Mis·de·fi·ni·tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 42 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

42 Racisme is hier streng verboden (2)
41 Lonsdale-dragers stelselmatig gestigmatiseerd (2)
40 NSB-providers helpen Brein
39 MKB: "Moslims kunnen het wel schudden"
38 Debat met staatsrukker Rutte
37 Protocol om ongehinderd te naaien
36 Week van racisme geopend (1)
35 Ubbo Emmius discrimineert autochtonen (17)
34 Mishandeling door 20 kut-Marokkanen (2)
33 Marokkaanse kinderen mishandeld
32 Google: "De waarheid over allochtonen" (10)
31 Alleen Nederlander gestraft bij rassenrel (2)
30 Prof: "Op naar de sharia; liefde bestaat niet"
29 "Scheer moslims met meerdere kammen" (6)
28 Nederlanders emigreren door import (2)
27 Moslimradicalen op de HvA aangepakt (10)
26 Politiestaat Donner verder uitgebreid (2)
25 Afkomst crimineel minder vermeld
24 Rutte: "Alleen IK mag 7,5 jaar studeren" (2)
23 Extreem linkse bijeenkomst in Amsterdam (8)

41 # Lonsdale-dragers stelselmatig gestigmatiseerd #
Gepost door Misdefinitie op 05-04-2005 om 22:16.
Het zal u maar gebeuren. U komt samen met een groep muziekliefhebbers van uw favoriete stroming in Limburg om feest te vieren. Daar aangekomen zoekt een stelletje randdebielen van een andere afkomst ruzie waarmee ze lijken aan te geven dat ze vinden dat Nederland nu van hen is. De vlam slaat in de pan en apen slaan in op u en uw vrienden. U bent met 20 man, maar de vijand hanteert de georganiseerde misdaad en trommelt middels een telefooncirkel een slordige 60 man op. Wie krijgt de schuld?

U natuurlijk. Want u bent Nederlands, blank en draagt Lonsdale. Volgens onder andere de krant van stigmatiserend Nederland bent u dan per definitie een racist waarbij ze duidelijk een signaal aangeven dat u dus gestigmatiseerd mag worden.

In Venray werd een groep jongeren die een hardcore feest bezochten geconfronteerd met de bovenstaande situatie. Meteen begint de stigmatisatiemolen te draaien. Lonsdale is een merk dat veel geassocieerd wordt met racisme door (s)linkse types. In de media wordt dat vertaald als: "Londalers zijn racistisch". Dat is echter iets heel anders en niet comform de werkelijkheid. Het betreft een van de grootste misdefinities die er bestaan: zelf iets beweren en daarna doen alsof het de waarheid is. Daar trappen wij niet in.

Verder claimt men dat mensen die Lonsdale dragen niet alleen racistisch zijn, maar veelal ook nog eens laag opgeleid. Ze vertellen er even niet bij dat HAVO/VWO scholen het merk verbieden en u daarom geen Lonsdale ziet op die scholen. Dat is makkelijk scoren. Overigens is er ook geen enkel onderzoek bekend dat er meer mensen Lonsdale dragen op het VMBO dan op de HAVO/VWO. En al zou dat wel zo zijn, dan betekent dat nog niks. Of te wel: ze roepen maar wat. Om nog maar te zwijgen dat ze ooit kunnen aantonen dat iemand die Lonsdale draagt per definitie racistisch is.

Dit gedrag heeft nogal wat gevolgen. Wanneer u van hardcore houdt en ook nog eens Lonsdale draagt wordt u niet alleen gestigmatiseerd doordat men u een racist gaat noemen, maar u bent ook nog eens laag opgeleid plus alle standaard vooroordelen die men heeft over hardcore en "gabber": u slikt pillen (en dan echt geen hoofdpijntabletten) en u bent regelmatig onder invloed van alcohol.

Het algemeen dagblad komt een stap dichter in de buurt van wat de berichtgeving had moeten zijn. Daar meldt J. Vermeeren namens het bureau jeugdzaken van de politie Haaglanden dat het grootste deel van de zogenaamde "Lonsdale-jongeren" de kleding draagt omdat ze het mooi vinden. Deze jongeren zijn zeker niet racistisch van aard.

G. Grubben van het extreemlinkse Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie van allochtonen stelt: "Lonsdale-jongeren zijn tijdbommetjes".

U kunt zich afvragen wat daarachter zit. Ze kunnen geen beschuldigingen hard maken, want racisme is niet bewezen. Daarom wordt de voorgaande zin maar op een andere manier onderbouwd:

"De meesten hebben nu nog geen politieke ideologie, maar die kunnen zij wel gaan vormen."
Stelt u zich eens voor dat mensen eens niet links zullen stemmen maar rechts. Dat is toch schandalig? We hebben hier geen democratie meer. Links stemmen zullen we. Althans, als het aan dit soort clubjes ligt. Zo niet? Dan is het bureau dat selectief en alleen voor allochtonen opkomt voor de keiharde aanpak. Gericht tegen de Nederlandse bevolking uiteraard, want de allochtonen zijn zulke lieverdjes.

"Er moet duidelijk gemaakt worden dat dit gedrag niet te tolereren is. Het moet voor jongeren onaantrekkelijk worden om zich bij zo'n groep aan te sluiten."
Tuurlijk. We worden gedwongen om links te denken. Het moet zelfs onaantrekkelijk worden gemaakt om rechts te zijn aangezien het onaantrekkelijk is om links te worden. We mogen onze eigen vrienden niet meer uitkiezen en vrijheid van meningsuiting mag ook al niet meer. Het is tekenend voor links Nederland dat een zin als "alle allochtonen zijn criminelen" streng verboden is, maar een zin als "Lonsdalers zijn laag opgeleide, door de maatschappij uitgekotste en pillenslikkende gabberende neo-nazi's" wel wordt toegejuicht.

Toch blijkt dat men bij extreem links ook zo dom is als het achtereind van een varken. Ze spreken wel over laag opgeleide Lonsdalers, maar volgens mij hebben ze zelf nog nooit een school van binnen gezien. In hetzelfde artikel spreekt het LBR voor de A zich namelijk tegen. De gestigmatiseerde Lonsdale-dragers zijn namelijk niet de schuldige van een "oorlogsdreiging" zoals meneer Grubben dat noemt. De Turken en Marokkanen in kwestie blijken veelal zelf de schuldige:

"Turken of Marokkanen in Nederland hebben een netwerk aan mensen die ze kunnen oproepen. Je hoort nu al dat groepen het recht in eigen hand nemen. Er wordt zelfs jacht gemaakt op Lonsdalers, alleen omdat men die kleding draagt. "

Juist, hier draait het om. De Turken en Marokkanen zoeken ruzie, organiseren hun criminele organisatie op zo'n manier dat er meteen een hele knokploeg op komt draven en ze rammen er op los zodra ze het woord Lonsdale zien afgedrukt op kleding. Ze treffen hierbij voornamelijk onschuldige mensen. Ik vind het onbegrijpelijk dat tuig dat zomaar mensen aanvalt omdat zij kleding dragen die niet in de smaak valt nog niet naar hun eigen land zijn gedeporteerd.

Stel dat iemand morgen een trui aantrekt met de letters "PvdA" erop en roept dat alle zwarten het land uit moeten. Wordt alles met "PvdA" erop dan ook verboden? Of te wel: kunnen we naar willekeur kleding, meningen en gedrag (laten) verbieden zodra er een groepje mensen komt die roept dat iets racistisch is? In dat geval weet ik wel een aantal termen, letters, groepen en woorden die voor verdwijning in aanmerking komen.
Reacties: 2
Pagina's: 1

Reactie door frazzled (gast) op 15-05-2005 om 17:32.
Tsja, ik zou zeggen: als je weet dat een (volgens mij niet zo kleine) groep jongeren een merk stigmatiseert door hun extreem rechtse houding, dan staat je als Lonsdale drager die het daar niet mee eens is maar één ding te doen: gewoon geen Lonsdale meer dragen. Als je je als Lonsdale drager wilt distantiëren van de Breezerjeugd die er met je merk vandoor gaat, dan werkt er niets beter dan dus maar een ander merk kleding gaan drage. Dat heet boven het probleem staan; waarom moet je je uberhaupt zo halsstarrig verbinden aan één bepaald merk?

Lonsdale dragende jongeren worden inderdaad in de pers over 1 kam geschoren, maar eerlijk gezegd ken ik ook maar 1 Lonsdale dragende jongen die géén hekel heeft aan buitenlanders. Hij is een ska-skin en ik weet toevallig dat hij geen rare ideeën heeft, maar van werkelijk elke tiener die ik tegenkom in Lonsdale kldign hoor en lees ik racistische opmerkingen.

Dan vind ik het een beetje hardleers als je per'se Lonsdale wilt blijven dragen...


Reactie door Misdefinitie op 16-05-2005 om 01:59.
Jongeren die zelf Lonsdale dragen zijn niet negatief over het merk. Zij stigmatiseren het merk dus ook niet (ik vraag me af of u weet wat het woord betekent). Degenen die stigmatiseren zijn degenen die zich ten onrechte negatief uitlaten over het merk en hun dragers door de associatie te leggen tussen het merk en racisme. Als u vindt dat generalisaties als "elke Lonsdale-drager is een racist" te accepteren zijn, dan zult u een generalisatie als "elke hoofddoek / burka is een terrorist" ook moeten accepteren. Ze komen in feite op hetzelfde neer. Hoor ik mensen daar positieve discriminatie roepen? Sorry, maar daar doen we niet aan.

Wat u wilt is dat als linkse fascisten van mening zijn dat een merk racisme uitbeeldt, mensen het merk niet meer mogen dragen. U wilt dus inspraak hebben over de manier waarop anderen zich kleden. Naar mijn mening zou zoiets nooit mogen plaatsvinden: iedereen moet kunnen dragen wat hij zelf wil. Als we alles gaan verbieden waar ook maar een klein groepje aanstoot aan geeft, dan lopen we binnenkort met onze jongeheer in de hand. En dan hebben we weer een probleem.

Toegeven aan dwang en manipulatie is niet mijn idee van "boven het probleem staan". Het is bang toegeven aan een stel fascisten die denken met geweld te kunnen bepalen wat anderen mogen dragen. Stel dat iemand u op straat tegenkomt en bij de letters op uw kleding een racistische afkorting verzint. Draagt u die kleding dan nooit meer? Nee toch zeker?

Persoonlijke ervaringen zeggen me niks. U moest eens weten hoevaak ik "I hate white people", "stupid white MF" en "black power" uit de mond van onze multicriminele gasten hoor komen. Zij dragen voornamelijk hiphop-kleding en maken provocerende gebaren. Ik neem aan dat we volgens uw redenatie al die kleding ook mogen verbieden?

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.