Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 7 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

742 Waan van de Marokkaan
741 Spijt van hufterigheid
740 De dommenmaatschappij
739 Gekleurde riooljournalistiek ontmaskerd
738 Hitler, please come back!
737 UvA-hoer op discriminatietoer
736 Digitaal gaat met u aan de haal
735 Islam het virus der gestoordheid
734 Kiezen te verliezen
733 Prestige van het onderwijs
732 Uploadklant is een schooier
731 Hang op, klik weg, stap uit de EU!
730 Multikul? Dikke lul!
729 Fok! die gore pedofielen!
728 Zing een allochtoontje lager
727 Vrijgestelde onzinnigheid
726 Oost-Europeanen zijn net Marokkanen
725 Smachten naar kinderkutjes
724 Fraude is het nieuwe werken
723 Misdefinitie.nl wenst u een relativerend 2014

724 # Fraude is het nieuwe werken #
Gepost door Misdefinitie op 06-01-2014 om 23:16.
Keihard werken, grootse prestaties neerzetten en met de hoed in de hand het ganse land doorkomen, was de norm die er vroeger desnoods met harde hand in werd geramd. Begrippen als zelf de verantwoordelijkheid nemen in het leven, eerlijkheid, fatsoen en betrouwbaarheid, hadden toentertijd nog waarde in plaats van de hersenloze inhoud die socialistische constructies eraan geven tegenwoordig. Gelijke kansen bestonden niet. Wie niet kon meekomen op school, bleef maar zitten en werd de rest van zijn leven een putjesschepper. Te dom? Idem dito. Positieve discriminatie was net zo smerig als seropositief en als volwassenen begonnen met kleinerende opmerkingen waaruit zou blijken dat u altijd maar een nietsnut zou blijven, dan moest u hemel en aarde bewegen om alsnog iets gedaan te krijgen. Aan het einde van de rit kon u genieten van luxe onder minachting van jaloerse motherfuckers die u bevoorrecht vinden. Thans is fraude, vriendjespolitiek en corruptie de manier om uzelf omhoog te wurmen en gefaciliteerd wordt door brakke overheidssystemen.

Ga met de stroom mee.

Cijfers over fraude in Nederland zijn best schrikbarend. Bent u een beetje bedreven in het verdonkeremanen van andermans geld en valsheid in geschrifte, dan wordt het merendeel niet ontdekt, maar het deel dat wel bloot is komen te liggen bedraagt een fraudepost van minstens 11 miljard waarvan 7 miljard bij de overheid. Waardoor het voor rekening komt van alle belastingbetalers. Vooral het besodemieteren van het zorgstelsel en de fiscus doet het goed. Dieven stelen van dieven, maar het gaat toch om ons geld. Daarnaast is men in 2013 een slordige 3200 onderzoeken gestart naar grootschalige verzekeringsfraude. Kleinere zaken waarbij mensen de verzekering tillen voor deukjes in hun auto, zijn dan niet eens meegeteld. Overal waar met geld gewerkt wordt, zijn er wel knaagdieren die het proberen te pikken, maar waar wij specifiek naar willen kijken zijn de mechanismen en systemen die de misdaad zo eenvoudig maken. Fraude wordt doorgaans gepleegd binnen systemen, constructies en beleid waar de kans op ontdekking relatief klein is.

Amsterdammers blijken het slachtoffer te zijn van DigiD-fraude. Criminelen wijzigen rekeningnummers en proberen zo op naam van hun slachtoffers in het bezit te komen van uitkeringen, toeslagen en subsidies. Eerder werd al bekend dat het mogelijk is om DigiD-accounts te jatten en daarmee huur- en zorgtoeslag aan te vragen waar de ander dan voor opdraait. Dergelijke fraude is al jaren aan de gang. In 2011 vond er massale fraude plaats met toeslagen van de Belastingdienst. De truc is heel eenvoudig. Verzamel persoonlijke informatie van het slachtoffer zoals naam, geboortedatum en BSN. Vraag daarmee een nieuwe DigiD aan op zijn naam. De code wordt per post bezorgd. Snuffel een dagje rond en hengel de post uit zijn brievenbus. Misbruik de code door het bankrekeningnummer te wijzigen en allerlei toeslagen aan te vragen. Tegen de tijd dat men erachter komt, heeft u het geld al weggesluisd. Sinds alles digitaal is, is het heel lucratief om een identiteit te jatten die voor uw misdaden de schuld krijgt.

Oplossingen liggen in de sfeer van de codes per aangetekende brief te sturen of misschien wel mensen verplichten om ouderwets langs een infobalie te gaan. Schijntrucjes die wellicht wel deels kunnen helpen, maar veel geld gaan kosten en niks structureels opleveren. Om te beginnen zijn veel digitale systemen ingericht op naam en geboortedatum. De overheid kan zo eenvoudig allerlei databases met uw persoonlijke gegevens aan elkaar koppelen zodat ze met een druk op de knop alles over u te weten komen, maar het levert veel veiligheidslekken op. Veel mensen beseffen het niet, maar gegevens als naam en geboortedatum zijn vrij makkelijk te krijgen en daarmee te misbruiken. Ter controle is steeds vaker weliswaar meer gegevens nodig, maar ook die zijn niet zo moeilijk te vinden. De eerste stap naar een oplossing is derhalve te stoppen met dat obsessieve en nutteloos koppelen van databases over personen. Het is van belang dat persoonsgegevens niet meer openbaar mogen rondslingeren. Makkelijker gezegd dan gedaan, want de overheid verplicht het ons.

Al vaker hebben we opgemerkt dat alle vormen van informatie misbruikt kunnen worden en het niet de vraag is of, maar wanneer dat met uw gegevens gebeurt. Vandaar dat we pleiten voor de enige adequate bescherming van onze privacy door te eisen dat overheid en particulieren nooit meer informatie krijgen dan ze nodig hebben. De overheid redeneert juist andersom. Zij willen eerst alle mogelijke informatie over u krijgen en dan bepalen of en hoe ze het gaan gebruiken. Zolang we niet van die mentaliteit afkomen, zullen er altijd lekken ontstaan waarmee fraude mogelijk is. Zo denken veel mensen dat het BSN semigeheim is en dat komt omdat de overheid stimuleert om dat nummer voor alle belangrijke zaken te gebruiken. Alle ondernemers die een eenmanszaak hebben, weten echter dat hun btw-nummer die ze verplicht moeten tonen gelijk is aan hun BSN. Voilŗ, ze kunnen zo uw code aanvragen. Naast het recht op privacy en het geheim houden van alle informatie die de overheid niet nodig heeft, moeten er systemen worden aangepast.

DigiD is een uitvinding van de Nederlandse overheid. Nederlanders maken er gebruik van. Waarom maken ze het dan niet softwaretechnisch onmogelijk dat er Łberhaupt een buitenlands rekeningnummer ingevuld kan worden? Zorg dat er alleen maar Nederlandse rekeningen kunnen worden ingevuld waarvan de eigenaar op te sporen is via de GBA. Wordt er dan fraude gepleegd? Meteen 20 jaar geven en niet meer over praten. Zijn ze dan toch bezig, waarom is het niet technisch mogelijk te maken dat toeslagen en andere subsidiemeuk alleen kunnen worden gestort op een rekening die aantoonbaar op naam van de aanvrager staat? De Belastingdienst weet tot op de cent nauwkeurig hoeveel geld u heeft en welke rekeningnummers van u zijn. Wanneer iemand in DigiD het nummer verandert naar een nummer dat niet van de eigenaar is, is fraude automatisch op te sporen niet waar? Wij kunnen dat bedenken, waarom die domkoppen niet? Nooit hebben we begrepen waarom fraude die makkelijk door programmeren kan worden opgelost, niet wordt aangepakt.

Naast privacy en technische dan wel juridische middelen, liggen er ook prima oplossingen op het terrein van politiek beleid. Geef sowieso geen toeslagen meer. Zorgtoeslag? Hoezo? Een systeem met een ziekenfonds en particuliere verzekeringen, heeft altijd goed gefunctioneerd. Uitkeringen? Ga verdomme maar werken. Verstrek hooguit voedselbonnen, een slaapplaats in het hooi en een sollicitatieformulier. Maatregelen die verstrekkende gevolgen kunnen hebben en daarom uiteraard moeten worden uitgewerkt, maar u begrijpt het principe: fraude bestrijden is vooral een kwestie van in de eerste plaats zorgen dat er zo min mogelijk geldstromen lopen om mee te klooien. Van dik hout zaagt men planken, dat begrijpen we ook, maar zodra de mentaliteit kan veranderen, kunnen de details worden uitgewerkt. Op het moment is het van belang dat we een raamwerk hebben om fraudegevallen aan te kunnen toetsen. Lapmiddelen, pleisters en zachte heelmeesters die stinkende wonden maken, hebben we nu al lang genoeg aan het woord gelaten.

Tandartsen frauderen erop los en verzekeraar Achmea die net nog duizenden mensen op straat schopte, stuurt een duizendtal tandartsen dan ook op hoge poten een brief dat ze gemiddeld 4000 euro per jaar teveel declareren. Dit moet iedereen die wel eens gesodemieter met zijn gebit heeft gehad wel eens zijn opgevallen: u dacht een relatief kleine behandeling te ondergaan, maar eindigt met een rekening die zo van een hoertje waarmee u de hele nacht in een peperduur hotel heeft gezeten had kunnen komen. Viervlaksvulling zus en ondertussen meer foto's van uw gebit maken dan een pornoregisseur van zijn sterren. Niet verwonderlijk, want u weet dat tandartsen leven van tandbederf. Als u voor controle komt en er is niks, dan verdienen ze weinig. Hij wil slopen, boren, trekken en fotograferen. Desnoods laat hij aan de verzekering weten dat hij allerlei behandelingen uit heeft gevoerd die niet zijn gebeurd. Tandartsen ontkennen echter dat ze massaal frauderen. Zij wijten de foute declaraties aan het verouderde systeem dat verzekeraars gebruiken.

Inderdaad, dat systeem is bagger, maar voordat we geld gaan stoppen in de software, zullen we eerst de tarieven van de tandartsen onder de loep moeten nemen. Men doet graag interessant met allerlei nieuwe behandelingen die dan weer niet te declareren zijn, maar wij vinden dat de overheid een aantal zaken moet corrigeren. Om te beginnen moet de numerus fixus van de opleiding af. Laat iedereen die daar de kwaliteiten voor heeft, maar studeren. Dan komen er meer tandartsen, komt er meer concurrentie en kan het privaat worden afgehandeld. Net zoals dat gebeurt bij kappers. Als wij bij de kapper komen en roepen "Kaalscheren!", dan rost hij met zijn tondeuse. Die handeling kost bijna overal een geeltje. Veel of weinig haar? Boeit niet. Zo moet het ook bij tandartsen worden. Een gaatje vullen hoeft niet op 100 manieren op de lijst te staan. Gaatje vullen kost 10 minuten. Gewoon een vaste prijs. Klaar. Maak een korte lijst met de meest voorkomende behandelingen, geef de markt vrij en laat mensen hun eigen tandarts kiezen.

Vertrouwt u iemand die juist zijn geld verdient met tandbederf? Wij niet. Zorg ervoor dat mensen ervoor kunnen kiezen dat degene die de controle doet, niet ook degene is die aan de slag gaat. Reken advies apart af en ga dan naar een tweede tandarts voor een second opinion. Nu is dat onmogelijk. We liggen in die verdomde stoel, zo'n man poert en prikt, zegt dat we een behandeling nodig hebben en een half uurtje later staan we op straat met een rekening van 600 euro. Wat de neuk is er godverdomme gebeurd? Daar moeten we vanaf. Zorg voor duidelijkheid en heldere prijzen. Laat klanten verplicht over hun eigen dossier beschikken en regel dat ze alle facturen zelf onder ogen krijgen. Voorts kunnen zij deze eventueel naar hun verzekering sturen of, als ze daar voor willen kiezen in een vrije samenleving, het zelf betalen. Nu mogen we niet eens ons dossier inzien. Ja, tenzij we juridische blafbrieven sturen. De meeste tandartsen houden angstvallig verborgen wat ze allemaal aanrommelen in uw gebit. Dat moet afgelopen zijn.

Is dat allemaal geregeld, dan kan het systeem technisch gezien op de schop. Zoveel behandelingen zijn er niet. Zeg dat we een stuk of 20 behandelingen aanhouden en dus ook maximaal 20 tarieven. Die lijst netjes publiceren, ook op internet, zodat het voor iedereen duidelijk is. Fraude kan dikwijls al opgespoord worden door logica. Wat nou 100 beschermlaagjes voor 1 persoon binnen een dag? Wat nou 40 tanden trekken? Zoveel heeft een mens niet eens. Allemaal automatisch te detecteren. Stuur dan geen waarschuwingsbrief, maar sluit de praktijk. Willens en wetens de boel naaien moet maar eens afgelopen zijn. Wie heeft verzonnen dat een overheidstandarts, want dat zijn ze binnen het socialistische verzekeringssysteem, over de rug van hun patiŽnten zoveel winst moeten maken met onduidelijke tariefstructuren, monopolies en andere ongein? Sodemieter op. Zolang tandartsen zo werken, zal de fraude blijven. Ranzige commerciŽle trucjes terwijl het om gezondheid van mensen gaat die geen andere keus hebben dan bij hun (tand)arts te blijven.

Misdaad en fraude vinden we overal, vooral in het bedrijfsleven. Even een bedrijf openen, misbruik maken van het vertrouwen dat ondernemers genieten en de boel oplichten. Documenten vervalsen zoals contracten en paspoorten is daarbij heel gewoon geworden. Doorgaans doet de politie niks tegen fraude en oplichting, maar als ze er eens eentje pakken en hem veroordeeld krijgen, dan kan hij zomaar weer een nieuw bedrijf openen. Gelukkig heeft onze overheid de Kamer van Koophandel (KvK) opgezet om dat te voorkomen. Door alle bedrijven verplicht te laten registreren, kunnen de medewerkers van de KvK al die nare draaideurcriminelen er zo uitwissen en ze simpelweg weigeren. Toch? Zo simpel is dat, want die "ondernemers" moeten dan hun echte ausweis laten zien en lopen zo tegen de lamp. Daarom moet uw privacy geschonden worden door uw naam, BSN en adres openlijk op internet te plaatsen: om boeven te vangen! Jarenlang betaald aan de KvK? Kapot gespamd na inschrijving? Dacht u dat een vermelding betrouwbaarheid impliceerde? Whoehahahaha, ze willen nu pas iets aan misdaad gaan doen.

Al die jaren was de KvK dus gewoon een oplichter, want hoewel bijna iedereen dacht dat bedrijven die bij de KvK stonden ingeschreven op de een of andere manier gescreend werden en er bij stront aan de knikker tenminste een adres van een verantwoordelijke te vinden is, is registratie gewoon een formaliteit en zegt een inschrijving geen fuck over de betrouwbaarheid. Ja, ze zullen juridisch wel komen leuteren dat ze die ambitie ook echt niet hebben, maar zo worden ze in de maatschappij wel gezien. Fraude voorkomen? Simpel. Maak alle veroordelingen van fraudeurs en oplichters openbaar, zorg dat ze nooit meer een bedrijf kunnen starten en creŽer een eenvoudige database die gekoppeld wordt aan domeinregistraties op internet. Oplichters en fraudeurs hoeven geen bedrijf te hebben. Die moeten we een kogel geven om de been binden en ze laten werken om de (financiŽle) schade te vergoeden aan de slachtoffers. Geweldig hoor, in 2015 willen ze gaan NSB'en bij de Belastingdienst. Tuig moet zich gewoon nooit (meer) kunnen inschrijven. Regel dat nu eens.

Mensen die het UWV kennen, weten dat het een enorm grafbedrijf is waar het menigmaal nodig blijkt om die galbekkende ambtenaren over de balie te trekken als ze weer eens hun werk niet goed doen. Dan verdwijnen zij achter kogelvrij glas en u op het politiebureau. Want het is uw eigen schuld dat u uw baan verloor dankzij zo'n zwarte, door uw baas kapot bent gemaakt en nu stront moet vreten met uw kinderen onder een brug terwijl die tyfusallochtonen wel meteen een uitkering krijgen. Zij kennen immers wel de trucjes. BSN? "Fawaka swa, dat is omgekeerd NSB. Dat doen wij niet hoor." Behalve dan om eenmalig aan te vragen, dat schijnen zij onbeperkt te kunnen, te misbruiken en dan weer weg te gooien. Netjes registreren? Wel nee, ze staan met 100 negers in een enkel flatje ingeschreven. Gezellig aan een wankel tafeltje met daarop een blikje bonen. Hoe dat werkt en kan? Geen idee, wij zijn netjes. Spookburgers. Makkelijk te pakken, want geen GBA-adres, maar het UWV kan het niet. Geef ons die database maar sukkels, dan lossen wij het wel op.

Psycholoog is een samentrekking van psychopaat en de verleden tijd van het werkwoord liegen. Een opleiding die in beginsel wordt gekozen door mensen die met zichzelf in de knoop zitten en hopen daar iets over zichzelf te leren, maar er gaandeweg achterkomen dat psychologiseren door stempeltjes op te drukken het commercieel best aardig doet. Kijk, uw zorgverzekering is gestoeld op het socialistische principe dat degenen die het niet gebruiken betalen voor degenen die het misbruiken. Het is daarom niet de bedoeling dat u zielige praatgesprekjes op onze kosten vergoed krijgt als u aan het janken bent over uw depressie. Psychologen hebben daar iets op gevonden. Als u alleen als een hypochonder komt huilen terwijl u niks heeft, dan schrijven ze toch maar op dat u depressief bent, continu uw huid afschraapt met een scheermesje en steeds tussen de rails gaat liggen omdat u niet dood wilt. U komt met een dipje binnen omdat u een vuige homoseksueel bent, maar komt als een autistische schizofrene maniak naar buiten. Dat levert ze meer op.

Psychiater Esther van Fenema bekent dat zij regelmatig fraudeert samen met alle anderen. Moreel vindt ze het niet correct om iemand een zwaar psychisch trauma aan te praten, maar anders verdient ze "niks" aan de behandeling. O ja, de cliŽnt krijgt dan te weinig hulp. Die hij eigenlijk toch niet nodig had, maar hey, het is wel hun brood. Is dit soort fraude te voorkomen? Nee, zolang het systeem op de socialistische wijze is ingericht, kunnen we dat vergeten. De overheid rooft van iedereen duizenden euro's, pleurt dat in een pot en doet alsof iedereen gelijk is, maar wil tegelijkertijd de ene ziekte wel vergoeden en de andere niet. En dan maar verwachten dat het goed gaat. Fout. Zodra het zo is dat de ene behandeling wel vergoed wordt en de andere niet, zal dat tot fraude leiden. Waarom ook niet? Als we het moeilijk hebben en dat een depressie wordt genoemd om geld te incasseren, dan doen die "professionals" dat gewoon. Privatiseer verzekeringen, gooi de markt open, laat de concurrentie zijn werk doen en laat psychologen een vast tarief per uur krijgen.

Psychologen, (tand)artsen en andere gezondheidskwakzalvers, moeten eigenlijk gewoon in loondienst met een vast salaris. Wat maakt het nu uit of hij zijn tijd besteedt aan het behandelen van een depressie of van onze kanker, varken, berberaap, kakkerlakken, godverdomme Gilles de la Tourette? Een uur werken, is een uur werken. Wij krijgen ook niet meer geld als we hier een lange tekst typen en op het werk een korte. Nou ja, we krijgen hier sowieso geen geld voor afgezien van wat neonazi's die ons af en toe wat toestoppen, maar dat terzijde. Verzekeraars blijven maar valse declaraties vergoeden en net als in het bedrijfsleven geldt dat als er onbeperkt gedeclareerd kan worden, dat misbruik in de hand werkt. Desgevraagd verklaren sommige artsen gewoon dat we niet moeten zeiken omdat het toch niet ons geld is dat wordt verkwanseld. Hoezo is het niet ons geld? Binnen dat gore socialisme is alles verbonden. Graaien wordt veelal geassocieerd met kapitalisme, maar dat is tenminste hun eigen geld. Socialisten zijn de grootste graaiers in ons geld.

Naast de kornuiten van de socialistische gezondheidsindustrie waarin willoze patiŽnten als veevoer gechanteerd worden hun mondje dicht te houden over declaratiefraude, zien we ook de trend dat managers van middelbare leeftijd hun expertise gebruiken om te frauderen. Nogal wiedes, want wie hoog zit, heeft macht en kan controles vermijden. Bovendien hebben zij de beschikking over informatie die anderen niet hebben. Nieuwe vormen van fraude ontwikkelen zich dan ook technisch; gebaseerd op gestolen informatie. Een directeur van een zorgbureau kon miljoenen aan fraude plegen door met valse handtekeningen zorg te declareren die hij vervolgens niet verleende. Het trucje werkt als volgt. Eerst doen alsof u van buitenlanders houdt, dan een bureau opzetten dat dingen voor allochtonen regelt en dan het handje ophouden bij het linkse subsidie-infuus. Heel Nederland vindt u dan een toffe peer. Wat bent u goed! Vindt u het ook niet achterlijk dat half Nederland draait op mongolen die toegang hebben tot haast onbeperkte subsidies? Dat is vragen om shit!

Bij de Belastingdienst werken alleen maar dieven die teren op andermans geld. Zonder deze gelegaliseerde vorm van diefstal, hadden zij geen bestaansrecht. Waarom zouden zulke NSB'ers genoegen nemen met deze toch al extreem riante mogelijkheden? Extra belastingfraude plegen met auto's, steekpenningen aannemen en een dubbele boekhouding hanteren, is dan veel lucratiever. Zulke vormen van fraude tegengaan door strafzaken waar hooguit een taakstrafje uit gaat rollen, is dweilen met de kraan open. De Belastingdienst heeft net als justitie en de geheime diensten, onbeperkte mogelijkheden gekregen om over uw informatie te beschikken. Zij hebben de macht om iedereen chantabel te maken, inclusief hun eigen medewerkers. Willen we de fraude aanpakken, dan moet de macht en de informatie daar weg. Opdoeken die handel. Voer vlaktaks in en open een klein administratiekantoortje dat alleen nog maar de banknummers kent. Enorm grote overheidsorganisaties als de Belastingdienst waar ze werken als criminele organisaties. U zou om minder oorlog moeten voeren.

Stelletje faalhazen daar bij de Belastingdienst. Altijd een grote bek aan de telefoon en in brieven omdat zij nu eenmaal het hele overheidsapparaat in hun macht hebben en u daarmee financieel kunnen ruÔneren, maar fatsoenlijk de voorlopige aanslagen regelen, zit er niet in. Geen wonder dat er frauduleuze praktijken ontstaan in zo'n amateuristische kutbende. Ondertussen verdwijnen er miljoenen aan onterecht uitgekeerde toeslagen die de Belastingdienst niet meer terug kan krijgen. Als wij een keertje een fout maken in de aangifte of 52 % exclusief btw aan belasting moeten betalen op een ontslagvergoeding, dan hadden we qua vervolging en straf beter een kind kunnen verkrachten, maar als u de Belastingdienst middels fraude geld afhandig maakt, is er niks aan de hand. Voor zover u tot de gelukkige groep zwarte profiteurs in Nederland hoort die op raadselachtige wijze altijd gratis geld weten los te peuteren. Te ziek voor woorden. Honderden miljoenen tot miljarden spoelen weg, de overheid weet het en toch blijven ze hun idiote beleid uitvoeren.

Overweging.

Achterlijke dombo's zoals die nutteloze ombudsman Alex Brenninkmeijer, willen u gekscherend wijsmaken dat het allemaal wel meevalt met fraude. AOW-fraude zou volgens zijn berekeningen slechts in 0,0001 % van de gevallen voorkomen. Hij vindt dat 98 % van de burgers deugt. Ja, en 100 % van de statistieken deugen niet. Er zijn leugens, grove leugens en statistieken. We betalen jaarlijks 250 miljard aan belasting, maar kunnen niet eens een staatsschuld die opliep tot 400 miljard in 60 jaar aflossen. Wie houden ze nu voor de gek? Bent u werkloos geworden? Zit u in de schuldsanering? Loopt u bij de voedselbank? Heeft u door de crisis veel geld verloren? Zit u twee weken lang te verrotten in niet verschoonde poepluiers? Dan zult u vast gek worden van de gedachte dat het geld gewoon op straat ligt en er honderden miljarden worden verspild. Onder andere door fraude veroorzaakt door systemen die sowieso niet deugen. Fraude is een extreem groot probleem. Zonder fraude en andere vormen van miljardenverspilling, hadden we nooit een economische malaise gehad.

Fraude is jammer genoeg een probleem waaraan hele volksstammen zich schuldig maken omdat bij de meeste mensen het vlees nu eenmaal te zwak is om de verleiding tot zelfverrijking te weerstaan. Gelegenheid maakt de dief en als we de kat op het spek blijven binden, zal fraude ook altijd blijven bestaan. Achteraf moeten er natuurlijk hoge straffen op staan. Jarenlange celstraffen en minstens het 10-voudige van de schade terugbetalen al moeten ze hun hele leven lang dwangarbeid doen, maar voorkomen is beter dan genezen. Mensen zijn weliswaar van nature slecht: de dwang om tot fraude af te zakken is zeker te dwarsbomen door het zo moeilijk mogelijk te maken. De overheid denkt echter zoals gewoonlijk louter in lapmiddelen die de schijn ophouden zoals het ingewikkelder maken om een DigiD-account aan te vragen door te eisen dat mensen eerst hun ausweis aan ambtenaren op het gemeentehuis laten zien. Mensen moeten echter in beginsel niet de mogelijkheid krijgen om massaal te frauderen. Weg met die uitkeringen, subsidies en toeslagen.

Onbeperkt kunnen declareren is een typisch socialistisch verschijnsel. Ze stoppen al het geld van de burgers in een grote ton en laten iedereen maar onbeperkt die ton leeggraaien. U hoeft geen professor in de economie te zijn om te snappen dat een tandarts als een van de tientallen in zijn stad op een vrije markt hooguit 20 euro kan vragen voor het plaatsen van een vulling terwijl een tandarts van wie de concurrentie volledig door het socialistische regime is uitgeschakeld, allerlei constructies met viervalksvullingen gaat bedenken om er zoveel mogelijk uit te halen. Een psycholoog die in loondienst begint op 2000 euro bruto en kan doorgroeien naar 4000 euro bruto, zal gewoon zijn diensten leveren en de makkelijke kunstjes laten afwisselen met de moeilijke behandelingen. Een psycholoog binnen het linkse systeem weet dat hij zijn uurprijs kan laten stijgen omdat de concurrentie geen kans meer krijgt. Stop met dat socialistische graaien. Leve de vrije markt waarop de vele concurrenten kunnen zorgen voor een gezonder ondernemersklimaat.

Geef mensen ook niet onbeperkt de beschikking over allerlei subsidies en toeslagen. Het klinkt weliswaar heel nobel om iemand van te voren honderden tot duizenden euro's te geven voor zorg en huur omdat hij zelf te lam is om te werken, maar denk eens na. Ten eerste is het verkeerd om subsidies te verlenen als lapmiddel voor te hoge belastingen. Zou het zorgstelsel niet zo achterlijk zijn ingericht, dan zouden de zorgkosten lager liggen en is zorgtoeslag helemaal niet nodig. Krijgen mensen geen toeslag, dan kunnen ze daarmee geen fraude plegen. Haal de belastingen op wonen naar beneden zodat huurtoeslag niet meer nodig is. Draai de versoepeling van het ontslagrecht terug zodat mensen hun werk kunnen houden. Vereenvoudig de procedure om aan werk te komen zodat werklozen kunnen gaan werken in plaats van toeslagen aanvragen. Wie werk heeft en een gezin sticht, zal niet gaan frauderen. Niemand is te vertrouwen met geld, ook wij niet. De oplossing ligt dus in het principe om mensen geen geld te geven.

Zorg dat mensen niet in de positie komen waarin ze in verleiding kunnen worden gebracht. Overal heeft de overheid geldpotjes zoals het PGB. Mensen worden er afhankelijk van gemaakt en de regels zijn zo ingewikkeld dat de patiŽnten het uitbesteden aan commerciŽle partijen. Die daar dan weer fraude mee kunnen plegen zoals in Elburg gebeurde. Fout. Breng de zorgkosten naar beneden en zorg dat mensen zelf geld overhouden om persoonlijke shit mee te betalen. De Tweede Kamer wil een zwarte lijst met frauderende bankiers. Prima, zet gewoon hun persoonsgegevens op het internet, dat zal ze leren, maar zorg er ook in het algemeen voor dat bankiers nooit de volledige macht over geld kunnen krijgen. De overheid heeft 2 van de systeembanken in handen. Daar kunnen ze in elk geval de lakens uitdelen. Maak voor de rest wetten of gooi de markt gewoon helemaal open zodat fraudeurs moeten gaan concurreren. Fraude gebeurt landelijk, dus moeten alle systemen volledig doorgelicht en veranderd worden. Daar is doortastend politiek beleid voor nodig.

De linkse politiek wil echter niks anders doen dan symptoombestrijding. Zeer problematisch, want alleen door die onbeperkte graaiers in de socialistische pot te stoppen, kunnen we fraude tegengaan. Geldstromen moeten drooggelegd worden, macht moet uit handen van de elite genomen worden, de belastingdruk moet naar beneden en heel veel groepen mensen moeten verantwoordelijkheid gaan nemen voor hun eigen leven. Want het is niet de bedoeling dat zij teren op andermans geld. Uiteraard hebben we niet de illusie dat fraude helemaal zal verdwijnen, maar het is een feit dat als er niks meer is om te frauderen, het moeilijk wordt om nog ergens geld vandaan te peuteren. Het zou prettig zijn als we het geld dat we door het tegengaan van fraude besparen, terug kunnen geven aan burgers die wel hard werken en zich fatsoenlijk gedragen. Goed gedrag moet weer gaan lonen in de maatschappij en dat is nu niet zo. Iedereen aan het werk met lage lasten is vele malen beter dan mensen die enkel parasiteren en door hoge lasten zichzelf extra willen verrijken.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.