Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 7 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

742 Waan van de Marokkaan
741 Spijt van hufterigheid
740 De dommenmaatschappij
739 Gekleurde riooljournalistiek ontmaskerd
738 Hitler, please come back!
737 UvA-hoer op discriminatietoer
736 Digitaal gaat met u aan de haal
735 Islam het virus der gestoordheid
734 Kiezen te verliezen
733 Prestige van het onderwijs
732 Uploadklant is een schooier
731 Hang op, klik weg, stap uit de EU!
730 Multikul? Dikke lul!
729 Fok! die gore pedofielen!
728 Zing een allochtoontje lager
727 Vrijgestelde onzinnigheid
726 Oost-Europeanen zijn net Marokkanen
725 Smachten naar kinderkutjes
724 Fraude is het nieuwe werken
723 Misdefinitie.nl wenst u een relativerend 2014

741 # Spijt van hufterigheid #
Gepost door Misdefinitie op 01-04-2014 om 23:13.
Internethufters, toetsenbordhelden en zolderkameractivisten zijn erg zielige sukkeltjes die in het dagelijks leven geen reet voorstellen en door alles en iedereen met een beetje verstand worden uitgekotst. Gehuld in de relatieve anonimiteit van het internet, proberen ze het respect van gestoorde gekken te winnen door mensen met stoere, harde en vieze woorden zwart te maken. Hun hersenloze achterban komt spuitend klaar van het aanblik dat slachtoffers door het slijk worden gehaald en aan de schandpaal worden genageld. Veilig achter hun computertjes, voelen deze hufters zich onaantastbaar omdat anderen hun vrijheid respecteren, er juridisch niet veel tegen te doen is en hun slachtoffers die zij als ze extremistische monsters neerzetten, eigenlijk gewoon hardwerkende intellectuelen zijn die zo'n minachting van de menselijke waardigheid nimmer hebben verdiend en zich nooit zullen verlagen tot geweld. Narcistische hufters trappen onschuldigen, krijgen een lading stront over zich heen en beginnen achteraf te huilen dat ze het licht hebben gezien.

Achtergrond: de internethufter.

Onder internethufters verstaan we imbecielen die in hun blinde haat jegens alles wat anders denkt met gedrag als smaad, laster, opruiing, bedreiging en liegen, zonder proportionele aanleiding individuen opzettelijk schade lopen toe te brengen. Doorgaans vinden mensen dat al het gedrag dat niet strookt met hun opvattingen over moraal en fatsoen, daar ook onder moet vallen, maar daar denken wij anders over. Zeggen dat alle blanke autochtonen vieze gore kaapkoppen zijn, alle Marokkanen stelende en verkrachtende berberapen en deze hele wereld moet worden opgeblazen, levert geen schade op. Dat is idioterie van dwazen die, zeker als het op een website staat, eenvoudig genegeerd kan worden. Roepen dat Jan Lul een nazi is en een beroepsverbod verdient terwijl hij enkel een afwijkende mening heeft, levert schade op waaraan hij zich niet kan onttrekken. Anderen zullen hem door de smaad als een rat gaan behandelen. Hubert Roth, Alex Ringeling, Jan van der Knaap, Erik Schaap, Bert Brussen en Robert Engel zijn voorbeelden van zulke internethufters.

Opmerkelijk is dat het vooral mannen zijn in de midlife crisis rond de 35 tot een jaar of 50. Sommigen getrouwd, kinderen of nog maagd, maar toch allen op een leeftijd waarop we meer verstand mogen verwachten. Voor rede vatbaar zijn ze allerminst. Waar normale fatsoenlijke mensen tenminste nog begrijpen dat het van medemenselijkheid getuigt een naam niet te publiceren als dat zoveel aanricht bij een slachtoffer dat weinig anders heeft gedaan dan wat zij ook de hele dag op internet uitvreten, interesseert het hen geen reet als u door hun publicaties wordt ontslagen, bedreigd en wordt lastiggevallen door die anonieme gekken die hun achterban vormen. Nooit meer een baan kunnen vinden, overal gediscrimineerd worden door leugens op internet, als een zedendelinquent worden behandeld en uw kinderen die opgewacht worden na schooltijd, is nu eenmaal de straf die u verdient als u een andere impopulaire mening heeft. Tijdelijke straffen zijn voor harde criminelen. Zeg een keer iets verkeerds en de internethufters geven u levenslang.

Jarenlang was dit het verhaal van de pestgeneratie op internet. Men richt een vrijwel anonieme internetprovider op in het buitenland, huurt een server bij een provider die zich nooit met de inhoud bemoeit, schermt alles af tot de adressen aan toe en dan maar mensen zwart maken. Doet u iets waar zij het niet mee eens zijn? Zij zijn justitie, rechter en beul ineen. Wanneer u ze wanhopig een nette mail stuurt met het verzoek uw naam te verwijderen omdat u overal wordt afgewezen, er keer op keer tientallen pizza's worden bezorgd en u 's nachts wordt opgebeld dat er wel eventjes iemand zal komen om uw keel door te snijden, dan doen ze er lacherig over en laten ze die troep gewoon staan. Dat kunnen zij omdat ze hun slachtoffers zo uitkiezen dat ze door hun publicaties kunnen suggereren een monster kapot te maken. "Ach, het is toch maar een nazi, die mag bedreigd worden." Enkel hun interpretatie, maar ja. Krijgen ze het zelf aan de stok met iemand die vervelende dingen schrijft, dan beginnen ze te huilen of doen ze zelfs aangifte.

Zijn de internethufters van GeenStijl, Retecool en al die andere platforms dan simpelweg debielen met het IQ van een paddenstoel? Nee, dat zou veel te makkelijk zijn. Grotere websites die al meer dan 5 jaar bestaan en regelmatig tot updates komen, kunnen niet louter drijven op dwazen. De meedogenloosheid moet aangewakkerd en gevoed worden door haat om iemand opzettelijk sociaal te diskwalificeren op basis van slechts een klein vergrijp. Geen kwestie van zomaar eventjes een wraakactie. Wel nee, dat zou hooguit een jaartje duren. Langer dan 5 jaar iemand ruÔneren, vergt een organisatie. Ergens moeten dan toch die hersens verscholen zitten; al is het maar in een kronkel die de meest geesteszieke shit bedenkt. Een vraag die we ons lange tijd gesteld hebben, is dan ook waarom die hufters niet voor rede vatbaar zijn. Zijn het gewetenloze criminelen? Te dom om te kakken? Of keiharde oorlogsstrijders? Internethufters zijn feitelijk mislukt in de samenleving en zien internet als een fantasiewereld waarin zij alle macht hebben.

Pesten is echter geen spelletje. Pubers kunnen jarenlang iemand treiteren totdat de dood erop volgt en als ze daar dan mee geconfronteerd worden, tonen ze geen berouw, maar schieten ze in de ontkenningsfase. Hun omgeving heeft plotseling last van geheugenverlies en medeplichtigen en medeplegers staan klaar om hun daden te verhullen. Uiteindelijk vindt de meerderheid van de mensen dat deze pestpubers zich hebben ontwikkeld tot respectabele mensen. Er zijn mensen doodgegaan, maar ach, dat schuiven ze af op het slachtoffer. Die heeft het zelf uitgelokt. Op internet werkt het precies zo. Een platform speciaal inrichten om mensen kapot te pesten en als er dan iets gebeurt, doen alsof dat niet hun schuld is. Waarschuwingen dat het mis gaat, hebben ze expres volledig genegeerd. Worden ze ermee geconfronteerd, dan halen ze hun schouders op. "Ach, het was toch maar een spelletje? Het internet is van ons." Lange tijd hebben we gedacht dat hun gewetenloze aard enig menselijkheid voorgoed zou belemmeren, maar uiteindelijk gaat hun geweten knagen.

Woorden zijn als kogels.

Peter Breedveld gedraagt zich op zijn weblog Frontaal Naakt als een goedkope linkse hoer die schreeuwt genaaid te worden door zijn rechtse vijanden. Alles is fout en slecht, behalve Breedveld zelf. Een goed voorbeeld van een zieke en narcistische man die enkel vanuit de onderbuik weet te reageren op flarden van de actualiteit die hij niet begrepen heeft. 's Avonds neukt hij met een allochtoon, pardon, Marokkaanse Nederlander, en wie het waagt om iets over criminele Marokkanen te zeggen, wordt derhalve meteen in verband gebracht met onvervalst racisme. Juristen zijn klote, want ze pakken simpelweg hun wetboek, zeggen dat Marokkanen geen ras zijn en dus is racisme toegestaan. Racistische onzin, noemt meneer de argumenten van rechts. Rellen om maar te kunnen rellen, want iedereen weet toch dat PVV'ers nazi's zijn. Komen er 2 Marokkanen om, dan viert Nederland feest en schelden ze overal op Marokkanen. Gossie, heel Nederland bestaat uit fascisten volgens Breedveld. Zelf riep hij een paar jaar terug op om alle PVV'ers dood te schieten...

Vorig jaar huilde Peter nog krokodillentranen. PowNews kwam langs bij zijn werkgever de Vrije Universiteit (VU) om verhaal te halen over de uitspraak dat PVV'ers beter doodgeschoten kunnen worden. Voor heel Nederland ontpopte Breedveld zich toen als een laf en zielig mannetje dat snel naar de bewaking rende in plaats van de journalist te woord te staan. Sindsdien merkt hij dat zijn geloofwaardigheid volledig weg is. Wie op internet oproept tot moord, zal op z'n minst moeten beseffen dat hij voor zo'n uitspraak in het echte leven ter verantwoording wordt geroepen. Internet is namelijk geen game voor nerds, maar een afspiegeling van de maatschappij waarop echte mensen zitten die u in de praktijk ook kunt tegenkomen. Nadat mensen gezien hadden dat hij zo'n watje was, gingen ze hem met gelijke munt terugbetalen. Elma Drayer ontmaskerde Peter Breedveld als een zielloze antisemiet met een grote smoel. Een socialist die moslims pijpt omdat hij eigenlijk een Jodenhater is. Zoiets verwacht u gewoon niet. Proest, dat is gewoon gangbaar binnen links.

Op het moment dat zijn Marokkaanse vrouw op internet werd uitgemaakt voor antisemitische stinkhoer, knapte er iets bij Breedveld en besloot hij het bijltje erbij neer te gooien. Schelden, bedreigen en oproepen tot geweld, geldt voor narcisten namelijk enkel als legitiem wapen als ze er zelf gebruik van maken. Slaat dat gedrag als een boemerang terug, dan schreeuwen ze moord en brand over het onrecht dat hen wordt aangedaan. Vorig jaar rond deze tijd, schreef hij dan ook in zijn emotionele afscheidscolumn dat hij ging stoppen met zijn website. Toen werd het interessant. Zolang een extreme blogger op zijn paard zit en met blinde woede achter zijn computertje allerlei rotzooi tikt, is hij niet voor rede vatbaar. Wie kan hem immers wat maken? Gaat de mantel der smaad eindelijk af en zien we de naakte waarheid, dan kunnen we hun "wijze" lessen leren. Bijvoorbeeld over hoe laster daadwerkelijk aankomt. Rechts is natuurlijk de schuld van alles en alle media, tot en met de Telegraaf aan toe, zijn voor hem extreem rechts, maar kijk eens verder.

Breedveld beklaagt zich erover slechts een dwerg te zijn in een wereld waarin "rioolrechtse" websites een grote overmacht hebben. Zijn vijanden zouden hun macht en bekendheid misbruiken om hem kapot te maken. Interessant. Wij zijn eveneens een weblog in de marge en staan aan de rechtsrealistische kant. Ook wij dachten het verschil te kunnen maken door het debat door middel van goede argumenten te voeren in plaats van smaad. Des te harder de afkeuring, des te harder de taal. Dan nu de feiten. Nederland is grotendeels links. Kijk maar naar de samenstelling van de volksvertegenwoordigers. De PVV is de enige rechtse partij en vertegenwoordigt gemiddeld hooguit 15 % van de mensen. De journalistiek is overwegend groen of rood. Breedveld denkt dat hij zijn standpunt kracht bij kan zetten door erop te wijzen dat hij door de politie als verdachte is gehoord, maar wij zijn om onze politieke mening veroordeeld. Ja Peter, als u PVV'ers met de dood bedreigt en moslims steunt om hun antisemitisme, dan krijgt u gezeik, maar dat is niet half zo erg als wat de rechterkant meemaakt voor minder!

Interessant is ook dat mensen als Breedveld pas iets gaan begrijpen als het ze zelf overkomt. Zo is hij erachter gekomen dat een weblog met argumenten helemaal geen zoden aan de dijk zet omdat de meeste mensen achterlijk zijn. Ze zouden niet alleen op internet komen schelden, maar rechtstreeks naar zijn werkgever komen. Wel, onze beheerder was slechts beheerder. Schrijven doen anderen. Het is nu alweer 6 jaar geleden dat hij op een christelijke school werd ontslagen om de meningen hier. Sindsdien kreeg hij een informeel beroepsverbod opgelegd omdat hij met naam en toenaam zwart wordt gemaakt op internet en moest hij langs de strafrechter. De werkgever van Breedveld heeft ook een christelijke grondslag. Hij mocht oproepen tot geweld tegen PVV'ers en gewoon blijven werken. Weet u door wie onze beheerder zo wordt belaagd Peter? Door mensen als u. Die mensen zwart maken en ze daarna discrimineren. Pro-black en fel anti-wit, maar zodra er stront aan de nikker is denken van dit is shit!

Dagelijks staat Breedveld naar eigen zeggen met angst en beven op. Oelala, staat er weer wat kuts op het internet. Mensen in zijn omgeving stellen hem vragen. Oei oei, wat erg, maar wat brengen zijn publicaties al jaren teweeg bij mensen die heel wat onschuldiger zijn dan hij? Aan onze beheerder wordt regelmatig gevraagd waarom hij een nazi is. Ook maken ze hem uit voor een gore pedofiel. Waarom? Omdat hij ontslagen is door een school. En door een school wordt men niet ontslagen om een afwijkende mening. Dat bestaat niet. Door een school wordt men ontslagen omdat men op z'n minst een paar kinderen heeft verkracht. Rechts-extremistisch wordt hij genoemd en dat staat in de volksmond bekend als Adolf Hitler die alle allochtonen wil vergassen. Gossie Breedveld, is wat u meemaakt nu echt zo erg of is het iets wat ook u bij anderen heeft opgeroepen? Bent u nu pas tot inzicht gekomen en stopt u nu? Breedveld dacht altijd de held te zijn. Als een Robin Hood die het voor de armen en zwarten opneemt, maar zijn methoden keerden zich tegen hem.

Elke keer als hij aandacht vraagt voor racisme van zijn Marokkaanse vrouw, dan luisteren mensen niet. Klinkt bekend. Elk keer als wij aandacht vragen voor racisme van de blanke man die zich in zijn eigen land niet meer veilig voelt, krijgen we eveneens de hoon over ons heen. Racisme van buitenlanders is aantoonbaar een probleem in de marge. Zouden wij echt een racistisch land zijn, dan hadden we nu geen 3 miljoen allochtonen in ons land gehad. Over racisme van buitenlanders wordt door iedereen gesproken en iedereen keurt het af. Het is zelfs zo erg dat elke rechtse blogger in de problemen is gekomen terwijl de linkse bloggers vrolijk door kunnen gaan met hun gelul. "Ik ben kapot," jammert Breedveld. Begrijpelijk, dat is een gevoel dat wij ook al jaren hebben, maar dan 100 keer erger. Wij zijn ontslagen. U niet. Wij zijn met de dood bedreigd. U niet. Wij hebben 100 keer zoveel vijanden als u. Objectief is de conclusie dat zowel links als rechts elkaar dingen aandoen, maar u weet dondersgoed wie het 100 keer erger doen.

Om vooral niet te eenzijdig te berichten, bespreken we de casus van Bert Brussen die op internet bekend staat als de man die Marokkanen rifapen noemt, een homohater is en zich moest melden bij de politie toen hij een tweet waarin een beloning werd uitgeloofd om Geert Wilders de keel door te snijden op zijn eigen pagina zette. Niemand ontziend, haalde hij jarenlang alles en iedereen door het slijk. Inmiddels kent u het recept: veel harde woorden, lekker schelden, kankeren en mensen met naam en toenaam noemen zodat ze daar hun hele leven lang last van houden. Totdat hij 37 jaar werd en tot zichzelf kwam. Meneer kreeg last van zijn geweten en gaf een interview aan de website Vrij Nederland over de wondere wereld van het haatbloggen. De interviewer stelt zich aan het begin de vraag hoe het toch kan dat iemand die op internet zijn woede ongecontroleerd laat lopen, in het echt een rustige jongen is. Internet is een wereld waarin mensen zich volledig kunnen laten gaan, maar beÔnvloedt de echte wereld in al zijn facetten.

Vol overgave beschrijft Brussen dat hij ziek werd van de verzuring en de continue druk in zijn hoofd. Zelf schijnt hij vaak geconfronteerd te worden met het feit dat mensen hem buitensloten omdat hij een foute mening zou hebben. Daarbij komt hij tot het eerste briljante inzicht. Namelijk dat het hebben en uitdragen van meningen (ongeacht met welke toon dat gebeurt, red.) niks zegt over zijn functioneren als hoofdredacteur. Klopt helemaal, maar toen we Brussen mailden of hij de naam van onze beheerder van zijn website kon verwijderen omdat die vermelding in combinatie met zijn teksten ervoor zorgden dat hij werd buitengesloten om zijn mening en mensen wel degelijk vonden dat een mening iemand ook voor werk diskwalificeert, kregen we van hem een dikke vinger. Brussen geeft aan dat hij jarenlang in een negatieve spiraal heeft gezeten van wraak nemen en er weer met gestrekte been ingaat. Goede inzichten moeten naar onze mening echter wel vergezeld gaan met actie. Bijvoorbeeld kappen met anderen zwart te maken.

Brussen is een van die bloggers geweest die nooit het gesprek aan ging in het echte leven. Hij beschrijft dat als hij online gaat, zijn emotionele gevoel duizend maal sterker is en hij meteen in zijn eigen wereld treedt. Een wereld waarin hij de baas is, alles en iedereen aankan en zijn woede-uitbarstingen tot grote hoogte kunnen stijgen. Ruzie maken, boosheid laten oplopen en flink doorslaan. Schoppen, trappen, schelden, dreigen, zo gaat dat. Tot het moment waarop Bert ging begrijpen dat hij alleen maar "haat en domheid kreeg van mongolen en anoniemen". Maar Bert, u bent zelf een van die "anoniemen" voor veel mensen. Natuurlijk, ze kennen uw (artiesten)naam, maar u bent net zo goed ongrijpbaar. Als u iets op uw weblog schrijft wat ons schaadt, waar kunnen we aankloppen? We probeerden het met een nette mailcommunicatie, maar u hield zich van de domme. Wat moeten we dan? Accepteren dat u ons sloopt? "Ach joh, zeik niet zo. GeenStijl en Retecool, dat is onze wereld. Dat ziet toch niemand? Toch? Internet is niet openbaar? Toch? Toch? Toch?"

Heel vreemd, mensen als Brussen denken blijkbaar echt dat wat ze schrijven in hun achterkamertje blijft. Hij geeft aan er zelfs niet aan gedacht te hebben dat de mensen om wie het gaat het echt lezen. Natuurlijk lezen ze dat domkop. Net zoals we nu ook al weten dat u dit gaat lezen. Of een van uw vriendjes. Iedere pikkenlikker snapt dat alles wat op internet staat, openbaar is. Zeker in een tijd dat Google gelijk staat aan de waarheid en iedereen dus altijd eerst de ander op Google zoekt om zijn vooroordelen over een persoon te vormen. Weet u wanneer wij voor het laatst het idee hadden dat wat wij zeggen niet openbaar was? Toen we verdomme 20 jaar geleden voor de allereerste keer met een oeroud analoog modem verbinding met het internet probeerden te maken, dat niet zichtbaar was en we per ongeluk een chatroom aanklikten. Sinds die tijd is het gewoon logisch dat u alles wat we hier tikken, te zien krijgt. "Neem het toch niet zo serieus joh. Er zit nu eenmaal geen rem op het internet. Zo vat ik het nu eenmaal op."

Inderdaad, er zit geen rem op het internet, maar aan de andere kant weer wel. Tijdens een fysieke ruzie, maken mensen elkaar ook uit voor rotte vis, maar daarna is het klaar. Op internet, blijft het eeuwig staan. Tenzij het wordt verwijderd en raad eens? Lang na de ruzies, als uw emoties eenmaal tot bedaren zijn gekomen, kunt u alsnog besluiten die meuk te verwijderen. Toch doet u dat niet omdat een ander het maar moet opvatten als grapje? Brussen, u weet dondersgoed hoe bedreigingen voelen. U weet hoe het voelt om door de politie in de gaten gehouden te worden. U weet hoe smaad en laster voelen. U geeft u aan dat u begrijpt dat de mensen om wie het gaat, die rotzooi lezen en zich daardoor gekwetst voelen. Het gaat immers niet over een zeer algemene groep, maar over mensen persoonlijk die met hun volledige naam door u genoemd en besmeurd worden. Snapt u dan niet de agressie die het voor hen oproept? "Ja maar weblogs zijn toch ook al minder agressief geworden?" Alsof iemand wiens volledige naam genoemd wordt, daar iets aan heeft.

Onderschatten Brussen en aanverwanten soms de macht van het internet? Bert geeft aan dat hij het op alle facetten heeft onderschat. Opeens schijnt hij in te zien dat er na een publicatie over iemand idioten opstaan die het slachtoffer gaan bedreigen. Er worden doodsbedreigingen gemaild, ze zoeken op waar die mensen fysiek wonen, hun dochtertje wordt bedreigd en opgewacht als ze uit school komt en werkgevers worden benaderd. Makkelijk doelwit worden van gekken, noemt Brussen dat. Zo, als u dan toch weet dat het publiceren van persoonsgegevens leidt tot doodsbedreigingen en totale maatschappelijke en sociale ontwrichting, tot het kapot maken van vrouw en kinderen aan toe, is het dan niet zaak om daar eens mee op te houden? Kijk, dat u een pedofiel die onverbeterlijk kinderen blijft verkrachten zo'n behandeling gunt, daar zullen we het wel over eens worden, maar mensen die eigenlijk niks gedaan hebben?! Uiteindelijk komt Brussen tot het inzicht dat doodsbedreigingen vanwege zijn publicaties nooit mogen gebeuren.

De haatblogger zou de implicaties hebben onderschat. Wij vinden dat altijd zo'n dooddoener. "Boehoe, ik wist niet dat pesten tot zelfmoord kon leiden." Fuck you, juist in een wereld waarin internet alle informatie beschikbaar houdt voor iedereen, is het algemene kennis dat publicaties schade kunnen aanrichten. Om blogartikelen te schrijven, zelfs op een rioolwebsite als deze, is het noodzakelijk om trends en actualiteiten te volgen. Iedere blogger komt onvermijdelijk op stukken tekst waaruit blijkt dat mensen schade lijden na publicatie van hun naam en andere persoonsgegevens. In al die jaren dat we hier schrijven, is er nog nooit iemand geweest die zich niet gemeld heeft met een klacht over het feit dat zijn of haar naam hier staat. Behalve dan bekende Nederlanders wiens namen toch al overal staan. Wij zijn de enige weblog die werken volgens zorgvuldige procedures voordat we namen noemen. Kom niet aan met dat gelul dat u niet wist dat u ons kapot maakte met uw publicaties. U bent gemaild Brussen (en anderen) en niet alleen door ons.

Sodemieter op met dat zogenaamde begripvolle. U was al een man van in de 30 toen u met uw website begon. Van een volwassen man van die leeftijd mogen we verwachten dat hij de consequenties van zijn handelen kan overzien. Zeker als hij jarenlang ervaring heeft met bloggen, zelf het een en ander meemaakte en talloze mensen klachten hebben ingediend. Blijkbaar kwam hij pas tot dat inzicht toen hij in het echte leven door iemand werd geconfronteerd met de schade die het vermelden van volledige namen kan opleveren. Pas nadat die persoon min of meer bevriend raakte met Brussen, verwijderde hij dat. Later verklaart hij dat het voor hem slechts pesterijtjes waren. Ja, voor pubers is pesten ook slechts een leuk tijdverdrijf omdat hun slachtoffer toch maar een nerd is, maar het kan wel degelijk tot zelfmoord leiden. "Echt, is dat iets dat je raakt?" Ja, reken maar van wel. Persoonlijke aanvallen raken ons. Wij zijn een politiek platform dat ageert tegen misstanden en criminelen. Dat we daarvoor persoonlijk kapot worden gemaakt, is onaanvaardbaar.

Weten dat iets voor eeuwig op Google staat, het mensen bang en angstig maakt en grote complicaties heeft voor het dagelijks functioneren, noemt hij een wijsheid die pas met de jaren is gekomen. Nogal achterbaks. Op het moment dat iemand u mailt met het verhaal dat hij nergens aan het werk komt, overal wordt uitgescholden en wordt bedreigd en zijn kinderen het lezen, dan kunt u niet meer wegkomen met de smoes dat u het niet geweten heeft. U heeft vele mensen opzettelijk kapot gemaakt. Ook als ze u smeekten om het weg te halen. Spijt heeft hij allerminst. Al die mensen die kapot zijn gemaakt, hebben nu levenslang omdat hij werkelijk gelooft dat het zijn verdienste is dat de vastgeroeste linkse meningen nu een weerwoord hebben. Blijkbaar begrijpt hij nog steeds niet dat het bestrijden van taboes op politieke meningen, iets heel anders is dan alles over iemands persoonlijke leven bloot te geven. Scherp en keihard zijn mag zolang het algemeen en politiek is. Zodra het persoonlijk wordt, is het mensonterend.

Zijn onderbuik probeert hij nu te beheersen omdat hij beseft dat hij op een gegeven moment er niet meer tegen kan als er een reactie komt. Vroeger werd hij zelf gepest en nu heeft hij jarenlang anderen gepest. Misschien zelfs voor meer jaren dan hij zelf het slachtoffer is geweest. Wild om zich heen maaien, schoppen, slaan en dan nu het slachtoffer uithangen. Psychiaters helpen hem al niet meer en Brussen zegt dat het bij zijn persoonlijkheid hoort. Depressies, een groot ego en lange tenen hebben. Een ziekte waar hij pillen voor neemt. Slechte jeugd gehad, zielige verhalen en leven vanuit een wond. Moeten we nu medelijden krijgen? Persoonlijk vinden we het kut voor hem en politiek zijn we enkel geÔnteresseerd in het bestrijden van algemene opvattingen over de maatschappij, maar als mens vinden we dat hij zijn rol als slachtoffer schromelijk overdrijft. Velen hebben een slechte jeugd gehad. Jarenlang mensen kapot maken en bij een confrontatie zeggen: "Ik ben gepest." Fuck you. Als u echt spijt heeft, dan zorgt u voor een oplossing.

Erik schaap schrijft boeken over de Tweede Wereldoorlog. Over (nationaal) socialisten die hele groepen mensen de verbrandingsoven injoegen uit pure haat omdat zij anders waren dan het superieure Arische ras. Een onderwerp dat nog steeds heftige emoties oproept en waarbij het dus zaak is om objectief en neutraal te schrijven. Gebeurt dat en wordt ook nog eens de joodse versie van het gebeuren aangehangen, dan is respect gauw verdiend. Iedereen die roept dat nazi's slecht zijn en dat tegen racisme keihard moet worden opgetreden, kan een staande ovatie verwachten. Ongeacht hoe het nu precies bedoeld wordt. Zo'n man moet op handen gedragen worden. Het Verzet was het belangrijkste in de oorlog. Het zijn de helden die nu nog geŽerd moeten worden. Het is een tijd die nu nog massaal misbruikt wordt om andersdenkenden weg te zetten en iedereen die het lege holle begrip racisme misbruikt, is een goede socialist. Schaap schrijft creatieve teksten, aldus zijn website. Zo'n goede man een teringfascist noemen is niet lief, volgens Erik Schaap. Toch?

Voor iemand die graag over de oorlog schrijft, heeft hij betrekkelijk weinig kennis. Bijvoorbeeld over de rancuneuze aanbrengers. NSB'ers die mensen met een andere mening gingen aangeven bij de Duitsers terwijl ze wisten dat ze hen daarmee overleverden aan een partijdig en immoreel regime dat ze het (sociale) leven zou kosten. Na de oorlog kregen deze rancuneuze aanbrengers dan ook de doodstraf. Erik Schaap is zo'n neo-NSB'er. Dagelijks stroopt hij het internet af op andere meningen en doet dan aangifte. Hij vertelt zijn lezers niet dat hij, uit dolle pret over onze veroordeling, een smaadschrift publiceerde. Hij vertelt ook niet dat aan hem is aangeboden om het conflict als volwassen mensen op te lossen. Luister Erik, we zeggen het nog een keer. U geeft aan te stoppen met uw weblog om boeken te gaan schrijven. We kunnen het ons voorstellen dat het best klote is als uw naam hier zo genoemd wordt. Laten we wederzijds elkaars namen verwijderen en ons beperken tot de politieke strijd. Een mail sturen volstaat. We zijn allemaal mensen.

Asha ten Broeke trok de stoute schoenen aan en mailde Robert Engel als een van haar haters voor een interview. Binnen komt een rassocialist met gympen en een baard. Iemand die op Benno L. lijkt. Precies zoals u zou verwachten. Meteen nam hij een slachtofferrol aan. Zijn vriendin wordt lastig gevallen op het werk, zijn ouders worden 's nachts gebeld dat hun zoon dood is en zijn adres houdt hij geheim uit angst dat er op een dag iemand naast zijn bed staat. Zelf wenst hij op Twitter iemand een mes in zijn rug toe, maar hey, dat is een detail. Inmiddels wordt angstvallig duidelijk dat wij zo'n beetje de enigen zijn die niet aan doodsbedreigingen en andere fysieke acties doen. De dood met een mes vindt hij geen bedreiging. Dat is een belofte omdat hij anders te pakken is. Puur voor de lol. Ja ach, er worden mensen bedreigd door zijn gelul en als het hem gebeurt is dat kut, maar het is niet persoonlijk hoor. Op het moment dat Ten Broeke hem confronteerde met zijn beledigende tweets, werd Robert Engel een bang mannetje dat zijn hoofd wegdraaide.

Lafaard, kijk de dame aan als u haar beledigt en zeg het nog een keer in haar gezicht. Bent u nou die stoere man die als internethufter bekend staat? Of gewoon toch een pedofiel? "Ja, het is haat, maar ik heb niet altijd een hekel aan je." Lekker belangrijk, die haat staat wel altijd op het net. Zijn lieve vriendin weet te vertellen dat hij een scheiding aanbrengt tussen online en offline. Online maakt hij alles en iedereen kapot en offline is hij die leuke aardige man die het slachtoffer wordt van fascisme. Fuck you, die scheiding bestaat niet voor persoonlijke aanvallen. De aanval zelf houdt namelijk ook niet op als Robert offline gaat. Zou hij geen namen noemen en mensen niet met privťgegevens de grond in trappen, dan is er een scheiding. Mensen kunnen dan beslissen om zijn website niet te bezoeken. Zijn slachtoffers kunnen echter niet voorkomen dat ze worden bedreigd omdat Robert Engel ze zwart maakt. Meneer hangt tegenover de dames de sympathieke vent en het slachtoffer uit, maar vergeet nooit dat hij rancuneus en berekenend mensen sloopt.

Overweging.

Alweer zes jaar lang publiceert Retecool allerlei smaadschriften over onze beheerder. Nadat hij in 2010 in een strafzaak werd veroordeeld, stuurde Alex Ringeling ons namens Retecool het bericht dat ze het onacceptabel vonden dat zo'n veroordeling had kunnen plaatsvinden. Dat hun publicaties meer schade opleveren dan die rechtszaak, werd maar even verzwegen. Erik Schaap loopt ons nu al 4 jaar te belasteren. Nu wil hij deels stoppen met zijn weblog en zich richten op zijn boeken, maar die meuk over ons blijft staan. Breedveld werd ziek van de beledigingen en bedreigingen jegens zijn vrouw, maar gaat vooralsnog gewoon door. Bert Brussen is wat voorzichtiger geworden, maar ook hij timmert nog altijd aan de weg. Robert Engel, die ooit door Van Hertum werd ontmaskerd als pedofiel, hangt op internet de grootste klootzak uit, maar vindt het allemaal slechts een lolletje en is zogenaamd heel erg sympathiek. Blijkbaar zijn we allemaal nette en fatsoenlijke mensen die allemaal hebben meegemaakt wat internethaat kan doen. Waarom kan het niet stoppen?!

Al eerder hebben we aangegeven dat het bizar is dat vrij "normale" mannen elkaar op internet (geestelijk) kapot lopen te maken en daarbij het tuig waartegen ze het daadwerkelijk zeggen te doen, laten lopen. Allemaal zijn we kwetsbaar, hebben we een huis, vrouw en eventueel kinderen. We zijn allemaal geen echte criminelen. Zouden wij daadwerkelijk rechts-extremisten zijn zoals Erik Schaap op zijn weblog beweert, dan waren onze vijanden allang dood. Alle mensen die in dit artikel zijn genoemd, weten dondersgoed dat ze hun pijlen op ons richten omdat ze van ons (fysiek) niks te vrezen hebben. Nu ze allemaal min of meer de ervaring hebben hoe internethaat uit de hand kan lopen, hoeveel impact het kan hebben op de levens van de slachtoffers en het feit dat ze er zelf ook aan onderdoor kunnen gaan, hopen we dat we hier als volwassen mannen over kunnen praten. De vraag is of we gezamenlijk tot een oplossing kunnen komen. Wat ons betreft is het nooit te laat om tot inkeer te komen. Al eerder hebben we gepleit te stoppen met de laster en de namen wederzijds te verwijderen.

Was het daadwerkelijk slechts een grapje? Hadden jullie het echt niet door dat jullie publicaties voor verscheurde gezinnen, doodsbedreigingen, sociale uitsluiting, depressies en zelfmoord konden zorgen? Op internet doen jullie in elk geval alsof jullie nette mannen zijn en de "internet tough guy" slechts een faÁade is. Alleen mensen die oprecht wroeging hebben, zullen echter de stap maken om de schade waarvan ze zeggen het eerst niet gezien te hebben, verder te beperken. Zijn jullie echt fatsoenlijke mannen die gevoeld hebben waar haat toe leidt of proberen jullie slechts je straatje schoon te vegen uit angst dat er op een dag iemand door het lint gaat en jullie iets aandoet? We geven jullie nu de kans de patstelling in deze impasse te doorbreken. Een aantal van u hebben de naam van onze beheerder besmeurd. Voeg daad bij het woord. Mail ons. Los het op. Verwijder het. We handelen als volwassenen. Van de goede mensen zullen we horen. Bij degenen die enkel het zielige hypocriete slachtoffer wilden uithangen, zal het wel angstvallig stil blijven.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.