Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 16 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

562 Massa-immigratie zal worden beperkt (1)
561 Egocentrische solidariteit zorg (1)
560 Uitstel vergassen onverantwoordelijk
559 Faillissement als ultieme sanctie
558 Parasiet die rechts verried (2)
557 Cabaret houdt politiek spiegel voor
556 Surveillancemaatschappij steeds dichterbij (1)
555 Beeldverhouding compleet zoek (1)
554 Socialistische irreŽle schijnangsten (2)
553 Criminele moslimkolonisatie (3)
552 Slinkse mooipraterij ontmaskerd
551 Scheid onderwijs van religieonzin (4)
550 Moslimpijpen norm tijdens ramadan (1)
549 Commercieel verandert niks
548 Hongernegers toorn van Afrika (1)
547 Schandpaal criminele eigenrichting
546 Breivik de internationale socialistenpik
545 Ronald (Djeez) vol onderbroekenlol
544 Rassensegregatie officieel toegestaan (1)
543 Randstad zuigende CV-verzamelaars

559 # Faillissement als ultieme sanctie #
Gepost door Misdefinitie op 03-10-2011 om 23:24.
Particulieren en ondernemers zullen te allen tijde willen voorkomen dat ze failliet gaan. Een faillissement betekent immers alles kwijt raken wat men lief is en nog een beetje meer. Schrijnend zijn de gevallen waarin mensen niet vanwege hun zwarte huidskleur gebruik konden maken van de privileges die positieve discriminatie biedt en daardoor zonder pardon huis en haard verloren om thans de daklozenkrant aan de man te moeten brengen. Desondanks zijn zulke afschrikwekkende scenario's een goede motivatie om niet te naaien met geld. Teveel schulden maken kan leiden tot het bestaan van een clochard die in weer en wind onder de brug moet slapen. Vrij logisch, vindt u ook niet? Gaan we echter kijken op Europees niveau, dan blijken de hoogopgeleide "deskundigen" het niet zo zeker te weten. Wat betekent het nu als een land als Griekenland failliet gaat? Zoiets is nog nooit gebeurd, dus wat doen we? Van het kale Griekenland kunnen we niet plukken, maar we kunnen ze wel een poot uitdraaien of hun nek omdraaien als straf voor hun linkse wanbeleid.

Waardeloosheid van geld.

Voordat we de vraag kunnen beantwoorden wat er met een failliet Griekenland moet gebeuren, bekijken we wat geld eigenlijk waardevol maakt. Feitelijk is geld niet eens het papier waard waarop het gedrukt staat. Vroeger, in de tijd van de goldsmith's notes, stond het geld gelijk aan een bepaalde hoeveelheid goud. Thans is er enkel nog het vertrouwen over dat we allemaal in het geld hebben. Geld heeft alleen zijn waarde omdat we met z'n allen doen alsof het iets waard is. Dat doen alsof zorgt er bijvoorbeeld voor dat het geld op zodanige wijze in winkels wordt geaccepteerd dat er goederen voor in de plaats wordt gegeven. Spreken we morgen met z'n allen iets anders af, de euro wordt vervangen door de gulden, dan is de euro binnen afzienbare tijd niks meer waard. Vergelijk de situatie uit 2002 waarin het omgekeerde het geval was en de nationale trots binnen een paar jaar vervangen werd door de euro. Crises in het verleden hebben ons geleerd dat het vertrouwen waar alles en iedereen op draait, zo kan kelderen tot het dieptepunt.

Ten opzichte van ruilhandel met goederen heeft geld het belangrijke voordeel dat het niet bederft en dat er prima mee te (ver)rekenen valt. Tenminste voor degenen die dat op school geleerd hebben. Nadeel van geld is dat het heel makkelijk te manipuleren is. Spreken we af om broden tegen vlees te ruilen, dan gaat de afspraak mooi niet door indien u met lege handen komt aanzetten. Met geld kan echter gegoocheld worden. U kunt een bekende onder druk zetten om aan u geld te lenen of iemand besodemieteren om het vervolgens te misbruiken voor een financiŽle transactie. Krijgt degene waarvan u het geld heeft ontvreemd dat nooit meer van u terug, dan ontstaat er ergens anders schade. Wat op die plek weer verplichtingen oproept. Geld kan ook ten onrechte geschapen worden. Gaat u bij de bank een lening aan of leent de overheid miljarden bij, dan typt de bank gewoon wat grote getalletjes bij. Voor geld dat uit het niks geschapen is, bestaat niks. Nogal gevaarlijk, want geld is gekoppeld aan schaarse goederen.

Bedenk even waarom we als mensen Łberhaupt geld nodig hebben. Geld is het makkelijke en verrekenbare alternatief voor ruilhandel in goederen. Derhalve is geld gekoppeld aan goederen. Een klein voorbeeld zal dit verduidelijken. Stel dat er wereldwijd 1 miljard goederen bestaan en er 1 miljard euro's zijn. We kunnen afspreken dat deze goederen gemiddeld allemaal 1 euro waard zijn. Iedereen die een euro heeft, kan daarvoor een goed kopen. We hebben daar allemaal vertrouwen in omdat we weten dat er precies zoveel geld bestaat als er goederen zijn, dus zal er niemand achter het net vissen. Totdat er een overheid komt die denkt dat het wel handig is om over nog een miljard euro te beschikken. Daarmee kunnen ze hun schulden afbetalen en nog meer producten kopen. Of toch niet? Een bank kan dat bedrag makkelijk giraal bijschrijven, maar het aantal goederen zal natuurlijk niet verdubbelen. Extra geld scheppen zorgt voor meer geld per schaars goed en zorgt dus voor prijsstijgingen. Dit noemt men (hyper)inflatie.

Vertrouwen dat schulden worden afbetaald is een andere grote peiler waar ons economisch systeem op rust. Aan mensen die we wantrouwen omdat we zeker weten dat zij nooit iets terugbetalen, lenen we nooit geld, maar als niemand ooit geld zal willen lenen, kan bijna niemand alvast zijn primaire levensbehoeften bevredigen gedurende de tijd die nu eenmaal verloren gaat als men middels werken zijn boterham wil verdienen. Vandaar dat we een heel stelsel in het leven hebben geroepen met het oog op het terugkrijgen van uitgeleende bedragen. Krijgt iemand teveel schulden en zal hij nooit meer afbetalen, dan zijn er speciale regelingen voor het faillissement. Om schuldeisers enigszins schadeloos te stellen vanwege het feit dat er geen chartaal of giraal geld meer beschikbaar is, kan er beslag worden gelegd op de boedel en andere bezittingen van de debiteur. Bezittingen hebben immers net zo goed waarde. Mede door de zeer onplezierige gevolgen van het failliet gaan, zullen mensen er in beginsel alles aan doen om dat te voorkomen.

Genaaid op zijn Grieks.

Met de bovenstaande overwegingen, kunnen we prima een oordeel vormen over de situatie in Griekenland. Het eerste wat we altijd zeggen als men komt zeiken over zijn problemen is dat iedereen in beginsel verantwoordelijk is voor zijn eigen rotzooi. Regelmatig horen we die gore stinkende zwervers roepen "De daglozenkrant!" wat bij ons enkel de reactie "De vacaturekrant!" oproept. Ga lekker zelf werken zoals iedereen en laat fatsoenlijke mensen met rust. Deze visie is doorgaans gerechtvaardigd omdat al die zogenaamde zieligaards luie profiteurs zijn die enkel hun hand kunnen ophouden bij de mensen die wel werken. Hoogleraar financiŽle geografie Ewald Engelen hekelt het toneelstukje dat de Grieken en andere Europese landen aan het spelen zijn rond het beloven van beterschap en het eisen van bezuinigingen. Duidelijk is dat Griekenland zijn beleid niet gaat verbeteren en dat de eisen die Europa stelt poep zijn. Griekenland staat al jaren bekend om zijn ultra-linkse regering die net als de Griekse bevolking zo corrupt als de tering is.

De Nederlandse staatsschuld is groter dan die van Griekenland waardoor wij, zoals eerder betoogd, net zo zwaar aan de afgrond staan als de Grieken. Om de linkse multikul te kunnen betalen, zuigt Nederland zijn burgers uit. Gangbaar is dat wij minstens 30, 40 tot 52 % aan inkomstenbelasting betalen waarna we nog eens 19 % aan btw kwijt zijn en diverse stapelbelastingen moeten betalen totdat er haast niks meer overblijft. Wel, als wij al anaal verkracht worden om wat linkse hobby's te financieren, dan is het toch helemaal niet zo vreemd om tegen de Grieken te zeggen dat zij om hun faillissement te voorkomen ook stevig moeten bezuinigen? Griekenland blijkt echter een belastingparadijs te zijn vol met belastingontduikers die zwart werken om hun geld buiten de fiscus te houden. Zelfs belastinginspecteurs zijn daar corrupt en zijn per definitie omkoopbaar. Ambtenaren gaan daar met pensioen wanneer we hier pas beginnen. Worden de Grieken op hun corrupte handelswijze aangesproken, dan roepen ze hard dat een ander nu eens belasting moet gaan betalen.

Staken kunnen die Grieken goed. Met duizenden de straat op gaan om daar het cabaret een mooier gestalte te geven, is eerder regel dan uitzondering. In plaats dat ze eens wat harder gaan werken zodat het land uit de beerput getrokken kan worden, vinden ze dat Europa maar moet ingrijpen. Is het dan zo erg als we zulke luie uitvreters gewoon laten creperen? Eigen schuld, dikke lul. Ondertussen komt er nogal wat propaganda uit Griekenland. De Griekse minister van FinanciŽn zei in Luxemburg dat Griekland geen acute problemen heeft en nog zeker geld heeft voor heel november. Mooi, dus waar praten we over? Eis als Europa dat alle geldkranen in, van en naar Griekenland dichtgedraaid worden. Geen cent (meer) naar Griekenland. Vorder alle schulden op voordat de ratten het zinkende schip kunnen verlaten, schop die sirtakidansers die zelfs onze volksvertegenwoordigers hekelen als ze geld komen brengen uit de EU en laat ze dan maar nationaal hun drachme devalueren om hieruit te komen. Zoek als zwak en instabiel Europa vooral geen Griekse problemen waar ze niet zijn.

Komen wij bij de bank geld eisen nadat we net huis en haard hebben vergokt in het casino, dan wordt de politie gebeld en zullen we uiteindelijk mogen uitzien naar een zware straf. De eurofiele partijen in de Tweede Kamer willen echter dat Griekenland ondanks hun corrupte en parasiterende houding toch voorzien worden van een riante som geld. Volgens minister van FinanciŽn De Jager (CDA) heeft Griekenland nog zo'n 90 miljard euro nodig. Om even te vergelijken: al dat vervelende beleid in de miljoenennota 2011 is nodig om slechts 18 miljard te besparen. Details worden niet gegeven en het kan ook best een factor of 2 meer zijn, maar de minister verwacht dat de banken gezellig gaan meebetalen. Totaal blind voor de politieke opinie waaruit blijkt dat 97 % van de Nederlanders verwacht dat Griekenland de schulden nooit gaat afbetalen. Griekenland is totaal de controle over de schuld kwijt. Mark Rutte (VVD) steekt keihard zijn middelvinger op naar het volk. Geen referendum over geld naar Griekenland. "Dokken en mond houden," vindt hij.

Minister De Jagers neus begint grandioos te groeien als hij iedereen tot rust probeert te manen door te stellen dat al het geld dat naar Griekenland gaat uiteindelijk terug komt. Of dat nog voor of na het einde van de wereld komt, durft hij niet te zeggen. Eerder hadden we al commentaar op deze drogreden met de metafoor van de zwerver. Een zwerver zal altijd in de goot liggen met een been in een drugsverslaafd graf. Geef hem geld en hij zal wederom zichzelf een schot geven totdat het einde nabij is. U weet dat u uw geld kwijt bent en ze te vies zijn om tegen te schoppen. Daarom loopt u er met een grote boog omheen zonder iets te geven. Heeft u toch gegeven, dan blijft u niet geven in de hoop het geld terug te krijgen, want die hoop is er niet. Voor die lamlendige Grieken geldt hetzelfde. Die linkse corrupte bende zal van ons geld alleen nog meer Ouzo gaan drinken in plaats van bezuinigen. De Jager blijft tegen beter weten in roepen dat we Griekenland niet moeten opgeven terwijl de gevolgen van de hulp nog altijd onduidelijk blijven.

Ondertussen blijft het slechte nieuws binnenstromen en wordt er bekend dat Griekenland de EU/IMF normen niet gaat halen. Weer is het De Jager die met getalletjes strooit alsof het niks is in een poging om "uit te leggen" dat we het allemaal mis hebben. Ruim 215 miljard euro moet er de komende jaren naar Griekenland. De ene helft van uw belastinggeld en de andere helft van banken wat ook wel weer neer zal komen op uw portemonnee. Dit is precies het bedrag van onze staatsschuld voordat dat afschuwelijke linkse kabinet Balkenende 4 in 2006 aan de macht kwam en onze schulden verdubbelde. Kortom, met zo'n bedrag kunnen we de helft van onze schulden aflossen waardoor we minstens 20 miljard minder aan rente betalen en derhalve niet meer hoeven te bezuinigen op zorg, onderwijs en pensioenen. En u weet, onze schulden zijn hoger. Waarom krijgen wij dat bedrag niet? Besef dat schulden afbetalen cruciaal is voor de economie. Wanneer er extreem veel geld naar landen gaat die geprofiteerd hebben, ontstaat er een parasiterende houding omdat ze toch wel geholpen worden.

Waarom betaalt u uw schulden? Omdat u weet dat op den duur de deurwaarder langskomt om uw geliefde meubeltjes mee te nemen. Zou u zeker weten dat iemand anders uw schulden wel betaalt, dan betaalt u nooit meer zelf uw schulden. Sterker nog, u gaat nog meer geld verspillen. Op landelijk niveau geldt natuurlijk precies hetzelfde. Krijgt Griekenland gratis en voor niks al dat geld, dan is de motivatie om te bezuinigen weg. Deze motivatie wordt nog meer de kop in gedrukt doordat al die eurofiele partijen doodsbang zijn dat hun geliefde Europa naar de knoppen gaat. Vandaar dat De Jager van te voren al duidelijk maakt dat als Griekenland failliet gaat, ze volgens de huidige regels niet uit de EU gezet kunnen worden. Niet in te zien valt waarom een land dat zich niet aan de afspraken houdt, wel eenzijdig moet kunnen rekenen op onze nakoming. Voor ons is het allemaal geneuzel uit eurofiele belangen. Met links kan nooit wat. Tenzij het is om rechts te naaien. Ze bedoelen gewoon dat ze niet willen omdat ze een harde plasser krijgen van de EU.

Veelzeggend is de poging om informatie geheim te houden en deze slechts via achterkamertjespolitiek te delen. Blijkbaar maken ze zich meer zorgen over wat er via de media naar buiten komt, dan het feit dat het ons hoe dan ook tientallen tot honderden miljarden gaat kosten. Sap en Peters (GroenLinks) vinden zelfs hun vakantie interessanter dan de malaise in Griekenland terwijl het gaat om bedragen waarmee al hun bezwaren tegen het beleid van dit kabinet in een klap verdwenen zouden zijn. Om nog wat olie op het vuur te gooien zodat de angst bij de Nederlanders nog wat aanwakkert, laat de overheid nog even fijntjes weten dat we bij een faillissement tot 120 miljard euro kwijt zullen raken. Met andere woorden: die klootviolen hebben tot 120 miljard uitstaan en weggegeven waardoor ze nu met samengeknepen billen hopen dat als ze nog meer aan die zwervers geven God wel met een wonderzalf zal komen. Fuck you, de overheid weet al meer dan 2 jaar dat Griekenland ons naait. Als er naderhand werkelijk zoveel geld daarheen is gegaan, moeten de verantwoordelijken zwaar gestraft worden.

Overweging.

Zou het aan de eurofiele CDA, VVD en PvdA liggen, dan blijven we tot aan het einde der dagen gegijzeld worden door de socialistische tantaluskwelling. Eindeloos zullen de miljarden naar parasiterende landen vliegen en aangezien Nederland de grootste nettobetaler van Europa is, zal het allemaal op ons bordje terecht komen. Uiteraard is dat nogal achterlijk. Waarom zouden wij eindeloos profiteurs in stand houden ten koste van onszelf? Waarom kunnen de machthebbers niet gewoon afscheid nemen van Griekenland en hen hun eigen rotzooi laten opruimen? De verklaring is simpel. Het hoogste doel van eurofielen is het Europese Derde Vierde Rijk. Dat doel is een doel op zich. Ze vrezen dat als een land als Griekenland failliet gaat, andere zwakke landen zullen volgen en hun idee van ein Reich, ein Euro und ein FŁhrer in elkaar zal storten. Vandaar dat Griekenland van hen nooit uit de EU mag. Om de natte socialistische droom van een rijk te kunnen handhaven, verkoopt de politiek zijn ziel aan de duivel totdat ze zelf aan de bedelstaf raken.

Laten we even een gedachte-experiment doen om meer greep op deze materie te krijgen. Stelt u zich een aantal losse landen voor die elk een aquarium bezitten. Schaarse goederen zoals water zijn beperkt aanwezig en kunnen hooguit vermeerderen door deze middels arbeid uit een externe bron te verkrijgen. Deze landen worden vervolgens door het systeem van Europa verbonden door in de zijkanten gaten te maken en deze te verbinden door dikke buizen. Waar dat goed voor is weet niemand, maar de voorstanders suggereren dat de vissen nu makkelijk van de ene bak naar de andere kunnen komen. Althans degenen die klein en zwart genoeg zijn om erdoor heen te komen en aan de andere kant te worden geaccepteerd. Veel belangrijker zijn echter de effecten van interne activiteiten. Gooit Griekenland zijn water in de oude situatie over de rand waar niks is, dan waren ze hooguit zelf de klos. Binnen het gedrocht Europa zijn alle landen met elkaar verbonden en impliceert verspilling in Griekenland, verspilling in alle andere landen.

Door de verspillingen zakt het water in de ene bak wat door de verbindingen ervoor zorgt dat overal het water zakt. Anderen kunnen dan wel verplicht wat van hun water, dat toch al gezakt is, die richting opsturen waarna de Grieken hun uitgaande buis kunnen dichtstoppen zodat het niet meteen terug stroomt, maar de totale hoeveelheid water in alle bakken wordt steeds minder. Zeker als Griekenland na de tijdelijke instroom van andermans water gewoon doorgaat met verspillen waardoor de totale hoeveelheid nog meer zakt. Tot het moment dat alle vissen geen water meer hebben en we allemaal de klos zijn. Dat effect, waar we nu natuurlijk een soort van karikatuur van maken, wordt niet erkend door de Europese overheden. Zij denken werkelijk dat ze onbeperkt geld kunnen bijlenen en bijdrukken om andermans schulden te betalen. Onder het mom van dat het toch maar virtueel bijgeschreven geld is wat onbeperkt kan. Geld wordt zo letterlijk gebakken lucht. Zeg nou zelf: als al het water op is en alle vissen doodgaan, wat hebben we dan aan virtuele miljarden?

Schijnoplossingen zoals als de bak van Griekenland bijna leeg is, de gaten te dichten en hun bak weer te vullen met eigen water, zorgen alleen maar voor nog een eindeloze reeks van bijvullen totdat we allemaal zelf niks meer hebben. De Jager vindt dat zelfs als Griekenland failliet gaat, ze nog niet uit de EU getrapt mogen worden en derhalve eeuwig de overige landen mogen blijven uitzuigen. Bovendien zijn ze nog iets veel ergers van plan. Een eventueel faillissement van Griekenland zou niet de kenmerken hebben van een echt faillissement, maar meer van het kwijtschelden van alle schulden zonder verdere consequenties. "Jammer jongens, jullie zijn failliet, dus alles staat weer op nul." We hoeven u niet meer uit te leggen dat een dergelijk privilege een bom legt onder het vertrouwen dat mensen gemotiveerd zijn om hun schulden af te betalen. Als ze toch kwijtgescholden worden, is het lang leve de lol. Straks leven we in een wereld waarin geld niks meer waard is en schulden per definitie omgezet worden in giften. Niemand leent dan nog iets uit.

Vandaar dat wij een oplossing willen die recht doet aan het vertrouwen dat we in geld en de motivatie om schulden af te betalen moeten kunnen hebben. Om te beginnen hechten we ontzettend veel waarde aan individuele verantwoordelijkheid waarbij eenieder in beginsel zijn eigen problemen oplost. Wij zijn ook niet verantwoordelijk voor de hypotheek van de buurman. Ongeacht wat er gebeurt. Al vallen zijn kinderen dood neer, gaat hij slapen onder bruggen of is zijn leven op een andere manier tot een hel geworden. Bedenk eens wat er zou gebeuren wanneer alle huizen in uw straat als eurolanden beschouwd zouden worden en alles, inclusief bankrekeningen, aan elkaar werd gekoppeld waardoor u uw kinderen niet meer te eten kunt geven als de buurman net een nieuwe auto heeft gekocht. Onacceptabel vindt u ook niet? Natuurlijk vindt u dat en zelfs domme politici snappen het zo. Totdat het over ons land gaat. Europa moet verdwijnen. Het is een nivellerend gedrocht dat net zoals in de gekoppelde aquaria voor een algemeen failliet van heel Europa gaat zorgen.

Onze regel hierbij is simpel. Geen cent naar landen die door hun eigen schuld in de problemen zijn gekomen. Punt. Aangezien we nu nog met Europa moeten leven, is het volgende punt dat wie zich niet aan de afspraken houdt, uit de EU moet. Fuck die zogenaamde regels. Afspraak is afspraak. Wie kan toetreden met de leugen dat hij alles op orde heeft en zich houdt aan de regels, kan ook oprotten indien die leugen uitkomt. Gewoon gezond verstand. Het mag niet zo zijn dat een land heel Europa kapot kan maken. Analoog vinden we dat Nederland uit de EU moet. De EU berokkent enkel voor miljarden aan schade en we hebben het altijd zonder dat gedrocht gered. De linkse bewering dat uit de EU stappen impliceert dat we geen handel meer kunnen drijven is onzin. We drijven al eeuwenlang handel zonder Europa. Zonder Europa geen extreme schulden, zonder schulden geen crisis en geen grote economische problemen. Elimineer het gevaar van Europa door Nederland de eerste stap te laten zetten door uit de EU te stappen.

Dan komen we toe aan de vraag wat er nu moet gebeuren als Griekenland failliet gaat. In elk geval niet in Europa blijven hangen, want dan moeten wij hen onderhouden. Oprotten uit de EU dus. Ook geen kwijtschelding van de schulden, want dan is niemand meer gemotiveerd om zijn schulden af te lossen. Alles laten lopen is eveneens geen goed idee aangezien schuldeisers wel hun geld terug willen zien. Bovendien is het onrechtmatige verrijking. Wie van 1000 euro schuld naar 0 euro gaat, heeft 1000 euro verdient. Hij heeft immers wel voor 1000 euro goederen kunnen afnemen zonder daar ooit een prestatie voor te leveren. Met andere woorden: er is sprake van onaanvaardbare nivellering waarbij goederen feitelijk gestolen worden van een ander en opgaan in het bezit van de dief. Nivelleren zorgt voor wantrouwen in de maatschappij over bezit aangezien degene die in de min komt, daarvan profiteert. Rijkdom vergaren door schulden maken en de schulden via faillissement laten wegsaneren wordt over het algemeen gezien als oplichting.

Een land dat failliet gaat heeft alle grenzen van het redelijke overschreden en moet daarvoor gestraft worden zodat anderen zijn voorbeeld niet gaan volgen. Gaan wij failliet, dan hebben we zogenaamd geen schulden meer, maar schuldeisers kunnen zodra we geld verdienen weer komen eisen. De Griekse schuld moet derhalve gewoon blijven staan. Al was het maar omdat als landen weten dat schuld nooit wordt kwijtgescholden, ze minder snel schulden gaan maken. Voorts moet de schuld afbetaald worden met ander bezit. Wie 1000 euro leent en daar iets voor koopt, kan het geld niet meer teruggeven maar wel datgene wat hij gekocht heeft. Schulden betalen kan met alles wat waarde heeft. Geld is er niet meer, maar er is wel land, onroerend goed en burgers die kunnen werken. De oplossing is daarom vrij simpel. Net zoals ons huis verkocht wordt, kan de grond van Griekenland van de schuldeisers worden. Verdeel het grondgebied van Griekenland evenredig over de schuldeisers en laat de plaatselijke bevolking voor hen werken.

Deze oplossing is voor iedereen interessant. Schuldeisers hebben haast de garantie dat ze tenminste iets terug zien van hun vordering. Geld, land of slaven. Europa, in het bijzonder Nederland, hoeft niet meer op te draaien voor verspilzuchtige parasieten. Het gevaar dat een land alle landen meetrekt totdat we, net als alle andere landen die ooit het socialisme aanbaden, Derde Wereld landen worden is daarmee geweken. Met de miljarden die we daarmee besparen, kunnen we asociale bezuinigingen voorkomen. Landen zullen extra gemotiveerd zijn om zo weinig mogelijk schulden te maken. Ze weten immers wat er gebeurt. Dat geldt ook voor burgers. Links stemmen en een uitkering krijgen is op korte termijn wel lekker, maar wie weet dat hij daarmee het risico loopt dat zijn grond en huis eigendom worden van Nederland en hij als slaaf in een molen koren moet gaan malen, zal zich wel twee keer bedenken. Bij een failliet land moet hetzelfde gebeuren als bij failliete particulieren: ze raken alles kwijt.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.