Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 10 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

682 Examenfraude door discriminatie (2)
681 Schijt aan digitale identiteit
680 Multicriminele kotslimtelligentie (1)
679 Mediageilheid voor de kinderen
678 Moslimenclave wil ons als slaven (2)
677 Zo moet techniek!
676 Deporteren en laten creperen
675 Vrij om te doen wat zij willen (1)
674 Spacecake- en paddosocialisme
673 Internetterrorisme voor angsthazen
672 Advocaatje leef je nog? (2)
671 Derden beheersen uw techniek (1)
670 Moslims blijven een probleem (4)
669 Stank voor bank (1)
668 Anti-MDI-tisme
667 Europese spaarzwervers
666 Bestialiteit voor altijd
665 Beveel het Verzet aan
664 Hoger samenwerkende onkunde
663 Demonstratie van haat (5)

674 # Spacecake- en paddosocialisme #
Gepost door Misdefinitie op 01-05-2013 om 23:49.
Mensen gaan zich gedragen als hersenloze kuddedieren zodra ze het idee hebben dat anderen hen de broodnodige sociale interactie kunnen onthouden. Binnen zo'n bedwelmende toestand, zijn ze bereid om kritiekloos elk beroep op het sociaal zijn te honoreren. Zeggen dat iets sociaal is, is dan voldoende om er een soort van onmetelijke goddelijke waarheid aan te geven die niet betwist mag worden op straffe van maatschappelijke diskwalificatie waarbij ze u het liefst de kop af willen hakken. Een slaafs gevoel dat zo groot is, dat zelfs woorden die letters bevatten van de term "sociaal" (synoniemen daarvan en de aanhangers van de relevante politieke ideologieŽn) ten onrechte als sociaal worden geclassificeerd. Zo denken veel mensen dat socialisme gelijk staat aan sociaal en (omdat socialisme links is) dat links eveneens voor sociaal beleid staat. Met het "akkoord" noemen van beleid suggereren ze ook nog eens overeenstemming. Kabinet Marx Samsom bereikt met zijn "sociaal akkoord" enkel dat mensen naar de sociale dienst en de sociale werkplaats moeten.

Socialistische trip.

Met het enthousiastme van iemand die bijna tot een spetterend orgasme komt van zijn eigen geniale plannen, verklaart Rutte dat hij nu een historisch akkoord heeft kunnen sluiten met zijn "sociale" partners. Weliswaar hebben de VVD en het CDA de afgelopen decennia afwisselend de eer gekregen de leuter van de PvdA te mogen vasthouden bij het uitvoeren van tientallen jaren dom en mislukt socialistisch beleid: nu schijnen ze eindelijk het ei van Columbus gevonden te hebben wat zich uit in de uitvinding van de eeuw. Zuig pik met twee handen, koop allemaal auto's en huizen! Want weet u mensen, die crisis (de schuldencrisis omdat de linkse overheden tientallen miljarden hebben verduisterd naar het buitenland) is uw eigen schuld! Volgens Rutte rijdt u in oude wrakken rond van 40 jaar oud omdat u te gierig bent en woont u in een te klein huis met uw gezin omdat u het vertrouwen niet kunt opbrengen. U heeft geld zegt de VVD, dus bent u schuldig als u het niet uitgeeft. U heeft geld, zegt de PvdA, dus kunnen wij het afpakken. Dat is hun politiek!

Beide kampen hebben met hun drogredenen de serieuze discussie al verloren en moeten het doen met de hoon van de bevolking die tijdens de crisis in hun hemd wordt gezet. Die socialistische bloedhonden van de PvdA gaan er vanuit dat u geld heeft dat zij onbeperkt mogen stelen en de VVD gaat er vanuit dat u allen zeer rijk bent, maar uw geld verstopt en oppot omdat u zich op de een of andere manier hebt laten leiden door de praatjes die er over de crisis de ronde doen. Nou meneer Rutte, als wij willen neuken, dan willen we best voor 150 euro per uur naar de hoeren, maar we zijn al genaaid door dit idiote socialistenkabinet. Durf eens goed om u heen te kijken en zie waarom mensen geen auto's en huizen kopen. Het geld is er simpelweg niet. Bij de partij voor de rijken doen ze alsof er per persoon tonnen spaargeld staan weg te rotten bij de bank, maar waarom zou iemand in deze tijd nog zijn geld op de bank zetten? Banken leveren spaarrentes die lager liggen dan de inflatie. Sparen is in deze tijd zelfs nadelig en diefstal van uw eigen portemonnee.

De kans dat mensen puur voor de lol en het gebrek aan vertrouwen geld gaan lopen oppotten in de hoop er beter van te worden, ligt nu wel erg laag. Die paar duizend euro die een gemiddeld huishouden opzij probeert te zetten voor als er keukenapparatuur sneuvelt daargelaten; dat is gewoon slim en dat heeft niks met vertrouwen in de economie te maken. Op realiteitszin hebben we de liberalen nog nimmer kunnen betrappen. Op haast alle terreinen gaat het sinds zij aan de macht zijn en de PvdA weer aan de marionetten trekt, extreem slecht. Gaat u accepteren dat die randdebielen aan de macht blijven, dan hebben we in 2014 te maken met een piek in de werkloosheid. Zeker 9 % van de beroepsbevolking, zo'n 700.000 mensen, is dan werkloos. Daarbij moet u nog de mensen optellen die niet geregistreerd staan als werkloos. Bijvoorbeeld mensen zonder een uitkering die bij hun ouders moeten blijven wonen omdat ze geen werk vinden. Met een arbeidsmarkt die volledig op zijn gat ligt, geeft Wilders terecht aan dat Rutte aan de spacecake en de paddo's heeft gezeten met zijn opmerkingen.

Drugs blijken nogal slecht voor de weinige hersens te zijn die ze daar bij de VVD hebben, want ze laten toe dat de PvdA hen verantwoordelijk maakt voor alle ellende die ze aanrichten met hun linkse beleid. Behalve dat het volk geen geld meer heeft door zware belastingen en werkloosheid, ligt ook de huizenmarkt volledig op zijn gat. Hoewel, op zijn gat. Het is gewoon een logisch gevolg van wat er met zeepbellen gebeurt als ze te groot worden opgeblazen met te weinig sop. Gebakken lucht klapt in elkaar als een domme socialist die zijn "kennis" als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen als hij eens wordt betrokken in een serieuze discussie. De huizenprijzen zijn tussen 1995 en 2008 met 250 % gestegen. Jawel, voor een zootje bakstenen bijeengehouden door mortel geplaatst op stukje land ter grote van een postzegel, is de prijs van gemiddeld 100.000 naar 250.000 gestegen. 25 % van de prijs verdwijnt nu. Nadat huiseigenaren hun prijs hebben moeten laten dalen met een slordige 30 tot 40 %, zitten we gewoon weer op inflatieniveau.

Over het functioneren van Rutte 2 zijn diverse slechte rapporten te maken wat websites dan ook dankbaar aangrijpen om eens hun gal te spuwen over deze verschrikkelijke salonsocialisten, maar samengevat kan geconcludeerd worden dat dit kabinet een veredelde Paars 3 is die alleen maar aan het slopen, uitstellen, vooruitschuiven en voor de gek aan het houden bestaat. Het volk wordt ronduit belazerd door een stel zwakkelingen met een ruggengraat als bedorven gelatine die werkelijk niks fatsoenlijks klaarmaken. Akkoordjes sluiten waar de linkse vriendjespolitiek vanaf spat kunnen ze goed, maar als daar dan weer protest op komt, draaien ze net zo makkelijk als een windvaan. De absolute kern van alle problemen in deze maatschappij, is het principe dat zowel de socialisten als de links georiŽnteerde liberalen die zich wel eens rechts voordoen, niet snappen hoe de private en publieke verhoudingen echt liggen. De overheid is niet zomaar een machtsconstructie die naar hartenlust uw geld mag uitgeven, maar moet zijn mandaat verdienen bij het volk.

Al veel vaker hebben we de geschiedenis en de ratio achter de overheid uit de doeken gedaan zodat we hier kunnen volstaan met een kleine samenvatting. Zou iedereen zomaar in het wild leven en doen waar hij of zij zin in had, dan zouden onze rechten massaal geschonden worden. Totale anarchie zonder enige vorm van overheid, betekent een oorlog van allen tegen allen waarin allerlei gemeenschappelijke zaken die we in een moderne beschaving essentieel vinden, niet kunnen worden gerealiseerd omdat ze voor de private sector te moeilijk zijn. Niemand kan en gaat zelf dijken bouwen. Al is het maar omdat de nodige financiŽle middelen ontbreken en iedereen blijft hopen dat een ander het gaat doen zodat zij ervan kunnen profiteren. Politie kan in theorie wel privaat zijn, maar dat heeft een wildgroei aan politieapparaten tot gevolg die allen tegen elkaar strijden. Burgers geven derhalve een beetje vrijheid aan de overheid. Van een overheid wordt verwacht dat ze met de vrijheid die burgers geven, zaken regelt die anders nooit geregeld kunnen of zullen worden.

Realisten gaan ervan uit dat de overheid zo klein mogelijk moet zijn. Het gezonde verstand laat weten dat mensen immers geen vrijheid gaan inwisselen voor een overheid die doet wat zij ook privaat hadden kunnen regelen. Daar gaat het in beginsel vaak al mis omdat de meeste bestaande politieke partijen over dit triviale punt van mening verschillen. De doorsnee socialist van partijen als de PvdA, vindt dat mensen sowieso niks te zeggen hebben over vrijheid. De overheid moet in hun visie zo groot mogelijk zijn en zich met zoveel mogelijk zaken bemoeien. In de praktijk komt dit neer op willekeur en omdat het bezit van geld niet oneindig is, krijgen we de situatie dat er aan linkse hobby's veel geld wordt verspild terwijl er geen geld meer overblijft voor zaken die echt moeten gebeuren. Bij de VVD zeggen ze een kleinere overheid te willen, maar voeren ze heel vaak andermans linkse beleid uit. De juiste manier is echter gevoel hebben voor de verhouding tussen privaat en publiek. Privaat doen wat privaat kan. Publiek is een zorgplicht.

Een paar voorbeelden zullen deze materie verduidelijken. Ieder mens heeft na zijn geboorte onderwijs nodig. Onderwijs kan zowel privaat als publiek worden uitgevoerd. Zouden we het onderwijs echter enkel zo veel mogelijk aan de private kant laten, dan komt het onderwijs niet voor iedereen beschikbaar. Particulieren scholen kennen willekeur bij de selectie en verschillen bovendien erg in kwaliteit. De minimalistische overheid dient het dus onder zijn publieke taak en zorgplicht te laten vallen, dat ze kwaliteitseisen stellen, wetten maken die kinderen verplicht om onderwijs te genieten en (waar particuliere scholen falen) op te treden door zelf in de behoefte te voorzien. Helaas doen VVD en PvdA het precies andersom. Zij beletten private scholen met kutbureaucratie, stellen subjectieve eisen voor en halen de kwaliteit naar beneden om hun allochtone stemvee aan een diploma te helpen. Op vrijwel alle terreinen is de verhouding tussen privaat en publiek zoek omdat de overheid zo nodig een dubbele agenda wil hebben.

Nog erger zijn de sectoren waar het publieke gedeelte haast volledig lijkt te ontbreken of zelfs averechts werkt. Van het onderwijs kan men tenminste nog zeggen dat de overheid "iets" doet. Ook op het gebied van de zorg, zorgt de overheid voor ziekenhuizen. De gezamenlijke socialistische beerput waarvoor we met z'n allen zorgpremie betalen is weliswaar een akelig gedrocht dat onmiddellijk zou moeten verdwijnen, maar er bestaat tenminste een stelsel. Evenals voor politie, pensioenen en rechtspraak. Nou moet u even nadenken over welke belangrijke sector hierbij veelal ontbreekt. Een sector die burgers in beginsel zelf kan regelen en dus grotendeels terecht in de private sector zit, maar die toch elementen kent die gemeenschappelijk van belang zijn en die de private sector zelf niet goed kan regelen. Hierdoor is er toch een publiek onderdeel nodig, maar de overheid schendt zijn zorgplicht. Juist, de arbeidsmarkt. Een markt die vrijwel geheel privaat is omdat het essentiŽle publieke onderdeel het laat afweten.

Arbeid kent dezelfde problematiek als onderwijs en zorg met betrekking tot de toegang. Wanneer geen enkele werkgever, onderwijsinstelling of ziekenhuis uit de private sector ons wil aannemen omdat we te dom, te dik, te blank of te rechts zijn, heeft de overheid een zorgplicht. Iedereen moet immers werken (socialisten, luilakken, profiteurs en andere schooiers verschillen hierin uiteraard van mening), iedereen moet naar school en iedereen heeft zorg nodig. Terreinen die vanwege de autonome vrijheid best grotendeels privaat kunnen plaatsvinden, maar voor zover nodig een publieke component moeten hebben om willekeur te voorkomen. Zoals gezegd is dat in bijvoorbeeld het onderwijs geregeld (weliswaar slecht, maar toch), maar op de arbeidsmarkt ontbreekt de relevante publieke zorgplicht van de overheid geheel. Laat dat nu een van de grootste problemen zijn waardoor de crisis mensen kan pakken. Om een fatsoenlijk bestaan op te bouwen, moeten de financiŽn van burgers op orde zijn en dat kan alleen als ze kunnen werken.

Pakken we het sociale akkoord erbij, dan moet het u meteen opvallen dat daarin vooral gesproken wordt over hoe men het werk weer kan verliezen. Zie hier het hele probleem met het socialisme. Men heeft de afgelopen jaren enkel lopen zaniken over ontslagrecht. Nooit over het recht op werk, wat veel beter zou zijn. Nu ligt het recht op werk natuurlijk een beetje moeilijk in een private markt, dat begrijpen wij maar al te goed. Die zwarte, gehandicapten en die flikker, wilt u natuurlijk niet aannemen, om van die PVV'er nog maar te zwijgen. U discrimineert en u vindt dat als werkgever uw goed recht omdat het uw geld is. Wel bent u zo hypocriet dat u dat niet openlijk durft toe te geven. Als een lafaard naait u mensen tijdens sollicitatieprocedures en misbruikt u het ontslagrecht om van mensen af te komen van wie u net heeft ontdekt dat ze op internet een mening geven die u politiek niet aanstaat. Twee zaken zijn in het publieke domein van de arbeidsmarkt van belang. Belastingen en voor iedereen toegang tot werk.

Werkgevers moeten gestimuleerd worden om mensen aan te nemen, vindt het kabinet, maar zij kunnen niemand aannemen als ze geen geld hebben. Hoe komt het dat ze geen geld hebben? Omdat de slinkse kabinetten onder leiding van de PvdA honderden miljarden hebben gespendeerd om al die kankerallochtonen hier binnen te laten, in de bodemloze put van de ontwikkelingshulp te smijten en het Vierde Rijk van Europa tevreden te stellen. Stop met die verspillingen, dan kunnen de belastingen omlaag en hebben ondernemers weer geld om mensen aan te nemen. De overheid heeft de zorgplicht om dat binnen zijn publieke bevoegdheden te regelen zodat de private arbeidsmarkt niet verneukt wordt. Goed, alle allochtonen zijn opgerot, de linksen zijn verdreven en alle fascisten en landverraders hebben de doodstraf gekregen van het tribunaal. Dan is het zaak om de toegang tot werk op een objectieve manier te regelen. De overheid gaat godverdomme niet over salarissen en bonussen, maar wel of publieke rechten en plichten worden nageleefd. Bijvoorbeeld tijdens sollicitaties.

Sollicitatieprocedures verharden, lezen we in de media. Sollicitanten worden massaal voor de gek gehouden met achterlijke spookvacatures, moeten diverse malen terug komen, assessments doen en krijgen daarna pas na 2 maanden te horen dat ze het niet zijn geworden. Zie daar de schone taak van de overheid om daar iets tegen te doen. Wat de neuk gaan ze praten over ontslagrecht in een crisis waar bijna 10 % van de mensen thuiszit zonder baan?! Krijg de tering, werken moeten we! Hebben mensen geen werk, dan hebben ze geen geld. Hebben ze geen geld, dan kopen ze niks. Kopen ze niks, dan gaan ondernemers kapot. Gaan ondernemers kapot, dan kunnen ze niemand aannemen en heeft niemand werk. Zo gaat dat niet. Praat in plaats van over ontslag, over het aannemen van goede mensen. Zorg dat er nieuwe wetgeving komt om het krijgen van werk makkelijker te maken. Een algehele sanering van de arbeidsmarkt is zeker nu verplicht. Nog nooit hebben we politieke partijen horen spreken over een zinvolle hervorming van de arbeidsmarkt.

Maak objectieve regels voor sollicitaties. Niet "u mag niet discrimineren" terwijl dat eenvoudig te omzeilen is door mensen niet aan te nemen omdat ze niet "in het team passen". Verbied om te beginnen spookvacatures waar geen echte baan achter zit. Gewoon een gevangenisstraf zetten op het plaatsen van die rotzooi die enkel dient voor reclame en honderdduizenden arbeidsuren verloren laat gaan bij sollicitanten die tevergeefs op een baan solliciteren die niet eens bestaat. Verplicht bedrijven om sollicitatieprocedures binnen een week af te ronden. Niks twee maanden, gewoon binnen een week reactie; het liefst nog binnen een dag. Een vacature maandenlang open laten staan is nergens voor nodig. Verplicht bedrijven na 5 reacties de vacature te sluiten, die 5 uit te nodigen en binnen een week 1 daarvan verplicht aan te nemen. U kunt ons niet wijsmaken dat er niemand met de juiste papieren solliciteert. Aangezien het naleven van de regels aantoonbaar niet privaat kan, moet er een landelijk arbeidsbureau komen die het allemaal coŲrdineert.

Kom, we gaan voor de hoofdprijs. Ruim 70 % van de vacatures wordt vergeven via vriendjespolitiek. Je reinste discriminatie. Voortaan moeten alle bedrijven alle vacatures aanmelden bij het arbeidsbureau. Die beheert een landelijke database. Handig, want nu kan iedereen transparant zien welke vacatures er beschikbaar zijn en bestaan er geen spookvacatures meer. Eisen zullen geobjectiveerd moeten worden. Geen "9-tot-5 mentaliteit"-eis meer. Rot eens gauw op met die onzin die enkel betekent dat iemand voor niks moet overwerken. Gewoon een algemeen diploma (mbo, hbo, wo) en eventueel nog een specifieke eis als dat echt nodig is. Allemaal eisen die getoetst kunnen worden door een extern bureau en waartegen beroep gegaan kan worden. Laat de werkgevers maar eens uitleggen waarom ze iemand met meerdere diploma's en werkervaring toch niet aannemen zodat discriminatie ontdekt kan worden. Met zoveel techniek en mogelijkheden die we tegenwoordig hebben, moet er een objectief systeem gebouwd kunnen worden.

Daarnaast stellen we een wezenlijke verandering voor. Niks ontslagrecht dat gebaseerd is op het zo snel mogelijk werkloos maken van mensen, maar recht dat mensen faciliteert om aan het werk te komen. We begrijpen ook wel dat werkgevers zo goedkoop mogelijk personeel willen hebben die ze volledig kunnen opbranden, die lekker jong, vrouwelijk en geil zijn en ze kunnen weggooien als oud vuilnis op het moment dat er iets goedkopers aandient, maar dat is verdomme toch niet de manier waarop we met mensen willen omgaan in een beschaafde samenleving. Vergeet dat goedkope maar, want als u werknemers schoffeert en opbrandt, dan maken ze gebruik van sociale voorzieningen en die moet u dan weer betalen. Nee, u gaat bezuinigen op onzin. Weg met al die "human resource" sukkels. Weg met al die managers die niks kunnen. Weg met de bureaucratie en weg met de lastenverzwaringen. Behandel uw mensen goed. Wij willen dat iedereen die kan werken, ook gaat werken tegen een salaris dat past bij onze welvaartsmaatschappij en hun persoonlijke inzet.

Tijdelijke contracten en vooral het nulurencontract zijn als kanker voor een goede arbeidsmarkt. Dergelijke contracten zijn waardeloos om in het eigen levensonderhoud te voorzien. Zo is het onmogelijk om een hypotheek te krijgen en zelfs huren is daarmee problematisch. Aangezien het doel van werken voor de meeste mensen het opbouwen van een levensstandaard is waarin de eerste levensbehoeften bevredigd kunnen worden, moeten tijdelijke contracten worden verboden. Vooral als het gaat om werk dat naar zijn aard bedoeld is om voor onbepaalde tijd door te gaan. Breng voorts de proeftijd terug naar maximaal een maand en verplicht werkgevers om zo snel mogelijk aan te geven of er na die proeftijd verlengd gaat worden tot onbepaalde tijd. Niet alleen in de zorg: dit moet voor alle sectoren gaan gelden. Werkgevers willen altijd snel van een werknemer afkunnen, maar ze moeten in duurzame relaties gaan investeren. Andere essentiŽle zaken voor het bedrijf zoals gebouwen, worden ook niet zomaar ingewisseld. Arbeid dient vast in de organisatie aanwezig te zijn.

Hypotheken kennen eveneens zowel een privaat als publiek component. Leningen verstrekken kan de private sector best zelf, maar het publieke gedeelte komt erbij kijken omdat de overheid grote invloed uitoefent op de vraag of u een hypotheek kunt krijgen. In de eerste plaats vanwege het ontslagrecht. Verder stellen zij regels waarmee zij de consument zegt te beschermen. Regels die eerder averechts werken. Wat ons betreft gaat de overheid zijn zorgplicht eens waarmaken door ervoor te zorgen dat mensen sowieso niet te veel hoeven lenen. Ook hier geldt dat lastenverzwaringen voor een hogere schuldenlast zorgt omdat mensen minder te besteden hebben. Stop miljardenverspillingen, voer een vlaktaks in en zorg dat mensen binnen hun leven volledig vrij van belastingen kunnen zijn mits ze aflossen. Dat betekent al gauw 50 % meer loon overhouden, dus 50 % minder hypotheek en dus geld voor bijvoorbeeld pensioen. Door de overheid, moeten mensen teveel lenen. Het is daarom niet meer dan logisch dat de overheid daar iets voor teruggeeft.

Hypotheken worden ook de hoogte in geslingerd door het grondbeleid van de overheid. Nederland is vol. Des te meer islamitisch stemvee de PvdA gaat importeren, des te meer huizen er nodig zijn, des te minder grond er is en des te duurder de grond wordt. Verder zijn er allerlei erfpachtconstructies die moeten verdwijnen. Om nog maar te zwijgen van de overheid die de grond continu probeert uit te melken middels gemeentelijke heffingen zoals de WOZ. Weg met die meuk. 10 miljoen mensen in Nederland is genoeg en bouw voldoende huizen zodat de prijs redelijk kan blijven. Een paar ton is achterlijk. Voorts moeten mensen kunnen lenen, want hoewel de huizenprijzen best met 50 % kunnen dalen, hebben de meeste mensen geen ton op de bank. Een gemiddeld verdienende burger betaalt in zijn leven meer dan 1 miljoen euro aan de belasting. Voorts heeft de overheid op onze kosten 2 banken genationaliseerd. Waarom kan de overheid er niet voor zorgen dat er op redelijke gronden aan iedereen die zicht heeft op inkomen, een hypotheek te verstrekken?

Ondernemers en flexwerkers krijgen in de private sector geen hypotheek. Wij willen dat deze mensen bij de twee genationaliseerde banken kunnen aankloppen die verplicht worden een fatsoenlijke hypotheek te verstrekken. Aangezien de overheid voldoende machtsmiddelen heeft om geld te vorderen, zijn de risico's vrij laag. Met een evenwichtige bevolkingsdichtheid, een fatsoenlijke hoeveelheid huizen en het verwijderen van al die belachelijke constructies die prijzen en verdiensten van bevriende ondernemingen kunstmatig hooghouden, zal de vrije markt eindelijk weer eens realistische prijzen gaan vragen voor woningen die gebaseerd zijn op objectieve kenmerken zoals oppervlakte, materialen, bouwkwaliteit en de buurt. Want zeg nou zelf, al die dwaze torenflats vol met appartementen die vaak zelfs meer dan 3 ton kosten omdat het zogenaamd in de "grote stad" staat, is eigenlijk je reinste oplichting. Zorg dat mensen kunnen lenen voor de grootste uitgave van hun leven. "Koop dat huis," zegt Rutte. Prima, maar dan willen wij wel een hypotheek.

Alles wijst erop dat de idioterie gewoon doorgaat. Het plan om de helft van uw hypotheek bij te lenen bijvoorbeeld terwijl u al geen hypotheek krijgt. Ze doen vooral wat juist tegengesteld is aan het goede. Bijvoorbeeld de meeste bezuinigingen uit gaan stellen. "Ja, want de burger kapotbezuinigen kan echt niet hoor." Krijg nou wat, de discussie moet sowieso niet gaan over de vraag of we hardwerkende burgers moeten uitkleden. De schuldencrisis is ontstaan door schulden en die zijn weer ontstaan doordat we veel meer uitgeven dan we binnenkrijgen. De discussie zou derhalve moeten gaan over de kwestie dat de overheid moet gaan stoppen met al die miljardenverspillingen aan Europa, ontwikkelingshulp en de massa-immigratie. We kunnen het wel honderdduizend keer herhalen, maar het moet wel eens een keertje gaan doordringen in de botte hersens van die socialistische imbecielen. Blijf van ons geld af! Niet stoppen met bezuinigen, maar stoppen met verspillen. Jaarlijks verspillen we meer dan 200 miljard! Genoeg geld om alles op te lossen!

Overweging.

Socialisme betekent een grote pot, mensen volledig kaalplukken en het geld in een bodemloze put storten, belastingen blijven heffen totdat degenen die zich in eerste instantie zelfstandig konden redden aan de bedelstaf raken, zelf riant leven door de boel op te lichten en blijven veranderen onder het mom van dat iedere verandering een verbetering oplevert terwijl het overduidelijk is dat zulke hervormingen enkel bedoeld zijn om de ware intenties te kunnen verbergen. Levert dit wat op? Enkel ellende. Overal heeft het socialistisch beleid afgedaan. Extreme werkloosheid, de huizenmarkt die op zijn gat ligt en alles en iedereen heeft de afgelopen tijd gemerkt erop achteruit te gaan. Is dat vreemd? Is dat het gevolg van een soort van onzichtbaar monster zoals de politieke regentenkliek u wilt doen geloven? Nee, het is hun schuld. Het zijn hun schulden. Hun miljardenverspillingen die ons allemaal de das om doen. Geld moet rollen zodat de economie weer uit het slop komt, mensen kunnen gaan werken en schulden kunnen worden afbetaald.

Met al onze logica staan we haaks tegenover de opvattingen van de hedendaagse politiek waardoor mensen al gauw de neiging krijgen dat wij in de omgekeerde wereld leven, maar denk eens na. Hoe achterlijk is het om in tijden van extreme werkloosheid, over ontslag(recht) te gaan praten? Mensen moeten juist aan het werk komen. Al dat gelul over snel van werk kunnen veranderen is bullshit. Godverdomme, zelfstandig kunnen leven en in uw levensonderhoud kunnen voorzien, valt of staat met een vast en stabiel inkomen. Mensen willen over het algemeen geen jobhopper zijn met alle onzekerheden van dien. Even afgezien van de groep die dat wel prettig vindt, is de eerste zorg dat ze sowieso aan het werk komen. Daarna zien ze wel verder. Weg gaan bij een bedrijf kon altijd al. Met welk recht dan ook. Werk krijgen is juist hetgeen dat problematisch is. Het lijkt wel alsof ze het allemaal niet begrijpen. Spreek niet over ontslag, werkloosheid en uitkeringen. Spreek over werken, mensen aan het werk krijgen en eigen verantwoordelijkheid.

Gesproken wordt over de helft van uw hypotheek bijlenen in een samenleving waar mensen al helemaal geen hypotheken meer krijgen. Om dan doodleuk te roepen dat u geen huis koopt vanwege uw wantrouwen. Sparen noemen ze bijna slecht. Daar gaat de economie aan kapot. Alsof wat u al altijd deed, nu opeens een probleem is en ze even vergeten zijn hoe de miljarden door de overheid naar het buitenland stromen. Fraude met PGB's en toeslagen maken de maatschappij 1000 keer sneller kapot dan die paar honderd euro die wij apart hebben gezet om in uiterste nood iets te kunnen doen. Pensioenen worden nog steeds afgeroomd en dan maar naar de burger communiceren dat hij gekort mag worden. In plaats van ervoor te zorgen dat pensioenfondsen nooit meer mogen gokken met ons geld. Of beter nog: schaf dat hele pensioengebeuren af, zorg dat de huidige ouderen een tegemoetkoming krijgen en maak alles privaat. Laat mensen voortaan voor hun eigen pensioen sparen door het verlagen van de belastingen. Socialisme werkt niet, nooit.

Vakbonden scharen zich echter als makke schapen achter het akkoord. Een akkoord dat niks meer is dan het uitstellen van hervormingen die toch nooit zoden aan de dijk zouden zetten. Zoals uitstellen van het ontslagrecht als druppel op de gloeiende plaat. Ach, een beetje werknemer weet ook wel dat hij geen sodemieter heeft aan vakbonden. Vakbonden zijn altijd waardeloos geweest, maar fungeren helaas wel als lobbygroepen in de politiek. Ministers maken er een prestigeproject van, maar komt u nu sneller aan het werk? Natuurlijk niet. Het enige dat het akkoord zegt is dat als u nu nog werk heeft, u in 2016 waarschijnlijk alsnog uw baan zult verliezen. Geen fijne gedachte. Het blijft een akkoord van aanrommelen, uitstellen en besluiteloosheid. Grote problemen worden niet aangepakt. Dit kabinet heeft letterlijk een half jaar nodig gehad om te zeggen dat ze alle belangrijke beslissingen uitstellen tot slinkse Rutte 3. Ondertussen wordt de crisis steeds erger en doet Europa er een schepje bovenop door te zeggen dat we niet per se dit jaar onze schulden hoeven te betalen...
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.