Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 13 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

622 Moderne datamining bedreigt privacy (2)
621 Kinderen, leer over de politie! (1)
620 Nafferagressie uit frustratie (1)
619 Cloud is vergankelijk (1)
618 Gesol met ziekenhuizen (1)
617 Bloggen, vloggen, haters loggen (9)
616 Liever web dan winkel (1)
615 Strooptocht der verhuftering (5)
614 Onbetrouwbare politieke honden (1)
613 Legale misdadigers verdraaien (12)
612 SOPN-waan volsterkt onrealistisch (3)
611 Paniekvoetbal voor de afrekening
610 Politie waardeloze sukkels (6)
609 Europa's sadomasochisme (4)
608 Extreme daden leren nuanceren
607 "Berberapen" niet te handhaven (1)
606 Onderwijs leidt tot fascisme (7)
605 Overheersing in stapjes (11)
604 Dolk in de rug (2)
603 Bewuste cultuurverzeiking (5)

612 # SOPN-waan volsterkt onrealistisch #
Gepost door Misdefinitie op 25-06-2012 om 23:32.
Querulanten die het hartgrondig oneens zijn met wat ze in Den Haag allemaal bekokstoven, hebben twee mogelijkheden. Passief op internet de hardcore nazi uithangen in de hoop dat anderen zo gek zijn om hun kop te laten afhakken boven het maaiveld of actief een nieuwe politieke partij oprichten om de boel aldaar eens flink op te schudden. Met de verkiezingen in aantocht kiezen elke keer weer tientallen bewegingen ervoor om als politieke partij een lijst in te dienen. Maak kennis met SOPN. Behalve in blank is de SOPN naar eigen zeggen in vrijwel alles beter. Socialer, liberaler, milieuvriendelijker en vooral democratischer. Samen met u willen zij de politiek transformeren naar een raszuivere natuurzuivere maatschappij vol openheid, samenhang, participatie en liefdevolle wijsheid. Jakkes, dat klinkt als reclame voor de herenliefde voor Marokkanen die de hele dag elkaars handje vasthouden en elkaar aflebberen. Sinterklaas' Onnozele Pispot Nivelleren (SOPN) is het zoveelste socialistische wangedrocht waar ze denken dat alles gratis kan.

Onzinnig geleuter.

Opmerkelijk is al meteen het bijschrift bij het partijprogramma van de SOPN. Ten tijde van het publiceren van dit artikel, zijn ze al bij versie 3 en dat komt volgens de makers omdat de meest controversiŽle punten zijn aangepast. Blijkbaar hebben we in eerste instantie te maken met een partij die zoveel mogelijk mensen tevreden wil houden en geen harde en duidelijke standpunten durft in te nemen. Later zullen we erachter komen waarom die conclusie gerechtvaardigd is. De basis van elke socialistische partij is dat een hoop zaken gratis moeten worden. SOPN voert dit principe extremer door dan welke linkse partij dan ook door wat zij gratis weg willen geven, voor iedereen beschikbaar te stellen. Al moeten we nog maar afwachten hoe dat in de praktijk gaat uitpakken. Partijen als de SP zien het kunnen krijgen van een uitkering ook voor iedereen weggelegd, maar dat werkt voor geen meter. Iedereen krijgt van de SOPN een onvoorwaardelijk basisinkomen van 10.000 euro per jaar.

Op dit standpunt is reeds veel kritiek gekomen. Zoveel zelfs dat SOPN nu eens een paar ferme argumenten naar voren heeft gebracht waarom dit idee niet tot het onrealistische rijk der fabelen moet worden verwezen. Nou, om te beginnen zijn er andere landen die erover denken of ermee experimenteren, dus moet het hier ook kunnen. Wat ons betreft is dat een drogreden. Landen, culturen, volkeren en intellectueel gedachtegoed verschillen zoveel dat wat in het ene land kan werken, niet per se ook hier hoeft te functioneren. Kijk naar dat idiote experiment van Europa. Dat was een hersenloze poging om landen gelijk te trekken in een politieke unie, maar staat nu op de rand van de afgrond finaal in te storten. Voorts worden er hoogleraren van net na de oorlog en landen ver van Europa aangehaald om zogenaamd "aan te tonen" dat het kan werken. Grenzeloze dommeriken, communisme heeft juist overal keihard gefaald. Geredeneerd wordt dat het basisinkomen gewoon betaald kan worden van wat we nu aan uitkeringen kwijt zijn, want die schaffen ze af.

Goed denkwerk, maar we treffen een cruciale denkfout aan in het programma. Uitkeringen worden thans verschaft uit belastinggeld. Behalve dat SOPN wil dat het basisinkomen ook gaat gelden voor mensen buiten Nederland die het land niks opleveren om hun inkomen mee te financieren, gaat de partij de arbeidsplicht laten vervallen. Daaruit blijkt dat we met een ordinaire reguliere socialistische partij te maken hebben. Klakkeloos geld uitdelen en ondertussen volledig de motivatie bij het volk wegnemen om ooit nog te gaan werken. Wie gratis geld krijgt, of dat nu uitkering of basisinkomen genoemd wordt, zal veel sneller besluiten om niet (meer) te werken. Het geld komt immers toch al gegarandeerd binnen. Toegegeven, het bedrag dat ze krijgen is vrij weinig, maar de socialisten kennende komt daar nog een heleboel bovenop in de vorm van privileges. Bovendien wil SOPN de belastingen omlaag gooien. Prachtig, we gaan dus op onze luie gat zitten en wachten totdat die rode rakkers met een grote zak met geld komen aanzetten.

Onderaan het programma verzekert de partij u dat ze niet bezig zijn met zoiets triviaals als kiezers trekken. Daarom is er alleen een partijprogramma van amper 12 pagina's en geen verkiezingspropaganda. Wel, wij denken daar anders over. Het programma somt een heleboel gratis dingen op die burgers lekker moeten maken om voor de partij te stemmen. Openbaar vervoer willen ze gratis maken, ook voor buitenlanders die hier nooit belasting zullen betalen. Verder krijgt u een gratis internetabonnement, kunt u per maand gratis 500 minuten bellen en verstuurt u gratis brieven. Reclame wordt niet gratis verstuurd, maar die doet u gewoon in een witte envelop. Tenzij ze van plan zijn om alle post open te maken, zal het systeem genaaid worden. Eigenlijk best een prettig leven. Nooit meer werken en vrijwel alles gratis krijgen. Laat de algemene rekenkamer het maar doorrekenen, roepen ze. Ja, natuurlijk. Nog nooit hebben socialisten met succes goede argumenten weten aan te voeren hoe zij alles gaan betalen als niemand meer werkt.

Werken is eigenlijk sowieso niet meer nodig. Ga even bij uzelf te rade. Waarom werkt u? Om elke dag weer die uit zijn bek stinkende knorrende baas aan te moeten horen in een stoffige ranzige omgeving? Wel nee, u werkt voor uw vreten, gezin en woning. De eerste basisbehoeften kunnen met het gratis inkomen gefinancierd worden en zodra er kinderen komen krijgen ook zij dat inkomen. Makkelijk, veel neuken dus, dan zwemt u in het geld. Komt dit u bekend voor? Juist, al die klote allochtoontjes die de gezinshereniging aan het misbruiken waren, hebben de kinderbijslag lekker lopen leegzuigen met grote gezinnen met kinderen die vaak niet eens bestonden. Onderdak verkrijgen is dan nog de enige motivatie om te gaan werken en zelfs daar heeft SOPN iets op gevonden. Wat doet de socialist als hij niks gratis weggeeft op uw kosten en eventjes een minuutje niet liegt? Dan heeft hij een hekel aan kapitaal. Pas op, wie op SOPN stemt zal rekening moeten houden met onteigening. Grondbezit is niet langer mogelijk. Alles wordt van moeder aarde.

Werken we al tientallen jaren keihard om een eigen koopwoning te kunnen financieren, komt zo'n partij zeggen dat we het weer mogen inleveren. Betalen ze daarmee het basisinkomen? Zal best, maar dat betekent dat SOPN toch niet zo uniek is als ze zeggen dat ze zijn. Elke socialistische partij pakt veel van hardwerkende mensen af om het aan luie nietsnutten cadeau te geven. Wel beloven ze u compensatie via nog nader in te vullen regelingen. Regelingen die in de socialistische praktijk helemaal niet adequaat ingevuld worden. Denk aan de regeling van de erfpacht. Aan het begin is de "eigenaar" een heleboel geld kwijt, maar het wordt nooit zijn bezit. Bovenop de koopsom betaalt hij maandelijks een bedrag aan de poetsvrouwen die nooit het gangpad schoonmaken en moet hij inkomensafhankelijke canons betalen. Allemaal constructies die bedoeld zijn om het falende linkse systeem te redden. "Eigen verantwoordelijkheid" dat als beginsel wordt misbruikt door SOPN, wordt ondermijnd door demotiverende betutteling.

Op veel punten lijkt het programma van de partij wel geschreven door een leerling van de basisschool. Schulden moeten door de overheid gewoon worden weggestreept. Zullen schuldeisers blij mee zijn. Iets zegt ons dat ze daar niet mee akkoord zullen gaan. Vooral machtige schuldeisers, zoals andere staten, Europa, USA en de overige internationale gemeenschap, zullen Nederland de ballen afknijpen mochten we zoiets willen flikken. Ach ja, zo snel mogelijk aflossen mag ook, maar dan wel het bedrag verminderd met de rente die we al betaald hebben en nog moeten betalen. Particulieren moeten op basis van dit idee hetzelfde kunnen doen. Dus mensen, verscheur uw boetes en laat alle crediteuren de tering krijgen. Jammer voor die rechters en deurwaarders met hun geweldsmonopolie. Onzinnige plannen vliegen u langs de oren. Zo wil SOPN de namen van straten, pleinen en gebouwen allemaal gaan veranderen. Ooit zullen er straten zijn vernoemd naar "foute" figuren en SOPN wil veel geld uittrekken om de "historische onwetendheid" te corrigeren.

Wat een geldverspilling, maar ook dat is typisch socialisme. Geld verspillen, domme ideeŽn en vooral veel drogredeneringen. Softdrugs moet gelegaliseerd worden. Waarom? Nou eh, omdat alcohol een harddrugs is en overal te koop is. Is harddrugs overal te koop, dan moet softdrugs zeker overal te koop zijn. Niet voor het genot hoor, maar omdat hennep voor die hippies de meest nuttige plant op deze planeet is. Verder volgt er een typisch idealistisch verhaaltje over geneeskundige werking en de mogelijkheid om broeken te maken van hennep. Zien wij niet zo zitten, net zoals we het niet zien zitten om die meuk openlijk te legaliseren. Alcohol wordt breed geaccepteerd omdat het niet om puur alcohol gaat, er specifieke en strenge regels mogelijk zijn om schade te beperken en alcohol nu eenmaal niet gebrouwen wordt op zolders waar de wiet in een plantage wel eens hele woonhuizen in de fik zet. Appels en peren dus. Desondanks doet SOPN een beroep op eigen verantwoordelijkheid. Goed punt, maar accepteren ze de dood van hen die hun geld daaraan verspilden?

Verkeersboetes hebben alles te maken met de bonnenquota van de overheid. Belastingen leveren niet genoeg op, vandaar dat u af en toe een dikke bon toegeschreven krijgt. Om ervoor te zorgen dat u in de verleiding komt om te racen, bouwt de overheid de bebouwde kom vol met drempels zodat u daar erg gefrustreerd door raakt en daarna op de snelweg het gaspedaal intrapt. Voorts kunnen ze gaan flitsen voor de "veiligheid", al staat er nooit een flitspaal bij een school. Ook passen ze de infrastructuur dermate aan dat harder rijden mogelijk is en u daardoor verleid wordt. Of ze versmallen expres de wegen waardoor het door hen gemaakte gevaar er sneller aankomt. Wat zegt SOPN? Wel nee, mensen hebben gewoon haast. Haast om te gaan werken. Maar omdat met hun plannen niemand meer hoeft te werken, zal de haast afnemen en daarmee de boetes. Bullshit, hard rijden is gewoon lekker. Maak liever de wegen beter. Verkeer is geen kwestie van boetes en het voorkomen daarvan. Een heel plan over wat er met de infrastructuur moet gebeuren, ontbreekt.

Het onderdeel berechtingen is nog lachwekkender. SOPN wil politici gaan vervolgen voor hun misdaden tegen de menselijkheid begaan in hun politieke functie. Op zich een aardig idee. Na de bezetting en deze oorlog, gaan wij voor het tribunaal de doodstraf eisen voor een groot aantal fascisten. Voor SOPN is het echter voldoende als er een stel bekende politici van de grote politieke partijen wordt gepakt. Mwah, we doen al jaren onderzoek naar de grootste idioten en er zijn mensen waarvoor de prioriteit nogal een stukje hoger ligt. Mensen moeten voor een zware straf wel iets gedaan hebben en we vermoeden dat er geen draagvlak bestaat om mensen te straffen die lichte fouten in het beleid hebben gemaakt. Net zoals er hoogstwaarschijnlijk ook geen draagvlak is om de hele monarchie te dagen voor een parlementaire enquÍte. Elk land heeft en had koningen en daar kunnen we hooguit wat geld van pakken. Rechtvaardigheid en het herstellen van de rechtsorde van dit land noemen ze dit geleuter bij SOPN; een goede uitwerking ontbreekt.

Respect voor bekende instituten en organisaties in het land is er nauwelijks. Onderwijsinstellingen en onderzoeksinstituten raken hun financiering kwijt. Burgers krijgen in ruil daarvoor een ontwikkelbudget. De eerste denkfout is alweer dat een dergelijk budget ergens van betaald moet worden, maar als niemand werkt, is dat geld er gewoon niet. De tweede fout is dat onderwijs alleen maar goed werkt als iedereen hetzelfde leert. Elke ondernemer kan zijn eigen particuliere school oprichten, maar dat zal uiteindelijk betekenen dat iedereen iets anders geleerd kan hebben. Niet handig als we met elkaar willen communiceren en er als vanzelfsprekend vanuit gaat dat iedereen die deze tekst leest de Nederlandse taal op niveau beheerst. Toegegeven, er gaat een heleboel mis met het huidige onderwijssysteem en dat moet dringend verbeterd worden, maar zonder nadenken het volledige systeem verwijderen, lukt niet. Stopzetten van financiering van onderzoek betekent stilstand voor de wetenschap. Ook hier is niet over nagedacht.

Kapitaal of te wel geld is een vies woord in de oren van socialisten. Althans, als het in handen is van anderen. Het liefst zouden ze willen dat iedereen evenveel had, behalve dan zij als de leiders die best iets meer zouden mogen hebben, zodat ze nooit meer jaloers hoeven zijn op uw huis, baan en titels. Vandaar dat ze het hele systeem op de schop willen gooien. Rente wordt verboden. Daarmee sluiten ze aan bij het standpunt van fundamentele moslims die speciale halalleningen willen afsluiten omdat Allah eveneens niks ziet in rente. Ook andere vormen van financiŽle producten moeten worden verboden als het aan SOPN ligt. U mag van hen nooit meer een eigen huis bezitten, dus waarom ooit nog een hypotheek willen afsluiten? Lenen voor andere zaken mag ook niet meer. Hoeft ook niet meer sinds het maken van schulden in de SOPN-wereld niet erg is. Die streept u naderhand gewoon weg. Tegen zoveel domheid is geen kruit gewassen. Vertel ter weerlegging het bekende verhaal over hoe ruilmiddelen toch altijd weer geld worden.

Belastingen worden drastisch verlaagd naar 25 %. Een maatregel die iedereen goed in de oren zal klinken. Gezien het feit echter dat zij een heleboel gratis cadeautjes willen uitdelen, betekent een dergelijk tarief dat hun plannen gewoon onmogelijk zijn. Dankzij het gratis inkomen en het afschaffen van de verplichting om te werken, komt er al nauwelijks iets binnen. Laat staan als de belasting zo laag is. Het idee is op zich niet slecht. Zulke lage belastingen zijn inderdaad mogelijk als de miljardenverspillingen aan linkse hobby's worden gestopt, maar niet op de manier zoals SOPN dat voor ogen heeft. Alles en iedereen die diensten verkoopt is voor SOPN straks een ondernemer zonder registratieplicht. Handig, nu kunnen we eindelijk zonder risico de mensen oplichten op Marktplaats. Dat ging bij de KvK een stuk lastiger. O wacht, uw BSN-nummer wordt straks gebruikt. Dag privacy. Socialisme blijft een ideologie van dwang en totalitaire controle. SOPN is voor rekeningrijden. Betalen naar wat u betaalt.

Subsidies zijn niet meer nodig, in de staat van SOPN betaalt de overheid reeds alles. Zelfs uw zorgverzekering is niet meer nodig. Laat gewoon alle visies van de gezondheidszorg met elkaar concurreren. Niet langer mag de goede oude wetenschap het voor het zeggen hebben. Wellicht kunnen kwakzalvers, beunhazen, waarzeggers en Artabana (socialisme in het klein) dat beter. Professionals mogen geen geneeskundige labels meer op iemand plakken. Een arts die zegt dat u ADHD, Asperger of dyslexie heeft, is volgens de SOPN bezig om mensen te kleineren en hen het unieke van de mens af te nemen. Dat de patiŽnt zelf dolgraag wil weten wat hij heeft zodat er iets aan gedaan kan worden, is voor het gemeenschapsdenken van SOPN niet relevant. Zeggen dat iemand een bepaalde ziekte, aandoening of stoornis heeft, is iemand minderwaardig maken. Net zoiets als zeggen dat iemand een hoger niveau heeft vanwege zijn titels. Respect moet er zijn. SOPN wil onmiddellijk een einde aan beestachtige praktijken. Wij ook, net als iedereen. Een uitwerking ontbreekt.

Onder socialisten zijn de meeste criminelen te vinden. Alleen zij denken immers in termen van wat van u is, van de gemeenschap is. Daarom komen zij het graag onrechtmatig bij u halen. Via belastingen, naaistreken en gewoon de bekende criminele daden. Vandaar dat SOPN graag een herziening wil van alle opsluitingen. Doe gewoon alle rechtszaken opnieuw zodat de criminele achterban van de socialisten kans hebben om weer vrij te komen. Hoe is zo'n miljardenoperatie, die bovendien tientallen jaren kan gaan duren, door hen te rechtvaardigen? Nou ja, ze zeggen gewoon dat naar "verwachting" de meeste opsluitingen wel onrechtmatig zullen zijn geweest. Met andere woorden: onze rechters zijn al tientallen jaren een stelletje fascisten die er genoegen in hebben gehad om zoveel mogelijk onschuldigen op te sluiten. Er zit een kern van waarheid in, bijvoorbeeld als het om webloggers gaat, maar toch. Verder willen ze dat alle publieke omroepen en pensioenfondsen verdwijnen. Typisch socialisme: wat niet bevalt, moet verdwijnen.

Uw bezit is heilig, tenminste als zij het van u hebben kunnen afpakken. Heeft u een koopwoning? Dan wordt u onteigend. In een socialistische heilstaat is geen ruimte voor bezit. Het huis wordt dan ter beschikking gesteld aan een werkloze kraker zodat die er gratis in kan wonen. Andere gebouwen dienen eveneens "beter" benut te worden. Heeft u ergens een gebouw staan waarvan de socialisten vinden dat het niet intensief genoeg gebruikt wordt? Dan gaan zij er vanzelf een nieuwe bestemming voor vinden. Uw bezit? Wel nee, dat geldt niet voor het socialisme. Nieuwbouw mag niet meer, tenzij het voor hun eigen mensen is en ze het natuurzuiver kunnen noemen. Met andere woorden: gaat u maar in de natuur slapen. Of uzelf naar de eeuwige maagden blazen, want ook de aanwezigheid van grote aantallen mensen is slecht voor de natuur. Tegen de wegwerpcultuur brengen zij in dat kapitalisten streven naar absurde winsten. Producenten kunnen best producten maken die langer meegaan, maar niet als motivatie en onderzoek de grond in worden geboord.

Media lachen zich rot om Johan Oldenkamp en zijn SOPN-camper. Middels het leger wil de partij vliegtuigen die een chemtrail achterlaten bij het besproeien tegen laten houden. Oprichter en ufoloog Anton Teuben vindt dat u dom wordt gehouden als het gaat om ufo's, buitenaardse bezoekers en de vele complottheorieŽn. Proest, meneer is zeker uit zijn bed gehaald door de Jetsons, de gazanten van Mars en de Totally Spies. Wel biedt hij gratis groene stroom voor iedereen, want in de Orionnevel zijn ze al lichtjaren verder dan onze primitieve wetenschap. Dankzij dit cadeautje meent de voorzitter dat zijn partij tientallen zetels zal halen in september. Gebruik van bestrijdingsmiddelen mag niet meer. Alles moet natuurlijk, ook als dat wat narigheid met zich meebrengt. We houden van wurmen in onze appels. Wetten en regels moeten worden aangepast, maar ze specificeren niet hoe en wat. Misdefinitie heeft een heel archief vol regels en wetten die veranderd moeten worden. Onderbouwd door heel wat betere argumenten.

Woorden die een beetje vervelend zijn, moeten simpelweg verdwijnen uit het dagelijks spraakgebruik. Bezuinigen is iets rechts, weg ermee. Prijzen mogen niet meer verhoogd worden. Eenmaal vastgesteld blijft het zo. Wat nou waarde? Wat nou stijging? Wat nou inflatie? Waardevaste valuta moeten er komen. Niet gehinderd door kennis van economische processen en de invloed van andere landen op ons land, denken ze dat prijsstijgingen voor de lol gedaan worden. Handig zo'n kinderachtig wereldbeeld. Graag ook een wereld zonder oorlog. Andere woorden die moeten verdwijnen zijn arbeid, werkgelegenheid, schuld en pensioen. Daarvoor in de plaats krijgen we zingeving, harmonie en respect. Gossie, wat liefelijk allemaal. Morgenochtend zullen we eens kijken of de bakker in plaats van arbeid, geld en kopen ook respect en gratis accepteert als we een brood willen hebben. Wat een onzinnig dom idealistisch geleuter. Dankzij SOPN heeft u straks geen bezit, arbeid, werk en pensioen meer. Dat schuldeisers u aan de afspraken zullen houden, zal duidelijk zijn.

Overweging.

Socialisten geloven in sprookjes en SOPN is daar helaas geen uitzondering in. Altijd is er een sinterklaas die gratis cadeautjes belooft aan degenen die trouw op hem stemmen. SOPN is daar heel extreem in. Van gratis inkomen tot gratis internet, telefonie en stroom. Werken is niet verplicht wat er toe leidt dat er honderdduizenden profiteurs ontstaan die de pot leegvreten. Anderen krijgen steeds minder motivatie om te werken omdat ze het door hen verdiende geld niet eens mogen inzetten om felbegeerd bezit te verkrijgen. Met als gevolg dat de algemene pot door steeds minder mensen gevuld wordt en we uiteindelijk met zijn allen failliet gaan. Het klassieke verhaaltje van falend socialistisch beleid dat al eeuwen lang in allerlei varianten van communisme tot fascisme wordt beoefend en nooit tot een goed einde is gekomen. Om hiermee akkoord te gaan is er altijd dwang en controle nodig. Socialisme staat niet voor niks voor fascisme, onderdrukking, diefstal en een totalitaire politiestaat.

Het erge van een initiatief als SOPN is dat het nergens (goed) is uitgewerkt. Alles wordt genoemd alsof het een vaststaand feit is zonder enige vorm van onderbouwing. Het gebrek aan een deugdelijke motivering wordt afgedaan met het idee dat ze geen verkiezingsprogramma willen schrijven vanwege de schijn van propaganda, maar propaganda maken ze toch wel vanwege de gratis zaken die ze willen weggeven. Van samenhang is zeker geen sprake. Het gedachtegoed bevat geen samenhangend geheel dat direct toepasbaar is op de samenleving. Veelal gaat het om losse flarden van gedachten en dingen die wel leuk lijken zonder inzicht en kennis te hebben in wat er werkelijk speelt. Terwijl het hebben van een coherent en consequent geheel juist een van de basiseisen is voor goed gedachtegoed. Iedereen kan een heleboel losse punten noemen die wel aardig klinken, maar jarenlang een geheel verdedigen is zeker andere koek. Misdefinitie slaagt er al meer dan 8 jaar in om in honderden artikelen een goed uitgewerkt en consequent gedachtegoed te hanteren.

Feitelijk is SOPN gewoon een mengelmoes van de Kunduzcoalitie met als enige rare afwijking ten opzichte van het reguliere socialisme dat ze geen hoge belastingen willen. Een idee dat meteen al geweld aan wordt gedaan door weer losse belastingen te vragen voor bijvoorbeeld de wegen, maar dat ter zijde. Een ratjetoe van allerlei ellende waarvan specifieke punten best aardig en uitvoerbaar zouden kunnen zijn, mits een partij er blijk van geeft deze punten in te kunnen brengen in een goed doordacht systeem. Het grootste probleem waar SOPN mee zal kampen zijn namelijk de brandende vragen die mensen zullen hebben ten aanzien van hoe SOPN problemen te lijf gaat die onmiskenbaar zullen optreden als zij hun beleid zullen willen uitvoeren. Gratis geld beloven en openlijk tegen mensen zeggen dat ze niet hoeven te werken, is bijvoorbeeld vragen om grote groepen werklozen die nooit werken. Mensen motiveren iets bij te dragen aan de maatschappij, al dan niet door daar persoonlijk beter van te worden, lukt nooit onder het socialisme.

Misdefinitie heeft die antwoorden wel. Gratis inkomen, niet hoeven werken en eigen verantwoordelijkheid, zijn met elkaar in tegenspraak. Hervorm de arbeidsmarkt zo dat iedereen die kan werken, ook daadwerkelijk kan werken. Zorg dat sollicitatieprocedures ingekort worden tot slechts een dag. Wie werkt, kan zelf in zijn levensonderhoud voorzien en wie zichzelf te vreten kan geven kan zijn eigen verantwoordelijkheid nemen om fatsoenlijk te kunnen leven. De motivatie om te gaan werken ligt in ons gedachtegoed in het simpele feit dat werken loont. Investeren in opleiding, hard werken en zelf de verantwoordelijkheid kunnen dragen voor het leven, zorgt ervoor dat mensen zien dat ze er zichtbaar op vooruit gaan als ze er niet met de pet naar gooien. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een huis kopen en bezitten. Dat is nogal iets heel anders dan de linkse "ik krijg mijn geld toch wel"-mentaliteit. Wanneer iedereen werkt, komt er belasting binnen en daar kunnen de meest noodzakelijke overheidstaken van geregeld worden.

De SOPN gaan net als alle socialisten vanuit dat geld dat er niet is en niet verdiend wordt, wel alvast gratis kan worden weggegeven. Fout, geld dat er niet is, is er niet en kan niet worden uitgegeven. Klinkt volstrekt logisch, maar geen socialist die u snapt. Onder het gedachtegoed van Misdefinitie, werkt vrijwel iedereen en kan iedereen zichzelf bedruipen. De overheid moet in die visie zo klein mogelijk zijn, want iedereen heeft zijn verantwoordelijkheid voor zichzelf. Om de overheid zo klein mogelijk te houden, moet er minder verspild worden. Weg met alle linkse hobby's zoals ontwikkelingshulp, massa-immigratie en Europa. Zijn die verspillingen weg, dan kunnen de belastingen omlaag. Zo komen wij wel realistisch op die 25 %. In tegenstelling tot SOPN die denkt dat die 25 % gratis uit de lucht komt vallen als niemand werkt. Hebben we dat gerealiseerd, dan kan alle overhead weg bij de overheid. SOPN wil alles hersenloos schrappen zonder te kijken naar de consequenties.

Om regels te veranderen is kennis nodig. Theoretische kennis, maar ook weten hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Leuk hoor al die socialistische partijen die doen alsof ze het ei van Columbus hebben gevonden als ze een beroep doen op de grondrechten, maar als ze niet willen erkennen dat in Nederland juist autochtonen gediscrimineerd worden, webloggers voor de rechter worden gedaagd in plaats van pedofielen en er beroepsverboden worden opgelegd aan mensen die het recht op vrijheid van meningsuiting gebruiken, is hun gedachtegoed zo hol als het hoofd van de gemiddelde socialist. In het algemeen roepen dat er regels veranderd moeten worden en dat misstanden moeten worden tegen gegaan, is derhalve een dode letter. Iedereen wil dat, maar om dat geloofwaardig te kunnen zeggen, is wel iets meer nodig dan roepen. Bijvoorbeeld jarenlange analyses en onderzoek zoals wij dat doen. Alles draait om geloofwaardigheid en die krijgen we alleen maar als we goedonderbouwde stukken afleveren. De SOPN kan dat overduidelijk niet.
Reacties: 3
Pagina's: 1

Reactie door Sickofleft op 27-06-2012 om 02:12.
Ik baal nu echt ontiegelijk.
En wel om het volgende, meer dan een uur van mijn tijd heb ik besteed aan het opstellen van een schrijven m.b.t bovenstaand stuk.
Toen ik klaar was kwam ik per ongeluk met de muis over de knop "leegmaken" en al mijn tekst is WEG!!!!
Ik zou bijna willen eisen dat de webmaster deze knop acuut weg haalt.
Het is nl. al de tweede keer dat mij dit overkomt.
Laat het drukken van die knop dan aub leiden tot een verzoek om bevestiging of zo.
Maar niet dit.
GRRRRRRRRRRRRRRR

Reactie door Misdefinitie (Mod) op 27-06-2012 om 14:50.
De knop is weg, al deed hij precies wat er in het opschrift stond. Probeer wel uw reacties kort en bondig te houden. Het is een reactie, geen proefschrift.

Reactie door Sickofleft op 27-06-2012 om 20:32.
Vele malen dank Misdef.

Ik zal straks een nieuwe poging wagen.

Grt.

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.