Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 38 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

122 Alleen autochtone jubelaars worden bestraft
121 "Neo-nazi" Smit vaker bedreigd na demonisatie
120 Laetitia Griffith: "Amsterdam is asociaal"
119 Rechters steunen moslimterrorisme
118 Rutte: "Studenten zijn luie flikkers"
117 Inholland: "Bachelor of fascism"
116 Neuken en agressief zijn doe je zo
115 Nederland heeft een kort lontje
114 Plagiaat is stout; vermeld altijd de bron!
113 Automutilatie groot probleem onder scholieren (5)
112 PRDV: "Sinterklaas kapoentje..."
111 De VVD neigt naar het fascisme
110 Nederland: "Opgerot met die illegalen"
109 Schriemer: "Kanker-Marokkanen gediscrimineerd"
108 Medewerkers callcentra straks criminelen
107 Nicolaaslyceum: "Ontslag na strafkampregime" [2]
106 Friesland wil meer boeven
105 Gefeliciteerd googlelaars! [Update 2]
104 Racisme toegestaan en nauwelijks bestraft
103 De NS spoort niet

120 # Laetitia Griffith: "Amsterdam is asociaal" #
Gepost door Misdefinitie op 10-12-2005 om 15:11.
Wethouder Laetitia Griffith van de VVD is op het moment bezig ons gemeenschapsgeld te verspillen aan een propaganda-campagne. Ze is namelijk van mening dat hoofdstedelingen maar een stelletje onvriendelijke asocialen zijn die haar het gevoel geven dat ze niet welkom is in onze hoofdstad. Ze suggereert dat we mensen met buggy's met daarin een schreeuwlelijk verdrukken in de trein omdat we niet eens willen helpen, dat we mensen met een plattegrond in de handen behandelen als paria's en dat onze taxi-chauffeurs in plaats van een duidelijke uitleg liever een omweg maken om toeristen financieel te naaien.

Straks krijgen we weer zo'n campagne waarin we met z'n allen worden aangeraden om "alles bij elkaar te houden" en "zo lief mogelijk moeten doen" tegen onze medelanders. Dat past mooi in de reeks "Hoe leuk zijn Marokkanen?". "Wel nee," roepen voorstanders. "Is het niet gewoon heel sociaal om mensen in alle omstandigheden hulp te bieden en vriendelijk te zijn?" Wie niet doordenkt zal bevestigend antwoorden op deze vraag. Dat kan volgens die mensen immers alleen maar positief uitpakken voor onze samenleving? Of niet dan? NEE. Zogenaamd onder het mom van " het is sociaal" probeert men enkel beperkende maatregelingen of propaganda voor de partij door de strot te duwen.

Wat mij betreft speelt er hier een sterk staaltje symptoombestrijding een rol. Slappe politici hebben onder het mom van acceptatie, tolerantie en woorden die afgeleid zijn van het sociaal zijn ons land tot een puinhoop gemaakt. Ons land is in een zeer korte periode bezet door de vijand, mensen die een afwijkende mening hebben laat de gevestigde orde op slinkse wijze vermoorden en er is een sfeer gecreŽerd waarin veel mensen zich onveilig voelen. Vervolgens wordt de conclusie getrokken dat "we" onvriendeijk zijn. Dat is echter slechts een van de gevolgen van de vernietiging van ons land. Niemand is meer te vertrouwen. Denken ze nu echt dat een campagne het vertrouwen weer terug geeft zodat mensen weer vriendelijk en behulpzaam gaan worden? NEE. Laat de politiek eerst eens wat doen aan de achterliggende problemen.

Het zogenaamde "onvriendelijke" gedrag lijkt eenvoudig te verklaren. Als u een vrouw met een snor op straat ziet met een landkaart in de handen, dan denkt u dan niet meteen aan de actualiteit waar voorbereidende handelingen voor het terrorisme worden aangemoedigd door vrijspraak? In een land waar steeds meer mensen radicaliseren en het hebben van een plattegrond synoniem is geworden voor een plaatsbepaling waar het terrorisme kan plaatsvinden is het logisch dat mensen er met een grote boog omheen lopen. Ze willen immers nog langer leven dan vandaag. Een dergelijke campagne is daarom op geen enkele manier te rechtvaardigen. Men kan niet van de maatschappij verwachten dat zij vriendelijk blijven ondanks de dreiging waarmee ze geconfronteerd zijn. Deporteer eerst het gevaar maar en dan praten we verder.

"Ja maar," stelt mevrouw de wethouder, "in het buitenland kan het wel". Mevrouw de Surinamer is naar AustraliŽ en Spanje geweest en voelde zich daar wel welkom. Waarom gaat ze dan niet daar wonen? Of beter nog: terug naar haar eigen land? Dat is iets wat ons veel vaker opvalt bij dit soort initiatieven: een buitenlander die graag in Nederland is omdat het elders klote was om vervolgens te roepen dat ons land klote is omdat het in het buitenland beter is. Dat is raar...

Afgezien van de onredelijke eis om vriendelijk te zijn in een bezet land (ten tijden van nazi-Duitsland lachten we toch ook niet tegen onze bezetters, of wel soms?!) en de persoonlijke ervaringen van een allochtoon zijn er ook gewoon alle daagse redenen om niet voor iedereen alle tijd te nemen. Ik ken de weg van A naar B en weet waar ik wil zijn. De rest weet ik niet. Ik ben geen wandelend GPS systeem en ik ken nauwelijks de omliggende straten. Vooral niet in de voor mij vreemde steden. Hoe kan ik dan in hemelsnaam iemand hulp aanbieden als ik het niet kan geven? "Kan ik u helpen? Sorry, dat weet ik niet" klinkt zo stom.

Verder is Nederland een land waar de weg relatief goed wordt aangegeven. Men heeft ook mogelijkheden om van te voren de weg uit te zoeken. Iemand met een landkaart die de weg niet vindt is daarom veelal dom omdat hij zich niet heeft voorbereid of hij kan niet lezen. Op dat niveau communiceer ik niet. U kent het wel: van die mensen die vragen of de trein naar Amsterdam rijdt terwijl het bord waar het op staat groter is dan ik. Dan zwijg ik nog over het feit dat het niet slim is om een kaart mee te nemen als men het niet kan begrijpen. En over communicatie gesproken: ik spreek enkel de Nederlandse taal. Sorry mensen. Is het dan alleen maar negatief? In de praktijk valt het wel mee. Mensen die de weg echt kennen (dat zijn er helaas weinig) zullen bij een fatsoenlijke vraag gerust wel helpen. Vergeet het echter maar dat zoiets afdwingbaar is. Het betreft een gunst, geen recht.

De buggy in de trein is een ander geval. Ik vermoed dat mevrouw graffiti zelden met het openbaar vervoer gaat, want vrijwel altijd zie ik mensen geholpen worden. In de tram is het iets lastiger, want een tram kent een hele snelle instap- en uitstapprocedure. Vaak zijn de buggy-bezitters ook de hele dag thuis, maar kiezen ze net de drukke spits om te gaan reizen met een klein kind. Niet doen! Forensen zijn druk, maken lange dagen en worden al vervoerd als veevoer. De tijd, zin en ruimte ontbreekt simpelweg om fatsoenlijk te helpen.

Tot slot merk ik op dat mensen in de hedendaagse maatschappij tientallen keren worden geconfronteerd met mensen waar ze niet geconfronteerd mee willen worden. Een keer iemand helpen is geen probleem, maar ga maar eens tellen hoeveel ongewenste mensen u tegenkomt als u dagelijks met de trein naar de stad rijdt en door de stad loopt. Men kan niet van ons verwachten dat we de hele dag beschikbaar zijn onder het mom van vriendelijkheid. Mevrouw de wethouder wordt voor haar gelul dik betaald en dan moeten wij de rotzooi opruimen.

Het zou verdomme andersom moeten zijn. Politici moeten ons land weer veilig en plezierig maken zodat de vriendelijkheid terug komt. Ze moeten niet denken dat geforceerde vriendelijkheid mogelijk is in een onvriendelijke ghetto met onbetrouwbare mensen. Los in hemelsnaam de oorzaak van het probleem op voordat de maatschappij weer de schuld krijgt in plaats van een heel volk te beschuldigen op basis van een paar persoonlijke ervaringen. Volgens mij weerspiegelt ze gewoon haar eigen gedrag.

Mevrouw graffiti: donder op met uw beschuldigingen. Praat voor u zelf. We laten ons zeker niet door een buitenlander zeggen dat we asociaal zijn. Hier wonen nog mensen die ondanks de situatie wel vriendelijk kunnen blijven.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.