Mis·de·fi·ni·tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 2 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

842 Liever bout dan wout
841 Leenstudent geen ambitie
840 Banksysteem brokkelt af
839 Amateurisme heerst overal
838 Overspoeld door asieltsunami
837 Klein leed waar u van weet
836 Islamisering brengt ons tering
835 Promotie der wetenschap
834 Politie in de nekklem
833 IPv4-standaard teveel waard
832 Zorg schept valse zekerheid
831 Islam heeft geen toekomst
830 Geheime dienst door het lint
829 Rus tegen internationale pus
828 Strafrecht in eigen hand
827 Aanzuigende werking profiteurs
826 Veranderingen tegen privacy
825 Fuck de moslims!
824 Geen maat op gekkenwerk
823 Moslimdiscriminatie bestaat niet

839 # Amateurisme heerst overal #
Gepost door Misdefinitie op 04-08-2015 om 23:55.
Westerse landen kenmerken hun beschaving door een hoog moreel gehalte en een forse technologische voorsprong ten opzichte van ontwikkelingslanden. Hier geen oliedomme vorm van individualisme waarbij iedereen zijn eigen broek moet ophouden en daardoor in alles moet uitblinken, maar een maatschappij waarin mensen zich specialiseren zodat iedereen kan doen waar hij goed in is. Met technische trucs en de kennis die de wetenschap ons biedt, is het mogelijk om op een hoog niveau professionele diensten aan te bieden die menig amateur rode oortjes doet krijgen. Zolang we allemaal met de standaardstroom willen meeroeien, kan het systeem zich in stand houden en maken we kans dat onze zorg, onderwijs en wetenschap tot de top van de wereld behoren. Hoewel, er zit wel een grote kink in de kabel. Het blijft mensenwerk en mensen, waar ook ter wereld, zijn doorgaans te achterlijk om te kakken. Dus loopt het in de soep. Wellicht staat u er nooit bij stil omdat u nog steeds denkt dat in Nederland alles goed geregeld is, maar niemand kan zijn werk goed doen.

Amateur is de norm.

Mensen maken fouten, akkoord, maar we worden potjandriedubbeltjes toch ook opgeleid om de kans op fouten te reduceren en protocollen te volgen waardoor eventuele schade tot het minimum wordt beperkt. Om die reden gaan we niet zelf lopen rotzooien met hoogspanningskabels als de elektriciteit wegvalt. Dat is immers levensgevaarlijk als we niet over de juiste kennis en apparaten beschikken. Dat is precies de reden waarom we externe deskundigen hebben om bouwwerken te inspecteren. Of om überhaupt iets gebouwd te krijgen wat verder gaat dan een kastje van de Ikea in elkaar timmeren. Gemeente Alphen aan den Rijn dacht een fatsoenlijk beroep te kunnen doen op bouwbedrijf Mourik uit Groot-Ammers voor het plaatsen van een loodzwaar brugdeel. Met twee hydraulische kranen werd getracht het gevaarte op zijn plaats te krijgen, maar het bedrijf maakte een amateuristische fout: de kranen stonden op een wankel drijvend platform. Kraanexpert Richard Krabbendam geeft aan dat het bedrijf niet wist waar ze mee bezig waren. Dus vielen de kranen om en veroorzaakten een ravage.

"Foutje moet kunnen baas," wordt er dan gezegd. Belachelijk. Zulke bedrijven krijgen niet zomaar de opdracht. Het gaat niet om een of ander licht klusje dat iedereen wel kan uitvoeren. Voordat zo'n bedrijf überhaupt kan worden opgericht en de nodige vergunningen heeft verzameld, is er al zoveel geld en deskundigheid nodig dat amateurisme volledig uitgesloten zou moeten zijn. Het is niet alsof ze zomaar eventjes wat vaklui bijeen hebben geroepen die zo'n kraan lopen te besturen met een opleidingsbewijs dat zo bij een pak Brinta zat. Nee, er wordt een hele aanbestedingsprocedure gestart. Waarbij gewoon tientallen deskundigen maandenlang gaan soebatten over wie uiteindelijk de klus krijgt. Vele kleinere bedrijven die de klus ook hadden kunnen klaren, krijgen geen kans omdat ze zogenaamd de allerbeste kandidaat zoeken. Enfin, u weet wel precies hoe de schijn werkt tijdens zulke sollicitatieprocedures. Dit is gewoon weer typisch een geval van "vriendjes krijgen de opdracht, maar zijn eigenlijk niet capabel genoeg".

Specialisatie vinden we op elk niveau hoewel de meeste mensen niet over het intellectuele niveau beschikken om dat te doorgronden. U denkt dat u gewoon een kantoorgebouw binnenloopt en het klimaat er altijd zo is? Denk nog eens opnieuw. Gebouwen zitten vol wetenschap omgezet in concrete maatregelen om onder andere de temperatuur prettig te regelen. Velen kennen dan wel weer de airco en die meuk wordt weer door gespecialiseerde bedrijven geïnstalleerd. Daar worden wij niet voor gevraagd, natuurlijk niet. Het is dan ook geen kwestie van eventjes een apparaat neerzetten en op de knop drukken. Hoewel, voor iemand die daarin opgeleid is, wordt het al een stuk makkelijker. Gewoon de procedures volgen, want alles is wel ergens makkelijker gemaakt door andere mensen die er meer verstand van hebben. Zo werken wij moderne mensen nu eenmaal. We kunnen niks zelf, maar zijn altijd afhankelijk van anderen. Desondanks schijnen zelfs professionals niet te weten dat er verschillen bestaan tussen mannen en vrouwen.

Vrouwen krijgen het sneller koud dan mannen en draaien dan de thermostaat zo hoog dat mannen het weer te warm krijgen en agressief gaan reageren. En dat schijnt tegenwoordig weer een rechtvaardiging te zijn om vrouwen wat minder aardig te behandelen. Oplossing? Lokaal de temperatuur regelen. In plaats van sensoren in bureaustoelen waarmee de baas kan zien hoe lang u daadwerkelijk op uw werkplek zit, kunnen ze de stoelen individueel verwarmen. Kennis die gewoon paraat hoort te zijn in professionele bedrijven. Kijk, dat u dat niet weet en wij daar niet aan denken als we een klein kantoortje inrichten, is tot daaraan toe, maar dat er honderden bedrijven zijn die hun vak nauwelijks beheersen, is toch wel triest. In ons vakgebied moeten we ook overal aan denken en wat de politiek betreft weten we ook oneindig veel meer dan de gemiddelde droogkloot. Mogen we dat dan ook niet van zulke bedrijven eisen? Kleine ongemakken? We geven slechts een aantal concrete voorbeelden. De hele maatschappij ligt bezaaid met onkunde als u er oog voor heeft.

Het wordt nog schrijnender als amateurisme voorkomt bij diensten die we in principe wel zelf kunnen doen en dan nog veel beter ook. Neem het gemiddelde verzorgingstehuis. Opa zit daar regelmatig weg te kwijnen in een aangekoekte poepluier van 2 weken oud. Na een leven lang voor anderen gewerkt te hebben waarbij hij vooral lijdzaam moest toezien hoe zijn geld verspild werd ten behoeve van de massa-immigratie, is het enige hoogtepunt in het jaar dat hij nog kent een uitje buiten de stad. Al zijn geld en bezittingen heeft hij moeten afstaan en nu hij mindervalide is, is het minste dat hij toch kan verwachten dat men hem brengt en haalt. Voor deze "service" bestaan er tegenwoordig externe taxibedrijven die oude mensen ophaalt, afzet en daarna weer terug moet brengen. Wel, dat afzetten komt wel goed. Eerder oplichten. Vervoer wordt namelijk al net zo kut geregeld als al het andere in Den Haag. Misdefinitie krijgt regelmatig klachten en mensonterende verhalen binnen over ouderen voor wie vervoer een regelrechte hel is.

Moet u naar het ziekenhuis om 10 uur 's morgens? Dan moet u ruim een dag van te voren de speciale taxibus al bestellen en om 8 uur buiten staan. Want de bus kan tussen 8:30 en 10:30 komen. In het eerste geval staat u "kort" buiten maar moet u op locatie een tijd wachten. In het laatste geval staat u lang buiten, komt u te laat voor uw afspraak en moet er een nieuwe afspraak gemaakt worden. En nee, ze kunnen niet gewoon om 9:30 komen als de rit een kwartier duurt. Stelt u zich eens voor. Ellenlange wachttijden en een slechte service. Bovendien gedraagt de bus zich als een verkapte stadsbus. Dan bent u al zwaar beperkt in uw mobiliteit: vaak wordt u ook nog eens langs diverse plaatsen geleid waar u niet moet zijn. Waardoor de rit van 15 minuten opeens meer dan een uur duurt. En het is allemaal niet goedkoop: minstens 3 keer duurder dan de gewone stadsbus, maar ja, daar bent u niet mobiel genoeg voor. Spreekt u maar eens met ouderen over zulke problemen en de meesten zullen het herkennen.

Geen probleem? U staat met liefde urenlang buiten om een veel te lange en dure rit te maken? Vraag dat maar eens aan twee mindervaliden die de Canal Parade in Amsterdam gingen bezoeken. Na een zeer geslaagde en gezellige dag, belden ze volgens afspraak het vervoersbedrijf op om naar huis gebracht te kunnen worden. Rond 23:00 werd er gebeld. Ruim op tijd voor de sluitingstijd om middernacht. "Busje komt zo," werd er gezegd. Wel, hun geduld werd akelig op de proef gesteld. Maar toen ze om 23:45 nog eens belden, bleek degene die de bus had toegezegd lekker in zijn stinkauto naar huis te zijn gegaan. Krijg de tering maar, moet hij gedacht hebben. Slaap maar lekker op straat in Amsterdam tussen de hondenpoep, junkies en Marokkanen. Zo geschiedde. Het werd een koude, natte en angstige nacht. Een ware hel. 's Nachts op straat bivakkeren omdat die lamlullen te achterlijk zijn om hun werk goed te doen. Wij hebben ooit ook eens zo'n situatie aan de hand gehad. Gelukkig konden wij onze kennissen ophalen met de auto. Met een tien keer betere service.

Nederland heeft overal een comité of commissie voor. Op die manier hoeven mensen niet meer zelf te denken, maar kunnen ze de verantwoordelijkheid afschuiven en verdelen over een hele groep mensen die daar vervolgens nooit aansprakelijk voor gesteld kunnen worden. Zo werkt de hele politiek ook. De meest schandalige zaken verdwijnen daardoor in de doofpot. Vaak gaat het om details die niet eens opvallen, maar die wel consequenties hebben voor de samenleving. Immers, elke verspilde euro, kan niet gaan naar mensen die het echt nodig hebben. Bijvoorbeeld al die jongeren die vanwege een beperking thuis zitten omdat ze niet naar school kunnen. Neem nou het Koningslied. Zo'n miezerig liedje opnemen zou ruim een half miljoen hebben gekost. Wat de neuk? Een studio huren kost hooguit een paar ruggen en dan hebben we de apparatuur en begeleiding erbij. Inzingen kunnen we zelf wel evenals het componeren. Het Nationaal Comité Inhuldiging vond het nodig om samen met het NPO tonnen uit te geven aan een lied dat iedereen kut vindt.

Nee, het gaat niet om dit specifieke voorbeeld dat we toevallig noemen. Het gaat erom dat er duizenden voorbeelden zijn die samen letterlijk goed zijn voor miljardenverspillingen. Terwijl de maatschappij crepeert door de linkse "weg met ons"-mentaliteit, wordt er ook rustig zoveel geld over de balk gesmeten om vriendjes bij de comités aan het werk te houden. Wat is er mis met de opdracht gunnen aan een kleine ondernemer? Aan een beginnend artiest die zich ook graag wil bewijzen? Of desnoods aan een Youtuber die Minecraft wil gaan inruilen voor een zangcarrière. Alles liever dan de gevestigde vriendjes die zoiets nutteloos als een lied waar toch niemand van gaat houden opeens 100 keer duurder laat uitpakken. Ziet de regering dan ook niet in dat we op dit gebied extreem veel kunnen besparen en veel mensen gelukkig kunnen maken met andere investeringen? Of blijft de linkse verspilzucht de norm? Vaak vragen we af of de beleidsmakers die dit beslissen überhaupt wel over wat hersenen beschikken. We zouden haast denken van niet.

Nog zo'n miljardenverslinder is Defensie. Schieten op burgers in achterlijke apenlanden die elkaar sowieso naar het leven staan en alleen maar voor extra terreurdreiging in het westen zorgen om vervolgens te roepen dat ze strijden voor de vrede. Ja, maar dan geldt wel dat wie door de een wordt beschouwd als een vredesactivist, door de ander wordt gezien als terrorist. Maar goed, als er dan toch partij wordt gekozen, beslis dan tenminste dat Defensie ons land beschermt. Daar betalen we ze immers voor. En om ons land goed te beschermen en de grenzen dicht te houden tegen economische parasieten, moet Defensie wel kunnen schieten. Logisch, men voert geen oorlog middels de dialoog, maar door het zaaien van dood en verderf. Daarvoor zijn goede wapens nodig, mensen die ze kunnen bedienen en een uitmuntend voorraadbeheer. Een militair zou niet graag zonder kogels komen te zitten in de hitte van de gevaarlijke strijd. Defensie kost jaarlijks miljarden en we verwachten dan ook de nodige professionaliteit. Geen amateurisme waardoor de kogels opraken.

Militairen die "pang pang" roepen tijdens oefeningen. Het zou een typisch scenario zijn voor een bekende stripreeks, maar helaas de realiteit. Wat doet de slinkse politiek in Den Haag? Het CDA laat weten dat ze het al voorzien hebben. Hoewel zij in 4 kabinetten nooit maatregelen hebben genomen om het te voorkomen. Pechtold (D66) zegt dat hij het heerlijk vindt. Natuurlijk, zo'n landverrader vindt het natuurlijk prachtig nu blijkt dat ons land zo goed als weerloos is tegen elke vijand. Inclusief de middels de massa-immigratie geïmporteerde vijanden uit Noord-Afrika. Andere partijen als de SGP zinspelen op meer geld naar Defensie. Wij willen juist minder geld naar Defensie. En minder geld naar de linkse politiek. Met goed beleid, hoeven we minder oorlog te voeren en hoeft al dat geweld een stuk minder te kosten. Om te beginnen hoeven we onze mensen echt niet naar het Midden-Oosten te sturen. Simpel zat. Begint u nu ook te beseffen dat Nederland het lachertje is van de moderne "beschaafde" wereld?

Belastingen, de kanker van een nette samenleving. Vooral als dat gestolen geld van hardwerkende burgers door de overheid wordt ingezet om mensen hier binnen te laten die enkel komen profiteren en onze mensen zelfs tot last zijn door hun criminele daden. Wist u dat de Belastingdienst vooral is ingericht om zoveel mogelijk geld uit de bevolking te persen dat ze in Den Haag weer kunnen opmaken met een gat in de hand alsof ze een op hol geslagen huisvrouw zijn? En dat de werknemers die daar zitten ambtenaren zijn met als doel om u zo veel mogelijk te naaien? Wel, om hun edele werk te kunnen doen, zitten ze de hele dag achter de computer. Een beetje zoals wij ook doen, maar dan verdienen zij er duizend keer meer aan. Vragen beantwoorden van bezorgde en boze burgers en ze dan met een kluitje in het riet sturen. Laaggeschoold werk hoewel ze formeel voor de show wel eventjes een diploma moeten laten zien. Die belastingambtenaren zijn echter zielig, want sinds de CRT-monitoren zijn verbannen, krijgen ze massaal vierkante ogen door hun computers.

Werkelijk briljant is de nogal bizarre opmerking van een woordvoerder van de Belastingdienst als hem gevraagd wordt waarom zijn medewerkers niet gewoon de door de Arbodienst vereiste beschermende beeldschermbril krijgen. Volgens hem zou de Belastingdienst geen onderneming zijn en ook geen winst maken. Wacht even? Bestaat dat belastinggedrocht dat jaarlijks vele miljarden kost louter voor het plezier? Maakt de overheid geen winst op belastingen? Wat doen ze dan? Verlies maken? Nou ja, er komt wel minder binnen bij de overheid dan ze uitgeven, maar dat is geen kwestie van simpel verlies maken, maar gewoon een gat in de hand hebben. De meeste zaken waaraan het geld verspild wordt zijn namelijk niet relevant voor de overheid en het zou eigenlijk bij wet verboden moeten worden om ons belastinggeld nog daaraan uit te geven. Belachelijk, zijn dit nu de mensen die mogen besluiten over vele miljarden? Hef de Belastingdienst maar op en ga werken met vlaktaks. Een bedrag aan belasting per persoon. Dat is pas winst maken en nog voordeliger ook.

Danny D. is een 41-jarige gewetenloze pedofiel die zijn prooi op internet benadert. Door zich voor te doen als een leeftijdsgenootje waarbij hij grif foto's van anderen misbruikte, kon hij de 13-jarige Lisa verleiden om bij hem naar de poesjes te kijken. Alleen bleek bij aankomst dat hij alleen naar haar poesje wilde kijken om haar vervolgens te verkrachten. Afschuwelijk misbruik dat daarna nog vaker voorkwam en pas aan het licht kwam toen het meisje een tijdje van de radar verdween. Politie en justitie gaven onmiddellijk aan dat ze er niks aan konden doen. Elke man kan opeens pedofiele neigingen krijgen en dat gebeurt nu eenmaal op onverwachte momenten. Totdat bekend werd dat Danny D. al vaker de fout in is gegaan. In 2011 lokte hij nog een meisje van 12 mee naar het zwembad. Dankzij een oplettende buschauffeur, kon dat kind nog net op tijd gered worden uit de klauwen van die idioot ranzige pedoaap. Danny D. stond nog steeds onder de controle van de reclassering. Fijne controle als zo'n mongool gewoon door kan gaan met kinderen lokken. Het was niet urgent genoeg.

Soms begeven we ons nog door het verkeer met de naïeve gedachte dat er ook professionals rondrijden of varen die heel goed weten wat ze doen zodat ze eventuele fouten die anderen maken kunnen opvangen. Een veilig gevoel, want als we dan een stadsbus of schip bestuurd door een deskundige aantreffen, dan weten we tenminste zeker dat er nooit iets kan gebeuren. Immers, als wij tenminste voor de helft opletten en de professional vanwege zijn opleiding zijn werk goed doet, moet dat ruim voldoende zijn om nooit bij een ongeluk betrokken te raken. Waar krijgen ze anders die peperdure opleiding voor. Helaas blijkt dat in de praktijk niet zo te werken. Niet op het land en ook niet op het water. Plezierboten blijken namelijk vaak in botsing te komen met vaartuigen die bestuurd worden door beroepskrachten. Over de schuldvraag kunnen we slechts gissen omdat men doorgaans de amateur de schuldige vindt. Vast staat dat bestuurders van vaartuigen zich onvoldoende aan de regels houden en dat wordt dan weer opgelost door meer regels.

Blijkbaar is er amateurisme in het spel. Zowel bij de echte amateur als bij de vermeende professional. Het zou logisch zijn om eens een fatsoenlijke opleiding te regelen en ervoor te zorgen dat mensen met te weinig gezond verstand per definitie geen vaartuigen mogen besturen, maar hey, dat is dan weer te geniaal. Liever komt de overheid met extra controles die boetes opleveren voor de schatkist. Ook bepleit de ANWB dat u de kwestie persoonlijk moet oplossen door een extra verzekering. Want verzekeren is altijd beter dan genezen. O nee, zo ging dat spreekwoord niet. Verzekeren is altijd beter dan voorkomen. O nee, weer niet goed, maar zo wordt er wel geredeneerd. Wij willen liever dat alle onbekwamen worden verwijderd zodat we geen ongelukken krijgen en per definitie geen verzekering nodig hebben. Zij smeren u liever een verzekering aan die van te voren al zegt moeilijk te doen met uitkeren. De beste verzekering is nog altijd geen verzekering. Geen lapmiddelen zonder aan de achterliggende oorzaken te werken alstublieft.

Ondernemers doen veelal ook maar wat en denken meteen slapend rijk te worden met een of ander idee. Laten we ze maar meteen uit de droom helpen: een idee is geen flikker waard. Iedereen kan met de meest fantastische ideeën komen, wij ook en dat doen we dan ook regelmatig, maar uiteindelijk gaat het om de uitvoering, kansen krijgen en de juiste vriendjes kennen om er iets van te maken. Dan hoeft het niet eens zo heel goed te zijn, zolang het maar gesteund wordt door de juiste mensen. Daar kwam Yumble Roermond ook achter toen ze dachten eventjes snel geld te verdienen met hun "Pretpark van de toekomst". Eventjes een paar gehuurde lampen neerzetten in een blitsende omgeving en hoppa, de jeugd zou massaal komen gamen in een verder lege hal zonder verdere uitstraling. Fout, een echte deskundige zou weten dat de jeugd veelal zijn gamepartners uitzoekt via sociale media. Streamen op Youtube bijvoorbeeld. Op zich hebben dit soort kleine varianten van amateurisme geen grote gevolgen voor de maatschappij. Anders dan een heleboel werklozen.

Gelukkig bestaan er ook nog mensen die begrijpen dat ze op een bepaald gebied ondeskundig zijn en daarom weigeren taken uit te voeren. Een leraar hoort les te geven en te zorgen voor een veilig pedagogisch klimaat in de klas. Niet meer en zeker niet minder. Toch waren sommige leraren bereid om ook hand- en spandiensten te verlenen aan leerlingen. Bijvoorbeeld door kinderen met diabetes te helpen met prikken. José Muijres zegt echter als bestuurder van onderwijsvakbond AOb dat docenten dat beter niet kunnen doen, want als het mis gaat, kunnen ze daarvoor aansprakelijk worden gesteld. Typisch een bestuurder: enkel kijken naar de juridische kant, maar niet naar de praktijk waar de mensen die dagelijks in de modder staan mee te maken hebben. Risico, dus gewoon niet doen. Met als gevolg dat leraren daar massaal gehoor aan geven en ouders voor een groot probleem gesteld staan. Wie moet nu meten? Leraren allerlei zorghandelingen laten verrichten waar ze niet voor opgeleid zijn kan niet, maar niks doen uit angst voor fouten ook niet.

Professioneel bestuur houdt ons inziens niet in dat bestuurders zich er zo makkelijk van af kunnen maken door simpelweg te adviseren om maar niks te doen. Daar hebben we namelijk geen professionals voor nodig. Wij kunnen net zo goed tegen mensen zeggen dat ze vooral niks hoeven doen. Wie niet werkt, maakt immers geen fouten. Het punt is juist dat we ergens professionals neerzetten die, uitgaande van wat praktisch noodzakelijk is, toch de juiste beslissingen kunnen nemen met zo min mogelijk risico dat het fout gaat. Een balans zoeken tussen alles goedkeuren en mensen adviseren niks te doen. Dus hoe kan beleid zo vormgegeven worden dat de noodzakelijke metingen verricht kunnen worden zonder dat leraren daar de nadelen van ondervinden. Kijk, en dan komt het problematische van de Nederlandse bureaucratie om de hoek kijken omdat ze gewoon geen flauw idee hebben wat ze allemaal aan het doen zijn. Juridische aansprakelijkheid aanpassen? Leraren beter opleiden? Speciale zorgverleners in scholen? Wel nee, dat is allemaal te intelligent.

In de psychiatrische kliniek Altrecht in Den Dolder, was het recent echt een gekkenhuis. Een levensgevaarlijke en geestelijk gestoorde allochtoon, kon heel makkelijk ontsnappen door gewoon achter een groepje bouwvakkers aan te lopen. Blijkbaar lijken al die allochtonen criminelen op elkaar, want niemand kreeg argwaan. Opmerkelijk is dat de GGZ-instelling op last van justitie niet lang daarvoor allerlei beveiligingsmaatregelen heeft moeten doorvoeren zoals extra dik veiligheidsglas. Dat heeft allemaal niks geholpen. Zelfs wij hadden zo'n figuur nog langer kunnen vasthouden in onze kelder. Van een professionele gevangenis voor gestoorden, want dat is het, verwachten we toch net iets meer. Erg fijn zijn ook de amateuristische protocollen. Na de ontsnapping, werd er namelijk niks gemeld. Het personeel zou gewoon hebben doorgewerkt zonder door te hebben dat die gevaarlijke vogel al was gevlogen. Denkt u veilig in een gevangenis te werken en de gekken te ringeloren, komt u zo'n ontsnapte figuur buiten op het station tegen.

Piloten hebben uw leven letterlijk in hun handen wanneer u per vliegtuig reist, vandaar dat we nogal hoge eisen stellen aan hun deskundigheid en ervaring. Naast een gedegen opleiding en de nodige vlieguren, moeten piloten ook medisch gekeurd worden. Het spreekt voor zich dat wij nooit een dikke Boeing mogen besturen op basis van onze ervaring met de Microsoft Flightsimulator. Jampotglazen op ons hoofd zijn nou ook niet bepaald bevorderlijk voor uw veiligheid. Luchtvaartmaatschappijen zouden er zorg voor moeten dragen dat de piloten gekeurd en gecontroleerd worden, maar zoals met alles wordt dat weer uitbesteedt aan luchtvaartorganisatie European Aviation Medical Center (EAMC). Die gingen mooi de mist in, want na onderzoek bleek dat vooral de piloten van de kleinere luchtvaartmaatschappijen met ongeldige papieren vliegen. Dan kunnen mensen dat wel relativeren, maar het blijft schandalig. Voordat u het weet, zit u met een geestelijk instabiele persoonlijkheid die het vliegtuig laat neerstorten uit naam van Allah.

Dacht u dat de politiek alleen ons land tot op de bodem afbreekt en het puin in de afgrond stort? Wel nee, de hele fucking Tweede Kamer en aanverwante gebouwen staat op instorten. Eindelijk is het tijd voor wat onderhoud, want het kan natuurlijk niet zo zijn dat het plafond opeens naar beneden tieft als zij lopen te bakkeleien over iets dat totaal geen prioriteit heeft. Mooi, gebruik daar dan een deel van de ontwikkelingshulp voor. Of kort gewoon het Koningshuis. O wacht, de gebouwen zijn vrijwel nooit onderhouden waardoor de bouwkundige staat zo slecht is dat er een volledige verbouwing nodig is die maar liefst 5 jaar gaat duren. In delen is bijna niet te doen, want dan duurt het 13 jaar. Dat betekent dat als Geert Wilders minister-president wordt in 2017, hij jarenlang in de rotzooi van links zit. Goede grap, dat zit hij sowieso wel. Wij vragen ons alleen af: hoe heeft het toch zover kunnen komen? Met links aan de macht, wordt alles verkracht. Ze kunnen zelfs hun eigen onderkomen niet fatsoenlijk (laten) onderhouden.

Overweging.

Natuurlijk zijn we allemaal mensen en mensen maken nu eenmaal fouten. We zijn zwak, laf en moreel nog op het niveau van neanderthalers. Willen we dat iets goed gedaan wordt, dan zullen we het zelf moeten doen of tenminste mensen om ons heen verzamelen die we (laten) aansturen. Diskwalificeren we dan niet gewoon de hele mensheid met muggenzifterij? Wel nee, want we hebben het hier over amateurisme die voorkomen kan en had moeten worden. We hebben een hele beschaving opgebouwd en suggereren technologische vooruitgang. We hebben inmiddels veel ervaring opgedaan met het maken van fouten en hoe we dat kunnen voorkomen. Het gaat er dus niet om dat er een keer een hijskraan omvalt, dat kan ondanks alle voorzorgsmaatregelen net zo goed gebeuren, maar om het feit dat de kans en het risico op een ongeval ernstig wordt vergroot op het moment dat mensen zich bewust niet aan de regels houden door onkunde. Een foutje moet kunnen, maar de basis al fout hebben door slecht opgeleide krachten, onwil of corruptie, is onaanvaardbaar.

Gelukkig worden we niet altijd getroffen door amateurisme, maar dat geldt voor alle misstanden. Inderdaad, de kraan is niet op onze woning gevallen en wij zaten ook nog nooit in een vliegtuig dat verongelukt is. Maar dat is veel te egoïstisch gedacht. Voor ons is een misstand niet alleen een probleem op het moment dat we ermee te maken krijgen, maar we kunnen ons ook inleven in de gevallen die ons niet direct raken. Niet alleen omdat we moreel betrokken zijn bij medemensen, maar ook omdat we beseffen dat het iedereen willekeurig kan overkomen en we er dus voor moeten zorgen dat het niet voorkomt. Bijna altijd is het een kwestie van de verkeerde mensen op posities zetten waar ze objectief gezien niet thuishoren. Soms hebben we zelfs gesolliciteerd bij bedrijven en instanties waarna we na een afwijzing via het nieuws te horen kregen dat de organisatie van geen kant deugt. Daar wordt niet over gepraat. Amateurisme is een onderwerp dat veelvuldig terugkomt op Misdefinitie. Het past namelijk in het grote plaatje dat veel mensen overbodig zijn.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.