Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 20 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

482 Linkse rat op oorlogspad
481 Lerarentekort is slechts een mediahype
480 Onbetrouwbare christendemocratie (3)
479 Samenleving verziekt door misstanden (5)
478 Anti-moslim? Anti-kotslim! (2)
477 Eerlijk zullen we niks delen (3)
476 Beledigen met gevoel
475 Angst op rechts zorgt voor veel slechts (5)
474 Marionetten van het linkse fascisme
473 Censuurfascisme bereikt dieptepunt (8)
472 Boobytrap de beste beveiliging
471 Schaamteloze rel na 10 jaar onderwijsmisstanden
470 Censuur beschermt de kinderen niet (7)
469 Parasiet, antisemiet, islamiet (4)
468 Formatie vol politiek gekonkel (5)
467 Zorg verneukt tot poepluiers (1)
466 Grote onwetendheid over dierziekten (3)
465 Illegale zwarte arbeid nauwelijks aangepakt (2)
464 Voor joden, nikkers en moslims verboden (6)
463 Rechtse revolutie is niet eng (3)

467 # Zorg verneukt tot poepluiers #
Gepost door Misdefinitie op 30-06-2010 om 22:42.
Propagandafilmpjes die gaan over de situatie in ontwikkelingslanden laten veelal de meest afgrijselijke beelden zien. Graatmagere uitgemergelde kinderen met een grote bierbuik en half vergane lijken waarvan de ogen vol zitten met vliegen die zich voeden met het bittere zout van hun tranen. Zwaar vervuild en verontreinigd drinkwater en de erbarmelijke omstandigheden waarin de zorg daar moet opereren, laten ons uit schuldgevoel af en toe een stuiver doneren aan de eigen portemonnee. De belasting pakt vervolgens de rest waardoor de regering miljarden naar die landen kan sturen. Geheel gerechtvaardigd vinden velen, want wij hebben het hier relatief goed. Inclusief een haast perfect zorgstelsel waar mensen niet liggen weg te rotten als zwerfafval. Deze mensen zouden eens wat vaker hun ogen moeten opendoen. Steeds vaker krijgen we signalen dat het helemaal niet zo goed gaat hier. De zorg in Nederland glijdt langzaam maar zeker af tot het niveau van ontwikkelingslanden waar we nog niet dood gevonden willen worden.

Het zorgenkindje.

Afgezien van de enkele hypochonder onder ons, maken we niet bijster veel gebruik van de zorg. Huisartsen en ziekenhuizen zijn geen enkel probleem zolang de gezondheid zegeviert. De bijdrage die we leveren is voornamelijk het spekken van de pot met financiŽle middelen waar we zelden iets voor terug zien. Hulpbehoevenden zoals bejaarden komen er een stuk minder prettig vanaf. Wegens ouderdomsgebreken kunnen zij volledig afhankelijk geworden zijn van de manier waarop de zorg wordt georganiseerd. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje naar de situatie waarin dementerende bewoners van wooncentrum MariŽngaerde / MariŽnweide in Warmond te maken krijgen. Op een dag viel er een brief op de mat die bruut een einde maakt aan het dagelijks verorberen van een kommetje soep. Reden? Veiligheid. De oudjes kunnen namelijk de bek branden aan de hete soep en daarom krijgen ze voortaan een glas siroop. Kinderlimonade dus. Een nieuwe verzorger aannemen die "hier komt het vliegtuigje" speelt kan niet. Stichting WWZ-MariŽnstaete dokte wel ruim 7 ton aan een niet functionerende bestuurder.

Denk nou niet dat bewoners van verpleeghuizen oude asociale zeikerds zijn die de hele dag humeurig kankeren omdat ze niet meer zo vaak van bil kunnen gaan als in de goede oude tijd. PatiŽnten blijken juist heel loyaal te zijn aan hun verzorgers en geven hierdoor hoge cijfers waardoor het net lijkt alsof het allemaal koek en ei is. In werkelijkheid geven ze sociaal wenselijke antwoorden als hen gevraagd wordt of het nu prettig is om de hele dag in een poepluier te lopen die een week lang niet verschoond is. Bang om de aandacht te verliezen van de verzorgers die echt wel hun best doen. Het probleem van de te hoge werkdruk waardoor adequate zorg tot het verleden is gaan behoren komt natuurlijk door bezuinigingen van hogere hand. Er moet steeds meer met minder mensen in veel minder tijd. Na duizenden ervaringsverhalen waarbij het nog maar de vraag is of mensen zich anoniem waanden komt hun oplossing. Instellingen moeten volgens het onderzoek meer gaan praten met cliŽnten zodat verbeterpunten duidelijker zichtbaar worden.

Sodemieter op met dat softe gelul. Professionals weten dondersgoed wat er moet gebeuren om de zorg weer op te kalefateren. Duizenden verplegers en verpleegsters zetten zich elke dag weer in om de best mogelijke zorg te bieden binnen de mogelijkheden die hen door de instellingen geboden wordt. Hogerop is de instelling weer afhankelijk van de mate waarin ze financieel ondersteund worden door de overheid. Wat doet de nota bene demissionaire linkse regering? Onder leiding van ex-minister Klink (CDA) gaan ze nog even lekker de zorg uitknijpen voor ze hem er tussenuit knijpen. Honderden miljoenen willen ze afromen bij specialisten en het budget voor de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Bent u in de war en loopt u daarvoor bij een psycholoog of psychiater? Dan zult u na het horen van het absurde bericht dat uw eigen bijdrage omhoog gaat zeker gestoord en gek in uw hoofd worden. Overal binnen de zorg gaan de kosten omhoog en wordt het laatste restje geld dat u nog had gestort in de bodemloze put in Den Haag.

Beknibbelen op de zorg zal niet zonder grote gevolgen blijven. Zo maken verpleegkundigen van de Isala klinieken in Zwolle zich ernstig zorgen over de bedroevende kwaliteit van de zorg. Een probleem dat grotendeels veroorzaakt wordt door de veel te hoge werkdruk. Men hoopt zelfs dat patiŽnten middels officiŽle klachten beleidsmakers over de kling gaan jagen. Ondertussen nemen bestuurders de meest abnormale beslissingen. Fusies, herplaatsen van personeel en reorganisaties waar zelfs de TNT nog inspiratie mee kan opdoen teisteren de dagelijkse gang van zaken en zorgen voor veel onrust. Uiteindelijk blijft er minder personeel over hoewel de instellingen zweren dat het geen maatregelen betreffen om meer geld te verdienen met minder mensen. Het zou hooguit gaan om efficiŽntie zodat er minder lege bedden voorkomen. Minder materiaal en slechte zorg voor steeds meer mensen dus. Heerlijk economisch. Door zware bezuinigingen in de zorg kan de veiligheid van de patiŽnten op den duur niet meer gegarandeerd worden.

Via de mail bereiken ons de meest schrijnende gevallen. Een zoon vertelt het verhaal over zijn vader. Een nette man die zijn hele leven keihard heeft gewerkt en braaf zijn belastingen heeft afgedragen aan vadertje staat. Altijd zag hij er verzorgd uit. Nette kleding, elke dag onder de douche, twee maal daags de tandjes poetsen (ja kindertjes, dat moet) en wist een deodorant te gebruiken. In tegenstelling tot een groot aantal smerige honden die ons regelmatig laten flauwvallen met hun gore penetrante geur. Na een goed leven en een glansrijke carriŤre sloeg de ouderdom toe. Hij begon te dementeren en was niet meer in staat zelfstandig thuis te wonen. Eenmaal kennis gemaakt met een verzorgingstehuis, begon de ellende. Slechts een keer per week mocht hij nog het badwater zien. Door personeelstekorten hielp niemand hem naar de WC. Hem werd een luier omgedaan zodat hij die ongezien kon volschijten. Verschonen werd een taboewoord. De beste man heeft 2 jaar in poepluiers moeten zitten totdat de dood volgde. Walgelijk en mensonterend.

Helaas blijft het niet bij enkele incidenten. Extreme verwaarlozing in verpleeghuizen komt regelmatig voor. Klachten kunnen enkel worden ingediend door bekenden zoals familie aangezien het slachtoffer daar veelal nauwelijks toe in staat is. Bejaarde patiŽnten lopen continu in volle poepluiers, hebben nog ergere afgekloven nagels dan studenten tijdens een tentamenperiode en lopen ongeschoren rond met blauwe plekken en verwondingen. Vanuit NEBO, een Haags verpleeghuis, willen ze niet ingaan op dit soort klachten en wijten de problemen, die niet meer in de doofpot gestopt kunnen worden, aan de rigide bezuinigingsperikelen die hen door de politiek worden opgelegd. Aan de deskundigheid van het personeel mogen we zeker niet twijfelen en ze denken aan een oplossing. Wantoestanden blijven niet beperkt tot verpleeghuizen. Ziekenhuizen gaan net zo goed vaak de mist in met hulpbehoevende patiŽnten. Valpartijen doordat hekken niet goed vastgemaakt zijn en onnodige fixatie (vastbinden aan het bed) van "lastige" patiŽnten tekenen de situatie.

Volledig de zorgweg kwijt.

Problemen in de zorg lijken allemaal te herleiden tot een gebrek aan geld. Alle instellingen en ziekenhuizen zullen willen benadrukken dat het in elk geval niet gaat om de deskundigheid van het personeel. Is er wel een tekort aan deskundigheid, dan zou dat vooral liggen aan het tekort aan personeel dat het geldgebrek onvermijdelijk met zich meebrengt. Besparen zodat er meer geld vrijkomt om personeel aan te nemen zou de problemen als sneeuw voor de zon moeten laten verdwijnen. Klink doet graag alsof hij dat principe begrijpt. Weg met al die verderfelijke grootverdieners vindt hij. Alles is de schuld van het grootkapitaal en de marktwerking in de zorg. Het geld moet in die visie weggehaald worden bij de rijken. Waar hebben we dit socialistische verhaal eerder gehoord? Blijkbaar komt het voornemen toch niet zo goed uit, want Klink wil de specialisten pakken die in reactie daarop boos protesteren. Grootverdieners zijn vooral de nutteloze directeuren en managers. Pak deze overhead eerst eens aan.

Specialisten en verpleegkundig personeel naaien terwijl de grote verspilling in de zorg bij het management ligt getuigt niet echt van realiteitszin. Geheel terecht merken specialisten op het spuugzat te zijn om als graaiers te worden neergezet. Natuurlijk verdienen ze een dikke Mercedes boterham, maar de jarenlange investeringen om daar te komen, de specialistische kennis, de hoge werkdruk en de levensgrote verantwoordelijkheid rechtvaardigen dat. Het heen en weer wippen van de manager op zijn peperdure bureaustoel niet. Bovendien is het standpunt van de ex-minister niet in lijn met het advies dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) heeft gegeven. De NZA concludeert uit onderzoek namelijk dat er een schreeuwend tekort is aan specialistische artsen en wil dat er meer geneeskundestudenten worden toegelaten. Suggereren dat specialisten zakkenvullers zijn is dan geen goede motivatie voor studenten. Extra specialisten opleiden was al problematisch omdat opleidingen door de numerus fixus (loting) te weinig studenten aannemen.

Aanverwant aan dit idee is het plan om 60 zorgcolleges te geven aan jongeren om het tekort aan mensen in de zorg een halt toe te roepen. Klink wil dat jongeren een vakopleiding volgen. Later moet het mogelijk worden om van het VMBO naar het MBO een directe leerlijn te doorlopen van domme school tot het met een washandje schrobben van de kont van een oud omaatje. Of jongeren daar warm van gaan lopen is nog maar de vraag. Jongeren worden al niet blij van het vooruitzicht straks geconfronteerd te worden met lichaamsdelen uit de oudheid, maar de wetenschap dat er ze later een gebrek aan stageplaatsen zullen tegenkomen zal de hoofden al helemaal laten hangen. Niemand gaat een opleiding volgen met het risico straks geen stage te kunnen lopen. Daarnaast ziet het zorgpersoneel de toekomst somber in. Werken in de zorg betekent een kutbaan met veel nutteloos administratief werk waardoor er geen tijd is om toe te komen aan het echte zorgwerk waar de patiŽnten zo om verlegen zitten. Negativiteit overheerst in de sector en mensen gaan niet graag een doodlopende straat in tijdens hun carriŤre.

Behalve halfslachtige pogingen om geld te verdienen door de status van specialisten naar beneden te halen en jongeren te motiveren te kiezen voor het zeepje, bestaan de maatregelen van Klink vooral uit het afnemen van geld van mensen die de zorg keihard nodig hebben. Hiervoor is al eerder het gedrocht van het eigen risico geÔntroduceerd. Een systeem dat er blijkbaar vanuit gaat dat u expres risico neemt en daar de gevolgen maar van moet dragen. Inderdaad, we worden voor de lol chronisch ziek, gaan op Schiphol nog eventjes lekker door de boddyscanner om wat extra kanker op te lopen en worden met opzet oud en dement zodat we onze eigen reet niet meer hoeven af te vegen. Aangezien we na 40 jaar trouw belasting afstaan ook gewoon zelfmoord kunnen plegen, moeten we voor het risico dat we ziek worden gewoon keiharde pegels neertellen voor wat gewoon de standaard zorg betreft. Voorstellen liegen er niet om. Eigen risico naar 775, dokken aan de huisarts en het uitkleden van het zorgpakket.

Moet u nagaan dat deze onzalige plannen naar voren zijn gekomen uit rapporten van hele dure werkgroepen die door de politiek worden ingesteld. Carola Schouten van de Christen Unie (CU) maakt het plan nog wat erger door aan te geven dat het eigen risico inkomensafhankelijk moet worden. Typisch socialistenretoriek. Denken ze echt dat een rijke in bad doen duurder is dan het schoonmaken van het piemeltje van een voormalige zwerver? Zelf thuis uw zorg regelen kan en mag als het aan Klink ligt straks ook niet meer. Tenzij u volledig voor de kosten opdraait. Los van alle verplichte bijdragen die u moet leveren aan de algemene zorg die u toch niet krijgt wel te verstaan. Ab Klink wil namelijk de subsidie voor het persoonsgebonden budget (pgb) stopzetten waarmee duidelijk wordt dat het budget zijn langste tijd gehad heeft. Feitelijk betaalt u hierdoor twee keer voor de broodnodige zorg. Een keer betaalt u voor alle anderen en de tweede keer moet u zelf particuliere zorg regelen voor uzelf.

Overweging.

Veel mensen wijzen het principe van de miljardenverspillende linkse hobby's als massa-immigratie, knuffel-Marokkanen, Europa en ontwikkelingshulp honend van de hand, maar die hobby's zorgen in de praktijk wel voor een gebrek aan geld op plaatsen waar het de volksgezondheid betreft: in de zorg. Geld kan immers maar een keer uitgegeven worden en alles wat elders zit, kan hier niet meer aan zorg besteed worden. Media vermelden massaal ernstige misstanden in de zorg. Verwaarlozing, bedreiging en intimidatie vormen slechts het topje van de ijsberg die nu zichtbaar wordt. Klink start heel treurig een oorlog met specialisten. Specialisten die cruciaal zijn voor het functioneren van onze ziekenhuizen. Zonder managers en directeuren kunnen we prima, maar als de specialisten er de brui aan geven hebben we een groot probleem. Ondertussen wil de politiek dat jongeren zich bijscholen zonder toekomstperspectief. Allerlei domme maatregelen die geen zoden aan de dijk zetten zijn in de politiek besproken en ten uitvoer gebracht.

Geld wordt weggehaald bij specialisten, verplegers en mensen die aangewezen zijn op de zorg. Subsidies worden stopgezet waardoor bejaarden verplicht worden hun huis te verlaten om overgeleverd te worden aan een walgelijk regime dat we enkel onze vijanden toewensen. Er wordt gespeeld met het eigen risico waardoor chronisch zieken behalve door hun ziekte ook nog eens financieel kapot worden gemaakt. Voor de rest van de bevolking is het een verkapte belastingverhoging. De verplichte verzekering gaat steeds moeilijker doen over declaraties. Politici als Klink proberen de handen in onschuld te wassen en doen net alsof de situatie hen overmeestert omdat er overal een tekort heerst van geld en personeel. Dan horen we weer de geruchten dat het komt doordat zorgpersoneel gewoon niet meer de handen vies wil maken en dat toekomstige verplegers de neus ophalen voor het schrale hongerloontje. Personeel vormt de belangrijkste factor van de zorg, maar wordt als stront behandeld.

Bezuinigingen op de zorg lopen de spuigaten uit. Klink wil dat de pil uit het basispakket verdwijnt voor vrouwen boven de 21 jaar. Ongewenste zwangerschappen zijn blijkbaar geen probleem als het om besparen gaat. Bent u oud en komt u enkel nog buiten met een rollator, kruk of looprek? Gaat u maar achter de geraniums zitten, want Klink vindt dat u best zonder kan. Voor fysiotherapie, logopedie, ergotherapie en dieetadvisering betaalt u straks fors extra. Wie net zijn melkgebit heeft ingeruild voor het permanente gebit, zal straks een extra stimulans hebben de tandarts te mijden. Die kosten worden straks niet meer vergoed. Wel kunt u gerust zijn: het geld wordt goed besteed. Zo organiseerde het Academisch Medisch Centrum voor 2,8 miljoen euro een personeelsfeest waar Nederlandse glitterartiesten vol enthousiasme optraden terwijl er ouderen liggen weg te kwijnen in de ziekenzalen. Niemand komt op het idee om de miljarden die elders verspild worden in de zorg te stoppen in plaats van mensen te pakken op hun gezondheid.

Uiteraard hebben wij dat idee wel. Net zoals bij andere belangrijke zaken in de maatschappij zoals het onderwijs en veiligheid, zal het afschaffen van de linkse hobby's resulteren in het onmiddellijk oplossen van het geldprobleem. Van dat geld kunnen er extra verplegers worden aangenomen zodat misstanden door personeelsgebrek niet meer voorkomen. Maak een wet waarmee minimale levensstandaarden verplicht kunnen worden. Onze zorgbehoevenden als ouderen hebben er recht op schoon te zijn, af en toe naar buiten te kunnen en deel te nemen aan activiteiten. Straf instellingen die daar niet aan voldoen. Schrap achterlijke regelingen in de zorg zoals het eigen risico. Mensen worden doorgaans niet expres ziek. Zorg dat iedereen zonder schroom naar huisarts en tandarts kan gaan. Maak het eenvoudiger om aan noodzakelijke hulpmiddelen te komen zoals rollators, brillen en medicijnen. Managers zijn niet nodig. Voorkom dat de zorg in Nederland afglijdt naar het collectivisme van de ontwikkelingslanden. Alle financiŽle middelen zijn beschikbaar.
Reacties: 1
Pagina's: 1

Reactie door Kareltje op 05-07-2010 om 14:51.
Er moet in dit land een stuk minder vergaderd worden en veel minder (interim) managers aanstellen. Ook de directeur hoeft geen kersenhouten bureau te hebben op een marmeren vloer, hij of zij moet het maar doen met een bureau van de IKEA op een zeiltje van Leen Bakker. Gewoon je verstand gebruiken en geen kapsones meer bij leidinggevenden, dan kan van al dat geld dat dan overblijft extra personeel aangenomen worden.
Het niveau van beschaving van een land is te zien aan de verzorging van hun ouderen. Worden ze met respect behandeld of gewoon opgeborgen in een tehuis waar ze op hun dood moeten wachten.


De hulp aan de "arme negertjes" in Afrika is een gebed zonder einde. Toch blijven we dat erger vinden dan onze ouders die onvoldoende zorg krijgen. Ooit zulle wij ook de ouderen zijn. En ik wil straks niet in een luier op bed moeten blijven liggen omdat er geen verzorging genoeg is.
Een goed bejaardentehuis is straks alleen voor de rijken onder ons. Jan-met-de-pet moet maar zien.

En als het zo door blijft gaan wordt het voor de bejaarden net zo erg als voor die "arme negertjes". Pyamadagen, luiers en verwaarlozing is normaal voor de hedendaagse senioren.

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.