Mis·de·fi·ni·tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 17 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

542 Hacker, cracker, slacker
541 Selectieve schijnprofessionaliteit
540 Homokunde moraliseert potenrammen
539 Vrijspraak voor levenslang
538 Gratis carrière als crimineel
537 Stigma van de losbandige jeugd
536 Pislams wil is wet
535 Computernerds massaal uitgebuit (3)
534 Wetenschap van de privacyschending
533 Competenties opgelost
532 Politieke verantwoording is een farce (1)
531 Schijt aan linkse spijt
530 Spookachterban van de PVV (1)
529 Moffenhoer van de asiel-SS (1)
528 Hbo, I hate to say I told you so
527 Michael op het hakblok
526 Verbod op fundamentele rechten
525 Leer de smeris wat eer is (4)
524 Nooit buigen voor chantage
523 Geen bonus voor afgunst

525 # Leer de smeris wat eer is #
Gepost door Misdefinitie op 16-04-2011 om 23:12.
Kritische uitlatingen over de politie kunnen u duur te staan komen door de hersenloze moraalridders die diep in de endeldarm van de sterke arm der wet zitten te graaien. De politie hoort in hun opvatting de reputatie te hebben van sterke, machtige en blanke kerels die dagelijks hun leven wagen om ons te vrijwaren van allerlei gespuis. Afzeiken mag niet, want als u belaagd wordt door moordende apen, verkrachtende kakkerlakken en rovende zwijnen, dan wilt u toch ook de politie bellen niet waar? Bent u journalist of politicus, dan moet er toch een instantie zijn bij wie u terecht kunt wanneer ze u en uw kinderen met de dood bedreigen? Natuurlijk maken ze fouten. Mensen maken fouten. Blijkbaar is het heerlijk om met zulke sussende woorden van achteren genaaid te worden door de blauwe maffia, want in de praktijk gaat het er anders aan toe en leggen we het zoveelste falen van de politiemacht bloot. Echte misdrijven worden niet opgelost; moordenaars lopen vrij rond. De politie is failliet en moet met pek en veren worden verjaagd.

Van dom tot achterlijk.

Eerst zullen we even het geheugen opfrissen om de haat flink aan te laten wakkeren. Politie en justitie werken graag met bizarre principes als het opportuniteitsbeginsel. Juridisch gaat het niet overal op, maar over het algemeen houdt dat beginsel in dat ze de wettelijke bevoegdheid hebben gekregen om gewoon wat aan te rommelen. Wanneer er een moord wordt gepleegd en wij tegelijkertijd het woord berberaap gebruiken, dan staat niks justitie in de weg om ons een dagvaarding te sturen en de moordenaar een baan bij de overheid aan te bieden. Om dit straffeloos te kunnen doen zijn er duizenden regeltjes, procedures en zogenaamde "menselijke" fouten nodig, maar u snapt hopelijk de achterliggende gedachte: wie daar de boel verneukt kan zich altijd wel op een of ander wetje beroepen zodat het allemaal weinig gevolgen heeft voor de politiemacht. Althans, dat hebben ze al die tijd gedacht. Opportuniteit is niks anders dan ongeoorloofde discriminatie en we hebben al jaren gezien dat het gevaar van backfire op de loer ligt.

Het extreme gevolg van dat laakbare gedrag is regelmatig voorbij gekomen. Straffeloos dacht de politie te kunnen discrimineren. Blanke korpschefs mochten niet meer, er moest een zwarte komen. Projecten die de multikul moesten ondersteunen schreven voor dat er bij sollicitaties voor het domme voetvolk bij de politie een voorkeursbeleid moest komen voor allochtonen. Tijdens die procedures werden echter de misdaadstatistieken genegeerd. Die stelden dat allochtonen oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit. En als beleid gericht is op een meerderheid aan allochtonen, impliceert dat dus dat de politie zelf oververtegenwoordigd wordt in de criminaliteit. Nogal de omgekeerde wereld bij een organisatie die boeven hoort te voegen. Over de gehele linie genomen had de discriminatie nog een vervelende bijwerking. Aangezien de politie mag discrimineren, mogen en doen anderen dat ook. Racisten gingen de politie discrimineren en justitie hield dat liever stil. Webloggers vervolgen gaat immers veel makkelijker.

Vanaf dat moment ging het bergafwaarts met de politie. Bij de PvdA dachten ze nog het tij te kunnen keren door een T-shirt voor de watjespolitie te maken. Destijds hebben we uitgelegd dat een gebrek aan respect voor de politie vaak veroorzaakt wordt door hun eigen gedrag jegens miljoenen goede burgers. Webloggers die verneukt worden, automobilisten die ten prooi vallen aan domme kinderachtige dienders, racisme binnen het politieapparaat en corrupte smerissen. Allemaal gedrag dat zelfs nette mensen tot waanzin drijft. We voorspelden destijds al dat er steeds meer geweld gebruikt zou gaan worden door burgers die dat achterlijke gedrag meer dan spuugzat zijn. Jaren geleden kregen we al gelijk toen bleek dat echte kerels deze mietjes wel even met geweld onder handen wilden nemen. Later hebben we dat aangevuld met een stortvloed aan nieuw bewijs. Tevens nam de hoeveelheid amateurisme toe. Recent berichtten we over het feit dat de politie nauwelijks meer iets aan echte misdaden doet en enkel zit te masturberen achter het internet.

Het failliet van de politie.

Tristan van der Vlis heeft met zijn schietpartij in Alphen aan de Rijn heel pijnlijk duidelijk gemaakt dat de internet- en verkeershelden van de politie geen reet voorstellen als het om de echte actie op straat gaat. Moet u eens nagaan aan wat voor criminalisering u als nette burger bent blootgesteld. Thans hangen er overal camera's die al uw bewegingen continu in de gaten houden, heeft u uw vingerafdrukken moeten afstaan als een echte crimineel, heeft de politie extra bevoegdheden gekregen om preventief te fouilleren en lopen ze werkelijk alles wat u ooit aan informatie op een elektronische manier heeft verzonden af te tappen en op te slaan. Voor de veiligheid. Om terroristische aanslagen tegen te gaan. Inmiddels kunnen ze precies opzoeken wanneer we met de pik in de hand achter de computer zitten, maar kan een of andere gek zo met een semi-automatisch wapen een boel mensen neerknallen. Ga godverdomme eens de straat op. Daar is de kans om boeven tegen het lijf te lopen immers een stukje groter dan op het internet.

Inmiddels is de schietpartij uit ten treure besproken in de media. Klassiek is de aanpak van de profielen. De aanpak waarbij alle persoonlijke gegevens van de dader op straat worden gegooid, voor veel geld een mooie animatie wordt gemaakt en de bevolking het idee moet krijgen dat het heus slechts de daad was van een individuele gek. We mogen vooral niet gaan denken dat we hier te maken hebben met een groot maatschappelijk probleem. U kent onze opvatting over het maken van zulke achterlijke profielen nog uit de zaak van Karst Tates die Carmageddon en Grand Theft Auto eens in het echt wilde proberen. Die opvatting behoeft hier geen verder betoog. Waar het ons hier om gaat is dat een echte moordpartij wordt gezien als een niet te voorkomen daad van een geesteszieke rechts extremist schizofreen en de politie zijn onmacht om moord te voorkomen uitdrukt in het oppakken van twitteraars. Tristan kwam uit het gesticht, verkreeg zomaar wapens en de politie controleert niet terwijl onschuldige internetters en Wilders worden vervolgd.

Kijk beste mensen, dan kunt u wel de moraalridder uithangen en de poepgaten van de politie roze proberen te likken uit respect, maar indien u behoort tot de nabestaanden van zulke rampen zult u wel erg onpasselijk worden van de constatering dat de politie op alle fronten heeft gefaald. Hadden zij ons niet gedagvaard, dan hadden ze tijd en middelen om wapens te controleren. Dan hadden ze Tristan nagetrokken voordat hij wapens in zijn bezit kreeg. Wellicht was het hen dan zelfs opgevallen dat Tristan zijn pillen liet staan en de geesten hem daarna niet meer met rust lieten. Kent u Charlotte Bouwman nog? Deze "twitterterroriste" moest een overduidelijke grap op Twitter bekopen met een buitenproportionele arrestatie, reputatieschade, geschorst worden op school en een aanranding van het blanke lijf op het politiebureau. Oei, wat was dat lieve meisje gevaarlijk met haar grapje en de smiley's. Schaamteloos worden jonge kinderen en vrijsprekers gearresteerd terwijl de grote criminelen ongemoeid worden gelaten.

Nu zouden we toch denken dat de politie inmiddels van de fouten heeft geleerd. Goed, ze konden Tristan van der Vlis ondanks alle signalen niet tegenhouden omdat ze andere prioriteiten hadden. Ook hebben ze het verdriet en de hartverscheurende verhalen gehoord van slachtoffers, getuigen en nabestaanden. Dan zouden wij denken: flikker al die internetcomputers door het raam, stop met de hele dag kinderporno kijken, ruk die wouten uit de flitsauto's en ga op straat de boeven vangen. Helaas moeten we constateren dat de politie nog veel dieper wilt zinken dan de stoeprand. Na de zoveelste dodelijke gebeurtenis waarbij de politie grandioos gefaald heeft en moet toegeven dat ze de veiligheid van de burgers niet meer onder controle hebben, gaan ze zoals vanouds helemaal los op twitteraars. De volgende actualiteiten moet u lezen met het idee dat de politie de echte boeven niet tegenhoudt. Tekst op internet is blijkbaar bedreigender dan moord en doodslag op straat. Stelletje laffe internethonden.

Zo schreef een 17-jarige jongen uit Rotterdam op Twitter dat hij het aantal doden van de schietpartij van Tristan zou overtreffen. Grootspraak van anonieme internetrukkertjes. Echte daders waarschuwen niet van te voren. Politie en justitie dachten een grote slag te slaan. Tijdens de schietpartij kwamen ze pas toen het feest al afgelopen was, maar dit varkentje is snel te wassen. Dus stormen ze met een heel team bij de schooljongen binnen. Eerder werd er een kleine jongen van 13 gearresteerd die op Twitter had geschreven dat hij een school en het politiebureau naar de eeuwige maagden van Allah zou blazen. Doortastend toog een arrestatieteam naar zijn huis voor de arrestatie. Na helemaal gek gemaakt te zijn door gewetenloze bureaucraten riep een 29-jarige man uit frustratie dat hij wel kon begrijpen dat er mensen met een mitrailleur langskomen. Dappere politiemensen rekenden hem meteen in. Van de 5 dreigtweets kunnen er 3 onmiddellijk als een grap bestempeld worden en de overige 2 na een keer knipperen met de ogen. Achterlijke imbecielen.

Uiteraard nemen deze grappenmakers een loopje met de politie die er niet in slaagt om echte moordaanslagen te voorkomen. Dus gaat het kinderachtige spelletje voorlopig nog even door. Een 16-jarige scholier uit Gorinchem bedreigde meerdere leerlingen met de dood. Nu is dat niet ongewoon op scholen. Pestgedrag heeft een vernietigende werking op het slachtoffer en wordt meestal door meerdere leerlingen gedaan. Kennelijk is het slachtoffer eens een keer voor zichzelf opgekomen, maar goed, het zou te geniaal zijn om eens te onderzoeken of die leerlingen de gepeste niet jarenlang kapot gepest, getreiterd en mishandeld hebben. Ach, laat verdomme ook maar zitten stelletje kankerwouten, want jullie begrijpen wel wat we zeggen, maar het dringt gewoon niet door. Een 16-jarige jongen oppakken is eenvoudiger dan iets aan pestgedrag doen toch? En als hij depressief wordt, komt de psychiater toch? Totdat zo'n jongen met een probleem zich zodanig niet begrepen voelt door dit handelen dat hij over 8 jaar half Gorinchem neerknalt.

Of willen jullie dat niet horen? Natuurlijk, het is makkelijk om zo'n jongen voor de politierechter te dagen en hem met een boete naar huis te sturen. Precies hetzelfde gebeurde met Tristan, maar dat wilt u niet zien. Liever gewoon op de oude voet doorgaan. Hoppa, pak er nog maar eentje op. Ditmaal in Hellevoetsluis. Deze tiener beloofde de diender het politiebureau en een coffeeshop op te blazen. Waarom de coffeeshop vragen we ons af? Dreigen met een ander schietincident kan ook. Een agent liet het leven tijdens een schietincident in Baflo en een 50 jarige man uit Terneuzen uitte uit frustratie om wat een agent had gedaan een bedreiging. Zo klaar als een klontje, maar de politie neemt het zogenaamd hoog op. Het kan echter nog zieliger. Dagen heeft het geduurd voordat de politie een 11-jarig kindje heeft opgepakt die via de mail twee maal zijn school heeft bedreigd. Inderdaad, u bent erg scherp, als het dagen duurt om deze "daders" te pakken, zijn echte schietpartijen niet te voorkomen.

Vindt u nog steeds dat de politie niet incapel is? Dan gaan we nog eventjes door. De AIVD ondersteunt als geheime dienst opsporingsdiensten door te letten op gevaarlijke situaties zoals terrorismedreiging en aanslagen. Mede daarvoor hebben ze de mogelijkheid om alles en iedereen af te luisteren. Regelmatig bezoeken ze Misdefinitie om een dossier aan te leggen, maar wij zijn niet gevaarlijk. Mohammed B, die moslimzwijn die later levenslang kreeg, was dat wel en juist toen ging het mis. Het dossier van de gehaaide columnist Theo van Gogh kwam in handen van een onervaren medewerker en die zag de dreiging niet. Gevolg: Van Gogh werd genadeloos als een varken afgeslacht door Mohammed de slager. Toenmalig minister Remkes probeerde het allemaal te verbloemen, politie en justitie gaven niet thuis en de AIVD viel heel brutaal huizen binnen van vrije journalisten. Want die kunnen ze allemaal wel vinden. Wat een veilig gevoel moet u hebben met een geheime dienst die u afluistert en arresteert, maar niet de terroristen kan pakken.

Twitter zien ze bij de politie echter niet altijd als gevaar. Kleine jongetjes zijn een gevaar als ze twitteren; een politiechef die twittert dat de PVV fascistisch is, u weet dat fascisme staat voor onder andere de daders van de Holocaust in de Tweede Wereldoorlog en Wilders terecht staat voor zo'n vergelijking, wordt niet vervolgd voor belediging en smaad. Zeg dat verkrachtende moslims zich gedragen als apen en u bent 500 euro lichter. Kut, we zeiden het hè, verdomme. Koos Spee, de man die altijd de mond vol heeft van veiligheid en de moraalridder in het verkeer uithangt, maakte zich onsterfelijk belachelijk door te suggereren dat de aandacht in de media voor die paar doden in Alphen aan de Rijn echt wel buitenproportioneel is vergeleken met de jaarlijkse 700 doden in het verkeer. Geen belediging, want ach, uw doodgeschoten man reed auto en zou toch wel een keertje het leven hebben gelaten in het hectische verkeer van tegenwoordig. Ondertussen komt het bericht binnen dat inbrekers in Nederland vrij spel hebben aangezien slechts 8 % (!) wordt opgelost. 92 % dus niet...

De schijn ophouden.

Denk nou niet dat we grappen maken. De politie is heer en meester in het ophouden van de schijn. Laten we eens kijken naar een aantal van de activiteiten die ze uitvoeren terwijl ze eigenlijk boeven hadden moeten vangen. Men ontwikkelt een superflitspaal met een hypermoderne 3D-camera die in een klap meerdere verkeersovertredingen kan registreren. Even net iets te hard rijden en een verdrijvingsvlak meepakken kost u meer dan een moordenaar uit Suriname hier als straf krijgt. Verder is het vooral propaganda en ontkenning van wat we hier allemaal constateren. Eerder werd bekend dat de politie meer dan 80 % van de misdrijven niet oplost, maar volgens de politie is het allemaal de schuld van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zij zouden een fraai staaltje broddelwerk afleveren en de boel misleiden. Maar natuurlijk, al die Surinaamse moordenaars lopen hier ook niet gezellig rond. Natuurlijk, die 92 % aan woninginbraken die nooit worden opgelost bestaan zeker ook niet. Om nog maar te zwijgen van geweigerde aangiften.

Ongeacht hoe diep de politie al is gezonken: het kan altijd erger. Minstens acht korpschef hebben onterecht hoge vergoedingen ontvangen waar ze geen recht op hebben. U weet wel, die zwarte en niet blanke korpschefs die per se zwart moesten zijn van Guusje ter Horst (PvdA) die graag discrimineerde op huidskleur. Oepsie, zijn er nu een aantal kakkerlakken beledigd omdat de backfire van al deze feiten harder aankomt dan de kogels van Tristan? Gossie, komt het misschien door de arbeidstijden waardoor de politie met 3 man de twitteraccounts van 4 kinderen in de gaten moet houden? Misschien kunnen ze na een burnout en het zoveelste falen naar Friesland gestuurd worden. Inderdaad, we zuigen dit niet allemaal uit de duim. Alles gebeurt echt, dat maakt het juist zo treurig. Gelukkig krijgen ze bij de politie binnenkort extra hulp. AIVD'er Gerard Bouman gaat straks de nationale politie leiden. Juist, de AIVD die zomaar binnenvalt bij journalisten, iedereen afluistert en zonder moeite Van Gogh heeft laten afslachten. Geweldig hoor.

Menslievend zijn ze bij de politie wel. Een man uit Oisterwijk hoefde enkel te doen alsof hij kanker had en hij werd na aangehouden te zijn voor wat harder rijden en een vermeende belediging, meteen vrijgelaten. Gelukkig geven ziekenhuizen aan de telefoon al uw persoonlijke gegevens weg en kon de man later op zijn huisadres een bekeuring verwachten. Liegen gaat de politie eveneens goed af, want aantonen dat zij procedures manipuleren met betrekking tot wapens blijkt vrij moeilijk te zijn. Aantonen dat de procedure waarmee Tristan zijn wapen kreeg was al een stuk moeilijker en dat deed er nogal toe. Wel blijven ze heer en meester op het internet, want aangezien zij misdrijven niet meer oplossen zetten ze een website online waarop u zelf maar moet kijken of spullen op Marktplaats afkomstig zijn van heling. U begrijpt dat als u zich vergist, ze u wel weer komen halen omdat dat heel makkelijk is. Kunt u nog een argument bedenken waarom de politie nog serieus genomen moet worden of begrijpt u dat dit een retorische vraag is?

Overweging.

Tristan zaait dood en verderf, Surinaamse moordenaars lopen hier vrij rond, een schietpartij in Baflo maakt een einde aan het leven van een agent, een man steekt zichzelf in de fik op de Dam in Amsterdam, parkeerwachters worden steeds vaker mishandeld, criminelen pakken dienstwapens van politiemensen af en dan hoeven we de rest van alle incidenten en het geweld tegen de politie niet meer op te noemen. Elke keer als zulke incidenten gebeuren komt bij ons een gevoel van walging boven. Niet alleen vanwege de gruweldaden en de uitwerking daarvan, maar vooral door het gedrag van politie en justitie die de controle over de criminaliteit volledig kwijt zijn. Na het zoveelste incident wordt er steeds weer geroepen dat het allemaal niet te voorkomen is, dat de politie zijn uiterste best doet, dat er te weinig financiële middelen zijn en er zoveel mensen zijn die zich zomaar tegen de politie gaan keren. Hopelijk weet u na het lezen van al deze informatie beter. De politie is door en door verrot en moet failliet verklaard worden.

Timmer alle politiebureaus maar dicht, trap het gespuis de straat op en laat iedereen het recht in eigen hand nemen. Politie en justitie verdienen uw steun niet. U hoeft niet te accepteren dat criminelen infiltreren in de politiemacht waarna criminaliteit is gaan lonen en u als nette burger extreem gestraft wordt voor trivialiteiten. Bedenk dat de meerderheid van de mensen altijd netjes is geweest en de boeven in de minderheid waren. Samen met die meerderheid heeft u de politie de bevoegdheid gegeven om op te treden tegen die criminele minderheid. U heeft vrijheden opgegeven, privacy laten verkwanselen en vele mensenrechten in de prullenbak zien verdwijnen, maar dit oogluikend geaccepteerd in de hoop gevrijwaard te blijven van moordenaars, verkrachters, dieven en terroristen. Nu blijkt dat ze dat niet kunnen waarmaken en ze enkel U tot last zijn, moet u de bevoegdheid terugtrekken. Politie en justitie teren op uw belastinggeld. U heeft het voor het zeggen. Hun taak is boeven vangen en dat doen ze niet, dus oprotten.

Met liefde zouden we al die incompetente dwazen achter hun computer vandaan schoppen waarna ze hun straf niet zullen ontlopen. Deze puinzooi is onacceptabel en al die idioten die ons al die tijd hebben bedreigd met de geweldsmonopolie verdienen de zwaarste straf aangezien ze ons land niet alleen hebben verneukt, maar ook nog de juiste mensen hebben verhinderd hier een halt toe te roepen. Wij kunnen niet zo'n hersenloze politieambtenaar aan zijn oor achter Twitter vandaan trekken en hem naar het winkelcentrum trappen. Hadden we dat kunnen doen, dan stond hij misschien paraat toen die gek met zijn wapens aankwam. We hebben niet de macht om het gezonde verstand bij justitie aan te brengen. Anders waren de aangiftes tegen Robert Mikelsons meteen opgenomen en had hij de kans niet om nog jarenlang kinderen te misbruiken. Konden we dat wel, dan zouden er drastische hervormingen komen. Alles moet weg, want het is simpelweg onaanvaardbaar dat criminelen vrij spel hebben.

Vanzelfsprekend mogen we de realiteit niet uit het oog verliezen en zijn we vanwege het gezonde verstand verplicht om aan te geven waar de schoen wringt en hoe het beter kan. In de eerste plaats moet de wet gewoon nageleefd worden. Zo is aangiften opnemen wettelijk verplicht. Misdefinitie wil elke agent die het opnemen van een aangifte weigert onmiddellijk ontslagen wordt. Wapens moeten regelmatig gecontroleerd worden. De politie moet inbraken weer gaan onderzoeken. Elders gezochte moordenaars moeten aangepakt worden. Wat zegt u? Open deuren? Vast, maar het is kennelijk zo simpel dat het niet gebeurt. Over de moordenaars wordt een hoop geluld, maar ze worden niet opgepakt. Juridisch zou het niet mogen. Een onschuldige cartoonist als verdachte opsluiten en twee jaar lang in spanning laten kan wel. Nederland kan wel degelijk snel dat gespuis oppakken en droppen bouwen Suriname. Kwestie van aanpakken en als er gekankerd wordt: de poten stijf houden. Dat kunnen ze met ons flikken, dus met criminelen zeker.

Alles draait om prioriteiten. De ergste en grootste misdrijven moeten prioriteit krijgen. Teksten op internet hebben geen prioriteit omdat tekst geen kwaad kan. Lekker belangrijk dat er mensen zijn op internet die alle moslims berberapen noemen. Niemand wordt daar slechter van. Twitter mag nooit prioriteit hebben. "Ja maar die bedreigingen zijn heus wel serieus." Bullshit. Iemand die wil gaan moorden doet het gewoon zoals u kon zien in Apeldoorn en Alphen aan de Rijn. En dan nog, stel dat iemand iets van plan is en het aankondigt op internet. De politie pakt hem op, hij zit 14 dagen vast en na 2 weken koopt hij een wapen en doet het alsnog. Niemand die hem kan stoppen. U raadt het al: voorkomen van ellende kan niet door preventief privacy te schenden, ook niet door het naaien van normale burgers, maar door de problemen als maatschappelijk probleem te analyseren en te doorgronden. Kijk naar mensen die buiten de maatschappij vallen. Mensen die gepest en geruïneerd worden door het systeem. Help hen en zij helpen u.

De kern van het probleem is dat de politie de controle over criminaliteit heeft verloren door verkeerde prioriteiten te stellen. De politie is teveel een verlengde van de belastingdienst geworden die liever gewone burgers naait voor geld dan ze criminaliteit opsporen. Het gevolg is dat de meerderheid aannette mensen zich besodemieterd voelen en zich tegen de politie keren waardoor de politie de handen vol heeft aan alles behalve de criminelen. Opmerkelijk is dat de politie voornamelijk repressief reageert jegens normale burgers. Zij schrijven vervelende meningen op internet en twitter. Zij rijden net iets te hard. Zij roepen op tot haat en zij brachten de politie in het nauw zoals tijdens het feest bij Hoek van Holland gebeurde. Deze onzin gebruiken ze als rechtvaardiging om als laffe honden onschuldige mensen op te pakken, maar ze vergeten iets heel belangrijks: de overmacht van burgers. Wat gaat de politie doen als grote websites mensen oproepen om massaal te twitteren? Pakken ze 100 mensen op? 1.000? 10.000? Of zelfs 1 miljoen?

Misschien lopen we te hard van stapel, maar dit soort artikelen trachten van te voren de waarschuwing te geven zodat er iets aan gedaan kan worden. We doen onze waarschuwingen opnieuw. Wanneer de politie niet stopt met de gewone burger te naaien, dan zullen zij massaal in opstand komen. De ene doet dat met schelden, de ander doet dat met geweld en weer een ander schiet uit frustratie over deze verrotte maatschappij een aantal mensen dood. Gaat de politie zich niet richten op de criminelen in plaats van op internet, dan doen mensen vergeefs aangifte voor misbruik, inbraken en moord. Op een gegeven moment zal het land onleefbaar worden door bendevorming, getto's, nogo-areas en meer macht voor de maffia dan voor de politie. Willen ze geen aandacht schenken aan frustraties die deze maatschappij voor velen oplevert, dan blijven er schietpartijen komen door mensen die er ooit buiten vielen. Een heleboel ellende moet te voorkomen zijn indien we weer een fatsoenlijke criminaliteitsbestrijding en sociale controle krijgen.
Reacties: 4
Pagina's: 1

Reactie door Moswolkje op 25-04-2011 om 09:18.
Ik kan hier alleen nog een recent voorbeeld aan toevoegen van een "sterk staaltje politie-optreden": Ik zette mijn grootmoeder van bijna 90 jaar vlak voor de deur van haar flat af (ja, op de stoep geparkeerd) omdat zij bijna niet kan lopen.
Politie: "Waar zijn wij mee bezig, mevrouw?"
Ik lag de situatie uit, maar de dappere, lichtgetinte vrouwelijk agente MOEST dit feit controleren, en ging daadwerkelijk door de deur van de flat kijken. Zij zag mijn grootmoeder zich staande houden aaan haar rollator en de muur. Kwam terug, en had geconcludeerd dat wie kon staan ook kon lopen, en dat zij geen discussie met mij aan ging anders kreeg ik alsnog een bekeuring...met andere woorden: Ik moest mijn bek houden, en oma moest de volgende keer maar een bloedeind lopen! Dapper hoor....

Reactie door Moswolkje op 25-04-2011 om 09:20.
Het was dat ik mijn grootmoeder naar boven moest begeleiden, anders had ik zo'n stennis gemaakt dat ik meteen 50 meter verderop mee had kunnen gaan naar het bureau bij het Zuidplein...

Reactie door Misdefinitie (Mod) op 25-04-2011 om 13:30.
Dat is precies wat er kenmerkend is aan de hedendaagse politie. Kinderachtig doen over kleine "overtredingen" die onbewust gemaakt worden en de grote misdaden laten schieten. Iedereen weet dat bewoners van een seniorenflat slecht ter been zijn. Ze hadden er ook bij de gemeente op aan kunnen dringen om een voorziening te treffen zodat ouderen wel kunnen worden opgehaald door de auto zo dicht mogelijk bij de ingang te zetten.

Reactie door Moswolkje op 25-04-2011 om 14:10.
Toen ik dat in iets andere bewoordingen voorlegde aan haar, en een oplossing voor mijn probleem vroeg was haar arrogante antwoord dat ik een invalidenparkeerkaart aan moest gaan vragen, dan kreeg ik meteen een parkeerplaats toegewezen...

Tja, tegen zoveel domheid kon ik niet op...ik meldde haar dat ik bij Belgie woonde en dat ik dus nooit een inavalidenplek in Rotterdam Zuid toegewezen zou krijgen.

Haar antwoord droop van de neerbuigendheid toen zij zei: "dat kan mij niets schelen, en nu van die stoep af met die auto, en snel!"

Niet alleen het voorval, maar ook de machtswellust en de arrogantie waar je als burger mee te maken krijgt als je met de politie te maken hebt, dragen bij aan het feit dat ook de welwillende burgers steeds minder respect hebben voor de petten, en steeds meer zin krijgen om die bon dan maar voor lief te nemen en hen midden in het gezicht te spugen.

Mijn steun zijn ze al lang geleden verloren.

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.