Mis·de·fi·ni·tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 41 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

62 Marokkanen vaker psychisch gestoord
61 MP Ys: "Wij hoeven die kut-zwarten niet terug"
60 Marokko.nl begrijpt "discriminatie" wel
59 Balkellende nu al genaaid door Europa
58 CU: "Onze beweringen ontkennen betekent straf"
57 Het gelijk van "De misdefinitie van de HvA"
56 CDA: "Ein volk! Ein Reich! Ein Euro!" (1)
55 Indoctrinatiereis fiasco door realiteit
54 Nationale Studiebox: "Stop zinloos VMBO-geweld"
53 Oplichting: E-dentify hosting is kinderspel (56)
52 "Steuntrekkers zijn vieze profiteurs"
51 HvA geeft studiepunten om te spammen (2)
50 2 maal 3 is 4; wiedewiedewiet en 2 is 9 (2)
49 Lapmiddelen voor het onderwijs
48 "Extreem rechts groeit in Nederland"
47 Indoctrinatie in strijd tegen radicaliseren
46 PvdA: "Op naar de zwartenheul"
45 Verdonk: "Deporteren is niet zielig"
44 Donner: "Alleen oprotten als het mij stoort"
43 Maar meneer, wat doet u nu?!

54 # Nationale Studiebox: "Stop zinloos VMBO-geweld" #
Gepost door Misdefinitie op 28-05-2005 om 13:02.
Het zal u vast niet ontgaan zijn. In deze periode staat de media weer vol met nieuws over het eindexamen van het voortgezetonderwijs. De Nationale Studiebox uit Maastricht stelde een aantal survivalpakketjes samen als verrassingsdoos voor de eindexamenleerlingen. Een leuk cadeau zult u wellicht denken. Ware het niet dat de Nationale Studiebox iets heel vreemds had gedaan. De VMBO'ers kregen namelijk een totaal ander pakket dan de HAVO en VWO leerlingen. Het pakket voor de VMBO'ers bleek stigmatiserende vooroordelen te bevestigen.

Iedereen heeft dergelijke vooroordelen over VMBO'ers wel eens gehoord. Het zijn veelal vooroordelen gebaseerd op de stomme redenatie dat het VMBO is ontstaan uit de domme school en de MAVO en dat de meerderheid van de leerlingen op het VMBO dus domme leerlingen zijn. Een onaardige en niet per se op waarheid berust vooroordeel: het ligt er maar net aan hoe "dom" opgevat wordt. Andere vooroordelen die erg heersen over de VMBO'ers zijn dat ze lui zijn, straattaal spreken, tot 's nachts op straat rondhangen en criminele relgroepjes vormen en dat ze zich regelmatig schuldig maken aan delicten als zinloos geweld.

U begrijpt wellicht wel dat ik dit soort vooroordelen ontoelaatbaar en onacceptabel vind. Ongeveer 60 % van de Nederlandse scholieren gaat naar een VMBO-school. Het zal onjuist zijn om alleen deze groep mensen als dom te klassificeren. Zeggen dat er in alle groepen domme memsen zitten komt meer in de richting van de realiteit. Daarom is het ook onbegrijpelijk wat de Nationale Studiebox heeft gedaan. In de box voor het VMBO zat hooguit een zakje ijskoffie om 's nachts op straat te nuttigen en een folder "Stop zinloos geweld" waarmee ze overduidelijk laten merken van mening te zijn dat VMBO's veel geweld gebruiken en ze daarmee een signaal willen sturen naar die leerlingen om het te doen stoppen. Daarmee wordt er ten onrechte gesuggereerd dat VMBO'ers altijd zinloos geweld plegen.

Dat idee wordt versterkt door de constatering dat die folder in de pakketten voor de HAVO en VWO leerlingen ontbrak. Zouden deze leerlingen soms allemaal braaf zijn en zich nooit schuldig maken aan zinloos geweld? Als dit geen stigmatisatie van VMBO-leerlingen is weet ik het niet meer. Zo summier als het pakket voor het VMBO was, zo rijk gevuld was het pakket voor de HAVO en VWO: zij kregen snoep, een potlood, boekjes vol met kortingsbonnen en een informatiefolder over scholen. Met de suggestie dat zij WEL gaan studeren en het gaan maken in de maatschappij. In tegenstelling tot de leerlingen op het VMBO. Waarom geen informatieboekje over MBO-instellingen?

De Telegraaf schrijft dat het Thorbecke Scholengemeenschap (TSG) in Zwolle zo woest is geworden door deze walgelijke manier van leerlingen de grond in trappen dat ze per direct alle pakketten in de vuilstortcontainer geflikkerd hebben. Een woordvoeder van de school:

"We vinden dit zo'n grote tegenstelling en de vmbo'ers krijgen hiermee zo'n stempel opgeplakt, dat we hebben besloten alles weg te gooien."

Een mooie stunt die het juiste signaal afgeeft. Ik vraag me af waarom ze niet gewoon voor alle leerlingen hetzelfde pakket hadden samengesteld. Wat dacht de Nationale Studiebox? Dat op scholengemeenschappen waar zowel VMBO'ers als HAVO/VWO'ers rondlopen iedereen rustig zou blijven als bekend werd dat HAVO- en VWO-leerlingen werden voorgetrokken en VMBO-leerlingen werden achtergesteld?

De Nationale Studiebox liet weten dat het pakket voor de VMBO-leerlingen inderdaad ontzettend mager gevuld waren, maar ze wijzen met een beschuldigende vinger naar het bedrijfsleven waar men geen VMBO'ers had willen sponseren. Zij zouden zeker met het idee rondlopen dat VMBO'ers later toch niet in het bedrijfsleven komen, bijna niks gaan verdienen en daarom niks kunnen kopen. Dat heeft ze dan doen besluiten tot deze actie.

Er wordt wel beterschap beloofd bij de Nationale Studiebox. Kunnen we volgend jaar een mes, poppers en wiet verwachten in het VMBO-pakket?
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.