Mis·de·fi·ni·tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 42 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

42 Racisme is hier streng verboden (2)
41 Lonsdale-dragers stelselmatig gestigmatiseerd (2)
40 NSB-providers helpen Brein
39 MKB: "Moslims kunnen het wel schudden"
38 Debat met staatsrukker Rutte
37 Protocol om ongehinderd te naaien
36 Week van racisme geopend (1)
35 Ubbo Emmius discrimineert autochtonen (17)
34 Mishandeling door 20 kut-Marokkanen (2)
33 Marokkaanse kinderen mishandeld
32 Google: "De waarheid over allochtonen" (10)
31 Alleen Nederlander gestraft bij rassenrel (2)
30 Prof: "Op naar de sharia; liefde bestaat niet"
29 "Scheer moslims met meerdere kammen" (6)
28 Nederlanders emigreren door import (2)
27 Moslimradicalen op de HvA aangepakt (10)
26 Politiestaat Donner verder uitgebreid (2)
25 Afkomst crimineel minder vermeld
24 Rutte: "Alleen IK mag 7,5 jaar studeren" (2)
23 Extreem linkse bijeenkomst in Amsterdam (8)

35 # Ubbo Emmius discrimineert autochtonen #
Gepost door Misdefinitie op 18-03-2005 om 14:15.
Sensatiekrant de Telegraaf laat ons weten dat men op de christelijke scholengemeenschap Ubbo Emmius op locatie Veendam wel erg ver gaat om leerlingen te weren. Wanneer ze niet de juiste haardracht hebben of kleuren op hun kleding hebben die de rector niet zint, dan volgen er ridicule maatregelingen. Leerlingen die zich niet overgeven aan de grillen van de schoolleiding lopen het risico te worden bespot en te worden verbannen uit de klaslokalen. De onderwijsinstelling zelf beroept zich op het beleid en stelt dat de regel is ingesteld omdat ze vinden dat leerlingen zich provocerend gedragen.

Waar bestaat die zogenaamde provocatie dan uit? Men roept al moord en brand als leerlingen gekleurde veters in hun schoenen hebben. Verder worden ze bijna als neo-naties gezien als ze het wagen hun haar te kort te knippen. Uiteraard lijkt de regel weer niet te gelden voor allochtone leerlingen. Zij mogen dragen en uitdragen wat ze willen. De autochtone leerling daarentegen moet zijn werk voortaan op de gang maken als hij de verkeerde kleuren draagt. Autochtone leerlingen zullen zich gediscrimineerd voelen door het beleid wat in feite zelf gebaseerd is op ongeoorloofde discriminatie. In Nederland mogen we dragen wat we willen zolang het binnen de wet valt. Leerlingen lijken wel behandeld te worden alsof ze hakenkruizen op hun kleding hebben. Wat uiteraard niet het geval is.

Autochtone leerlingen worden gedwongen zich op een bepaalde manier te kleden en zelfs hun haardracht aan te passen aan de wensen van de schoolleiding terwijl allochtone leerlingen wel de vrije keus hebben om te bepalen wat ze willen aantrekken en dragen. De autochtone leerling wordt hierdoor onterecht gediscrimineerd en zelfs afgezonderd door hem de toegang tot de lessen te ontzeggen. Hiermee geeft de school een signaal af aan allochtone leerlingen dat autochtone leerlingen die niet gehoorzamen aan hun grillen daar streng voor gestraft worden. Hiermee is de beleidsregel racistisch van aard en overtreedt men de wet. Om nog maar niet te spreken over de stigmatisatie van de autochtonen.

De organisatie doet voorkomen alsof de maatregel is ingesteld om vermeende provocatie te voorkomen, maar in werkelijkheid worden autochtone leerlingen gediscrimineerd op uiterlijke kenmerken zoals hun kapsel en kleding keuze en worden ze belemmerd in hun recht op vrije meningsuiting. Het middel is erger dan de kwaal. Als er al sprake was van een kwaal, want dat betwijfel ik ten zeerste als ik dit allemaal verneem. Als men een kortgeknipte of kale leerling en de kleur van de veters in de schoenen al provocerend vindt, dan is de schoolleiding naar mijn mening rijp voor de psychiater.

We krijgen signalen binnen met de boodschap dat de regeling met name autochtone leerlingen discrimineert. We laten dadelijk een mail uitgaan naar de school voor een reactie en eisen van de schoolleiding dat ze onmiddellijk het beleid aanpassen zodat deze niet meer discriminerend is naar wie dan ook.
Reacties: 17
Pagina's: 1

Reactie door Bas (gast) op 20-03-2005 om 13:29.
*Uiteraard lijkt de regel weer niet te gelden voor allochtone leerlingen*

Waar haal je die informatie vandaan?

Reactie door Misdefinitie op 20-03-2005 om 13:53.
We kregen signalen binnen van leerlingen en bovendien is het algemeen bekend dat "kaalkopjes" en veters in kisten worden geassocieerd met racistische blanke gabbers. Dat lijkt me selectief genoeg om te kunnen spreken van discriminatie.

Reactie door Bas (gast) op 20-03-2005 om 21:16.
Oh ja. Gewoon wat roepen dus.

Reactie door Misdefinitie op 20-03-2005 om 22:52.
Zoals ik al zei: we hebben onze bronnen. Probeer niet te provoceren.

Reactie door Misdefinitie op 22-03-2005 om 21:02.
De school hult in stilzwijgen. Ze weten namelijk dondersgoed dat ze illegaal discrimineren. Ze zullen er nog wel meer van horen.

Reactie door Vincent (gast) op 01-04-2005 om 10:44.
"Zoals ik al zei: we hebben onze bronnen. Probeer niet te provoceren."
Gewoon wat roepen dus. Juist dat is pure provocatie.

Hoe meer ik van u lees hoe meer ik tot de conclusie kom dat u regelrecht een racist bent. U zult zich uiteraard proberen te verschuilen met argumenten als; "Ik trek enkel de conclusies" of "ik geef alleen de 'feiten' weer". Onontkombaar is het feit dat u dezelfde gedragseigenschappen vertoond als bijvoorbeeld een Jan Maat. Ik vind het zorgelijk dat er kortzichtige types als u in de samenleving rondlopen.

Ga wat doen met je leven, kom tot bezinning!


Reactie door Leo (gast) op 01-04-2005 om 10:49.
Uw website is geregistreerd bij het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI). Meer informatie valt na te lezen op www.meldpunt.nl.

Reactie door Vincent (gast) op 01-04-2005 om 11:02.
En waarom zou u dat doen? Heeft mijn website racistische inhoud? nee. Ik beticht u van het feit dat u racistische trekjes vertoond. Ik zou dus eerder uw website aan moeten geven bij MDI aangezien hier wel verdraaide feiten staan die racisme kunnen uitlokken. Zeker omdat de oprichter/webmaster duidelijk een racist is in mijn ogen. En niet enkel ik heb die mening, andere bezoekers hebben die mening ook al uitgesproken.

Dus meld u zelf ook even aan bij MDI of moet ik dat voor u doen?


Reactie door Mark (gast) op 01-04-2005 om 11:03.
Mijn fout, ik dacht dat ***** gereageerd had. Sorry *** dat ik je daarmee verward had.

Reactie door Mark (gast) op 01-04-2005 om 11:04.
Ohja en Vincent = Mark

Reactie door Misdefinitie op 01-04-2005 om 17:37.
Het artikel laat zien dat een school ten onrechte discrimineert en meteen word ik zelf uitgemaakt voor racist. Daaruit maak ik op dat sommige mensen die hier reageren niet goed bij hun hoofd zijn. Keuren jullie racisme van de Nederlander soms wel goed en reageren jullie daarom zo overtrokken?

Roepen jullie soms ook dat de Telegraaf racistisch bezig is als ze nieuwsberichten plaatsen over discriminatie en racisme? Nee toch zeker? Dit is gewoon journalistiek. Het vermelden van de gebeurtenissen en de achterliggende achtergronden en verbanden tussen het nieuws. Dat het buiten jullie denkwereld valt is niet mijn probleem. Ga dan spelen bij de PvdA of de SP als wat hier staat te confronterend is.

Wil degene die het als feit ziet dat ik net als Janmaat ben even vertellen wat er zo racistisch is aan het vermelden van het nieuws? Of bent u er 1 die graag iedereen een racist noemt die de harde werkelijkheid ter sprake brengt? Ik zal het maar als "1 april grap" opvatten. Zo niet, dan kunt u hier vertrekken.

Wat een goede 1 aprilgrap is het melden van een website aan het meldpunt discriminatie overigens. Ik lig dubbel van het lachen. Psst, mail de Telegraaf en alle andere rioolkranten ook maar even.

Reactie door Vincent (gast) op 04-04-2005 om 10:48.
Je hebt duidelijk niet gelezen. Ik had al duidelijk aangegeven dat je met dergelijke wan-argumenten zou komen. Je betoog bevestigt enkel je racistische aard.

Reactie door Misdefinitie op 04-04-2005 om 19:48.
Mijn tekst is tenminste nog een betoog. U beschuldigt enkel. Tegenwoordig roept iedereen maar onterecht dat iets racisme is. Nu weer ontopic graag.

Reactie door Thomas (gast) op 06-04-2005 om 14:06.
Tegenwoordig roept iedereen maar onterecht dat iets racisme is.

En daar heeft ***** gelijk. Er zit volgens mij helemaal geen racistische ondertoon in dit stuk. Ik vind het zeer overdreven dat jullie ***** hiervoor uitmaken voor racist.

Het stuk is trouwens in mijn mening wel slecht geschreven, dezelfde mening, feiten en conclusie worden steeds maar herhaald.

Reactie door Misdefinitie op 06-04-2005 om 20:44.
Het klopt inderdaad dat er regelmatig gebruik wordt gemaakt van herhaling. Dit is echter niet zonder reden gedaan. Het artikel geeft, net als een nieuwsbericht in een krant, een schets van de situatie en gaat er een beetje van uit dat veel mensen slechts 1 alinea van een artikel lezen. Dan is het de bedoeling dat er zoveel mogelijk in de eerste alinea staat.

Leest men verder, dan is bekend dat mensen na een bepaalde hoeveelheid informatie dingen vergeten waardoor ze terug moeten lezen. Dat ervaren een aantal mensen als vervelend. Met herhaling wordt dit voorkomen. Ik kan er ook voor kiezen om teksten heel erg te comprimeren, maar dan wordt de informatiedichtheid ook groter en lezen teksten niet meer zo makkelijk weg. Terwijl het veelal de bedoeling is dat mensen tussen het VMBO en de universiteit het allemaal moeten kunnen begrijpen.

Verder wordt er bij alles verklaard waarom iets zo is, waarom een mening gevormd wordt, waarom dat volgens mij wel of niet klopt en welke voorbeelden daarbij horen. Soms is er te weinig informatie voorhanden om nieuwe voorbeelden te geven en worden er steeds dezelfde voorbeelden gebruikt. Informatie kan er immers niet extra bij verzonnen worden.

U heeft dus inderdaad gelijk. Herhaling is niet altijd prettig, maar heeft in een aantal gevallen een nuttige functie.

Reactie door gaat je niks aan (gast) op 04-10-2005 om 18:20.
jullie moeten ***** niet zo zeuren stelletje zeikerds !!

Ik zit zelf op het Ubbo Emmius en het is een prima school

Groeten !!!!!

Reactie door Misdefinitie op 04-10-2005 om 21:04.
We doen geen uitspraken over de kwaliteit van de school. Het betreft hier een vorm van discriminatie. De school kan verder helemaal in orde zijn, maar daar gaat het artikel niet over.

Dat u op die school zit is wel te merken. Ik vermoed zelfs dat u voordeel heeft bij het gevoerde beleid en het daarom zo verheerlijkt. Dat neemt echter niet weg dat discriminatie bij de wet verboden is. Hoe prima u het daar ook vindt.

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2023.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.