amsterdamse rechter vrijdag in een kort geding besloten. Muntz en de Wint reageerden met: "Het is nu in ieder geval jurdisch vast komen te staan dat God niet bestaat". Natuurlijk, want anders had God de rechtzaak vast anders laten verlopen. Toch?

De SGP en de Christenunie steigerden ook na het zien van het programma afgelopen dinsdag. Ze willen dat het kabinet de "ronduit blasfemische" (godslasterlijke) uitzending verbiedt. Beide partijen laten zich kennen als tegenstander van de vrijheid van meningsuiting. Als zij vinden dat ze beledigd zijn, dan moet er van alles en nog wat verboden worden. Communistische censuur is het. De SGP beledigt al jaren vrouwen: zij prefereren mannen, maar walgen ook nog eens van homo's. Verder beledigen die christenhonden al eeuwen de atheÔsten. Dus wat is het probleem? Ze willen heel politiek correct normen en waarden toepassen en bepalen wat wij wel en niet mogen zien. Gelukkig gaat die vlieger niet op.

De overige programma's in de documantaire beloven heel wat zwarte humor, cynisme, sarcasme en de confronterende waarheid. In het vervolg van de 6 delige serie zal er geen enkel geloof gespaard blijven. "God bestaat niet" is op dinsdag vanaf een uur of 12 uur 's nachts te bekijken op Nederland 3. Indien u een uitzending mist is hij een dag later op de website van de RVU (educatieve omroep) via het internet te bekijken.
Reacties: 4
Pagina's: 1

Reactie door KfBn (gast) op 23-07-2005 om 14:22.
Beste *****,

Het programma 'God bestaat niet' heeft je behoorlijk geraakt, is het niet? Ik vind het wel een goed programma.
Wat ik begrepen heb is dat de heren Muntz en de Wint hebben aangetoond dat onze hersenen in staat blijken te zijn onzichtbare feiten buiten de mens te registreren. Dit geldt blijkbaar - zonder onderscheid - voor elk mens. Dat we het niet of onvoldoende gebruiken en trainen is een andere vaststelling. Hun overzicht betekent heel simpel, na wat logisch redeneren, dat de feiten die de heren hebben aangedragen het bestaan van God hebben vastgesteld. Nu mag [in Nederland/Westerse-Beschaving]iedereen een persoonlijke keuze maken. De heren Muntz en de Wint hebben dat ook gedaan, een heel persoonlijke keuze. Er zijn voorbeelden genoeg van feiten (soms extreme feiten) in de geschiedenis, [maar ook vandaag en bij verwachting zal het morgen niet anders zijn] die bij sommige mensen gewoon niet (h)erkend, gerespecteerd en geaccepteerd worden.
Kennelijk is dat weten niet voor hem of haar persoon bedoeld. Evenwel, het doet niets af van de feitelijke vaststelling.
Vriendelijke groet,
Kees FBoon.

Reactie door Misdefinitie op 23-07-2005 om 15:30.
Het kunnen waarnemen van niet bestaande zaken impliceert niet het bestaan ervan. De strekking van het programma was juist dat de hersenen jou van alles wijs kunnen maken en dingen kunnen laten zien die voor jou echt lijken, terwijl het in werkelijkheid niet bestaat. De hersenen creŽren het beeld door invloeden binnenin de hersenen. Door kortsluiting tijdens een epileptische aanval ziet u rare geesten, door psychiatrische aandoeningen zoals schizofrenie hoort u stemmen in het hoofd en door het slikken van pillen en het drinken van alcohol ziet u rare beelden. Het lijkt levensecht en u neemt het waar, maar ik hoop dat u begrijpt dat deze beelden niet echt zijn.

Reactie door KfBn (gast) op 23-07-2005 om 19:30.
Beste *****,
Het kunnen waarnemen van bestaande zaken impliceerd evenals het waarnemen van niet bestaande zaken het bestaan ervan of het omgekeerd evenredige! Dat is wat Muntz en de Wint beweren en daar ben ik het mee eens. De beelden zijn net zo echt in het ene als in het andere, alleen de waarneming kan anders zijn. Wanneer je daar een ziektelabel opplakt geldt dat voor beiden. Met beiden is niets mis (medische uitzonderingen op beiden daargelaten). Dat is bijvoorbeeld ook met een zeker waarneembaar beeld: zet vier mensen elk op een hoek van een kruising; laat op de kruising een willekeurig voorval plaatvinden; vraag aan de vier getuigen wat ze hebben gezien en je krijgt vier verschillende beelden gepresenteerd. Je kunt het ook aan willekeurige mensen vragen het begrip 'recht' te omschrijven.

Vriendelijke groet,
Kees FBoon.

Reactie door Misdefinitie op 23-07-2005 om 20:12.
Nogal een nutteloze constatering. Als u iets ziet DAT bestaat, dan bestaat het. Als u iets waarneemt dat niet bestaat, dan bestaat het niet. Klopt, maar meer ook niet. U kunt daaruit geen conclusies trekken.

Het is interessanter om te begrijpen hoe iets komt. Als u iets in de werkelijkheid waarneemt dat bestaat, dan neemt u dat waar door middel van externe prikkels. Licht, geluid en geur komen u tegemoed en u neemt de werkelijkheid waar doordat de hersenen daar een interne representatie van maken. Als u iets waarneemt dat echt lijkt maar niet bestaat, dan neemt u signalen waar die de hersenen enkel intern genereren. Hoewel de hersenen ook hier een interne representatie maken, komen de gegevens ditmaal binnen vanuit het interne geheugen of door kortsluiting in de hersenen.

De strekking van "God bestaat niet" is dat de hersenen intern door zo'n kortsluiting de illusie geven dat God bestaat, terwijl er in werkelijkheid helemaal niks bestaat. Zoals eerder gezegd kunt u ook beelden waarnemen die niet echt bestaan door het gebruik van drugs. Men heeft op zo'n manier aangetoond dat "de heilige geest zien" geen kwestie van de werkelijkheid is, maar een kwestie van dat de hersenen zo gemanipuleerd worden door vergiftiging of ziekte dat die beelden worden opgeroepen.

Dat mensen de werkelijkheid verkeerd interpreteren is weer een andere discussie, maar ook dat toont eerder aan dat wat gelovigen claimen niet waar is. 4 mensen zien iemand de doodstraf krijgen. Vlak voor zijn dood schreeuwt hij "Godverdomme!". Iemand vertelt aan een ander dat de man schreeuwde dat God bestaat. En anderen nemen het over. Denk maar niet dat er naar duizenden jaren doorvertellen nog iets van waarheid in zit.

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.