|
85 # Diploma Luzac College bij een pak boter # |
Gepost door Misdefinitie op 11-08-2005 om 21:55.
Vorig jaar maakten we al bekend dat studenten bij de Hogeschool van Amsterdam hun diploma bij een pak Brinta krijgen. De Telegraaf maakte vandaag bekend dat een diploma van de particuliere onderwijsinstantie het Luzac College tegenwoordig ook gewoon bij een pak boter zit. Ze hebben daar bij het Luzac College zelfs al maanden een speciale website in gebruik waar iedereen naar hartelust zijn cijfers kon invullen om vervolgens doodleuk zijn diploma op te halen.
Op het Luzac College zitten leerlingen die daar speciaal komen om het onderwijs versneld af te ronden. Het Luzac College was zich van geen kwaad bewust en stelt op haar websites zelfs: "Bij het Luzac College komen leerlingen om hun diploma te halen." Nu weten we waarom. Een paar cijfertjes in de administratie veranderen en u krijgt daar zo een diploma. Hoe was dat in hemelsnaam mogelijk? Een ICT bedrijf uit Groningen had weer eens niks te doen en besloot zomaar op goed geluk wat woorden in te typen op een site van het Luzac College. Zo intelligent als ze bij het Luzac zijn waren wachtwoorden als "test" voldoende om binnen te komen. Mensen weten best wel dat een wachtwoord geheim moet zijn en daarom kiezen ze ook wel als wachtwoord "geheim".
Het ICT-personeel van het Luzac heeft nog niet begrepen wat voor blunder ze nu al die maanden hebben gemaakt. Na invoering van het simpele wachtwoord kon het bedrijf onder andere alle persoonlijke informatie inzien van leerlingen, functioneringsgesprekken bekijken en salarisindicaties van de werknemers daar begluren. De Telegraaf claimt bijvoorbeeld dat de directeur van de vesting in Amsterdam maar liefst 50 ruggen per jaar verdient terwijl hij er niet eens voor kan zorgen dat die gegevens geheim blijven. Iedere idioot weet toch dat gevoelige informatie nooit en te nimmer op een computersysteem mogen staan die in verbinding staat met het internet?!
Ondertussen stond het systeem maandenlang open en heeft iedereen die zijn diploma wilde halen het inmiddels opgehaald. U ziet het: ook een HAVO en VWO-diploma's die gehaald zijn bij het Luzac College zijn geen flikker meer waard en zullen binnenkort wel bij elk pakje boter bij de Aldi te vinden zijn. Nadat iedereen, waarschijnlijk inclusief de kinderen van het ICT-bedrijf, hun diploma had gehaald heeft het bedrijf het Luzac gewaarschuwd. De directeur, die lekker met zijn 50 mile op vakantie is gegaan, wast vanaf zijn luie stoel in een duur betaald hotel zijn handen in onschuld. Hij stelt dat er niks gebeurd is, dat er niet met de gegevens is geknoeid en dat de directie van niks wist. Ja ja. Het zal mij niks verbazen als bepaalde groepen ook het wachtwoord hadden van de website. Helaas krijgen we altijd maar een topje van de ijsberg te zien. Gelukkig weten we uit "De misdefinitie van de HvA" hoe zoiets afloopt.
Reacties: 22 Pagina's: 1
2 |
Reactie door Chappie op 19-01-2008 om 15:06. |
De extreme toegang tot cijfers, zoals u dat noemt is uiterst klein geweest. Daarbij worden er op Luzac hoge punten gehaald, maar zijn redenen voor. Zoals ik al eerder aan gegeven heb is motivatie een groot woord. Maar ook heeft een Luzac College klassen van hooguit 18 leerlingen, maar in praktijk zijn dit er meestal maar een stuk of 8. Daarbij heeft een Luzac College de stof van 2 jaar, wanneer vergeleken wordt met een reguliere school. Hierdoor moet het Luzac College een keuze maken wat er wel, en wat er niet gegeven wordt. Het Luzac College heeft het grootste deel stof dat in het staatsexamen zit behandeld, maar misschien nog niet alles. Al dit samen leidt tot hoge schoolexames en misschien net iets mindere staatexamens. Dit is al jaren zo, nu nog steeds, terwijl er nu geen fraude meer gepleegd kan worden!!! Ook wordt bij een leraar waarvan 1 leerling een lager staatsexamen heeft gehaald dan 1,5 lager van zijn schoolexames er naar gekeken waardoor dit is gebeurd. Bij het Luzac College wordt iedereen goed op de hielen gezeten.
Daarbij zou ik u willen vragen hoe ik kan komen op artikel nummer 132, want ik vindt deze site nogal onduidelijk.
|
Reactie door Misdefinitie op 19-01-2008 om 16:12. |
Uiterst klein? Het systeem was maandenlang toegankelijk en de cijfers verschillen al jaren. Als dat niet voldoende is om van fraude te spreken, dan bent u nergens mee te overtuigen. Fraude met cijfers is nog steeds mogelijk en dat wordt regelmatig onderzocht.
Wetenschappelijk onderzoek is gebaseerd op statistiek. Nemen we aan dat het Luzac nooit problemen heeft gehad met toetsen, dan zijn de toetsen dus equivalent met de staatsexamens. Toch rapporteren de media significante verschillen tussen die twee. Aangezien bij gelijkwaardige toetsen alle omstandigheden gelijk zijn, kan dat verschil enkel te wijten zijn aan fraude.
Artikel 132 vindt u hier:
http://www.misdefinitie.nl/index.php?nieuws=132&pagina=1
|
Reacties: 22 Pagina's: 1
2
|
Reactie toevoegen |
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
|
|