Mis·de·fi·ni·tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 35 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

182 Makelaars: "Starters ronduit arrogant"
181 Geloofwaardigheid Fok! roest aan Danny's reet
180 Socialistisch EU: "Geen discussie over doodstraf" (4)
179 Rechtsgeleerde tentamenperikelen UvA
178 Communist Marijnissen (SP) toont zich antisemiet
177 Politiek extremisme: alles moet kunnen
176 Stemcomputers in onze "democratie"
175 Kom maar binnen allemaal
174 Val kabinet: wie is de schuldige?
173 Daling niveau onderwijs laat sporen na
172 AD: "Smitjugend radicaliseert op zomerkamf"
171 Onderwijspersoneel in de uitverkoop
170 Veel Marokkanen hekelen onze democratie
169 De "strenge" NS-gestapo
168 Racisme PAN gaat gewoon door
167 Hahaha de Antifa (2)
166 Europafascisme: het CDA vindt u te dom
165 Gratis adviesservice ontslag.nl/net waardeloos
164 Rabobank: deine papiere!
163 Jonge moslims radicaliseren regelmatig

172 # AD: "Smitjugend radicaliseert op zomerkamf" #
Gepost door Misdefinitie op 28-06-2006 om 18:45.
"Die Fahne hoch die Reihen fest geschlossen, SA marschiert mit ruhig festem Schritt" schalt het uit de kelen van een groep jonge boutlopers. De ochtendglorie is net aangebroken en voor een bijna ingestorte plaggenhut treffen we in een kring de Smitjugend aan met de broek op de enkels. Luid en schor herkennen we het Horst-Wessel-lied dat plotseling onderbroken wordt voor een heftige discussie. "Herr Führer, doen wij hier niet verkeerd aan? Het Nederlandse volk kent thans een heel ander volkslied." "Hause deine bek! Ich bin ein Berliner!" "Maar oppermachtige Führer, ik mag toch gewoon mijn mening geven? Anders blijven we zo vast zitten in de partij-doctrine." "Scheisse! Verdamnt nochmal! Ich eis gehoorzaamheid verfluckte linkse Schweinhunde! Op deine knieën en laat du naaien!"

De anderen aanwezigen deinzen van schrik terug om vervolgens met hun rechterarm in de lucht te zwaaien. "Meester, rustig toch. Denkt u toch aan die slinkse journalisten en die irritante webmaster die over ons gaan schrijven. "Wass? Ich duld keine tegenspraak. Meine Jugend müss sterk, gewetenloos und hard sein. Ich wille keine moskee in die Niederlande und so, keine muslim." "Zwarten mogen geen geld krijgen omdat ze zwart zijn!" brult een van de aanwezige trainingsleiders. "Onze jeugd mag geen zwakte kennen. Zij mogen zich de voorlopers noemen van het rijk dat wij voor ogen hebben. Als we straks naar huis gaan, zullen zij gedwee ons gezag volgen en ieder meer aanhangers ronselen," vervolgde hij zijn toespraak. "Sehr gut Oberführer. Allein meine Scheisse mag braun und zwart sein! Kom mit du vinger." Volgens het Algemeen Dagblad kunnen we dit soort tafrelen verwachten als een deel van de Nieuw Rechts aanhang naar Frankrijk afreist voor een zomerkamp.

Nieuw Rechts is boos. Heel boos. Voor de zoveelste maal worden ze door het slijk gehaald. Links is kut, de media is kut en nu is in het bijzonder ook het Algemeen Dagblad kut na publicatie van het artikel over wat ze bij Nieuw Rechts zomerschool noemen. Ook uw webmaster moest het ontgelden. Zo werd ik erop gewezen dat John Middelman van de afdeling Haaglanden na publicatie van een kritische analyse over de werkwijze van Nieuw Rechts van mening is dat ik een of andere debiele knakker ben. Dat afkeuringswaardige gedrag laat weer zien hoe professioneel ze daar bezig zijn. Een ding moeten zij echter goed begrijpen: hoewel er hier ook met humor, sarcasme en beeldspraak wordt gewerkt probeert misdefinitie.nl altijd zoveel mogelijk kanten van het verhaal te belichten. Daarbij horen dus ook de kanten en de analyses die voor partijen en instellingen minder goed uitpakken. Helemaal objectief wordt het nooit, maar we nemen zeker wel een onafhankelijke positie in.

Een van de redenen voor het schrijven van dit artikel is bijvoorbeeld dat het AD een wel erg eenzijdig beeld geeft van een specifieke activiteit van Nieuw Rechts. De activiteit, in dit geval een zomerschool, wordt levensgroot opgeblazen en tevens in verband gebracht met het moslimextremisme. Met opzet worden delen van de zomerschool vergeleken met terrorisme met als enige doel het toebrengen van schade aan de politieke partij. Andere media, zoals Fok!, doen daar gretig aan mee. Strekking van hun berichten is altijd dat ze het eerst extreem rechts noemen om vervolgens op basis van die benoeming sowieso al te concluderen dat er iets ernstig mis is als Nieuw Rechts een activiteit organiseert. Waarom een dergelijke redenatie niet klopt is al eerder aan de orde geweest. Fok! en consorten blaten de media na, maar wij kijken liever even verder dan onze neus lang is.

Sensationeel is de berichtgeving van het AD wel, maar wat kopen we ervoor? Zo wordt er bijvoorbeeld gesuggereerd dat de mensen die meegaan met de zomerschool worden getraind om zich te verzetten tegen de staat. Doen we dat echter niet allemaal als we een politieke partij opzetten of stemmen op een partij? Kenmerk van de democratie is toch dat mensen het niet eens mogen zijn met de staat en door middel van hetzelfde systeem mogen proberen een eigen meerderheid te krijgen om invloed te kunnen uitoefenen op het beleid? Kenmerk van een vrije maatschappij is toch ook dat mensen het oneens mogen zijn met de staat zonder meteen in de bak te worden gesmeten? Of wil het AD hiermee soms beweren dat "verzet tegen de staat" per definitie verboden moet worden omdat de staat zich wil opstellen als een dictator over zijn volk? Waarom staat men het dan wel toe dat andere partijen op het politieke spectrum het bestaan van de staat zo ondermijnen? Als voorbeeld kunnen we natuurlijk de PNVD gebruiken die kinderseks wil legaliseren. O nee, dat is natuurlijk geen verzet tegen de staat, maar het faciliteren ervan.

De berichtgeving van de media is in zoverre suggestief dat ze enkel wat onderwerpen pakken waar de partij vaak over spreekt om daar vervolgens een handeling aan te koppelen. Dat leidt veelal tot valse beschuldigingen die, als mensen niet opletten, straks onterecht voor waar worden aangenomen. Een voorbeeld hiervan is het onderwerp wapenbezit. Nieuw Rechts heeft als standpunt dat ze vinden dat mensen een wapen mogen bezitten om zichzelf te kunnen verdedigen op het moment dat ze aangevallen worden. De media suggereert echter dat ze zich op het zomerkamp schuldig maken aan illegaal wapenbezit en radicale jongeren trainen om te schieten en te raken. Nogal een verschil en erg hypocriet aangezien ze in gelijksoortige gevallen NIET zo redeneren. Denk aan de PVND die kinderporno wil legaliseren. Waarom zeggen ze niet van die partij dat AD en Martijn kinderseksorgies en filmavondjes organiseren? En waarom worden linkse partijen er niet van beschuldigd dat zij in kampen worden getraind om de burger geld afhandig te maken en ons land te overspoelen met een invasie van mensen die hier niet horen? Het vreemde is nog wel dat de 2 laatst genoemde voorbeelden aantoonbaar waar zijn en dat de verhalen over het zomerkamp bij Nieuw Rechts gebaseerd zijn op verhaaltjes.

Het organiseren van activiteiten is niks nieuws voor politieke partijen. Elke partij organiseert bijeenkomsten en dat er dan gepraat wordt over het gedachtegoed van de betreffende partij is heel normaal. Daar sta je toch samen voor? Of willen de heren tegenstanders zeggen dat ze liever zien dat elk gedachtegoed dat anders is dan die van hen moet worden uitgeroeid bij de wortels? Het lijkt wel alsof ik Stalin hoor spreken. Daar zegt echter nooit iemand wat over. De zomerschool als activiteit wordt zoals gezegd enorm opgeblazen tot iets wat het niet is. Het betreft gewoon een groep van ongeveer 25 man die in de vakantie gezellig een week met elkaar doorbrengt. Als dat verboden is, dan zouden andere partijen hun activiteiten ook onmiddellijk moeten staken. Waarom horen we de maatschappij nooit over de preken van Wouter Bos waarin hij haat uitspreekt naar alles wat in zijn ogen "niet sociaal" is?

Dan komen we op een interessant punt waar het allemaal om gaat: is de zomerschool van Nieuw Rechts zo radicaal als het AD ons voorspiegelt? Ze schijnen ook een artikel gepubliceerd te hebben waar enige mate van nuance in voorkomt, maar het eerder genoemde artikel is nogal duidelijk. Hoe zit dat nu? Uw webmaster kent de partij een beetje en gelooft niks van de radicale Hitlerjugend zoals de AD hem uitlegt. Nieuw Rechts kent veelal een open inschrijfcultuur. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Wanneer u zich van te voren normaal had ingeschreven, dan had u ook meegekund. Nieuw Rechts geeft vaker cursussen en uw webmaster is begin dit jaar na alle commotie erom heen eens gaan kijken naar wat zulke cursussen nu daadwerkelijk inhouden. Inschrijven is betrekkelijk eenvoudig: een e-mail sturen, de betaling overmaken en op de genoemde tijden aanwezig zijn.

Zo was ik begin dit jaar 4 keer 5 uren aanwezig bij een georganiseerde kadercursus. Dergelijke cursussen bestaan doorgaans uit vaardigheidscursussen die u net zo goed bij een onderwijsinstelling had kunnen aantreffen. Niks rechterhand omhoog, niks Hitlerjugend, maar gewone nette mensen die zich verbonden voelen aan het nationalistische gedachtegoed en daar graag met gelijkdenkenden over in contact treden. De bijeenkomsten bestonden dan ook uit een gezellig samenzijn in combinatie met trainingen. Geen radicale trainingen, maar iets doodnormaals als spreken in het openbaar, het uitvoeren van rollenspellen en het opstellen van een persbericht. Ook kwamen er weetjes over de politiek aan de orde en werd er op wat meer theoretische gronden iets over de geschiedenis verteld. Wie dat propaganda vindt, vond zeker zijn geschiedenisleraar ook de zoon van Adolf Hitler. Om nog maar eens een overdrijving uit de kast te trekken. Nieuw Rechts kennende zal de zomerschool hetzelfde principe kennen, alleen dan 1 week voltijds. Niks wijst erop dat het extreme karakter dat het AD beschrijft berust op waarheid.

We hoeven zeker geen voorstander te zijn van Nieuw Rechts. We hoeven ook niet mee te gaan in hun gedachtegoed. We mogen ze tevens op bepaalde gebieden amateurs vinden. Dat een grote krant het echter waagt om in een artikel een kleine activiteit van een politieke partij op zo'n manier in een kwaad daglicht te stellen door het op suggestieve wijze te vergelijken met een nazi-kamp is op z'n zachtst gezegd een beetje jammer. Vervolgens komt natuurlijk ook weer de AIVD aan het woord. U weet wel, die organisatie die zelf moslim-infiltranten heeft en regelmatig USB-sticks met gevoelige informatie lekt. Ja, zij zouden wel weten hoe radicalen worden gekweekt. Alles wordt uit de kast gehaald om Nieuw Rechts in een slecht daglicht te stellen. Op de officiële website van Nieuw Rechts staat daar nog een treffen voorbeeld van. Volgens hen zou het AD een algemene reactie van hoogleraar De Roos zodanig hebben neergezet dat hij zou reageren op Nieuw Rechts terwijl dat helemaal niet het geval was. We weten natuurlijk niet wie de waarheid spreekt, maar het laat zien dat het verhaal meerdere kanten heeft.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.