Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 5 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

782 Eurofielen parasiterende imbecielen
781 Tekort van haver tot gort
780 Aanbesteed door een hersenscheet
779 De grens ligt bij geweld
778 Falen waar slinksen van balen
777 De bewijs-ontkenreeks
776 Peper aan uw reet
775 Dhimmi's kronkelen en kruipen
774 Fraude is het toppunt
773 Socialisten pijpen jihadisten
772 Politiesukkeltjes wereldwijd
771 Onderwijsaccreditatie onder de maat
770 Wij weren en discrimineren!
769 Omsingeld door oorlogszuchtigen
768 Alles wordt niet beter
767 Landverraders verdienen de doodstraf
766 Onderwijsadvies waar ik op pies
765 Notice and fuck you!
764 "Joden moeten dood!"
763 Geheim van geen dienst

774 # Fraude is het toppunt #
Gepost door Misdefinitie op 13-09-2014 om 23:15.
Grote internationale spanningen mogen er niet toe leiden dat de scherpe blik vertroebeld wordt door het machtsvertoon van de almachtige wereldleiders. Op binnenlands niveau gebeuren genoeg misstanden die onze aandacht verdienen en waar we als bevolking iets aan horen te doen. Fraude is zo'n misstand die tegenwoordig wel de goedkeuring lijkt te kunnen dragen van veel mensen. Van alle grote organisaties komen zo langzamerhand signalen naar buiten dat het systeem waar we met z'n allen in geloven, zo corrupt als de pest is. Zulke gevallen nader aandacht geven, is daarom niet alleen om te voorkomen dat het nog een keer kan gebeuren (als dat al mogelijk is) maar vooral ook om mensen te laten zien dat het systeem dat ze gehoorzamen geen verheven status hoort te krijgen. Veel nette burgers zoals wij proberen in alles zo goed te leven, dat we alle regeltjes na willen komen. Fraudegevallen nuanceren dat punt. Overal aan de top valt fraude te bespeuren en dat geeft stof tot nadenken als een socialistische politicus weer eens doet alsof alles goed is.

Misdaad loont.

Sinds de kindertijd worden we al overspoeld met moralistisch geleuter over rechtvaardige systemen die een aanspraak doen op juistheid en waaraan we om die reden alleen al gehoorzaamheid verschuldigd zijn. Diverse wetten en onnozele bureaucratische regeltjes, zouden er niet voor niks zijn. Houden mensen zich aan die regeltjes, dan zal het leven ze toelachen en dan zullen de gouden bergen die door politici beloofd zijn hun deel worden. Dat klinkt als een belofte van de slechterik in boeken en in films waarin alleen nog maar de kinderen geloven, maar wordt in de praktijk neergezet als de meest realistische situatie. Ga nou maar naar school, eventueel studeren en daarna een goede baan zoeken. Leef volgens de regels en laat u leven op basis van de onkunde van bestuurders. Doe vooral niet aan zelfverrijking, want zelf rijk worden roept al de afgunst op van mensen die het zelf minder gemaakt hebben. Tot uw afschuw ziet u voorts dat slecht gedrag juist beloond wordt. Al die graaiers worden zelden bestraft en hun daden blijven geheim.

Hoogstwaarschijnlijk zullen we als journalistiek platform dat misstanden aan de kaak stelt nooit een filmfestival halen, maar we proberen u af en toe toch wat meer kennis van de wereld bij te brengen. De nationale politie toont aan dat het plaatsen van de term "nationaal" voor een naam, niet per se een betere organisatie voortbrengt. Nationaalsocialisten waren geen verbeterde vorm van socialisten en de nationale politie heeft van de politie niet de boevenvangers gemaakt die iedereen verwacht. Een van de redenen om de politie een landelijk aanzien te geven, was het goedkoper en professioneler kunnen aanbesteden van middelen. Losse politiekorpsen die allemaal op eigen houtje dingen gaan kopen, kosten de overheid veel te veel. Wat doet de overheid? Ze brengen alles terug tot een aankoopbeslissing van de politietop. Dat zullen wel verstandige mensen zijn die echt niet aan vriendjespolitiek doen, toch? Bronnen menen dat het OM politiemensen uit de top op de korrel heeft om strafrechtelijk te vervolgen wegens aanbestedingsfraude.

Verwacht echter geen daadkrachtige aanpak van justitie en rechters. Een vrouw uit Rijen maakte zich schuldig aan valsheid in geschrifte en ontving middels een valse handtekening onterecht 3 ruggen uit de politiekas. Omdat het een vrouw betrof onder hun eigen gelederen, zij alles had bekend en nog nooit gepakt was, deed de officier van justitie behoorlijk lankmoedig. Voor de rechter legde hij uit dat hij in vergelijkbare zaken minstens 6 maanden cel eist, maar dat hij in dit geval een werkstraf ook wel voldoende vond. Ruim 53 gevallen van fraude, maar volgens haar advocaat was ze zielig. Door dit gedoe is ze namelijk ook ontslagen. Ach, onze beheerder werd ontslagen vanwege onze meningen over de multikul en vervolgens nog honderden keren gediscrimineerd bij andere werkgevers. We horen de officier van justitie nog dat feit in de rechtszaal misbruiken om ons juist een hogere straf te geven. Echt smerig. Opstelten heeft inmiddels besloten dat de frauduleuze aanbesteding over moet en uiteraard komt er weer een NSB-meldpunt.

Politieagentjes laten in hun gedrag veelal zien dat ze vroeger niet verder zijn gekomen dan de moedermavo en daarom heeft de overheid met justitie een controlerend systeem in het leven geroepen. Hoogopgeleide juristen zouden de blauwe maffia in toom moeten houden en bevoegdheden toekennen als daar enig grond voor te vinden is in het recht. Voorts kunnen benadeelden nog eens gaan kankeren bij een onafhankelijke en objectieve rechter. Zo hoort dat in een democratische rechtsstaat. Helaas is de politie een stuk corrupter geworden en zien we dat justitie als de principieel partijdige aanklager een steeds grotere vinger in de pap krijgt en de rechter in alles dreigt te passeren. Zo worden boetes in het verkeer zo'n beetje bindend opgelegd door justitie en is de rechtsgang slechts schijn, zien justitie strafbeschikkingen uitdelen in zaken waarvan ze weten dat ze niet kunnen winnen en adviseren zij de Hoge Raad. Voormalig advocaat-generaal Matthieu van Sint Truiden wordt, als het aan het OM ligt, vervolgd wegens belastingfraude.

Best wel eng dat straffen tegenwoordig worden opgelegd door een partijdige aanklager die zelfs nog boeven geÔnfiltreerd heeft bij rechtbanken. Zeker met de kennis dat het advies van een advocaat-generaal, vrijwel altijd wordt overgenomen. Wel, wij kennen nog ene Y. Buruma bij de Hoge Raad die als lid van de PvdA een oordeel velde over onze strafzaak. Daar horen we nooit iemand over. Aan het recht worden nog meer fraudegevallen gekoppeld. Bedrijven weten met allerlei schimmige constructies het recht voor de gek te houden met hun halfgare bv's. Jan Elbers geeft in zijn onderzoek aan dat het feit dat een bedrijf failliet gaat, helemaal niet hoeft te betekenen dat het recht de daders laat lopen en de schuldeisers hun geld nooit meer terug zien. Er zijn volgens hem voldoende middelen om dat gespuis aan te pakken. Bijvoorbeeld door Wilders met rust te laten en boeven te gaan vangen. O nee, dat niet. Nederland is vergeven van verstikkende regelgeving en we moeten een brug vinden tussen de reacties van het recht op misdaden.

Sinds banken oeverloos aan het digitaliseren zijn geslagen om de kosten te drukken en geld te kunnen vragen voor de meest nutteloze functionaliteiten, is het aantal meldingen van fraude met bankbassen uit de klauwen gelopen. Opa weet nog dat zijn betaalcheques ook vervalst konden worden, maar digitaal gaat alles een stukje makkelijker. Graaiers onder de bankiers die zelf niet zo vies zijn van fraude, willen het liefst dat u zelf volledig opdraait voor de schade. Pikken ze uw geld, dan heeft u dat gewoon aan uzelf te wijten. De fraudehelpdesk denkt daar echter anders over. Nota bene de PvdA, die vanwege zijn ideologie een gruwelijke hekel heeft aan bankiers, wil dat de rijke banken de schade gaan dragen van fraude. Wij zien echter liever dat systemen zo worden ingericht dat fraude onmogelijk wordt. Politici zien graag dat we volledig digitaal bankieren en al onze gegevens openbaar beschikbaar komen. Fraude valt enkel te voorkomen als anderen niet de volledige macht hebben over onze gegevens.

Vaak is het zoeken naar fraude bepaald geen hogere wiskunde. Neem nou het principe van loterijen. Iedereen zou moeten weten dat loterijen en gokken legale manieren zijn om u op te lichten. Denkt u nu werkelijk dat u voor een paar euro's miljoenen op uw bankrekening krijgt? Kom op, zo stom bent u niet, maar u denkt wel al die gelukkige gezinnen te zien die wel rijk zijn geworden niet waar? En u wilt onder geen beding dat uw buren wel rijk worden en u niet. Desondanks kent u waarschijnlijk niemand die ooit de grote klapper heeft gemaakt. Nou ja, tenzij dat toevallig bekenden zijn van de loterijen. We weten het, zulke theorieŽn grenzen aan complottheorieŽn. Uw verstand zegt dat de prijzen gewoon onder vrienden worden verdeeld en dat er onder uw neus gefraudeerd wordt met de trekking. Het gaat om veel geld, iedereen is om te kopen. Zelfs een notaris die als beroepsleugenaar nooit een mensenvakman is. Vandaar dat we niet vreemd opkeken toen het bericht verscheen dat er "mogelijk" fraude wordt gepleegd bij de Staatsloterij.

Loterijen zijn net zo nep als de "Maagdenshow" van RTL. Alles is gespeeld en bedoeld om de schijn op te houden; zoals met alles in deze maatschappij. Een van de lastigste vragen altijd om te beantwoorden zijn dan ook die lege holle blikken van mensen als we ze vertellen dat zaken niet zo zijn als ze altijd al hebben gedacht. Stichting Loterijverlies eist dat de trekkingen worden opgeschort. Onzin, als u bij online casino's gaat spelen op internet weet u ook dat u genaaid wordt. Alle software is gemanipuleerd en loterijen willen, net als casino's, altijd winst draaien. Het is daarom logisch dat vrijwel iedereen met verlies naar huis gaat en bijna niemand de klapper wint. De enige goede reactie is daarom niet jammeren, maar zorgen dat u gewoon geen loten meer koopt. Zeg uw abonnement op en laat u niet meer verleiden. Wilt u toch geld weggooien, ga dan wedden op sport. Geld weggooien kan altijd nog. Ferdy Roet wil proberen om via de rechter de "misleide" gokkers nog wat geld te laten verdienen, maar wees nou eens verstandig mensen!

Fraude is overal om ons heen en dat kunt u zich het beste voorstellen door de meest brave plekken op aarde te nemen en dan te bedenken dat zodra er sprake is van geld, er ook sprake is van fraude. Neem nou scholen. De bakermat van de samenleving waar de jonge hersentjes worden geklutst en geÔndoctrineerd voor een oneerlijk leven. Een Rotterdamse bestuurder van een school is gepakt vanwege verduistering en oplichting. Blijkbaar heeft hij zich ook nog laten pijpen, want er is sprake van niet-ambtelijke omkoping. Zorg er nou voor dat scholen niet zo'n groot bestuur hebben. Dat is nergens voor nodig en fraude is dan opeens niet zo interessant meer. Deze man had een slordige 460.000 euro verdonkeremaand en kocht daar voorts een villa voor. Geef scholen boeken, huisvesting en leraren, maar waarom moet het grote geld daar zitten? Fraude wordt overigens niet overal serieus genomen. Ingrijpen is echter wel nodig. Op basisschool De Rythmeen in Bathmen zou massaal Cito-fraude hebben plaatsgevonden, maar de onderwijsinspectie onderzoekt het niet.

Belastingen zijn kut, dat snappen wij ook wel, maar het draagt zo goed bij aan de vorming van de Islamitische Staat. Om te voorkomen dat die radicale moslims op den duur aan de socialisten beginnen te knagen als de Joden op zijn, worden er anti-radicaliseringsprojecten opgestart. Lees: smeergeld geven aan moslims in de hoop dat ze zo veel mogelijk overlast veroorzaken bij hardwerkende burgers en anderen die door links als de vijand worden gezien. Zodat zij lekker buiten schot blijven. Onze overheid heeft zelfs een speciaal instituut voor multiculturele vraagstukken opgericht op uw kosten. Genaamd Forum. Niet te verwarren met internetsoftware waarop een discussie gevoerd kan worden. Dat instituut huurt her en der "experts" in, maar wie zijn nu de experts als het gaat om extremisme? Juist, extremisten zelf. PvdA'er Halim el Madkouri en berber-activist Farid L. gaven daar hun haatspeeches. Stiekem de jihad financieren en zich voordoen als platform om vraagstukken te beantwoorden. Extreem links is natuurlijk zeer betrokken.

PvdA'ers zijn wel vaker betrokken bij fraude en dat gebeurt zo vaak dat een frauderende PvdA'er zo'n beetje een tautologie geworden is. Trainingen in weerbaarheid onze reet. Meneer Halim el Madkouri bood gewoon een forum aan oplichting. Misbruik maken van zijn positie noemt het OM dat. Terwijl het allang duidelijk is dat een instituut ter bevordering van de multikul en alles wat daarbij hoort, inclusief ISIS, gewoon als terroristische club bestempeld dient te worden. Zie bijvoorbeeld een van de vele lijsten die op internet beschikbaar zijn over het verleden van PvdA'ers. De PvdA is niet voor niks een partij die enkel groot is geworden doordat men in 1946 verboden arbeiderspartijen liet fuseren tot de PvdA en voorts groei realiseerde door middel van verkiezingsfraude. U verwacht het niet zouden we bijna zeggen. Of toch wel? We vertellen u hiermee niks nieuws, dit is allemaal gesneden koek. Bert van der Roest stal vorig jaar 40 rooien van de daklozenkrant. Wat zijn die socialistische rakkers toch eerlijk en sociaal. Kots.

Diverse hoge pieten kunnen de verleiding niet weerstaan en vallen allemaal ten prooi aan de ziekte van hebzucht. Bestuurder Jeroen van Breda Vriesman mag als het aan het OM ligt op zoek naar een nieuwe baan en een tijdelijk onderkomen in een vierkante ontspanningsruimte vanwege fiscale fraude bij de fitnesscentra van Achmea. Valsheid in geschrifte is in dit bureaucratische land bijna een ergere misdaad dan vieze dingen doen met kinderen en daarom tracht de eindverantwoordelijke bestuurder de verdenking af te werpen door tijdelijk zijn functie neer te leggen. Een ondernemer in Amsterdam had een schoonmaakbedrijf dat zich niet specialiseerde in het schoonhouden van vuile gebouwen, maar in het witwassen van zwart geld. Salarissen werden zwart aan de medewerkers uitbetaald. Een slordige 1,8 miljoen euro werd zo niet aan de belasting opgegeven. Kan men zulke misdrijven nu echt niet zien aankomen? Fraudeurs zijn echte draaideurcriminelen. Doorgaans bekend bij de politie en zelfs veroordeeld, kunnen ze echter alsnog hun gang blijven gaan.

Silk Pack zou een gezond bedrijf zijn in Nijmegen. Desondanks ging de toko failliet en werd vervolgens doorverkocht. Om er nog een slaatje uit te slaan, werd er via de mobiele telefoons aan een godsvermogen gebeld. Het gevolg is bijna een ton extra schade en niemand om te verhalen. Goh, wat vreemd dan men na een faillissement nog even de boedel komt leeghalen en pakt wat men pakken kan voordat de curator een groot aantal schuldeisers gaat benadelen. Doet de een dat, dan is het fraude; doet de ander dat, dan is het beroepsmatig de boedel verdelen. Blijkbaar hebben een aantal mensen dat niet willen afwachten en hebben ze ingegrepen. De rijksrecherche in Nuenen ziet zich genoodzaakt om onderzoek te doen naar fraude bij grondaankopen. De gemeente werd genaaid door een zeer zorgvuldig gescreende ambtenaar (lees: men had hem enkel even door Google) gehaald en kwam er later achter dat hij teveel vrijheden had. Burgemeester en wethouders waren een stel luie flikkers die hun ambtenaar alle onderhandelingen liet doen en zelf tekende zonder enige controle.

Henk Krol wist als partijleider voor 50plus zieltjes te winnen onder ouderen door hen dagelijks een warme douche en een schone luier te beloven. Pal nadat hij gekozen werd, liet hij duidelijk merken aan welke kant hij staat. Ouderen zouden volgens hem rijk genoeg zijn om nog meer afgeperst te kunnen worden en dat geld kan dan mooi naar de linkse hobby's. Meteen werd daarmee een einde gemaakt aan het unieke verkooppunt van de partij en het ministerie van OCW maakte medio 2014 bekend 2 ton terug te willen vorderen van zijn Stichting billenmaten en endeldarmridders. Krol zou zelf geen pensioenen uitbetaald hebben aan zijn medewerkers en bovendien de subsidies die hij kreeg van de overheid verkeerd hebben gebruikt. Het geld ging namelijk op aan trekpoppen, jarretels, kettingen, megadildo's en ondergespoten homokrantjes. Best wel vies, maar hij vindt diefstal terecht en het interesseert hem geen flikker. Krol vindt zijn accountant maar een matennaaier. Eerst ja zeggen en als dan de bruine beerput open gaat, zijn goedkeuring intrekken.

De weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen en van al die politici als beroepsleugenaars, hoeft u geen eerlijkheid en oprechtheid te verwachten. Partijen die zich op een punt richten om meer zieltjes te winnen, blijken altijd weer een vinger in de pap te hebben als het gaat om fraude. Kijk eens naar al die miljoenen aan subsidies voor duurzaamheid. Duurzaamheid is net zo'n dooddoener geworden als eerlijk en sociaal. Milieu is net als terrorisme en kinderporno een troefkaart die, als hij getrokken wordt, alle ogen doet sluiten waarna de verantwoordelijken hun kop als struisvogels in de grond steken. Roep milieu en het geld stroomt uw richting op. Projectje hier en duurzame energie daar en dan komt de besparing vanzelf. Alles in naam van de milieumaffia en kritiek is verboden, want milieu en daar moeten we goed voor zijn als mensheid. Nu weten die Volkerts ook wel dat het geld verspild wordt. Het milieu verbeteren is net zoiets als de kwaliteit van het onderwijs verhogen. Subjectief loze beloften doen en dan maar frauderen.

Oud-wethouder Jacques Damen uit Vlissingen is het bokje voor het frauduleus declareren van woon- en werkverkeer door zelf de regels te veranderen. Zo'n goede baan met zo'n goed salaris, maar de misdaad lonkt blijkbaar. "Voortaan worden graaiers wel beter gecontroleerd," aldus de gemeente. Accountants zijn net als notarissen, advocaten en makelaars beroepsleugenaars en dat feit komt regelmatig naar voren als er weer eens een fraudezaak aan het licht komt. Romke van der Veen werd door accountantskantoor Baker Tilly Berk extern aangetrokken en hield er daar een fiscale wanorde op na die niet toelaatbaar is. Gewoon zwart geld en belasting ontduiken dus. Het zelfde liedje van het alles willen hebben. Genoeg is nooit genoeg. Registeraccountant Joop B. kwam erachter dat hij de Belastingdienst beter niet kan bestelen en dat hij bij de rechters die uit die pot betaald worden, nederig en eerlijk had moeten zijn. Toegegeven, wie een dik salaris heeft, ziet een extreem bedrag gejat worden ten gunste van de multikul en zegt dan liever dikke lul!

Stichting Hangout is opgericht om boeven en verslaafden in Kerkrade een helpende hand te kunnen bieden, maar Petra Smeets-Looijs had blijkbaar ook lange vingers. Mevrouw zou misbruik hebben gemaakt van het geld en valsheid in geschrifte hebben gepleegd door allerlei persoonlijke kostenposten bij de stichting te declareren. Foei, dat mag niet. Fraude met kinderopvangtoeslagen moet er volgens het OM toe leiden dat er forse celstraffen worden uitgedeeld. Zomaar de belasting bestelen, dat kan natuurlijk niet. Een koeriersdienst werd betrapt op uitkeringsfraude. Personeel met een uitkering werd goedkoop ingezet terwijl zij hun uitkeringen lieten doorlopen. Sakis Ouzounidis en Egon Derksen naaiden de Belastingdienst voor 20 miljoen. Laatst genoemde was zelfs een belastingambtenaar. Met boeven vangt men boeven en in Nederland zijn de boeven gewoon geÔnfiltreerd in veel organisaties van de overheid. Normaal vindt de meerderheid van de linkse bevolking dat belastingen betaald moeten worden, maar laten dat niet zien in hun handelen.

Met accijnzen wordt grootschalig gefraudeerd en dat komt op het bordje terecht van mensen die wel normaal hun lasten afdragen. Graaiers vinden we niet alleen bij banken en grote instellingen waar veel geld doorheen gaat, maar ook bij zoiets "sociaals" als de zorg. Topbestuurders graaien in de geldpot als een chirurg die graait in het menselijk lichaam. Schijt aan de patiŽnten die hun bedden kwijtraken en na een operatie doodziek naar huis worden gestuurd om daar dood te gaan. Alles draait om geld. Wiebes (VVD) stelt dat alle onterecht uitgekeerde toeslagen in de kinderopvang allang weer terug zijn en daarmee zou het probleem uit de wereld moeten zijn. Is alles wel in orde? In de Tweede Kamer hebben ze regelmatig debatten gehouden over de fraude in de zorg. Rollen er dan al koppen? Worden die verschrikkelijke graaiers die zonder uitzondering salonsocialisten zijn, eindelijk gestraft? Minister Schippers werd in juli 2014 ter verantwoording geroepen, maar met haar oeverloze gelul wist ze een royement in de Kamer te voorkomen.

Overweging.

Fraude is overal om ons heen in kleine en grote bedrijven, scholen, door de overheid gecontroleerde instellingen, stichtingen en banken. Iedereen weet wel dat grootschalige fraudezaken een heel gezellig onderonsje is van de topbestuurders die het voor het zeggen hebben en hun werknemers uitknijpen. Schrijven over fraude voelt daarom aan als het intrappen van open deuren. Wat valt er nog te vertellen wat u niet weet? Alle genoemde voorbeelden kunt u zelf opzoeken niet waar? Al zullen sommigen van u geschrokken zijn door de massaliteit waarin de fraude voorkomt. Mensen willen in deze kwesties gewoon horen dat de fraudeurs door en door slecht zijn en dat het een soort van mentale overtuiging is. Ze zijn bereid dat geloof door te zetten in een denkwijze die stelt dat de stoute graaiers uit een specifieke politieke hoek komen. Uiteraard de totaal andere politieke kant dan ze zelf gekozen hebben. Fraude kost de samenleving minstens 30 miljard euro per jaar en dan mag er wel even dieper over gefilosofeerd worden dan politieke gezindheid alleen.

Roepen dat fraude vooral een aangelegenheid is van witteboordencriminelen uit de VVD-hoek, is een bijzonder slechte weergave van de realiteit. Onze ervaring leert dat fraude in alle lagen van de bevolking voorkomt. Arm, rijk, links of rechts: zodra er mensen bij betrokken zijn, wordt er gefraudeerd. Wel valt er wellicht het een en ander te zeggen over het feit dat fraude onder bepaalde kringen vaker voorkomt, maar daar hebben we ter preventie geen ene malle moer aan. Kenmerkend aan de systemen in ons land, is de bizarre praktijk dat we massaal de kat op het spek binden. Zodra iemand eenmaal binnen is op een goede positie, lijkt hij de absolute macht binnen handbereik te hebben en zijn er maar weinig mensen die hem kunnen controleren. Voor de schijn wordt er vooraf goed gescreend zeggen ze, maar dat is waanzin. Genoeg mensen met een blanco strafblad en onbesproken gedrag die later fout blijken. Mensen zijn te dom, te egoÔstisch, te emotioneel en te hebberig om erop te kunnen vertrouwen dat ze verleidingen kunnen weerstaan.

Komen mensen in de verleiding, dan slaan ze toe. Ja, dus ook u die denkt de morele verhevenheid van een godheid te bezitten. Laten we daarom beginnen met die verleidingen weg te nemen door wettelijk te regelen dat niemand meer de controle kan hebben over grote sommen met geld. Waarom mag een topbestuurder van de politie in zijn eentje of samen met zijn vriendjes beslissen over een miljoenenaankoop? En waarom moet dat bij slechts een beperkt aantal bedrijven gebeuren? Het is overheid, dus voortrekken van specifieke bedrijven is niet wenselijk. Neem gewoon een lijst van alle bedrijven, verdeel de aankoop van het aantal wagens over die bedrijven en wijs voorts bij de korpsen personen aan die de aankopen gaan doen. Een precieze opdracht en geen ruimte om hun vriendjes voor te trekken. Waarom kan het gebeuren dat een ambtenaar van de gemeente zowel de onderhandelingen voert als zelf de eindbeslissingen neemt? Maak openbaar wat er gebeurt, stel een systeem in waarin mensen elkaar controleren en geef iedereen de kans een order binnen te halen.

De Belastingdienst blijkt een dankbaar "slachtoffer" te zijn om fraude mee te plegen. Geen wonder, want hardwerkende mensen vinden dat zij voor het geld gewerkt hebben en zien liever niet dat het geld via de belastingen terecht komt ten gunste van nog meer criminele Marokkanen, ontwikkelingshulp en het Derde Rijk Europa. Stem de volgende keer dan gewoon PVV zouden wij denken, maar nee, men denkt de Belastingdienst te slim af te kunnen zijn. Een dienst die vervolgens weer honderden miljoenen per jaar verspilt aan het opsporen van fiscale wanbetalers en belastingontduikers. Een eindeloze race waarbij beide partijen steeds beter worden en de fraude nooit echt gestopt kan worden. Wat ons betreft hoeft die fraude ook niet gestopt te worden middels de ouderwetse manier van opsporing. Dat kost teveel, is veel te inefficiŽnt en doet geen recht aan de bezwaren die belastingontduikers veelal hebben. Hervorm het belastingstelsel tot een vlaktaks. Een tarief voor iedereen. Zodra dat afbetaald is, is het klaar. En weg is de fraude.

Misstanden oplossen kan inderdaad zo simpel zijn. Klassieke dooddoeners gaan uit van meer opsporing en strenger straffen, maar in gevallen van misdrijven waarbij het enkel een kat- en muisspel wordt, kunnen we beter zorgen dat er geen aanleiding meer is om te frauderen. Met een vlaktaks, kunnen we alle belastingen omlaag gooien. Iedereen krijgt dan een voordeel, houdt meer over en ziet geen reden meer om te frauderen. Zelfs als ze dat wel zouden willen, dan kan het niet, want iedereen moet zijn vlaktaks op den duur aflossen. Een simpel administratiekantoortje en wat politiebusjes zijn nodig om dat simpele systeem vorm te geven en te handhaven. Er hoeven vrijwel geen rechtszaken meer gevoerd te worden wegens belastingontduiking wat ook jaarlijks de nodige miljoenen zal schelen. Uiteraard betekent dat ook dat de overheid niet meer onbeperkt het geld kan uitgeven of belastingbetalers voor de gek kan houden. Bureaucratische systemen moeten eenvoudiger. Des te ingewikkelder een systeem is, des te groter is de kans dat fraude kan plaatsvinden.

Zou u uw bank nog vertrouwen als de website waarop u moest internetbankieren een soort van formulier is waar iedereen zomaar iets kan invullen om toegang te krijgen tot rekeningen? Natuurlijk niet, u wilt dat de website dermate beveiligd is dat alleen het verstrekken van de juiste gegevens, toegang geeft tot uw dierbare centjes. Die gegevens mogen niet overal opgeslagen zijn en het mag al helemaal niet mogelijk zijn dat iemand met willekeurige gegevens uw rekening kan plunderen. Waarom accepteren we zo'n blanco check wel als het om bevoegdheden van bestuurders gaat? Bestuurders krijgen na hun aanstelling een zooi formulieren die bureaucratie in gang kan zetten. Van het overmaken van geld tot het vergoeden van kosten. Controle? Dat is wat de bestuurder zelf invult. Wat op papier staat, verdwijnt in een computer en wat voorts in een computer staat, wordt beschouwd als de enige waarheid die kan bestaan. Schaf het declaratiesysteem af. Gewone werknemers moeten alle kosten zelf dragen, waarom topmensen dan niet? Die hebben nota bene meer poen.

Ondernemers worden financieel vermoord als ze geen deugdelijke administratie voeren, want ooit heeft een of ander droplul bedacht dat de administratie het bewijsstuk vormt van de bedrijfsvoering. Desondanks neemt men wel voor lief dat de administratie door degenen die eventueel kunnen frauderen zelf wordt bijgehouden en dus een wassen neus is. Misdefinitie vindt dat er niet zoveel waarde gehecht moet worden aan informatie die iedere bokkenlul binnen het bedrijf zomaar kan veranderen. Zorg dat het systeem zo eenvoudig wordt, dat belangrijke gegevens op meerdere plaatsen gecontroleerd kunnen worden. Als u ergens wordt aangenomen, dan verdient u een brutosalaris en dient er een bedrag aan pensioen te worden afgedragen. Gebeurt dat niet, dan moet er meteen een belletje gaan rinkelen en de boete op de mat vallen. Dat lukt ook als we te laat zijn met betrekking tot zaken met de auto, dus het kan wel. Maak regels eenvoudiger zodat mensen kunnen controleren of alles wel goed gaat en automatiseer controles. Verhoog de pakkans, dat voorkomt fraude.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.