Mis·de·fi·ni·tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 13 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

622 Moderne datamining bedreigt privacy (2)
621 Kinderen, leer over de politie! (1)
620 Nafferagressie uit frustratie (1)
619 Cloud is vergankelijk (1)
618 Gesol met ziekenhuizen (1)
617 Bloggen, vloggen, haters loggen (9)
616 Liever web dan winkel (1)
615 Strooptocht der verhuftering (5)
614 Onbetrouwbare politieke honden (1)
613 Legale misdadigers verdraaien (12)
612 SOPN-waan volsterkt onrealistisch (3)
611 Paniekvoetbal voor de afrekening
610 Politie waardeloze sukkels (6)
609 Europa's sadomasochisme (4)
608 Extreme daden leren nuanceren
607 "Berberapen" niet te handhaven (1)
606 Onderwijs leidt tot fascisme (7)
605 Overheersing in stapjes (11)
604 Dolk in de rug (2)
603 Bewuste cultuurverzeiking (5)

617 # Bloggen, vloggen, haters loggen #
Gepost door Misdefinitie op 20-07-2012 om 23:25.
Dagelijks zitten er wereldwijd miljoenen anonieme toetsenbordridders met de broek op de enkels negatieve reacties te posten op weblogs, fora en sociale media. Provocaties, scheldpartijen, seksuele toespelingen, intimidatie en zelfs bedreigingen worden niet geschuwd door dat trollende tuig. Worden ze ter verantwoording geroepen, dan verklaren ze hun gedrag door de toon van de tekst waar ze helemaal op losgaan. De toon is te hard, de nikkers te zwart, het is discriminatie van een neo-nazi. Gesuggereerd wordt dat als de toon wordt verzacht, het onaanvaardbare gedrag van die haters ook zal verdwijnen. Uit ervaring weten we dat dat een leugen is. Mensen die klagen over de toon doen dat omdat ze geen argumenten hebben en zelf een hekel hebben aan anderen die wel succes hebben met wat ze doen. Hun enige doel is het kapot maken van moeizame arbeid waarna ze zich snel begeven naar het volgende slachtoffer. Vloggen is een neutraal verschijnsel waarbij goed te zien is dat het de haters niet gaat om de toon, maar puur om het haten uit jaloezie.

Haters zullen blijven haten.

Onderzoeken wat er gebeurt met het gedrag van de typische hater als we de toon waarop de teksten worden geschreven daadwerkelijk zouden matigen, is een onmogelijke en onwenselijke zaak. Hoogstwaarschijnlijk zullen de haters dat enkel opvatten als capitulatie voor hun bedreigingen en zal het grond zijn om nog meer te eisen. Vergelijk hierbij de handelswijze van het MDI. Eerst willen ze dat we het woord berberaap niet meer gebruiken, maar als we daaraan gehoor zouden hebben gegeven, zouden ze steeds weer met nieuwe taboewoorden komen die niet meer mogen worden gebruikt. Net zo lang totdat we helemaal niks meer mogen schrijven en de website op zwart moet. Toegegeven, als we zouden stoppen hebben de haters niks meer om te haten, al zullen die idiote persoonlijke acties als karaktermoord nooit verdwijnen, maar zij suggereren juist dat ze niemand kapot maken en alleen maar bezwaar maken tegen de toon. Haters die zeggen dat het ze om de toon te doen is, vallen grandioos door de mand als we neutrale publicaties analyseren. Ze stoppen nooit.

Loggen is eigenlijk niks anders dan een soort dagboek bijhouden of op een technische manier al uw persoonlijke gegevens opslaan om daar later munt uit te kunnen slaan. Spreken we over een blog, dan bedoelen we doorgaans een weblog in de brede zin van het woord; ook deze website zou u daaronder kunnen scharen. Een vlog is een videolog, dat wil zeggen dat iemand met een videocamera gericht op meestal zijn eigen bakkes leuke verhaaltjes vertelt of gewoon zijn of haar dag met u doorneemt. Vloggen is een verschijnsel dat de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen vanwege de stormachtige ontwikkeling op het gebied van snel internet en de opkomst van Youtube. Voor die tijd was het voor de doorsnee particulier namelijk onmogelijk om video's te uploaden en zelfs maar te bekijken via het wereldwijde net. Thans kunnen mensen die willen publiceren kiezen uit vele mogelijkheden waaronder video. Vloggen is opvallend genoeg het terrein geworden van jonge mensen die niet bang zijn om zichzelf openbaar zichtbaar te presenteren.

Vloggen onderscheidt zich, behalve vanwege de video, voornamelijk van het bloggen doordat de onderwerpen luchtiger, lichter en minder beladen zijn dan bij blogs. Zou u graag een video willen zien waarbij wij met onze rotkoppen al deze hele teksten gaan zitten voorlezen? Natuurlijk niet, het medium video zal daarvoor ongeschikt zijn. Willen we iets met video, dan zullen we het anders moeten aanpakken. In de wereld van het vloggen zien we tienermeiden vertellen over wat ze op school hebben beleefd, hun gezicht volpoederen om aan anderen te laten zien hoe ze zichzelf opmaken en filmpjes over hoe hun kamers eruit zien. We zien jonge mannen vol overgave vertellen over hun hobby's en dagelijkse leven, maar we zien ze ook kleine lessen aan gebruikers geven over hoe bepaalde software werkt. Een ander punt is dat vlogs voor de haters geen invloed hebben, in tegenstelling tot de extreme politieke blogs. Fascisten weten dat als wij als politiek platform ooit aan de macht komen, ze allemaal de gaskamers ingaan; vloggers kunnen ze makkelijker negeren.

GeenStijl dacht begin november 2011 het ei van Columbus te hebben gevonden door als de zoveelste in de rij der domme dwazen eens de beatyblogs, waaraan meestal video's worden gekoppeld, af te zeiken. Beautybloggers zouden volgens de shocklog onzekere meisjes zijn die zich hoereren aan de industrie, minderwaardige bijbaantjes hebben of helemaal niet werken en jaloers worden als collega-bloggers incestueuze handelingen plegen met hun broers. De blogs worden omschreven met prachtige proza als "een wondere wereld vol chagrijnig gegleuf en menstrueel gemier" en GeenStijl roept zijn bezoekers op om te infiltreren en te trollen. Met trollen wordt gedoeld op gedrag dat bestaat uit haatreacties plaatsen, klieren, dreigen en andere achterlijke reacties neerzetten. Waarom doet GeenStijl dat? Omdat ze geen kopij meer hebben, het IQ van een garnaal hebben en net als de meeste webloggers werkloos thuis zitten. Afzeiken om het afzeiken. Haten om te haten. Wat voor reden hebben ze anders om mensen af te zeiken die enkel over beauty vertellen?

Op internet zijn heftige discussies ontstaan waarbij de algemene toon is dat zulke publicaties "zeiken om niks" is. Onnodig stukken tekst die enkel bedoeld zijn om mensen met naam en toenaam te kwetsen. Mongolen die anderen niet in hun waarde wensen te laten en vanuit hun anonieme positie toevallig groot zijn geworden middels beledigingen waardoor ze nu niet meer in staat zijn hun verantwoordelijkheden te onderkennen. De bloggers zelf merken dat ze door zulke publicaties steeds negatiever worden aangekeken. Wat moeten zij dan doen om die haters "tevreden" te stellen? Hun toon matigen kan niet, zij hanteren geen vulgaire straattaal zoals wij dat doen. De bekende bloggers die zijn genoemd in het stuk van GeenStijl, Mascha, Serena en Cynthia, geven allen aan de haatgeschriften met een korrel zout te nemen, maar feit is dat zulke stukken met opzet persoonlijk gericht worden om schade aan te richten. Haters treffen we aan in alle soorten en maten. Van professioneel bedrijf als GeenStijl en Retecool tot de anonieme internetrukkers.

Tekse de Schepper is als schoolmeisje begonnen met haar beautyblog Teskuh en houdt daarnaast een aantal videokanalen bij op Youtube. Op deze kanalen verschijnen regelmatig video's over wat haar bezig houdt en interesseert. Zo maakt ze praatfilmpjes waarin ze haar publiek bijpraat over haar dagelijks leven, vertelt ze over de typische problemen die schoolmeisjes tijdens hun schoolcarrière tegenkomen, laat ze aan mensen zien welke make-up ze gebruikt en hoe ze zich daarmee dagelijks opmaakt en kunnen we zo'n beetje meegluren als ze de inhoud van al haar tassen laat zien. Kortom, een jonge meid die graag geniet van het leven en anderen daarvan deelgenoot wil maken. Vooral voor de doelgroep jonge meiden die ook de meidenbladen lezen, is het te beschouwen als een digitale variant daarvan, maar dan in beeld en geluid. Wie het allemaal iets te vrouwelijk vindt, is uiteraard niet verplicht te kijken. Beautybloggen is vrij "neutraal". Niemand hoeft er aanstoot aan te nemen. Het is een kwestie van interesse, zoals met alle onderwerpen op het net.

Teskuh komt in diverse video's tot hele goede inzichten over haters waarvan we er een hebben kunnen vinden die waarschijnlijk nog lange tijd online zal staan. Vaak worden video's over haters geplaatst in een emotionele bui over wat ze net is overkomen en verdwijnen ze snel. Aan andere mensen geeft zij het advies om het plezier dat zij hebben in het vloggen niet af te laten nemen door mensen die het uit pure jaloezie niet kunnen hebben dat zij iets hebben waar ze goed in zijn en blij van worden. De conclusie die zij heeft over haters is werkelijk geniaal. In haar vlog vertelt ze: "Als mensen je niet kunnen respecteren om wie je bent, omdat je iets doet wat zij niet begrijpen, dan zegt dat heel veel meer over hun dan over jou." Na deze toespraak heeft Teske nog een opdracht voor al die zielige haters: "Ga iets doen. Ga een leven zoeken. Ga een geit neuken!" en "Fak jou, fak jou hard." Met ferme bewoordingen afstand nemen van ratten die de lucht die ze inademen niet waard zijn. Zo horen wij dat graag!

Sanne is vaste blogger op de weblog Whatabeaty van Linda en maakt op Youtube onder de naam Schatteke regelmatig vlogs over beauty en haar persoonlijke leven. Onder de titel "Stop pesten op internet" spreekt zij als een van de weinigen openhartig over wat pestgedrag door haters op haar Youtubekanaal voor haar betekent en wat het met haar gemoedsrust doet. Zeker een gewaagde onderneming aangezien de haters altijd anoniem zijn en alle informatie over het slachtoffer die er te vinden is ooit tegen ze zal gebruiken. Aan het begin maakt zij duidelijk dat het gedrag echt de spuigaten uit aan het lopen is en ver over de grens gaat van wat nog "leuk" gevonden kan worden. Mensen maken er een dagtaak van om steeds harder te haten en haar persoonlijk neer te halen. Van reacties op internet die anoniem geplaatst worden, weet u inmiddels wel dat ze gewoon genegeerd moet worden, maar het gaat veel te ver. Tegen roddels, geruchten en genadeloze haatacties die als enige doel hebben om iemand kapot te maken, kunt u zichzelf niet verdedigen.

De reacties die Sanne voor haar kiezen krijgt op haar vlogs, liegen er niet om. Anonieme lafaards schelden de hele tijd met kanker, wat vooral kwetsend is als iemand net een belangrijk persoon heeft verloren. Zulke tragische gebeurtenissen gebeuren bij iedereen, de kans is daarom altijd groot dat iemand daar onevenredig mee gekwetst wordt. Sanne beschrijft het schelden vrij expliciet: "Je hebt een kankerkop. Zoek een kankerleven. Je bent een kankerwijf." Anderen gaan nog een stap verder met doodsverwensingen die akelig persoonlijk worden: "Ik snap niet dat je je nog niet door je kop hebt geschoten" en "Spring van het hoogste gebouw af." Erg fijn als de persoon tegen wie ze het zeggen, toevallig echt suïcidaal is. En dan achteraf gaan zeggen dat ze het echt niet wisten, zo niet hadden bedoeld en het nooit de bedoeling was geweest dat het zou gebeuren. Houd dan jullie bek stakkers! Veilig anoniem achter jullie computertje, durven jullie wel, maar wat zouden jullie ervan vinden als iemand dat persoonlijk tegen jullie deed?!

Internet zit blijkbaar vol met gefrustreerde mannetjes die nog nooit een echt poesje van dichtbij hebben gezien en daar ook nooit de kans voor zullen krijgen, want Sanne krijgt nogal intimiderende seksueel getinte opmerkingen naar haar hoofd geslingerd. "Wijf, houd je bek dicht en zuig." en "Wat heb je mooie pijplippen." Walgelijk, stelletje domme kloothommels, heb respect voor de vrouwen of jullie zullen altijd maagd blijven eikels! Wat is eigenlijk jullie probleem? Heeft u vroeger niet genoeg aandacht gehad? Werd u met de riem afgeranseld als u thuiskwam met een slecht rapport en aangaf een meisje wel leuk te vinden? Waarom moet het zo banaal? Natuurlijk, wij begrijpen ook wel dat de puberhormonen ervoor zorgen dat u op springen staat en dat u het liefst uw tampeloeris in elk meisje wilt steken dat er een beetje mooi uit ziet, maar zo werkt het niet in het echte leven. Vrouwen verdienen respect. Kijk, wilt u echt aandacht van een meisje dat u enkel op internet heeft gezien, ga dan naar de Dutch Youtube Gathering en spreek haar aan, maar dat durven jullie niet, stelletje zielige nerds!

Weer anderen snauwen haar af en vertellen haar dat ze het leven niet waard is. Laat ons niet lachen, van mensen die anderen zo kleineren en kapot maken, vinden wij dat hun hele leven juist een belediging is voor ons bestaan. Puur op gevoel proberen ze iemand neer te halen. Hun hele leven bestaat uit rukken, werkloos zijn, op andermans geld teren en haatreacties achterlaten op het internet. Reacties gericht aan mensen die ze niet kennen en nooit zullen kennen. Mensen die dagelijks urenlang op internet zitten met als enige doel anderen een kutgevoel te bezorgen, koste wat het kost. Treurig en diep triest dat zulke mensen überhaupt mogen bestaan. Vaak wordt geadviseerd om zulke mensen te negeren en erboven te staan, maar uit ervaring weten we dat die mensen zo het bloed onder de nagels vandaan kunnen halen dat het bijna niet meer te negeren is. Zeker niet als andere mensen die onzin gaan geloven. Uitschakelen, elimineren en ophangen aan de hoogste bomen zal onze oplossing zijn. Lekker extreem, maar dat verdienen ze gewoon.

David en zijn voormalige vriendin Dionnetje maakten een ode aan de haters waarin ze op een luchtige manier de haters op de hak nemen en daarnaast de angel uit hun reacties proberen te verwijderen door de aandacht ook eens te richten op de mensen die wel normaal kunnen reageren. De laatste groep is namelijk het allerbelangrijkste voor het voortbestaan van een blog of vlog. Haters kan iedereen missen als kiespijn, maar zonder achterban geen platform. Haters zijn volgens hen kansloos, maar toch een beetje noodzakelijk. Wie populair is, trekt haters aan, dus wie haters heeft is populair. Alles wat populair is, wordt bovendien afgekraakt, het zou in dit zin te beschouwen zijn als een compliment. Verder vindt David dat haters sowieso een probleem hebben omdat ze thuis niet genoeg aandacht krijgen, want wie gaat er nu op kanalen abonneren en reageren die men niet leuk vindt? Erg zonde van de tijd. Duidelijk is te zien dat iedereen op een andere manier tracht om te gaan met de vele achterlijke mensen die er op internet rondzwerven.

Lachen en humor is altijd al een prachtige manier geweest om haters een hak te zetten. Neem het allemaal niet serieus en laat zien dat die idiote haters zeker uw leven niet moeten beheersen. BJ en Marc laten zien wat er gebeurt als een hater na een bedreiging hen komt halen. De hater dringt het huis binnen, een gevecht volgt en de helden winnen natuurlijk. Heerlijk vermaak en lekker overdreven, want iedereen weet natuurlijk dat die randdebielen hun gezicht toch nooit laten zien. Ratten houden van het donker en operen liever vanuit hun donkere rukbunker op de zolder van hun ouders door Youtubeaccounts te hacken. Zo was het account van Dionnetje1990 een tijd lang uit de lucht nadat iemand toegang heeft weten te krijgen tot haar account. Voorts werd die toegang misbruikt door alle video's te verwijderen. Ordinaire vernieling en inbraak dus wat voor ons betreft gewoon als een strafbaar feit moet gelden. Wist u dat er vele mensen op internet zijn die er een dagtaak van hebben gemaakt om een ander kapot te maken zonder enige aanleiding?

Bardo Ellens uit Deventer begon met eenvoudige filmpjes maken op Youtube toen hij nog op de middelbare school zat. Vijf jaren later, maakte hij een video met daarin een uitgebreide documentaire met de toepasselijke titel "Droom je leven, leef je dromen" over hoe zijn videokanaal is ontstaan, wat er allemaal is gebeurd en hoeveel invloed dat had op zijn persoonlijke leven. Daarin beschrijft de voormalige student dat Youtube, of beter gezegd, de filmpjes die hij daarop plaatste, hem in eerste instantie kapot hebben gemaakt. Op de school waarop hij zat, werden zijn filmpjes op z'n zachtst gezegd niet gewaardeerd. Medeleerlingen die zijn filmpjes zagen, begonnen hem op school te pesten en treiterden hem met de inhoud van die filmpjes die overigens heel onschuldig waren. Overal werd hij nagekeken en aangekeken op school. Vrienden verklaren dat iemand dan al snel een buitenbeentje wordt. Reacties waren veelal negatief. Niet alleen op Youtube van onbekende haters, maar juist van leerlingen die dichtbij hem stonden.

Wel brengt het een bijzonder inzicht naar boven. Kapot gemaakt worden omdat u iets anders doet dan de rest. Het klinkt zo extreem achterlijk en dat is het ook omdat het aantoont dat wij mensen eigenlijk niet veel verder gekomen zijn dan abnormale beesten die hun dierlijke oerdriften niet onder controle hebben en continu handelen uit jaloezie en rancune. Emotioneel wordt er verteld dat Bardo op een gegeven moment niet meer voor de camera durfde. Bang om weer afgeslacht te worden. Na een tijdelijke stop, begon hij na een tijd toch weer een nieuwe doorstart met een nieuw kanaal en dat werd een daverend succes. Nu lacht hij al die domme sukkels uit, verdient een leuk zakcentje met zijn kanaal, wordt overal voor uitgenodigd en doet vooral wat hij leuk vindt om te doen, namelijk voor de camera staan. Haters proberen hem desondanks toch nog naar beneden te drukken met vele dwaze scheldkanonnades in de reacties. Bardo wordt nog steeds regelmatig uitgescholden voor dikke en homo met tieten die groter zijn dan die van zijn vriendin. Lager kan bijna niet.

Overweging.

Vloggers maken video's die net zo veel invloed op uw leven hoeven te hebben als het gemiddelde televisieprogramma. Vindt u het niet leuk, dan zapt u gewoon verder zonder u verder druk te maken over het programma. Het zal zich niet aan uw opdringen en u hoeft er niet naar te kijken. Mensen die het wel leuk vinden, kunnen er echter veel plezier aan beleven. De video's gaan over onderwerpen die veel mensen interesseren. Meiden die veel bezig zijn met make-up en aanverwante zaken, kijken graag naar video's die door vloggers worden opgenomen en ook voor mensen die op zoek zijn naar vertier dat over andere onderwerpen gaat, is er veel leuks te vinden op het net. Het fijne van zoveel diversiteit is dat ondanks dat alle mensen verschillende smaken hebben, we toch allemaal naar iets kunnen kijken wat ons bevalt. Waarom zouden we dat weg willen gooien door af te zeiken wat we niet zo leuk vinden? Haters zijn niet goed bij hun hoofd. In plaats van de aandacht en energie te richten op wat ze leuk vinden, willen ze dat al het andere verdwijnt.

Gezien het neutrale karakter van de meeste vlogs en het feit dat ook zij de meest grove haters aantrekken, kunnen we veilig de conclusie trekken dat het fenomeen haten zeker niet het gevolg is van een te harde toon in teksten. Al stoppen we per direct met deze website, haters zullen altijd blijven haten. Alleen nette woorden gebruiken helpt niet tegen haters, anders zouden al die "nette" bloggers en vloggers geen haters kennen. Over onderwerpen praten die niet aanstootgevend zijn, maakt geen verschil voor de haters. Die ranzige kakkerlakken blijven komen en haten. Zelfs als we gewoon de inhoud van een normale tas zouden vertellen in een filmpje, puur ter vermaak, zouden we nog afgebrand worden en als we niks meer zouden doen, dan gaan ze gewoon door over wat er in het verleden allemaal gedaan is. Met zulke mensen valt gewoon niet te praten. Ze zijn onredelijk en zien niet in dat ze verkeerd handelen. Laat ze dan ook vooral niet suggereren dat ze zullen stoppen met haten als aan hun "eisen" voldaan wordt. Dat is een pertinente leugen.

Youtube maakte begin 2012 bekend dat er elke seconde een uur video geüpload wordt. Jawel, u leest het goed. Elke seconde die haters verspillen aan het geven van haatreacties op video's waar ze toch niet van houden, hadden ze een uur aan materiaal kunnen bekijken waar vast wel iets te pruimen tussen zit. Niemand leeft lang genoeg om alle video's op Youtube te bekijken, zelfs niet als ze 24 uur per dag zouden kijken. Met zekerheid valt ook te zeggen dat zelfs niemand in staat is om in zijn leven alles te kijken wat wel binnen zijn smaak zou vallen. Voor geschreven blogs geldt precies hetzelfde. Waarom zou iemand zich druk maken over de berberapen op deze website als ze met hetzelfde gemak miljoenen teksten kunnen lezen die wellicht wel in goede aarde vallen? Wat doet u hier verdomme als deze teksten u niet aanstaan? Rot op, laat ons met rust, deze teksten worden wel gelezen door geïnteresseerden. Ga buitenspelen, een geit neuken, terug naar uw eigen land of een grote neger zoeken om te besodemieteren, mogelijkheden genoeg.

Haters weten zelf niet wat ze willen bereiken. Op korte termijn willen ze iemand kwetsten. Zo erg zelfs dat ze er de brui aan geven en er helemaal mee stoppen, maar dan? Dan gaan ze naar het volgende slachtoffer, niet wetende wat ze aanrichten. Stelt u toch eens voor dat we in een wereld moeten leven waarin alleen datgene mag bestaan waar iedereen van houdt zodat niemand zich meer geroepen voelt om de hater uit te hangen. Onmogelijk, mensen verschillen nu eenmaal en als we daaraan gaan beginnen, kunnen we al die miljoenen films, vlogs, teksten, muziekfragmenten en activiteiten weggooien omdat er altijd wel iemand zal zijn die er een hekel aan heeft. Voor ons is het leven een stuk simpeler. Waar we niet van houden, daar kijken we gewoon niet naar. En in de tijd die haters kwijt zijn om vervelend te doen, kunnen wij vreten, zuipen en neuken. We hebben wel wat anders te doen dan uw shit aan te horen. Blijkbaar vervelen de haters zich zo omdat ze niks anders te doen hebben. Geen werk, geen seks, geen plezier en geen leven.

Vaak proberen haters nog te doen alsof ze enige hersencellen hebben en kunnen rechtvaardigen dat ze zich zo gedragen. Helaas, het niveau van de hater blijkt elke keer nog bedroevender te zijn dan we al dachten. Everon Jackson Hooi speelt "Bing" in Goede Tijden, Slechte Tijden. Iedereen weet dat een soap fictief is of te wel nep. De verhalen zijn verzonnen en de auteurs spelen gewoon wat er in hun script staat. Desondanks is de acteur met de dood bedreigd als hij niet "normaal" gaat doen in de soap. Alsof de soap echt is en de acteur kan en gaat bepalen dat het script aangepast zal worden. Een ander voorbeeld biedt de zaak van de Amerikaanse Rebecca Black. De tiener zong de internethit "Friday" dat bijna niet inhoudslozer kan. Na het succes werd Rebecca met de dood bedreigd door haters en daarna weggepest van de school waarop ze zat. Gelukkig liet zij zich niet uit het veld slaan. Rebecca sloeg keihard terug door met haar nieuwe videohit "My Moment" haar middelvinger op te steken naar alle haters.

Vloggers en bloggers blijken allemaal hun eigen manieren te vinden om met haters om te gaan. Helemaal negeren kan niet altijd, want hun gore praat richt zonder tegenactie zoveel schade aan dat het niemand ongemoeid laat. Vandaar dat de haters gepakt moeten worden op hun zwakke plek. Hun zogenaamde rechtvaardigingen voor hun gedrag deugen niet en ze worden pas echt geraakt op de momenten waarop ze beseffen dat we ze ook doen, we nooit zullen stoppen. Weken, maanden, jaren en tonnen zijn geïnvesteerd om ons te stoppen, maar het is ze niet gelukt. Nog altijd proberen haters de genoemde vloggers te slopen, maar zij gaan onverstoorbaar verder. De wetenschap dat niks de trein kan doen stoppen, is de ultieme straf voor de hater die elke poging op niets ziet uitlopen. Elke keer weer. Hij kan roepen, schreeuwen, intimideren, onze privacy schenden, hacken, roddelen en lasteren, maar het helpt niet. Iedereen die publiceert, of dat nu een kinderliedje, vlog of rechts-extremistische website is, zal door de moeilijke fase gaan waarin haters hem kapot willen maken, maar hij zal er sterker uitkomen. Succes en geef nooit op!
Reacties: 9
Pagina's: 1

Reactie door Moses 35i op 23-07-2012 om 17:27.
Goed artikel en o zo waar!

Reactie door Sickofleft op 23-07-2012 om 20:48.
Ik sta ook altijd versteld wanneer ik de reacties lees onder bijv. youtube filmpjes en dergelijke.
Man man man wat een niveau stralen die mensen uit middels hun reacties.
De moeite van het lezen neem ik me niet eens meer.
Voornamelijk lijken het in ieder geval reacties van kleuters die het stoer vinden om allochtone straattaal te schrijven zoals je het uit spreekt.
Het lijkt mij erop dat ze het alleen doen om naderhand hun eigen reacties te kunnen teruglezen .
De online terreur stopt echter niet bij achterlijke reacties.
De meeste fora hebben idiote moderatoren in dienst die kul reacties laten staan en gefundeerde meningen zonder meer verwijderen omdat de manier van denken hun niet aan staat.
Meestal zijn moderatoren linkse moraalridders die middels een deletetoets hun onwelgevallige reacties zelf en direct kunnen verwijderen.
Dat is ook online terreur maar dan de andere kant op.
Iets dat weinig besproken wordt.

Reactie door Linsky op 24-07-2012 om 18:59.
Excellent artikel weer! :)

Ik bekijk uw blog regelmatig en ben steeds weer verrast over de duidelijke, scherpe bewoordingen waarin hier steeds weer de vinger op de pijnlijke plek wordt gelegd.

Ik heb uw blog opgenomen in mijn blogrol. en maak ook regelmatig doorlinkjes op E.J. Bron.

Ga zo door, want het is maar weinigen gegeven in heldere bewoordingen duidelijk te maken wat er mankeert aan onze samenleving.
Mvg.
Linsky

Reactie door Misdefinitie (Mod) op 25-07-2012 om 22:12.
Dank voor uw reactie. Het is prettig te vernemen dat de artikelen gewaardeerd worden. Tevens spreek ik mijn dank uit voor het feit dat u de teksten onder de aandacht brengt van anderen. Heel bekend zullen we op korte termijn niet worden, maar we hopen wel dat er zoveel mogelijk ogen open gaan.

Reactie door Linsky op 26-07-2012 om 13:27.
Graag gedaan, uw blog verdient echt meer aandacht!

Ik heb overigens een vraagje; Een hel poos geleden zag ik een artikel, waarin het taalgebruik, met name de krachtige ontleed werd. Hier werd gesteld dat het een linkse manipulatie was, om alleen maar te kunnen spreken met mensen die zich tot hun eigen taalgebruik lieten dwingen.

Dat was een uitzonderlijk goed en scherp artikel, maar helaas kan ik het niet terug vinden.
Ik heb het wel geprobeerd, maar helaas.

Wellicht dat u weet welke ik bedoel, dan zou ik graag de link hebben, om er tzt, op mijn eigen website aandacht aan te geven, doormiddel van een kopje...met bronvermelding uiteraard :)
Mvg.
Linsky
http://diamental.nl/

Reactie door Linsky op 26-07-2012 om 14:02.
Ps, er staat al een kopje op http://diamental.nl/

De internet-ziekte van deze tijd
Mensen die met opeengeklemde kaken
of tandenknarsend aan het toetsenbord hun frustraties uiten.

Bloggen, vloggen, haters loggen

Reactie door Misdefinitie (Mod) op 26-07-2012 om 15:30.
Bedoelt u een van deze artikelen:

439 Internettrollen aan het werk

515 Linkse nazi is mentale retardatie

Het zou helpen als u nog woorden weet die letterlijk in het artikel voorkomen.

Reactie door SV op 27-07-2012 om 21:26.
Speciaal een account aangemaakt om op je artikel te reageren :) Leuk en vlot geschreven en dankjewel dat je een link naar mijn artikel hebt geplaatst!!

Reactie door Misdefinitie (Mod) op 28-07-2012 om 11:47.
Bedankt voor het compliment. Ik hoop dat u in de toekomst nog terug blijft komen om reacties te plaatsen.

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.