Misˇdeˇfiˇniˇtie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 38 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

122 Alleen autochtone jubelaars worden bestraft
121 "Neo-nazi" Smit vaker bedreigd na demonisatie
120 Laetitia Griffith: "Amsterdam is asociaal"
119 Rechters steunen moslimterrorisme
118 Rutte: "Studenten zijn luie flikkers"
117 Inholland: "Bachelor of fascism"
116 Neuken en agressief zijn doe je zo
115 Nederland heeft een kort lontje
114 Plagiaat is stout; vermeld altijd de bron!
113 Automutilatie groot probleem onder scholieren (5)
112 PRDV: "Sinterklaas kapoentje..."
111 De VVD neigt naar het fascisme
110 Nederland: "Opgerot met die illegalen"
109 Schriemer: "Kanker-Marokkanen gediscrimineerd"
108 Medewerkers callcentra straks criminelen
107 Nicolaaslyceum: "Ontslag na strafkampregime" [2]
106 Friesland wil meer boeven
105 Gefeliciteerd googlelaars! [Update 2]
104 Racisme toegestaan en nauwelijks bestraft
103 De NS spoort niet

115 # Nederland heeft een kort lontje #
Gepost door Misdefinitie op 16-11-2005 om 23:37.
De tijd dat de meeste Nederlanders konden nadenken heeft nooit bestaan, maar als er een tijd was dat men nog de schijn kon ophouden dan is die nu zeker voorbij. Uit de actualiteit van de laatste weken kan men opmaken dat er grote spanningen heersen onder grote groepen mensen die uit onvrede over de situatie waarin ze leven afwachten tot het moment daar komt dat ze uit hun vel kunnen springen. Het lijkt wel alsof iedereen klaar staat met een honkbalknuppel of toffer wapen om in het wilde weg te rammen zodra ze daar een aanleiding voor kunnen vinden.

Nare en vervelende gebeurtenissen in de maatschappij die we vernemen uit de media en die ons allemaal raken zijn van alle tijden. We worden dagelijks geconfronteerd met moord, doodslag en afschuwelijke mishandelingen van mensen en dieren. In veel gevallen halen mensen de schouders op, gaan ze een potje lopen schelden op Fok! en spreken een verwensing uit dat het toch een schande is dat dat soort dingen in onze maatschappij gebeuren. We zijn immers beschaafde mensen. Althans, die illusie houdt men ons regelmatig voor.

Dat mensen schrikken van de dingen die gebeuren en dat de emoties hoog oplopen is een volkomen menselijke reactie. Het zou vreemd zijn als alles om ons heen ons koud zou laten. Ik merk echter een trend op die ik echt niet gezond vind. Het begint bij de media. De laatste tijd nemen ze een gebeurtenis en vergroten die op zo'n manier uit dat het de woede lijkt te wekken van de "meerderheid" van de bevolking. Zij willen zich vervolgens wreken om het wreken terwijl de werkelijke aanleiding relatief klein is en er eigenlijk niet meer toe doet.

Tot voor kort hoorde je her en der op fora en tussen groepen mensen signalen dat mensen een gebeurtenis als de dood van de twee tieners in Frankrijk "jammer" vinden. Anderen dreven er de spot mee of waren sarcastisch en weer anderen wijten de oorzaak aan de slachtoffers zelf. Tegenwoordig hebben we te maken met groepen mensen die op scherp staan en die zodra er ook maar iets gebeurt naar buiten willen rennen om te rellen. Niemand bekommert zich om de slachtoffers en de nabestaanden, want deze krijgen ze echt niet terug door wekenlang auto's in brand te steken. Het incident wordt enkel gebruikt om het criminele gedrag te rechtvaardigen. Ze zijn zogenaamd boos op de politie en noemen het incident "de druppel die de emmer deed overlopen", maar feitelijk zat de emmer al vol met iets anders en was dit enkel een aanleiding.

Een gespannen bevolking is gevaarlijk. Stel dat iemand een hekel heeft aan zijn buurman die ook nog eens een hond heeft die hem wakker houdt. Normaal gezien kan hij niet zomaar langsgaan met een knuppel om de buurman even te laten voelen wat pijn is. Zodra de media echter een bericht neerzet dat er een weerloze vrouw mishandeld is waarbij ook nog haar hondje om het leven is gebracht is er kennelijk een rechtvaardiging om massaal met z'n allen de wapens uit de kast te rukken en een knokploeg te formeren (Telegraaf, 16 november 2005). Maar zeg nou eens eerlijk: hoe vaak heeft u over extreme dierenmishandeling gelezen in de krant? Heel vaak. Hoevaak heeft u uw boosheid geuit? Ongetwijfeld ook heel vaak. En hoevaak heeft u zelf actie ondernomen en een wapen in de hand genomen? Waarschijnlijk veel minder vaak. Waarom kiest u dan opeens dit incident uit om te gaan rellen? Iets om over na te denken.

Of wilde u soms NU rellen en had u alleen maar een aanleiding nodig? Had u soms ook die neigingen gehad als er een mus om het leven gebracht werd? De hypocrieten komen weer spreken in deze situaties. Dierenbescherming zus, dierenbescherming zo. We brengen in Nederland miljoenen dieren om voor de lekkere trek, we molesteren beesten, we slaan vliegen en muggen dood, we laten koeien in de kou staan en dieren in de natuur laten wel eens een vogeltje verdwijnen. Jarenlang hoor je de moraalridders niet, maar nu er opeens een mus is doodgeschoten wordt de schutter met de dood bedreigd. Waarom in hemelsnaam? Waarom komt men er nu mee en kwam het volk niet bij de eerste de beste mishandeling massaal in opstand? Naar mijn idee is de ongezonde tijd aangebroken dat mensen aan alles aanstoot willen nemen om maar te kunnen slaan en herrieschoppen. Een zeer slechte ontwikkeling. Zijn we dan zulke barbaren geworden?

Natuurlijk, de gebeurtenissen zijn vreselijk. En ja, als het mij persoonlijk zou treffen zou ik de dader ook graag zien hangen aan de hoogste galg. Dat betreft echter een prive-aangelegenheid. Iemand die het slachtoffer is wordt boos en wenst de dader een pijnlijke dood toe. Menselijke emoties en reacties. Wat mij echter zorgen baart is het gedrag van de bevolking. Zij pikken willekeurig een relatief klein incident als rechtvaardiging uit voor bedreiging, poging tot moord en het groeperen van een criminele organisatie.

Het is echter een slinkse manier om te doen wat niet mag. Als er morgen iemand doodvalt aan de andere kant van het land, dan raakt dat minstens 16 miljoen mensen niet. Gaan er dan allerlei mensen criminele activiteiten ontplooien, dan spreken we gewoon over de georganiseerde misdaad. Schijnheilig doen alsof het om een vergelding voor een mus, een hond of twee tieners gaat maar ondertussen gewoon weten dat ze iets anders hadden gekozen als deze dingen niet gebeurd waren.

De gevolgen zijn al duidelijk merkbaar in de maatschappij. Een pyromaan begint met het in de brand steken van auto's in verschillende plaatsen in Nederland. Hij is zogenaamd boos vanwege de twee tieners. Marokkanen beginnen op straat uit te roepen dat de jihad is begonnen. Ook zij koppelen hun gedrag terug aan de gebeurtenissen in Frankrijk. Het vermoeden is echter aanwezig dat ze dat ook wel gedaan hadden als hun vriend niet de disco in mocht. Knokploegen lopen over straat om zogenaamd dierenbeulen op te sporen. Bepaalde groepen zullen dat gerust wel doen, maar het merendeel loopt hier geweld te verheerlijken door het te associeren met de actualiteit.

Toch is hiermee niet alles gezegd. Behalve rechtvaardiging worden er ook andere methoden uit de kast getrokken om massale criminaliteit te verheerlijken. Er woedt een brand, men geeft Verdonk de schuld en voor ze het weet heeft men een hele lastercampagne voor Verdonk georganiseerd. Hoewel het vuur vermoedelijk is aangestoken en Verdonk niet eens in de buurt was wordt zij voor moordenaar uitgebracht. Vervolgens komen er allerlei kakkerlakken die normaal gezien niks geven om asielzoekers, maar wel een hekel hebben aan Verdonk olie op het vuur gooien en wordt er bij GroenLinks zelfs een haatposter gemaakt. Een poster waar Halsema overigens geen afstand van deed.

Mensen doe verdomme eens normaal. In landen waar dagelijks tientallen tieners zo erg het slachtoffer worden van pesterijen dat er suīcide volgt (dood door schuld van anderen) moeten mensen niet opeens gaan doen alsof de dood van twee tieners het rechtvaardigd dat een heel land in vuur en vlam gezet moet worden. Want om al die tientallen tieners geven/gaven jullie ook geen sodemieter. Of hebben jullie soms ook pogingen gedaan dat een halt toe te roepen? Ik dacht het even niet, anders hadden zij nu nog geleefd.

In een land waar miljoenen dieren worden vernietigd voor het eigen genot moeten mensen niet gaan doen alsof hun wereld vergaat als er een mus overlijdt. Dat zou hypocriet zijn. In een land waar jaarlijks honderden branden worden aangestoken moet men niet een brand in een cellencomplex gaan aangrijpen om stiekum het fascistische gedachtengoed te uiten en een minister met de dood bedreigen. Dat heeft totaal niks met elkaar te maken.

De gebeurtenissen zijn erg, maar als we met z'n allen bij elke aanleiding zo gaan reageren dan hebben we als maatschappij een probleem. Nederlanders hebben tegenwoordig een veel te kort lontje. De reclame van SIRE heeft zeker niet geholpen. Laten we de rust doen terugkeren en vooral blijven nadenken. Voor zover dat voor bepaalde mensen mogelijk is natuurlijk. Denk na en relativeer. Dit gedrag vertoonde de maatschappij jaren geleden ook niet en toch kwamen zulke incidenten met de regelmaat van de klok voor.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.