|
809 # Banencircus draait door # |
Gepost door Misdefinitie op 07-03-2015 om 23:52.
Uitkeringstrekkers zijn maar ineengezakte lamdebielen die enkel op hun luie reet zitten te ruften van ons belastinggeld. Hoezo kunnen jullie godverdomme geen baan vinden stelletje dikke vetgemeste varkens? De banen liggen voor het oprapen. Het goud ligt op straat. Rijkdom, macht en geile chickies wachten op jullie. Nou ja, tenminste als jullie niet te stom waren om je eigen pik te vinden. Maar nee, er wordt alleen maar gekankerd. Bedrijven zouden enkel van die goedkope zwartjes willen. De Polen pikken onze banen, de Marokkanen ons geld en wij pikken alles. Fatsoenlijk solliciteren zit er niet in. En dan de overheid maar roepen dat wij luie Nederlanders het vuile werk niet willen opknappen zodat ze weer meer allochtoontjes naar ons paradijs kunnen halen. Jakkes, wat walgen wij toch van die blanke varkens die nog waardelozer zijn dan een hoop stront. Luister toch naar de socialisten, er is werk genoeg! Rutte en Samsom heersen in het "beste" kabinet sinds de Holocaust en doen u geloven dat zij hun werk daadwerkelijk goed hebben gedaan.
Alles op de fles.
Eens in de zoveel tijd ejaculeert het socialistische kabinet op statistieken die worden aangeleverd door het CBS. Mooie praatjes over de economie die weer bijtrekt, banen die zomaar voor het oprapen liggen en de huizenprijzen die stijgen tot recordhoogte. Voor wie niet beter weet, zijn het fantastische cijfers die zogenaamd bewijzen dat links zijn werk goed heeft gedaan. Zulke statistieken zijn echter gebaseerd op interpretaties, aannamen, vooroordelen en selectieve verontwaardigdheid. Wat betekent het eigenlijk dat de banen voor het oprapen liggen? Het zou in elk geval moeten betekenen dat de vraag groter is dan het aanbod. Wat weer impliceert dat er geen werklozen (meer) zouden moeten zijn. Immers, banen die voor het oprapen liggen, worden door niemand ingevuld en dat is redelijkerwijs alleen mogelijk als er niemand is om die vacatures op te vullen. Als iedereen al voorzien is en een baan heeft. Werkloosheid gecombineerd met een zogenaamd banenoverschot, is een zeer achterlijke situatie op de arbeidsmarkt veroorzaakt door discriminatie.
Het moet de allerergste frustratie zijn van hoogopgeleide werklozen die knarsetandend thuis zitten omdat ze niet aan een baan komen. Overal krijgen zij te horen dat de banen voor het oprapen liggen en moeten zij lijdzaam toezien hoe de belastingen worden verhoogd om allerlei traineechips aan te bieden aan alles en iedereen, behalve aan hen. Alsof het aan een gebrek aan opleiding ligt. Onmogelijk, want zij hebben toch alles gehaald wat er te halen viel? Alsof het aan werkervaring ligt, dat hebben zij na al die jaren toch in overvloed? Nee, zij weten allang wat er gaande is. De werkgevers selecteren sinds de degradatie van het onderwijs allang niet meer op uw leuke papiertjes (het hebben van diploma's wordt als vrijwel standaard beschouwd) maar op persoonlijke kenmerken. Hoe ziet u eruit? Heeft u misschien twee geile argumenten aan de voorkant? Wat is uw huidskleur of politieke mening? Wel, we roepen al jaren dat er een hervorming van de arbeidsmarkt nodig is om uit de patstelling discriminatie versus banen in overvloed te komen.
Werkloosheidscijfers bewijzen dat er geen banenoverschot is, maar juist een overschot aan werknemers. Gebrek aan opleiding en ervaring is bullshit, want er zitten zoals gezegd zat hoogopgeleide mensen thuis. Bovendien geeft de werkloosheidsindustrie van de overheid jaarlijks miljarden euro's uit om bepaalde werklozen, met name degenen die hun linkse achterban steunen, aan het werk te helpen door opleidingstrajecten. Oftewel, als er al een gebrek aan opleiding is, dan is dat blijkbaar zo te repareren. Naast discriminatie, is er nog een andere verklaring waarom de statistieken aangeven dat er veel banen zijn. Men haalt "baan" en "vacature" steevast door elkaar. Veel mensen denken dat een vacature een baan is, maar gezien de extreme hoeveelheid aan spookvacatures, is dat een grove leugen. Iedere mongool kan een vacature plaatsen. Wij ook en dan krijgen we waarschijnlijk nog tig reacties ook. Begrijp nu eens dat we onder "baan" een voltijdse baan verstaan waarmee iemand in zijn levensonderhoud kan voorzien.
Waarom gaat u überhaupt werken? Voor plezier? Wellicht als u een pedofiel op een school bent, maar de doorsnee burger werkt om een dak boven zijn hoofd en het vreten voor zijn kinderen te kunnen betalen. Dat lukt niet met een of ander uitzendbaantje. Vol trots melden uitzendbureaus een explosie aan nieuwe mogelijkheden voor de kansloze beroepswerklozen die zich daar inschrijven. Joepie, u kunt wat vaker gebeld worden om af en toe een uurtje uw rug te breken voor een paar euro's. Dat zijn geen banen. Dat is het verergeren van structurele werkloosheid. Geen enkele werkgever zal erkennen dat u een baan had als u meldt dat u 1 uurtje per week doosjes heeft staan vouwen in een fabriek. Geen enkele bank zal u op grond daarvan een hypotheek verstrekken voor een woning. Geen enkele huurder zal het vertrouwen hebben dat u met die "baan" uw huur kan betalen. Wel kunt u fluiten naar subsidies als u iets verdient. Echte banen, daar draait alles om. Als er echt een overschot was, dan zouden werkgevers de werklozen wel weten te vinden.
Werkloosheid wordt nog altijd gezien als schande. Wie geen baan heeft, is daarmee automatisch een uitvreter. Vandaar dat een heleboel mensen proberen om zich noodgedwongen voor te doen als ondernemer. Praktisch zijn ze dan ook gewoon werkloos aangezien ze veelal niet voldoende opdrachten hebben om in hun levensonderhoud te voorzien, maar ja, als ze geen gebruik maken van de sociale voorzieningen, vallen ze buiten de werkloosheidsstatistieken. Ze worden gezien als mensen met werk. Geredeneerd wordt dat omdat u "ondernemer" bent, u niet beschikbaar bent voor de arbeidsmarkt en de banen die voor het oprapen liggen. Vandaar dat zij dan weer genoodzaakt zouden zijn om voor de invulling van die banen, een andere oplossing te vinden. Bijvoorbeeld het importeren van nog meer kansloze allochtonen. Laat de overheid eens ophouden met dat eindeloze gelul. Zijn er zogenaamd banen? Geef die banen dan ook! Vertel ons eens waar die banen dan zijn? Bij elk nieuwsbericht over meer banen ontbreekt het belangrijkste: de vindplaats van die banen.
Misschien is het belangrijkste argument tegen de bewering dat de banen voor het oprapen liggen nog wel het feit dat zelfs grote ondernemers een voor een op de fles gaan, al hun mensen ontslaan en zorgen voor nog meer werklozen. Er verdwijnen juist steeds meer banen. Laten we daar eens gedetailleerder naar gaan kijken. Warenhuisketen V & D heeft de afgelopen tijd een gevecht op leven en dood moeten leveren om de kop boven het water te houden. Drastische maatregelen zijn nodig en dat gebeurt als vanouds door een interim-manager in te huren die eens flink de bezem door alle "overbodige" mensen haalt. Kortom, een ontslaggolf waar we misselijk van worden inclusief alle smerige trucjes zoals een fors loonoffer van de werknemers die het geluk hebben dat ze nog eventjes mogen blijven. Met alle loonverlagingen en belastingverhogingen, zal het straks niet eens meer lonen om te werken. Is dat waar we naar toe willen? Vakbond CFN noemt het offer buitenproportioneel, maar uiteindelijk staat dit lot vele mensen te wachten zonder dat ze er iets aan kunnen doen.
Nadat Air France middels een fusie al het koninklijke uit KLM heeft geperst, wisten doodnormale burgers zonder "verstand" van zaken al aan te geven dat die overname nooit goed kon gaan. Frankrijk zou onze ooit zo nationale trots opslokken en volledig leeggezogen achterlaten. Onzin, zei de linkse politiek die weer eens wat geld nodig had om economische parasieten mee te plezieren. Totdat het bericht kwam dat een grote reorganisatie bij KLM wel eens 500 tot 1000 banen gaat kosten en wellicht meer indien de overgebleven werknemers er niet mee akkoord gaan dat hun salaris drastisch wordt verlaagd. Typisch zo'n bericht waarvan u al jaren weet dat het gaat komen. Wat een verrassing of was het toch allemaal voorzien? Voor verstandige mensen in elk geval wel en die zitten niet in de politiek. Nog meer werklozen. Hebben die de banen ook voor het oprapen? Zijn er nog veel vliegtuigmaatschappijen waar zij kunnen werken? Staatssecretaris Wilma Mansveld (PvdA) heeft in elk geval aangegeven dat er vanuit de overheid geen reddingsplan wordt opgesteld.
Buitenlandse bedrijven die goedlopende ondernemingen in Nederland opkopen, kapot maken en daarmee ernstige economische schade aanrichten, kunnen niet gestopt worden omdat de overheid het zelf voor een prikkie verkoopt om op korte termijn geld te hebben voor linkse hobby's. Schade op lange termijn? Ach joh, dat is morgen, dat zien we dan wel weer. "Ja maar er is zoiets als privatisering, de overheid hoeft toch helemaal niet in te grijpen?" Om te beginnen is het per definitie onverstandig om algemene nutsvoorzieningen en andere belangrijke organisaties in de maatschappij over te hevelen naar private organisaties. Voorts is het achterlijk om, als men dat toch wenst, de bedrijven in handen te laten vallen van buitenlandse ondernemingen. Zeker in geval van bedrijven waarvan onze economie afhankelijk is, zoals luchtvaart, heeft de overheid de zorgplicht te verzekeren dat het in onze handen blijft. Over nutsvoorzieningen, post, luchtvaart, natuurlijke bronnen, bosbeheer, landbouw, telecommunicatie en spionage, horen we zelf de baas te zijn.
Gezien het feit dat de staat nog steeds een klein aandelenbelang heeft bij KLM en een groot economisch belang gezien onze positie in de luchtvaart, zou het ondenkbaar moeten zijn dat een land als Frankrijk de toekomst voor ons gaat bepalen. Zouden we in een ideale vrije markt gedijen zonder die vieze invloed van het socialisme, dan was het privatiseren van KLM niet zo'n punt geweest, maar in de huidige situatie had de overheid KLM volledig in handen moeten houden en moeten beschermen tegen vijandelijke overnamen. Opmerkelijk is dat de overheid de banken dan wel weer tot het einde steunt met miljarden aan belastinggeld. Plukken aandeelhouders een bank leeg of doet de bank rare dingen met zijn geld, dan moet u de portemonnee trekken om ze uit het slop te trekken. Is daar een reden voor? Belangenverstrengeling door het spelen van politieke spelletjes. Griekenland krijgt ook onbeperkt krediet, dat wel. Enfin, voor wat Judasgeld alles verkwanselen en dan jammeren als straks iedereen op straat staat.
Schoenenketens als Invito en Manfield zouden in blinde paniek zijn geraakt nadat cijfers zouden uitwijzen dat de omzet onder het vriespunt zou dalen. Interne mails vliegen in het rond en niet geheel toevallig belanden die op de redactie van de landelijke dagbladen. Bestuurders ontkennen dat er sprake is van paniek en wijzen erop dat ze het niet slechter doen dan hun concurrenten. Mails worden heus alleen gestuurd om het personeel alvast warm te maken voor hun komende ontslag te motiveren net dat stapje extra te zetten. Bekend is namelijk wat er gebeurt als klanten massaal hun schoeisel tot de zolen afslijten en daarna hun meuk bij een goedkope webshop bestellen. Personeel van de Schoenenreus, weet daar alles van. Die keten is door de rechtbank failliet verklaard. Al zegt een faillissement niet alles meer. Doorgaans is dat bedoeld om overtollig personeel te lozen en van de schulden af te komen. Nou beste Rutte en Samsom, waar gaan deze mensen werken? Bij een halfgare doorstart die straks weer failliet is? Of op de scheepswerf?
Binnen andere sectoren wordt men de nek omgedraaid door gespuis dat er niet voor terugdeinst met geweld de boel kapot te maken. Nederlandse reders luiden massaal de noodklok omdat Nederland als enige land in Europa niet wil dat er op schepen particuliere beveiliging wordt ingezet tegen gewetenloze piraten. Piraten hebben derhalve vrij spel. Reders wijken nu uit naar landen waarvan ze wel de vlag met gunstige voorwaarden kunnen voeren en dat levert nogal wat schade op voor de Nederlandse economie; waaronder banenverlies. De overheid faalt grandioos met het aanpakken van criminaliteit jegens ondernemers. Zo roven buitenlandse schoorsteenvegers als raven, maar kunnen de getroffen ondernemers niet veel meer doen dan elkaar waarschuwen voor oplichters. In Amsterdam maken ze zich inmiddels klaar om Uberpop als nieuwkomer in de taxiwereld kapot te maken. U kent het imago van taxichauffeurs best nog wel. Hoewel dit wellicht onorthodox in de oren klinkt, dienen mensen wel te beseffen dat er talloze manieren zijn waarop banen verloren gaan.
De algehele malaise door falend socialistisch beleid houdt niet op en dat zien we helaas overal terug. Free Record Shop is in Nederland failliet gegaan door een extreme regelzucht, gesodemieter in de auteursrechtenwereld en het akkevietje dat ze destijds hadden met het aannemen van guldens terwijl de overheid met slinkse trucs het betaalmiddel ongeldig had verklaard ten gunste van de euro. Nou ja, er waren nog zat andere economische redenen die eveneens door de politiek gekleurd werden, maar het kan ons maar niet aan de indruk onttrekken dat een heleboel ondernemers het hoofd boven water hadden kunnen houden als die linkse overheid niet alles kapot heeft gemaakt. De Harense Smid bestond al sinds 1827, maar is nu ten prooi gevallen aan de schuldeisers en de kunstmatig in leven gehouden crisis van het kabinet. Allemaal vaklui en kennis die verloren gaan, maar de lasten bleven maar continu verhoogd worden. Het ene faillissement na het andere, tienduizenden mensen verloren hun baan en in de politiek doen ze alsof hun neus bloedt.
Problematisch is voorts dat de ontwikkeling van moderne technieken en het gebruik van apparaten en computers, de werkloosheid enkel doet toenemen. Zo gaat PostNL de postscooter inzetten als vervanging voor hun logge auto's. De scooters kunnen veel beter en goedkoper worden ingezet en bovendien kan daar een grotere groep (goedkoper) personeel mee werken. Postbodes voor wie het bezorgen van post nog een ambt was, verdwijnen als sneeuw voor de zon. Helaas zullen zij het niet allemaal schoppen tot het wereldkampioenschap in het darten, dus zullen er een heleboel werklozen bij komen. Boekhandel Polare ging op de fles door het illegaal downloaden van e-books vanwege ondeskundig personeel en een slecht beheer van de voorraden. Dat had allemaal wel voorkomen kunnen worden, maar ja, wie is er tegenwoordig nog competent genoeg om zijn werk goed te doen? De arbeidsmarkt is een kansspel geworden. Sidder en beef mensen, want als de robots komen, zullen nog meer mensen overbodig worden en vrijwel iedereen werkloos zijn.
Winkeliers van de klassieke winkels die we vast allemaal nog kennen, we maken hier liever geen reclame, krijgen te maken met een nieuwe realiteit waarin mensen de uitstraling en inhoud van de winkel te oubollig vinden. Al eerder hebben we analyses gemaakt waaruit blijkt dat klanten niet per se wegblijven als producten volgens de aloude winkelconcepten worden aangeboden, maar wel als de producten die de klant verwacht niet (meer) aanwezig zijn en de nieuwe manier van service om te huilen is. Modeketen Mexx is de zoveelste op rij die failliet gaat. Woordvoerders wijten dat aan de algehele malaise waar de retailmarkt nu eenmaal mee te maken heeft. Niet de verhoogde btw waardoor producten te duur zijn geworden. Dat mag allemaal niet gezegd worden. Klanten zijn echter niet gek. Pluk ze aan de ene kant en ze zullen aan de andere kant gaan compenseren en goedkope kleding gaan kopen bij de Primark. Zo gaat dat. Kunnen ook al deze mensen die werkloos zijn geworden op uw prachtige banen rekenen die blijkbaar voor het oprapen liggen?!
Perst de overheid ondernemers en consumenten af, dan zal iedereen de hand op de knip houden. Persoonlijk merken wij ook dat we minder gul met ons geld omspringen dan in de dagen dat Nederland nog trots, blank, rijk en welvarend was. Bedrijven proberen dan die klanten weer terug te vinden door de prijzen omlaag te gooien en elkaar kapot te concurreren in een hevige prijzenoorlog. Die prijzenoorlog gaat natuurlijk gepaard met bezuinigen op personeel (wat niet verdiend wordt moet immers ergens anders vandaan gehaald worden) en door ondernemingen die daadwerkelijk kapot gaan. Telecomproviders zijn typisch ondernemingen die een luxeproduct verkopen. Leuk hoor die tablets en die mooie smartphones, maar inmiddels is de markt verzadigd en gaan steeds meer mensen zich afvragen wat ze nu eigenlijk met die meuk moeten. Zo hebben wij onze smartphone weggegooid en ons ontdaan van sociale media zodat we weer neuken. Alles wijst erop dat de telecomreuzen het samen gaan uitvechten. Ze moeten wel, want wifi, apps en Skype gooien roet in het eten.
Pomphouders verzuipen in de achterlijk hoge accijnzen op brandstof. Kost een liter benzine rond de 1,60 euro, dan is daarvan zo'n 1 euro belasting. Absurd als u bedenkt dat men over dat geld ook al loonbelasting heeft betaald. Gaan de tankstations verdwijnen omdat mensen elders gaan tanken, in grensgebieden zelfs in het buitenland, dan zullen andere ondernemers al snel volgen. Ook supermarkten lijden er namelijk onder als de klant er niet meer langs komt omdat hij elders gaat tanken. Al jaren wordt de strijd in leven gehouden, maar de vraag is hoe lang ze dat nog kunnen volhouden. Kunnen ondernemers het in Nederland niet meer bolwerken, dan zullen ze hun heil in het buitenland gaan zoeken. Bijvoorbeeld in de export. Internationaal concurreren is straks nog de enige mogelijkheid voor wie zijn boterham wil verdienen. Totdat de overheid dat ook aan banden gaat leggen en dan vrezen we het allerergste. Schiphol zal de prijzenslag en internationale concurrentie wel eens niet kunnen overleven. Alles hangt met elkaar samen.
Brancheorganisatie ANVR vindt dat luchtreizigers en reisbureaus geflest worden door vliegtuigmaatschappijen die dalingen van brandstofprijzen niet doorberekenen in de prijzen. Gaat de prijs omhoog, dan worden de tickets wel duurder. Lullig. De maatschappijen beroepen zich er juist op dat ze niet altijd met de grillige oliemarkt meegaan om pieken en dalen af te dekken. Wel schoppen ze regelmatig mensen eruit die overbodig zijn, dat is dan weer wel noodzakelijk. Die reisbureaus moeten trouwens niet zo schijnheilig doen. Zij weten zelf ook wel wat flessen is. Komt u vol goede moed informatie vragen over een reis die u nog nooit gemaakt heeft en een land dat u alleen kent van de televisie, zeggen ze "krijg de klere maar en zoek het maar op internet". Moeten ze werken voor hun geld, dan laten ze het afweten. "Ja maar mensen maken gratis gebruik van onze kennis en info en bestellen dan via internet." Pas maar op. Moderne technieken zoals het internet en robots, maken steeds meer mensen overbodig. Jaag de klant weg en u wordt vervangen.
Overweging.
Alles draait om geld en daarom zal de besteding van miljarden aan publiek geld linea recta zijn invloed uitoefenen op de beschikbare banen. Bedrijven die worden geconfronteerd met een extreme belastingdruk, zullen deze kosten (moeten) doorberekenen aan hun klanten. Die klanten van wie hun salaris toch al jarenlang op de nullijn hing, reageren daarop door minder gebruik te maken van de producten en diensten. Daardoor wordt alles duurder, kopen mensen nog minder, gaan ondernemingen kapot en staan er meer mensen op straat. Wie geen baan meer heeft, heeft geen inkomen, koopt derhalve minder waardoor het nog slechter gaat met de bedrijven die daardoor geen plaats meer hebben voor personeel. De gevolgen zijn verschrikkelijk. Hele volksstammen aan werklozen, ondernemers die feitelijk net zo goed werkloos zijn en de halve middenstand die zijn hoofd niet meer boven water kan worden. Lekker dan, bedankt Rutte. Mooie praatjes van het kabinet vullen geen gaatjes. Er moet een gedegen onderzoek komen naar alle oorzaken die tot banenverlies leiden.
Discriminatie op de arbeidsmarkt is een groot probleem, maar vooral in een samenleving waar er stiekem te weinig banen zijn voor iedereen en de overheid dat angstvallig stil wil houden uit vrees dat mensen niet meer in hun vieze sprookjes geloven. Miljardenverspillingen maken de middenstand kapot en als dat ook nog eens gecombineerd wordt met een regelsysteem dat (te) subjectief selecteren mogelijk maakt, is het hek helemaal van de dam. Massa-immigratie heeft ook nog eens voor veel te veel arbeiders gezorgd; voor zover die lui tenminste werken. Werkgevers hebben teveel keus aan slaven en moeten die keus ook uitbuiten om financieel het hoofd boven water te houden in het oerwoud aan regels waar de overheid ze mee confronteert. Een vicieuze cirkel waar we voorlopig niet uit kunnen komen aangezien de politiek van geen wijken wil weten. Opmerkelijk genoeg willen zij u ook niet het eerlijke verhaal geven. Het meer der kansen is opgedroogd door socialistische onkunde en links misbruikt de malaise om hun aloude idee van een basisinkomen te pushen.
Inmiddels is duidelijk dat die smiechten in Den Haag doen alsof er geld als water is om de zoveelste miljardeninjectie in Europa te stoppen. Zogenaamd om de economie te redden. Elke keer vragen we ons af of we wel het zelfde verstaan onder de economie. Wat is de economie eigenlijk? Al luisterend naar politieke debatten, kunt u het idee krijgen dat de economie een soort van geldverslindende draak is zoals u die enkel kunt tegenkomen in stripverhalen. Een monster dat gevoed moet worden met ons belastinggeld omdat hij ons anders allemaal komt opeten. De algemene boodschap van die minkukels in de politiek is dan ook dat ellende hen zomaar overkomt en zij er alles aan gedaan hebben om het te voorkomen. Nooit komt er iemand op het simpele idee om de verspillingen te stoppen, de arbeidsmarkt te hervormen en het ingewikkelde belastingstelsel terug te brengen tot een systeem van de vlaktaks: een vast bedrag voor iedereen. Wel zorgt de politiek er overduidelijk voor dat wie tot hun achterban behoort, voldoende middelen en steun krijgt.
Oplossingen kunt u niet verwachten, wel achterlijke proefballonnetjes die de situatie enkel verergeren. Zo spreekt men nu al over een belastingstelsel waarbij de belastingen alweer verhoogd worden. Waardoor ondernemers nog minder mogelijkheden hebben om personeel aan het werk te houden. Ook treffen we in diverse varianten het versoepelen van het ontslagrecht aan. Bizar, er zitten zoveel werklozen thuis en de politiek roept dat er zoveel banen voor het oprapen liggen, dat het helemaal niet erg is als u uw baan verliest. Op latere leeftijd komt u nooit meer aan het werk, maar hey, dat ligt aan uzelf. U kunt niet eens fatsoenlijk solliciteren. Gediscrimineerd als blanke man? Gossie, dan heeft u zeker jarenlang op internet beledigende teksten over moslims geschreven. Erg simplistisch denkwerk allemaal, maar wat verwacht u anders van de linkerkant? Ministers vinden overleg over de CAO maar onzin. Maakt u zich geen illusies. Die heikneuters van het huidige afbraakkabinet doen er alles aan om u werkloos afhankelijk te maken van de overheid.
Begrijp ons niet verkeerd. We stellen niet dat als dit kabinet oprot en Wilders aan de macht komt alles koek en ei wordt. Inderdaad, het is in woorden heel makkelijk om te zeggen dat het belastingstelsel op de schop moet, maar in werkelijkheid gaat het om een grondige operatie. Hetzelfde geldt voor de hervorming van de arbeidsmarkt waar we al vaker in detail op in zijn gegaan waardoor het hier niet uitgebreid besproken hoeft te worden. We hebben u laten zien dat de mooi-weer-praatjes over banen die voor het oprapen liggen onzin zijn. We hebben een groot aantal voorbeelden gegeven van het verlies van banen waardoor hordes mensen werkloos op straat komen te staan. We hebben aannemelijk gemaakt dat door politiek beleid, ondernemers het nog lastiger krijgen waardoor ze minder mensen gaan aannemen. En we hebben gezien dat de techniek van bijvoorbeeld robots nog meer mensen overbodig gaat maken. Binnen dit groter geheel, zou de conclusie moeten zijn dat de hervormingen waar wij al jaren voor pleiten, broodnodig zijn.
Ondernemers begrijpen heus wel dat de overheid er niet op zit te wachten om te stoppen met de miljardenverspillingen aan het buitenland. Vandaar dat ze ook nog wel eens met andere oplossingen komen aandraven. Personeel is een grote kostenpost en dat kan best omlaag, vinden de ondernemers. Weg met al die regels, vooral als ze geld kosten. Doorbetalen wegens ziekte? Liever niet. Vrije dagen? Alleen slaven hadden vroeger vrije dagen, dat kan weg. Recht op flexibele werktijden? Onzin, wie nog een voltijdse baan heeft moet alleen geen 9 tot 5 mentaliteit hebben zodat ze hem gratis kunnen laten overwerken. De werknemer heeft geen recht op flexibele tijden, maar een plicht. De zogenaamde 0-urencontracten waarmee iemand wel 24/7 beschikbaar moet zijn, maar enkel voor een paar uurtjes werk per week wordt betaald. Afpersen en uitknijpen dus, zoals de overheid dat ook graag bij de ondernemers doet. Bedrijven gaan het liefst voor een oplossing waarbij zij zo min mogelijk kosten maken en zo weinig mogelijk aan personeel hoeven te betalen.
Nogal belachelijk. Wij vinden dat, (aangezien de socialistische overheid de ranzige situatie heeft gecreëerd waarin we met overbevolking zitten waarbij er niet voor iedereen een baan is, het ontslagrecht heeft versoepeld, de belastingen extreem hoog heeft gezet en daardoor bedrijven in een positie van macht hebben gebracht over werknemers) de overheid die macht ook moet reguleren. Bedrijven zitten nu in de riante positie dat ze kunnen zeggen: voor u 1000 anderen, dus we willen zelfs niet meer voor u betalen als u ziek bent door het werk. En al helemaal niet als u ziek wordt in uw privétijd. Wel bent u te allen tijde ter verantwoording te roepen als u privé iets schrijft op het internet, want hey, u bent wel 24/7 slaaf van uw baas. Ongepast. Wij willen een gezonde arbeidsmarkt waar plaats is voor iedereen en waar de selectie objectief plaatsvindt met het oog op de menselijkheid en rechtvaardigheid. Personeel is geen gratis slaaf dat uitgebuit kan worden, maar mag ook geen molensteen om de nek van ondernemers zijn door extreme overheidslasten.
Reacties: 0 Pagina's: 1 |
Reactie toevoegen |
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
|
|