Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 38 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

122 Alleen autochtone jubelaars worden bestraft
121 "Neo-nazi" Smit vaker bedreigd na demonisatie
120 Laetitia Griffith: "Amsterdam is asociaal"
119 Rechters steunen moslimterrorisme
118 Rutte: "Studenten zijn luie flikkers"
117 Inholland: "Bachelor of fascism"
116 Neuken en agressief zijn doe je zo
115 Nederland heeft een kort lontje
114 Plagiaat is stout; vermeld altijd de bron!
113 Automutilatie groot probleem onder scholieren (5)
112 PRDV: "Sinterklaas kapoentje..."
111 De VVD neigt naar het fascisme
110 Nederland: "Opgerot met die illegalen"
109 Schriemer: "Kanker-Marokkanen gediscrimineerd"
108 Medewerkers callcentra straks criminelen
107 Nicolaaslyceum: "Ontslag na strafkampregime" [2]
106 Friesland wil meer boeven
105 Gefeliciteerd googlelaars! [Update 2]
104 Racisme toegestaan en nauwelijks bestraft
103 De NS spoort niet

114 # Plagiaat is stout; vermeld altijd de bron! #
Gepost door Misdefinitie op 12-11-2005 om 00:17.
Vanaf eind 2004 schrijf ik als webmaster van deze website regelmatig artikelen over wat de mensen bezighouden in de maatschappij. Allerlei onderwerpen komen voorbij waarop ik een kritische beschouwing geef en waarbij ik zoveel mogelijk ook de onderbelichte kanten van het onderwerp aan de kaak stel door de onderliggende verbanden bloot te leggen. Deze website wordt daarbij ook nog eens bezocht door echte mensen in plaats van enkel door zoekmachines en webspiders. Daar ben ik natuurlijk heel blij om, maar minder blij word ik van de constatering dat er andere webmasters zijn die mijn artikelen zo goed vinden dat ze deze kopiŽren en onder hun eigen naam publiceren op hun eigen website of forum. "Beter goed gejat dan slecht bedacht," moeten zij gedacht hebben, maar het blijft diefstal.

Natuurlijk voel ik mij zeer vereerd als webmasters interesse hebben in wat ik schrijf. Minder gecharmeerd ben ik van mensen die teksten van deze website schaamteloos jatten en ze op weblogs en fora planten. Wanneer ze ook nog eens de bronvermelding naar het originele artikel weglaten om te doen alsof het artikel een productie is van zichzelf, dan is er sprake van plagiaat.

Plagiaat is het overnemen van andermans werk en doen alsof het uw eigen werk betreft. Het is niet alleen strafbaar, maar ook nog eens ronduit onbeschoft om met de veren van een ander te pronken. Uiteraard besef ik dat er behalve ordinaire dieven die teksten jatten en ze onder hun eigen naam publiceren ook nog mensen zijn die er niet bij stil staan dat ze plagiaat plegen. Voor hen is dit artikel bedoeld. Boeven zullen immers toch niet luisteren.

Misdefinitie.nl wil graag dat zijn artikelen door zoveel mogelijk mensen gelezen worden, maar staat niet toe dat teksten in zijn geheel worden gekopieerd naar een andere website. Op iedere geschreven tekst in Nederland is het auteursrecht van toepassing wat inhoudt dat enkel de auteur van een tekst toestemming kan en mag geven voor (verdere) publicatie. Wat staat misdefinitie.nl wel toe? Stel dat u een artikel schrijft over plagiaat. U kunt dan kleine delen tekst citeren of u kunt verwijzen naar het hele artikel. Het hele artikel overnemen is niet toegestaan.

Duidelijk. Twee situaties zijn er mogelijk:
 • U wilt een definitie of citaat geven uit dit artikel door het te citeren. U kunt dan bijvoorbeeld schrijven:


  Op misdefinitie.nl omschrijven ze plagiaat als volgt: "Plagiaat is het overnemen van andermans werk en doen alsof het uw eigen werk betreft."


  Aangezien alle artikelen op misdefinitie.nl al voorzien zijn van een auteursnaam, hoeft u de naam van de auteur niet per se over te nemen. Het is echter wel gebruikelijk en netjes om bij het citeren van een stuk tekst de naam van de auteur en de vindplaats van het artikel te noemen. Dat is de bronvermelding. De bronvermelding met vindplaats mag zeker niet ontbreken. Zet u de auteursnaam erbij, spel hem dan goed. Onderaan deze pagina staat de juiste volledige naam.

 • U wilt enkel een verwijzing geven naar een artikel op misdefinitie.nl omdat u er vanuit gaat dat de lezer het standpunt makkelijk zelf kan vinden. U schrijft bijvoorbeeld:


  Ook op misdefinitie.nl zijn ze tegenstanders van plagiaat. Op die website wordt beschreven dat plagiaat asociaal is.


  Waarbij u zich uiteraard aan de feiten houdt. Als in het artikel niet gezegd is dat plagiaat asociaal is, dan dient u dat ook niet op te schrijven. Wilt u het helemaal makkelijk doen, dan meldt u gewoon dat er op misdefinitie.nl ook over plagiaat wordt gesproken en dan zet u daar een URL bij met de verwijzing naar het juiste artikel. Dan legt u de website ook geen woorden in de mond.

  Aan plagiaat heeft niemand iets. Het is vervelend voor de auteur, maar het tast ook het imago aan van de website die het artikel heeft gestolen. Ik verzoek mensen daarom ook vriendelijk om gewoon te citeren en te verwijzen MET bronvermelding. Het is ook wel eens leuk als mensen die naar de artikelen hier verwijzen of die ze alleen maar lezen het posten op het forum. Dan weet ik sneller welke websites interesse hebben in de artikelen en ontstaat er een interessant netwerk met websites die naar elkaar verwijzen en elkaar aanvullen. Gelukkig tref ik ook websites en fora aan die het wel op de juiste manier doen. Mijn complimenten.

  Kort gezegd: citeren en verwijzen mag, maar altijd met bronvermelding.
  Reacties: 0
  Pagina's: 1

 • Reactie toevoegen
  U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
   Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

  Misdefinitie
  Copyright (c) 2004-2024.

  C:\>Misdefinitie\type info.txt
  Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.