Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 26 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

362 Marokkanen koloniseren met schijnrelaties
361 Van CBR TOP naar flop
360 Linkse geldverspilling breekt af
359 Eigen haard is IsraŽl waard
358 Misdefinitie.nl wenst u een vrij 2009
357 Christenfundamentalistische homohaat
356 Politiehonden aan het werk
355 Motiveren met Reflect-CTC (deel 2)
354 Extreemrechts is extreem links
353 Goed de klos op Google
352 Hypocriet protesteren voor het eigenbelang
351 "Groene" belasting massaal misbruikt
350 Vreemde voorliefde voor kinderspul
349 "Kapitalisme" onder vuur
348 T-shirt tegen watjespolitie
347 Hitler-vergelijking: "Foutje, bedankt!"
346 PvdA wil etnische zuivering
345 Motiveren met Reflect-CTC
344 Tijd voor hard asielbeleid
343 Verkeerspolitie zelf de wegmisbruikers

349 # "Kapitalisme" onder vuur #
Gepost door Misdefinitie op 17-11-2008 om 17:06.
Inmiddels beginnen we een beetje moe te worden van al dat gezeur over de kredietcrisis. Niemand zal kunnen ontkennen dat we een groot probleem hebben dat belangrijk genoeg is om over te praten. De schoen wringt echter op de plaats waar dom gedrag, drogredenaties en achterhaalde ideeŽn samenkomen. Hele krantenpagina's en televisieprogramma's worden aan het fenomeen gewijd. Deskundigen vallen over elkaar heen met hun fantastisch lijkende theorieŽn over het einde van een tijdperk. Regerende ministers zijn door het dolle heen, de overheid neemt drastische maatregelingen, de consumenten verliezen het vertrouwen en voorspellingen lopen uiteen van niks aan de hand tot totale crisis. Dogma's beheersen het strijdtoneel en professoren met een bijzondere staat van dienst adviseren om hun naam in beeld te krijgen. Tot concrete oplossingen voor de kredietcrisis komt het niet. Middels het afschieten van het vermeende kapitalisme hoopt men de macht van de overheid te vergroten.

Vermeend kapitalisme.

Verschillende ideologieŽn zijn in de loop van de afgelopen decennia stuk gegaan. Het communisme bleek te zijn uitgerangeerd nadat hele volkeren doorkregen dat het enkel krankzinnige dictators oplevert die zorgen voor tientallen miljoenen doden. Door het demoniseren van grote denkers als Hitler Wilders kon men lange tijd het communisme een nieuw leven inblazen door het socialisme te noemen. Waarna het socialisme na de afgelopen 20 jaar als doodverklaard beschouwd kan worden na de ondekking dat zij met de multiculturele mengelmoes ons land hebben willen laten afstevenen op een burgeroorlog. Pogingen om het hoofd boven water te houden faalden gruwelijk toen bleek dat niet de Nederlanders maar allochtonen en links tuig de grootste racisten zijn. Vele constructies verder hebben allochtone stemmers de PvdA nog eenmaal aan de macht geholpen. Mislukt socialistisch beleid bracht hen voor de zoveelste keer aan de afgrond. Alleen door een grote list kunnen zij nog blijven bestaan. Socialisten wakkeren de crisis aan om vervolgens alle schuld bij het kapitalisme te leggen.

Gewoonlijk komen socialisten weer aan de macht nadat anderen het door links verspilde geld terugverdiend hebben door te bezuinigen. Mensen zijn het zat om de broekriem aan te halen en stemmen PvdA. De PvdA speelt 4 jaar lang sinterklaas, de schatkist raakt leeg, mensen zijn ontevreden en stemmen weer op de VVD. De gevolgen van de miljardenverspillingen van de socialisten eisen vertraagd hun tol. Maatregelingen, belasting, inflatie en alle andere maatschappelijke processen komen nu eenmaal altijd achteraf. Vervolgens roepen die rode ratten dat het de VVD is die alles verpest heeft. Vaak hebben die slinksen het geluk dat de crisis pas komt als zij weg zijn. Vele mensen, die te dom zijn om te mogen poepen en niet begrijpen dat beleid niet onmiddellijk ingaat, geloven dat en stemmen weer PvdA. Nu hebben de socialisten echter de pech dat de crisis middenin hun regeringsperiode valt.

Hierdoor lopen ze het gevaar dat mensen 2 jaar mislukt socialistisch beleid gaan zien als de oorzaak voor de crisis. Om zich hieruit te redden, gebruiken ze een drogredenatie. Socialisme noemen ze sociaal democratie. Dat is goed en dus is links goed. Vervolgens wijzen ze alle verantwoordelijkheid af. Hun beleid vinden ze prima, maar ze stellen dat de regering nu eenmaal niet alles in de hand heeft. Dan komt er weer een drogredenatie. Wat niet de schuld is van links, moet wel de schuld van rechts zijn. Rechts is dus slecht. Kapitalisme vinden zij rechts, dus kapitalisme is ook slecht. Concluderend beweren zij dat rechts kapitalisme de oorzaak is. Met deze verzonnen oorzaak ligt een oplossing in de trant van het afschaffen van het kapitalisme voor de hand. Meteen komen we een achterbakse misdefinitie tegen. Kapitalisme definiŽren ze als rechtse hebzucht. Schaamteloos citeren ze Karl Marx. Het zijn extreem linkse debielen die, hypocriet als ze zijn, hun hebzucht omzetten naar een fascistisch communistisch systeem.

Daaruit blijkt dat zij enkel dogmatisch kunnen denken met holle retoriek waar zelfs een baby zich voor zou schamen. Mao en Stalin zouden trots op ze zijn. Extreem links communisme is waar het om draait. Al het andere noemen ze kapitalisme. Bent u voorstander van persoonlijk bezit? Wilt u een gezin, eigen huis, auto en een baan? Dan bent u meteen gedoemd om volgens het zwart-wit denken van socialisten tot de orde van de extreem rechtse kapitalisten te horen. Wat een bullshit. De laatste keer dat wij keken zaten er Stalinfiguranten in de regering. De PvdA, de CU en het CDA zijn linkse tot extreem linkse partijen. Rechts is in geen velden of wegen te bekennen. Gemiddeld raken we minstens 80 % van ons inkomen kwijt aan die rode rakkers. Veel geld verdienen noemen ze al kapitalistisch graaien. Onzin. Kapitalisme zou inhouden dat we het merendeel van ons geld zelf mogen houden.

Socialistische crisis.

Het is het socialisme dat op dit moment met de scepter zwaait en na jaren mislukt beleid de maatschappij heeft verneukt. Om het proces inzichtelijk te maken zullen we moeten kijken naar wat een crisis kan veroorzaken. Bos wil ons graag doen geloven dat graaien de oorzaak is, maar wij betwijfelen dat. Natuurlijk zijn er topmannen met een geschat vermogen van 700 miljoen. Kan dat DE oorzaak zijn? Nee. Bonussen worden vanuit winst betaald en vormen daarom geen reden voor paniek. De opvatting dat relatief kleine bedragen van miljoenen een miljardencrisis kunnen veroorzaken is sowieso belachelijk. Nee, beste mensen, het zit anders. Vroeger was geld verbonden aan een bepaalde hoeveelheid goud omdat geld op zich geen ruk waard is. Geld heeft waarde omdat we met z'n allen erop vertrouwen dat we het overal kunnen ruilen voor schaarse goederen. Later werd het vertrouwen zo groot dat geld puur op vertrouwen kon blijven bestaan. Vertrouwen weg = geld weg. Niks kapitalistisch aan.

CommerciŽle bedrijven verdienen hun eigen geld. Uitgegeven winst voelen we niet direct in de portemonnee. Na een uitbetaalde bonus aan een topman, kunt u nog steeds met evenveel vertrouwen uw geld uitgeven. Vertrouwen verdwijnt als mensen doorkrijgen dat banken het schip in gaan. Gaan zij het schip in door torenhoge bonussen? Wel nee. Die bonussen komen als giraal geld terug bij de banken. Banken gaan op de fles als er te weinig geld binnenkomt. Dat kan gebeuren als de aandelenmarkt instort, maar eigenlijk is dat het gevolg van een run op banken. Verspild geld dat verdwijnt en nooit meer terugkomt vormt het eigenlijke probleem. Banken krijgen te weinig geld binnen en komen in zwaar weer terecht. Hoe is dat in hemelsnaam mogelijk? Wij hebben wel een verklaring. Het motto van links is altijd iedereen even arm. Socialisten ontrekken geld aan het systeem door het naar het buitenland te sturen en knijpen iedereen uit.

Een dergelijke handelswijze is desastreus voor een gezonde economie. Geld moet rollen en dat kan alleen als mensen voldoende te besteden hebben. Vergelijk het eens met een aquarium. Zolang er genoeg water aanwezig is, zullen de vissen blijven zwemmen en kunnen ze in leven gehouden worden. De pomp zorgt voor circulatie. Water kan er tijdelijk uit, maar moet dan weer aangevuld worden. Wat die socialisten doen is al het water, het geld van de economie, naar het buitenland sturen of misbruiken voor de multicriminele samenleving, zodat al het water uit het aquarium gaat zonder er ooit terug te komen. Op een gegeven moment zijn de vissen dood. Is dat de schuld van het water? Of de pomp die het water circuleert? Natuurlijk niet. Links moet eens ophouden met hun idioterie dat de wereld maakbaar is en naar hun hand te zetten is door achterlijke overheidsbemoeienis. Miljardenverspillingen en de daaraan gekoppelde zware belastingen zorgen voor geldgebrek zodat mensen minder kunnen uitgeven.

De ramp.

Met behulp van de bovenstaande analyse is het mogelijk om u een indruk te geven van wat er de laatste tijd is gebeurd. Alles begint met verspilling. Bos en Balkenende gaven miljarden gratis weg in het buitenland waar we nooit iets voor terug kregen. De hele multiflauwkul-samenleving kostte miljarden meer dan was voorspeld. Zo kostte het generale pardon niet slechts een paar ton, maar meer dan 12 miljard. De staatsschuld loopt steeds verder op, want cadeautjes uitdelen werd op een gegeven moment zelfs met geleend geld gedaan. Geleend geld waar tot overmaat van ramp ook nog eens mee gegokt werd door lagere overheden. Schulden moeten echter worden afbetaald. Belastingen vormen een onuitputtelijke bron van geld. Burgers moeten toch wel betalen. Tot het moment aanbrak dat de schulden zo hoog waren dat de alleen de rente al meer was dan de inkomsten.

Zoals het echte socialisten betaamd boeide hen dat weinig. In de hoop dat zij al weg zijn als de crisis toeslaat. Dus nog meer verspillen, nog meer lenen, nog meer schulden en zwaardere belastingen. Ondertussen kon de bevolking de zware lasten niet meer aan. Zij hebben immers niet de beschikking over onbeperkte geldstromen. Salaris is eindig. Op is op. Vaste lasten werden eveneens zwaarder, want als de overheid niet meer via algemene belastingen kan heffen, dan zijn er altijd nog de provincies en gemeenten die poen opleveren. Steeds meer geld ging er verloren en mensen kwamen krap te zitten. Geld werd schaars en mensen gingen sparen voor onvoorziene omstandigheden. Ze hielden de hand op de knip en bewaarden het geld voor eerste levensbehoeften. Banken kregen steeds minder binnen. Krediet, leningen en hypotheken worden schaars als de geldstroom richting socialisten gaat.

Zonder geld kan een bank geen leningen verstrekken. Gokken met geld van burgers om met veel risico hogere rendementen te halen bleek ook niet meer mogelijk. Behalve dat het geld daarvoor ontbrak, doen bedrijven het significant slechter als ze niet meer kunnen rekenen op de financiŽle ondersteuning. Zelfs op dit moment had de linkse overheid nog kunnen ingrijpen. Wat is de oplossing als de geldstroom is opgedroogd? Geef het terug waar het hoort. Stop met verspillen. Blokkeer ontwikkelingshulp, stuur geldkostende figuren terug naar hun eigen land, subsidieer geen multiculti-projecten meer en verlaag de lasten van de bevolking zodat het geld kan blijven rollen. Simpel, eenvoudig en doeltreffend. Wouter Bos had als Minister van Sinterklaas FinanciŽn de mogelijkheid om de crisis te voorkomen door de socialistische vernietigende werking een halt toe te roepen, maar deed dat niet. Kennelijk heeft hij belang bij het aanwakkeren van de crisis.

Vorig jaar gooide Bos reeds olie op het vuur door de overname van ABN-Amro door Foris goed te keuren terwijl hij wist dat het tot mislukken gedoemd was. Een kleine bank die een grote overneemt is vragen om ellende. Die gok heeft hem geen windeieren gelegd. Fortis dreigde later inderdaad kapot te gaan. Onder normale omstandigheden zouden mensen hem gevild hebben als hij miljarden zou stoppen in een bank om deze te nationaliseren. Nu wordt hij echter als een held onthaald omdat hij de bank gered zou hebben. Niemand lijkt te beseffen dat de miljardeninjectie alweer een dure lening is. Bos zegt er rendement uit te halen, maar speculeren met geleend geld is altijd verkeerd. De hoge rente op de schuld is hoger dan het rendement op het geld. Bovendien heeft hij de bank niet in de originele private staat gehouden. Zijn partij verkracht het systeem om zonder enige vorm van tegenstand het communistische ideaal te realiseren. Alles genationaliseerd in handen van de overheid.

Bewijs hiervoor werd al snel geleverd. Al snel besefte men bij de PvdA dat nu het trucje van verkrachten en daarna nationaliseren een keer gelukt is, een tweede keer er ook wel in kan zitten. Prompt kreeg de ING-bank ook geld. Ageon moest er net zo goed aan geloven. Ze krijgen een leuk geldsommetje, maar moeten dan wel naar de pijpen van de linksen dansen. Wat te denken van de hele sterke SNS-bank? Ook een injectie en deels onder invloed van de overheid. Toeval bestaat niet. Dit is een vooropgezet plan geweest om oude communistische ideeŽn weer te laten herleven. Na het vrije woord te hebben vermoord zijn thans uw bezittingen aan de beurt. Nog schokkender is de evidentie die te vinden is bij de manier waarop oplossingen voor de crisis worden geformuleerd. Let maar eens op. Alle hun zogenaamde oplossingen zijn gebaseerd op het blokkeren van geldstromen en het jatten van andermans geld.

Erg bizar als u bedenkt dat het manipuleren van geldstromen door geld te onttrekken uit het systeem juist de oorzaak is van de crisis. De G20-top werd helaas volgens het zelfde principe opgezet. Men voerde topoverleg over de crisis. Goede voor de hand liggende oplossingen werden er niet besproken. Nee, in plaats daarvan ging het alweer over hetzelfde liedje. Moet u nagaan. De meest "belangrijke" mensen ter wereld komen bij elkaar om te praten over het afschaffen van bonussen en het bepleiten van de totale controle. Weet dat we de domheid hekelen van het socialistische idee dat geld stelen van anderen de oplossing kan bieden. Na alles wat de overheid de afgelopen 40 jaar heeft gedaan is het vertrouwen onherstelbaar beschadigd. We hechten geen vertrouwen in banken in handen van de overheid. Dat zulk belangrijk topoverleg zo'n abjecte idioterie oplevert is onbegrijpelijk.

Overweging.

Kapitalisme wordt ten onrechte gedefiniŽerd als iets slechts dat opgezet is door "rechts" om een graaicultuur te kunnen rechtvaardigen. Links wenst de volledige oorzaak van de kredietcrisis op te hangen aan deze misdefinitie. Hiermee willen socialisten verbloemen dat zij in feite verantwoordelijk zijn voor de crisis en er zelfs grote belangen bij hebben het voort te laten duren. Ongestraft nemen ze vernietigende beslissingen om later de held uit te hangen door met geld te smijten. De bevolking lijkt niet te beseffen dat de schulden daardoor alleen nog maar verder oplopen. Ook snappen ze niet dat gelscheppen uit het niks hetzelfde is als geld bijdrukken waardoor het gevaar op hyperinflatie ontstaat. Terwijl uw bezittingen steeds minder waard worden, zult u al dat geld via de belasting moeten ophoesten. Waardoor u steeds minder geld kunt laten rollen, banken steeds minder binnenkrijgen, de crisis voortduurt en Bos weer met geld gaat smijten. Een vicieuze cirkel die door socialisten in stand wordt gehouden met als doel het oercommunisme.

Alles wijst erop dat het de rooien enkel te doen is om zoveel mogelijk privaat bezit te nationaliseren. Banken worden deels eigendom van de staat en overal probeert de overheid toezicht en controle af te dwingen. Leugenachtig als ze zijn roepen ze dat ze rendement halen uit winst, maar dat is flauwekul. Speculeren met geleend geld is vragen om verlies en de toenemende schuld wordt als excuus gebruikt om de belastingen te verhogen. Het meest geschikte alternatief, zorgen dat de geldstroom weer op gang komt door het geld niet meer weg te laten lekken door het te verspillen, wordt lachend weggehoond. Opmerkelijk genoeg vinden de meeste mensen het geweldig. Al hun geld naar de belasting en de rest onder controle. "Rechts" krijgt, ondanks dat ze niet aan de macht zijn, de schuld. Natuurlijk kunnen de socialisten hun handen niet volledig in onschuld wassen, dus offeren ze Vogelaar. Deze afleiding heeft er niet veel mee te maken, maar laat mensen weer juichen. Socialisten creŽren uit hebzucht een crisis om alles te pakken wat ze willen. Onbegrijpelijk dat dit geaccepteerd wordt.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.