Mis·de·fi·ni·tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 41 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

62 Marokkanen vaker psychisch gestoord
61 MP Ys: "Wij hoeven die kut-zwarten niet terug"
60 Marokko.nl begrijpt "discriminatie" wel
59 Balkellende nu al genaaid door Europa
58 CU: "Onze beweringen ontkennen betekent straf"
57 Het gelijk van "De misdefinitie van de HvA"
56 CDA: "Ein volk! Ein Reich! Ein Euro!" (1)
55 Indoctrinatiereis fiasco door realiteit
54 Nationale Studiebox: "Stop zinloos VMBO-geweld"
53 Oplichting: E-dentify hosting is kinderspel (56)
52 "Steuntrekkers zijn vieze profiteurs"
51 HvA geeft studiepunten om te spammen (2)
50 2 maal 3 is 4; wiedewiedewiet en 2 is 9 (2)
49 Lapmiddelen voor het onderwijs
48 "Extreem rechts groeit in Nederland"
47 Indoctrinatie in strijd tegen radicaliseren
46 PvdA: "Op naar de zwartenheul"
45 Verdonk: "Deporteren is niet zielig"
44 Donner: "Alleen oprotten als het mij stoort"
43 Maar meneer, wat doet u nu?!

50 # 2 maal 3 is 4; wiedewiedewiet en 2 is 9 #
Gepost door Misdefinitie op 30-04-2005 om 20:54.
Pippi Langkous weet het al tientallen jaren. Op de PABO (PAuperBeroepsOnderwijs) lopen een groot aantal studenten rond die een nog lager niveau van rekenen en taal kennen dan uw kleine neefje van 6. Zij volgen precies het overbekende liedje van Pippi Langkous.

Twee maal drie is vier,
Wiedewiedewiet en twee is negen.


Minister Mariahoeve van onderwijs stelt dat veel studenten die een opleiding op de PABO (zij verzorgen de lerarenopleiding voor het basisonderwijs) volgen zelf nauwelijks kunnen rekenen. Een schande voor de maatschappij, want deze paupers rammen uw jonge kroost de verkeerde regels in. Van een leraar moet men kunnen verwachten dat hij zelf de basisvaardigheden beheerst. Deze triestelingen hebben zeker de HAVO gehaald onder het bureau en komen vervolgens hun onkunde prijsgeven op het vervolgonderwijs. Voor de duidelijkheid: de PABO verkondigt een volwaardige HBO-opleiding te zijn. Maar dan wel een HBO-opleiding waar men op basisschool niveau rekent en zelfs dat kunnen ze niet.

'k Richt de wereld in
Wiedewiede naar mijn eigen zin.


Precies, want het HBO-niveau wordt naar beneden gedegradeerd tot de domme school om kansarme studentjes de kans te geven een vak te kunnen uitoefenen. Ik zou studenten die niet eens kunnen rekenen het liefst willen inzetten in de duinen. Laat ze maar zandscheppen. Het is voor mij volkomen onacceptabel dat zij binnen 4 jaar worden opgeleid tot leraar in de ik-kan-niks-kunde.

Hai! Pippi Langkous
Thollahé, thollahé, thollahopsasa !
Hai! Pippi Langkous
Die doet haar eigen zin.


De minster heeft met de scholen afgesproken dat ze studenten een test moeten geven. Aan het begin van de opleiding zou er getest moeten worden om het te lage niveau vast te stellen. Halen ze hierbij een onvoldoende, dan krijgen ze bijles.

Drie maal drie is vijf,
Wiedewiede wie wil van mij leren ?


Na het eerste jaar volgt er nog een test. Is deze test ook onvoldoende, dan worden ze van school getrapt. Eindelijk gerechtigheid zult u denken. Helaas juicht u dan te vroeg. De test is enkel een bureaucratische aangelegenheid waarmee de overheid en de PABO laten zien dat ze er zogenaamd alles aan doen om het niveau op te krikken.

Vier min vijf is twee,
Diedeldodel doe eens met ons mee !


Er zit namelijk een hele grote adder onder het gras. De adder is in 1 zin te formuleren: scholen mogen zelf het niveau bepalen. Met andere woorden: het niveau is te laag en blijft te laag. Scholen zullen niet snel studenten gaan weren, want dat kost ze een vermogen aan subsidie. Ze zullen net als de rest van het Hoger Onderwijs het niveau naar beneden bijstellen om geld te kunnen verdienen. En maar klagen dat het niveau alsmaar daalt...

Hai! Pippi Langkous
Thollahé, thollahé, thollahopsasa !
Hai! Pippi Langkous
Die doet haar eigen zin.

Reacties: 2
Pagina's: 1

Reactie door frazzled (gast) op 15-05-2005 om 18:08.
In het onderwijsblad van de Aob (algemene onderwijsbond) werd dit probleem toegelicht: het grote probleem doet zich niet voor bij de HAVO instromers, maar bij de grote instroom van MBO-ers. Bovendien stond daar dat is vastgelegd dat het niveau 70% van het maximum niveau in de CITO groep acht, en dat een verhoging vand e standaard overwogen wordt.

En ja, het is triest dat mbo-ers niet eens op basisschool niveau kunnen rekenen. Voor mij een reden om nog eens goed te kijken naar de doorstrom rechten van spw-ers naar pabo...


Reactie door Misdefinitie op 16-05-2005 om 00:02.
Is er ook een online variant van dat artikel te vinden?

Het lijkt wel aannemelijk om te stellen dat mensen die van de HAVO komen beter kunnen rekenen dan mensen die instromen via het MBO. In de 2e fase op de HAVO is een wiskundevak verplicht.

70 % vind ik echt waanzinnig laag. Dat betekent dat die leraren lesgeven in iets wat ze zelf slechts 70 % beheersen. Overigens mis ik het taalaspect. Wordt daar nog iets over gezegd in het artikel?

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.