Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 39 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

102 Links is dood: Bos zegt sorry
101 Bulderend lachsalvo bij naaien treinpassagier
100 Moslima's worden net kerels (2)
99 Elqalem.nl: "Bedrijven zijn racisten"
98 De trein staat klaar
97 Concentratiekampen voor stoute Marokkaantjes (2)
96 Geen wiskunde maar homokunde voor excuusneger (2)
95 Alleen software leest tegenwoordig nog scripties
94 Hoger beroep: overheid wil discrimineren
93 Overheid subsidiŽerde discriminatie SGP (2)
92 Geen gekanker, dat kind moet blanker!
91 Withete rel na white power datingssite
90 GroenLinks: Nederlandse bedrijven zijn racisten
89 Spuit 11 Rutte huilt om plagiaat (6)
88 Na "herken de homo" nu "leen de islamiet" (6)
87 Extreem links vernielt stand Nieuw Rechts
86 Sinterklaas in Zaanstad voor illegalen
85 Diploma Luzac College bij een pak boter (22)
84 Rechts: een eenheid van verdeeldheid
83 "Turken zijn net kakkerlakken" (7)

84 # Rechts: een eenheid van verdeeldheid #
Gepost door Misdefinitie op 10-08-2005 om 21:34.
Eenheid door inhoud is het motto van Nieuw Rechts. Een partij die tegen de gevestigde orde is, maar voor echte democratie: "Een soort rechtse tegenhanger van de SP. De achterban bestaat uit gewezen LPF'ers, VVD'ers, SP'ers en Nationalisten, die zich verenigen tot een brede, rechtse volkspartij." Aldus de website van Nieuw Rechts. In het NRC-handelsblad spreekt men echter over zogenaamde "raadsels van rechts". Dat raadsel zou een gebrek aan eenheid zijn aan de rechterkant van het politieke spectrum.

We gaan het vandaag eens over "rechts" hebben. Al jaren worden we bedonderd en is er geen echte rechtse partij voorhanden die de problemen eens grondig aanpakt. Door extreem linksen worden de partijen die in het huidige kabinet Balkellende 2 als rechts aangemerkt, maar ze zijn dit niet. "De tijd is rijp voor een brede anti-immigratiepartij in Nederland," roepen "deskundige" politicologen. Toch lijkt dat niet van de grond te komen. Michiel Smit is voorzitter van Nieuw Rechts en gemeenteraadslid in Rotterdam. Hij geeft in een interview met het NRC een mogelijke verklaring: "We werken niet samen, iedereen sluit elkaar uit. Het wťrkt gewoon niet op de rechterflank."

In de tijd met de heer Fortuyn ging het allemaal een stuk soepeler. Fortuyn had het charisma om als leider gezien te worden en het leidersschap op zich te nemen. Tegenwoordig lijkt "rechts" vooral te bestaan uit een aantal eigenzinnige figuren die allemaal een eigen plan hebben dat ze koste wat het kost willen verwezenlijken. De eigenzinnigheid is wel te zien aan het feit dat de drie bekendste rechtse politici (de heren Smit, Wilders en Nawijn) alle drie gestopt zijn met hun activiteiten voor de VVD en de LPF toen bleek dat zij te rechts waren voor die partijen. Alle drie hebben ze daarna hun eigen beweging opgericht en alle drie willen ze naar de tweede kamer en het gezicht zijn van DE rechtse partij in Nederland.

De heer Smit heeft geen goed woord over voor de heer Wilders: "Hij profileert zich leuk, maar ik zie het niet zo in hem. En bovendien: als Wilders het goed doet, ondervind ik daar nadeel van. Het is eten of gegeten worden." Toch is Smit best bereid met Wilders samen te werken. Al is hij wel erg kritisch over hem. Ook heeft Smit een toenaderingspoging gedaan tot Hilbrand-Nawijn. Nawijn reageerde daar echter niet op. Hij wil wel toenadering, maar dan met liever met relatief onbekende partijen zoals "Ons Nederland" en "Nederland Transparant". Van Smit wil hij niks weten. De voorzitter van de Nationale Alliantie, Jan Teijn, reageerde volgens het NRC ook niet op een boodschap van Smit. Wel bood Teijn hulp aan aan Wilders. Hoewel Wilders naar die hulp kan fluiten sinds hij naar IsraŽl is gegaan. Zij zien zichzelf immers als anti-semitisch ehh zionistisch.

Michiel Smit van Nieuw Rechts lijkt de enige echt rechtse kanshebber te zijn die ook nog bereid is met anderen samen te werken: "Het kabinet is chronisch impopulair, de LPF is ingestort, de VVD is te weinig herkenbaar, de bevolking is somber over de economie en de opkomst van de islam. Het zou nķ moeten gebeuren." We zien echter slechts kleine successen die voor beginnende partijen weliswaar heel goed zijn, maar die tijdens verkiezingen niet veel kunnen betekenen. Hoogleraar politicologie De Beus stelt dat de drie rechtse politici een aantal nadelen kennen. Ze zetten met name in op de bestrijding van de islam en terreur. De standpunten van de verschillende partijen laten een iets ander beeld zien:

Nieuw Rechts is een breede partij met 10 basisstandpunten op het gebied van immigranten en vreemdelingen, veiligheid, werk, woningbouw, ruimte voor ondernemers en het deporteren van stoute ambtenaren.

De Nationale Alliantie beschrijft 25 standpunten op haar website waaronder standpunten tegen immigranten, vijandige godsdiensten, drugs, bont, bio-industrie en afbraak van het sociale stelsel.

Geert Wilders beschrijft in een heel betoog dat we in vrijheid en zonder angst moeten kunnen leven in ons land.

Veiligheid, vrijheid, de islam en zaken op het gebied van de economie, het indelen van het land komen nagenoeg overeen en zouden te verenigen moeten zijn. Gebeurt dat niet, dan lijkt het erop dat rechts over 2 jaar gewoon in de oppositie zit of zelfs helemaal geen zetels verkrijgt. De leiders die er nu zijn lijken niet samen te kunnen gedijen in een partij waar ze allemaal hun eigenzinnigheid zoveel mogelijk op de voorgrond willen zetten.

Ik zou Smit, Wilders, Nawijn en Teijn en ieder ander rechtse politicus willen aanraden om samen met elkaar een partij op te richten en voor die partij een charismatische leider te zoeken.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.