Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 14 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

602 Bevrijd van vrijheid (10)
601 Libertarisme riekt naar anarchie (7)
600 Politiek is niet voor rede vatbaar (2)
599 Europa is ons niet de baas (10)
598 Breivik? Ik zou niet anders willen!
597 Nivelleren? Krijg de kolere!
596 Socialisme valt door de mand (3)
595 Asielbeleid is uitontwikkeld
594 Gepest door geheugenverlies (7)
593 Nationalisme vol collaborateurs (2)
592 Meten met twee matennaaiers (1)
591 Rechtskwaad van de pedojager (2)
590 De gulden schede
589 Ram het fatsoen erin (2)
588 Internet openbare gierput
587 Haat op herhaling
586 ACTA smerige handelspraktijk
585 Westerse vrijheid zwaar overschat
584 Criminele moslims zijn beesten (3)
583 Wet is kraakhelder (2)

601 # Libertarisme riekt naar anarchie #
Gepost door Misdefinitie op 01-05-2012 om 23:26.
Politiek Den Haag is nog maar nauwelijks verlost van de bruinhemden van die blonde FŁhrer of er staan talloze splinterbewegingen en gestoorde eenlingen op die denken dat de weg nu vrij ligt om zelf een gooi te doen naar de zachte pluche. Tientallen gelukzoekers rennen nu naar de Kiesraad waarvan bekend is dat er uiteindelijk slechts een slordige 25 partijen echt mee durven te doen. Behalve de eerder geflopte Piratenpartij, kunnen we ditmaal rekenen op de nationaal-socialisten van de Nederlandse VolksUnie (NVU), de partij van die Drinkman en de Libertarische Partij (LP). Met name de laatste genoemde partij is interessant omdat zij claimen een vernieuwde filosofie te hebben die nog niet vertegenwoordigd is. Alle partijen zijn in hun visie behoorlijk links en zij uiterst rechts. Uitgangspunt is vrijheid voor iedereen zolang anderen daar geen last van hebben zonder inmenging van buitenstaanders. Libertarische principes als onbeperkte vrijheid, absoluut eigendom en het afschaffen van de overheid leiden onherroepelijk tot totale anarchie.

Chaos zonder orde.

Voordat we een kijkje kunnen nemen in de keuken van het libertarisme, moeten we eerst en vooral opmerken dat zowel aanhangers als tegenstanders van alle politieke begrippen en ideologieŽn het nooit eens zullen en kunnen worden over de precieze betekenis van zulke begrippen. Overal op internet zijn definities te vinden, maar elke groep hanteert zijn eigen interpretaties. Zelfs binnen de politieke wetenschappen is er geen overeenstemming bereikt en op hoog niveau in de politiek zijn alle begrippen eveneens zo controversieel dat hun betekenissen met de dag schijnen te verschillen. Vergeef ons derhalve bij deze onmiddellijk iedere interpretatie en uitleg van alle soortgelijke begrippen aangezien geen enkele definitie ooit recht kan doen aan politieke begrippen op een manier waarop iedereen met deze definities kan instemmen. Vandaar dat we moeten teruggrijpen op kenmerken die objectief zichtbaar zijn. Tientallen nuances en ontkenningen bespreken is niet relevant. Belangrijk kenmerk van elke politieke ideologie is het functioneren van de overheid.

Libertarisme, niet te verwarren met het liberalisme dat de VVD zegt aan te hangen, is eigenlijk te beschouwen als de tegenpool van het socialisme. Socialisten geloven in de maakbare maatschappij. De overheid moet hierbij zo groot mogelijk zijn om dwang te kunnen uitoefenen over de bevolking, want alleen de overheid weet wat in het belang van de gehele maatschappij goed is voor burgers en geen enkel individu zal vrijwillig instemmen met een derde die zijn geld wil herverdelen aan Jan met de korte achternaam. Libertarisme gaat daarentegen uit van onbeperkte vrijheid van het individu en wil het liefst dat de overheid volledig verdwijnt. Overheden zorgen namelijk per definitie voor een beperking van vrijheden en slurpen ook nog eens een hele sloot geld naar binnen waarvoor, wederom in strijd met de gedachte van de absolute vrijheid, miljarden aan vieze belastingen moeten worden betaald. Goed beschouwd schuurt het socialisme tegen (extreem) links aan en libertarisme via liberalisme tegen (extreem) rechts.

Iedere bokkenlul kan zien dat deze samenleving voornamelijk links georiŽnteerd is. Vrijwel alle partijen streven hoge belastingen na en zijn pro-Europa wat niks anders is dan een supranationale overheid die overkoepelend alle macht afdwingt binnen Europa en daarmee fundamentele vrijheden beperkt van burgers. Partijen die wel links zijn maar niet zo blij zijn met Europa, zijn zonder uitzondering communistisch van aard en willen de dictatuur liever in eigen land houden dan hun soevereiniteit aan Europa geven. Nederland kent slechts een rechtse partij en dat is de PVV. De PVV wil de overheid uitkleden en het monster van Europa de nek omdraaien zodat de belastingen omlaag kunnen. Wel zeggen tegenstanders dat de PVV veel linkse trekjes heeft omdat Wilders in een aantal gevallen linkse constructies in stand wil houden, maar veelal is dat het gevolg van het idee "liever handen af, dan verder gaan linksaf". Op internet zien nationalisten Wilders als een jodenknecht, links ziet hem als een fascist en libertaristen zien hem als te links.

Vandaar dat de LP het tijd vindt om eens wat meer "rechts" in de politiek te blazen, maar ze slaan daar ons inziens wel extreem in door. Bekijken we hun partijprogramma, dan vallen er meteen een aantal zaken op. Grote delen van het programma zijn geript van de Libertarian Party in de USA. Beter goed gejat, dan slecht bedacht, moeten ze aldaar gedacht hebben. Daardoor merken ze niet dat hun gedachtegoed cruciale tegenstrijdige standpunten bevat. Laten we even doen alsof zij de baas zijn. Een knip met de vingers en de overheid is verdwenen; dat willen zij graag. Nu zijn wij criminelen die het huis van voorzitter Toine Manders in de brand willen steken. Die verdomde aso waagt het immers om met ons te concurreren aan de rechterkant van de politiek. Anders verzinnen we wel een andere rechtvaardiging. Geen overheidspolitie te bekennen, want het libertarisme vindt overheden hele slechte boevenvangers. Zulke misdaden kunnen door het libertarisme worden voorkomen door handhaving van wetten die individuele rechten beschermen.

Pardon? Wetten? Recht is bij uitstek een product van de overheid. Burgers houden zich alleen maar aan die wetten omdat wetten collectieve afspraken zijn die nationaal en deels ook internationaal gelden. Iedereen weet dat er achter die wetten een heel handhavingsapparaat schuil gaat dat per definitie sterker is dan mening vriendenclubje. Handhaving die geldt in het hele land. Zouden wij in het huidige recht oproepen tot brandstichting, dan hebben we zo de politie op ons dak. Zo niet, dan laten we het sowieso wel uit ons hoofd, want we weten dat we ervoor vervolgd en veroordeeld kunnen worden. Wetten kunnen echter niet bestaan in het libertarische systeem. Wie gaat die wetten maken en belangrijker: wie gaat handhaven? Gaat Manders het wetboek schrijven? Dan mag hij dat in zijn reet stoppen. Gaat hij handhaven? Hoe dan? Binnen het libertarisme denken ze aan particuliere beveiligingsdiensten. Voor uw veiligheid bent u afhankelijk of u knokploegen kunt betalen. Wat doet u als de knokploeg van de tegenpartij groter en sterker is?

Mooi, dus Manders laat zijn huis bewaken door 4 mannetjes en wij komen gewapend met fakkels met 20 man aanzetten. Woedend belt hij 50 Marokkanen totdat de hele stad elkaar aan het uitmoorden is. Laten we het anders doen. We gaan Otto Vrijhof een pedofiele penningmeester noemen die vooral zijn kleingeld telt. Onbeperkte vrijheid van meningsuiting jongens, dus dat mag. Onder huidig recht zouden we, indien we dat echt zouden doen, een probleem hebben tenzij we kunnen aantonen dat het de waardheid is. Privacy wordt onder het libertarisme vooral beschermd als de overheid uw gegevens opslaat. Er is wel een private geschillenarbitrage, maar die moet door beide partijen aanvaard worden en dat gaan we natuurlijk niet doen. Gekke Henkie heeft inmiddels een nieuw doel gevonden in zijn leven. Een van de partijleden heeft een klein dochtertje van 10. Lekker geil en lekker strak en snel te lokken met toffees. Na zijn daad mag Henkie niet geestelijk onderzocht worden en omdat niemand zijn schuld kan vaststellen, komt hij ook nooit in het gesticht.

Kinderen krijgen van de libertaristen het recht om hun verzorgers de middelvinger te geven en andere voogden te zoeken. Wel kunt u uw kinderen naar hartenlust kapot slaan, verkrachten en opsluiten in een kelder, want alle instanties die eventuele klachten kunnen behandelen zijn verdwenen. Andere ouders kunnen eveneens niks doen, want iedereen mag aan zelfverdediging doen. Durf het eens om aan de deur te komen om te vragen waarom de kinderen zo aan het krijsen waren. Tevens mogen kinderen zichzelf meerderjarig maken door volwassen dingen te doen. Bijvoorbeeld het recht op seksualiteit. Wanneer een kind straks in een dronken bui, want ook dat mag onder het libertarisme, bij Ad van den Berg aanbelt en hem vraagt of hij op zijn pook mag rijden, zijn ze meteen meerderjarig en geen libertarist die dat erg vindt. Misschien kunnen al die PNVD'ers nu op de LP gaan stemmen. Ze worden op hun wenken bediend. Deskundigen beamen dat jonge kinderen niet in staat zijn om volwassen keuzen te maken, maar van de libertarist hoeven ze niet naar school.

Alle kinderen roepen wel eens dat ze nooit meer naar school willen omdat rekenen kut met peren is en de leraar zich gedraagt als een pedofiele mongool. Bezit van kinderporno is natuurlijk ook eigendom en aangezien eigendom absoluut is, kan Marthijn Uittenbogaard alvast vol vreugde aan zijn pik gaan trekken. Kut, nou staan uw daden op internet en kunnen alle werkgevers het lezen. Gelukkig mag de overheid uw privacy niet meer schenden, maar voor werkgevers wordt het een feest. Werkgevers mogen straks uw urine testen op dope en uw bloed controleren om er zeker van te zijn dat u geen aidsflikker bent. Zo ja, dan mogen ze u afwijzen. Afwijzen mag ook op uw te zwarte huidskleur. Iets met absolute vrijheid, want u kunt die werkgever gewoon boycotten. Over wat er moet gebeuren als alle werkgevers U boycotten om allerlei niet relevante lichaamskenmerken, zwijgt het libertarisme helaas. Vrijheid kan enkel bestaan als u de mogelijkheid heeft zichzelf te ontwikkelen. Daar is werk voor nodig, maar discriminatie is normaal onder het libertarisme.

Het politieke spectrum is geen lineair verband dat loopt van links naar rechts. Het is een politiek continuŁm in de vorm van een cirkel waar de extremen samenkomen. Anders gezegd, als een ideologie (links of rechts) maar extreem genoeg wordt, dan komt u vanzelf aan de andere kant terecht en dat betekent dat in dat gebied de standpunten overeen komen. Beschouwen we het libertarisme als extreem rechts, dan komen ze op dat punt terecht met betrekking tot het onderwerp immigratie. Houd u vast: het libertarisme wil de grenzen wagenwijd openzetten en verwelkomt alle economische parasieten onder het mom van persoonlijke vrijheid. Precies extreem links. Zelfs het motief is hetzelfde. Achterlijkheid en het creŽren van stemvee. Wacht eens, het socialisme gebruikt daar belastinggeld van de burgers voor. Terwijl de libertarist een gruwelijke hekel heeft aan belastingen en het diefstal noemt. Stemmen op de libertaristen betekent hetzelfde als stemmen voor het socialisme: massa-immigratie met alle gevolgen van dien.

Libertaristen wuiven dat bezwaar weg door te stellen dat de komst van een vluchteling niet betekent dat het u geld kost. Pas als anderen u gaan dwingen om te dokken, kost het geld en daar is het libertarisme fel op tegen. Wat een grenzeloze naÔviteit en wat een idiote bullshit. Die bewering kan hooguit theoretisch kloppen. Op t = 0 kost het u nog niks. Leuk voor in de wiskunde, maar in de praktijk werkt het anders. Op enkele libertaristen na, zal niemand roepen dat een eenmaal hier gekomen profiteur dood moet gaan van de honger als hij zelf niet in zijn levensonderhoud kan voorzien. Dat zou tot een opstand kunnen leiden. Er zullen dus mensen komen die hem te eten willen geven. En een huis, want dan voelen de weldoeners zich mens. Uiteraard hebben degenen die dat vinden zelf het geld niet en daarom zullen ze dat geld bij u willen stelen. Het basisprincipe van het socialisme is hier overduidelijk. Open grenzen kent minstens twee gevolgen. Socialisten gaan uw geld pikken om hem te onderhouden of hij gaat de boel bij elkaar jatten.

Wel, als de zielige aanblik van een uitgemergelde hongerneger socialisten motiveert, dan gaat het ons op den duur geld kosten en als dat niet gebeurt en de cultuurverrijker uit hongersnood gaat lopen pikken, dan kost het ons ook geld. Behalve de schade aan onze bezittingen is er ook de schade om een extra particuliere beveiliger in te schakelen. Nationale politie ontbreekt immers. Bovendien is het ook tegenstrijdig met het algehele principe van vrijheid. De komst van miljoenen allochtonen heeft Nederland vleugellam gemaakt en veel vrijheden de nek om gedraaid. Kritische schrijvers worden gearresteerd omdat ze iets zeggen over die allochtonen. Zonder allochtonen, geen schending van de vrijheid van meningsuiting. Privacy wordt geschonden vanwege de dreiging van terrorisme door moslimextremisten. Zonder moslims geen moslimextremisten en zonder die extremisten geen tientallen privacyschendende maatregelen. Libertarisme miskent en schendt vrijheden door het land zwak en vatbaar te maken voor nog eens een invasie aan buitenlanders.

Gelukkig heeft het libertarisme ook goede kanten. Straks kunnen we een libertarist in dienst nemen voor twee kwartjes per uur. Minimumloon? Zijn ze tegen. Ach, dan gaan ze een andere werkgever zoeken, maar er zijn nu al tig werkgevers die op het minimumloon gaan zitten en als alle goede banen vervuld zijn, zullen ook zij voor een dubbeltje moeten gaan werken. Uitkeringen bestaan immers niet in de libertarische maatschappij. Heeft u werk, dan heeft u de mogelijkheid om een buffer op te bouwen. Belastingen worden voorgoed afgeschaft en alle vruchten van uw arbeid mag u zelf houden. Verdient u gelijk bijna 2 keer zo veel. Wow, dat wil iedereen wel, maar voordat u massaal op de LP gaat stemmen, moet u weten dat, althans dat zou de bedoeling moeten zijn, er een heleboel publieke voorzieningen betaald worden van belastinggeld. Natuurlijk, er wordt zeker onnodig veel geld verspild. Libertaristen zijn er nog altijd niet in geslaagd om noodzakelijke publieke voorzieningen te regelen in hun gedachtegoed.

Nederland ligt voor een heel groot deel onder water. Echt waar, zonder dijken had u waarschijnlijk natte voeten. Tenzij u in dat stuk beneden de rivieren woont dat eigenlijk bij BelgiŽ hoort. Van dijken is bekend dat het bouwen en onderhouden zo kostbaar is, dat geen enkel individu dat kan betalen. Samen sparen en een dijk bouwen is mogelijk, maar het probleem is dat zulke private initiatieven altijd uitlopen op hele groepen mensen die niet mee willen doen. Enerzijds omdat ze er fysiek geen profijt van hebben omdat ze ontzettend ver van de dijken wonen en anderzijds omdat ze menen te kunnen profiteren als een ander de dijk bouwt. Immers, als zij niet betalen en iemand anders het regelt, dan houden zij ook natte voeten. Met als gevolg dat niemand de dijk kan gaan bouwen, want er zijn niet genoeg mensen die willen betalen. Rechtspraak kent hetzelfde probleem. Particulier georganiseerd is er geen draagvlak. Bedenk dat onder het libertarisme alles (dijken, het recht, politie, zorg en scholen) particulier wordt en overal verschillend gaat werken.

Geen overheid, geen belastingen en dus geen geld. Wie houdt het park schoon? Wij niet, we pissen in de prullenbakken, stoken fikkie en mishandelen de dieren die er rondlopen. Manders gaat, evenals alle andere bewoners, zijn duurbetaalde particuliere beveiligers niet inzetten in het park. Dat park is toch niet van hem en zo denkt iedereen erover. Trouwens, voor mensen die het park onderhouden is er sowieso geen geld aangezien niemand belastingen betaalt en het komt er ook nooit meer van. Gemeenten mogen volgens de libertaristen gewoon failliet. Beter dan schulden. Daarbij vergeten ze dat een heleboel grond in eigendom is van gemeenten. Bij een faillissement komt die grond in handen van schuldeisers die daar een alleenheerschappij op kunnen vestigen. Met hun eigen politie, want dat mag onder het libertarisme. Afhankelijk van degenen die daar komen wonen, wordt het gebied ontoegankelijk voor de rest. Willen we echt gettowijken creŽren waar steeds een andere groep het voor het zeggen heeft?

Banken moeten onbeperkt met elkaar kunnen concurreren. Vrije markt is het toverwoord. Interessant. Banken kunnen daardoor, net als de eerste de beste eenmanszaak, op de fles gaan en met al uw geld ten onder gaan. Begin alvast een bankrun voordat uw geld ontoegankelijk wordt. Garantiestelsels bestaan immers niet meer. Over vrije markt gesproken: libertaristen vinden het goed als er vijandige overnames plaatsvinden. Vrijheid blijheid. Kartelvorming is eveneens niet erg. Wat krijgen we dan? Precies. Samenklonteringen die gaan leiden tot monopolies en als er straks nog slechts een paar grote bedrijven in elke bedrijfstak over zijn, dan gaat u de hoofdprijs betalen voor alle producten. Hoezo vrije markt? Met alleen maar monopolies kunnen we de markt nauwelijks meer vrij noemen. Over schulden zijn ze erg simpel. Gewoon niet meer maken. Kan ook niet aangezien er sowieso geen geld meer in kas is. Binnenlandse problemen worden door het libertarisme simpelweg genegeerd door te zeggen dat ze door de overheid veroorzaakt worden.

Subsidies moeten volledig worden afgeschaft. Op zich is het uitkleden van subsidies een heel goed punt waar wij ook regelmatig de aandacht op vestigen. Alleen is dat geroep van hersenloos afschaffen te simplistisch en doet het geen recht aan de complexe werkelijkheid. Geen woord over het feit dat subsidies feitelijk sigaren uit eigen doos zijn die als doekje voor het bloeden fungeren ter compensatie van torenhoge lastenverzwaringen. Ja, we weten het, de libertarist laat die belastingen verdwijnen als sneeuw voor de zon, maar kan niet met concrete oplossingen komen voor de problemen die ontstaan als er helemaal geen geld meer is om publieke voorzieningen levend te houden. Laat staan dat ze een oplossing hebben voor het gebrek aan nationale politie, rechtspraak en effectieve handhaving van wetgeving. Om nog maar te zwijgen van onderzoeksprojecten die dan niet kunnen bestaan. Nederland is een kenniseconomie die het voornamelijk moet hebben van kennis die eerst via gesubsidieerd onderzoek wordt verkregen.

Reguleren van milieuvervuiling benoemt het libertarisme als het expres laten vervuilen van eigendom door een ander. "Weg met al die regels," zeggen zij. Het gevolg is dat iedereen overal en nergens zijn chemische afval kan dumpen. "Ja maar dat is een schending van het eigendomsrecht van de ander." Leuk jochie, maar wie gaat u ervoor meebrengen om dat te voorkomen? Niemand, want er is geen politie en u heeft al nauwelijks geld om uw eigen huis tegen boeven te beschermen. Consumenten hoeven niet beschermd te worden. Oneerlijke handelspraktijken moet u zelf maar kunnen opsporen. Gaat nog moeilijk worden. Onderwijs genieten wordt vrijwillig. Grote kans dat u gewoon dom blijft omdat u als kind dacht dat het stoer was om niet te leren. Met zoveel hersencellen kunt u vast met 80 kilometer per uur door een woonwijk rossen waar inmiddels alle beperkingen zijn opgeheven. Pas als u een kind doodrijdt is dat zonde. Werken doet u voortaan in slechte omstandigheden en onder wurgcontracten. Allerlei afspraken uit het CAO gelden niet meer.

Na al dit galbekken zijn we flink ziek geworden en zoeken we een dokter op. Op dit moment mogen we nog aannemen dat elke huisarts over een goede opleiding beschikt. Straks kunnen we ook die hondenlul van een mislukte bedrijfsarts krijgen die niet eens een lul van een kut kan onderscheiden. Euthanasie wordt mogelijk door een handtekening die niet te onderscheiden is van een handtekening verkregen door bedrog, drank of digitale vervalsing. Ondertussen hebben wij het waterleidingsbedrijf gekocht voor 15.000 euro en omdat de markt volledig vrij is, krijgen onze mensen het gratis en moeten libertaristen en socialisten dubbel en driedubbel betalen. Of we verkopen het gewoon sowieso niet aan hen, goed wetende dat zij ons absolute eigendomsrecht in ere zullen houden. Zelfs als ze dood neervallen van de dorst. Met een afgezwakte bevolking, kunnen onze tanks binnen- en buitenland veroveren. Libertaristen erkennen een recht op zelfbescherming, desnoods tot in het extreme, maar wie gaat ons, zonder geld, beschermen dan?

Met ons hebben zij een groot probleem. We zijn allemaal nazi's, roven en plunderen. Mag allemaal niet, maar tot nu toe werden we tegengehouden door de nationale politie en justitie. Schendingen van mensenrechten mag ook niet, maar is evident als een groep erin slaagt zo groot te worden dat zij fysiek de dienst uit kunnen maken. Martellen van daders van misdrijven mag niet, maar als de rat die ons bestolen heeft zijn maten niet wil verlinken, dan is dat gewoon zelfbescherming, zelfbeschikking en absoluut eigendomsrecht. Van Europa moeten we af zonder enige beargumentering en samenwerkingsverbanden met internationale organisaties moeten volledig verbroken worden. Dat onder andere de NAVO voorkomt dat landen elkaar massaal de haren uit trekken, is voor hen niet relevant. Defensie moet worden uitgehold. Geen geld voor omdat er geen belastingen worden geheven. Betekent ook dat de bescherming weg is. Tot slot merken de libertaristen op dat het libertarisme per definitie aanspraak kan doen op juistheid. Iets wat ons niet overtuigt...

Overweging.

Aan het libertarisme mankeert teveel om het gedachtegoed in de werkelijke wereld te kunnen implementeren. Er is niet eens sprake van een samenhangend gedachtegoed dat een systeem biedt om de maatschappij beter in te richten. Elke vorm van een systeem ontbreekt simpelweg. Het libertarisme bevat vooral een globaal recept voor de sloophamer. Weg met de overheid, weg met bijna alle wetten, weg met de nationale politie, weg met elke vorm van interventie en weg met alle bestaande structuren. Gedrag dat tot uiting komt door de onvermijdelijke slechtheid van de mens, bijvoorbeeld het overtreden van de regels, wordt door het libertarisme eenvoudig genegeerd door te zeggen dat zulk gedrag gewoon niet mag. Ja, dat zal echt helpen. Iedereen kan alles en mag alles en de enige waarborg die er geboden kan worden is een door elk individu apart bekostigde particuliere politie die nooit erkend zal worden. Libertarisme is als een klusser die alvast het hele huis sloopt om vervolgens voor eeuwig in de ellende te zitten.

Ten onrechte noemen libertaristen zichzelf realisten. Er is niks realistisch aan het land terug te brengen naar het stenen tijdperk en dan naÔef te denken dat ieder weldenkend mens zich vrijwillig zal schikken naar de principes van het libertarisme. Onbeperkte vrijheden, geen overheid en geen belastingen zijn beloften die het wellicht goed zullen doen bij de verkiezingen, maar de extreme standpunten die het libertarisme inneemt zijn stuk voor stuk met elkaar in tegenspraak. Iets waar extreme socialisten net zo goed last van hebben. Onbeperkte vrijheid betekent dat het onmogelijk wordt om nog een goede grens aan te wijzen waar de vrijheid van de een stopt. Geen overheid betekent dat die vrijheden niet tegen eenieder gewaarborgd kunnen blijven omdat schendingen niet gehandhaafd kunnen worden. Particuliere oplossingen worden niet erkend en zullen daardoor leiden tot het recht van de sterkste. Wanneer het recht van de sterkste gaat gelden, zult u begrijpen dat van al die beloofde vrijheden geen moer meer terecht komt.

Het ironische is dat we dagelijks het libertarisme aan het werk kunnen zien en constateren dat het niet werkt omdat er altijd een situatie ontstaat waarin er langzaam maar zeker weer een overheid ontstaat. Kijk naar getto's en gebieden in ItaliŽ waar de maffia heerst. Ooit waren er groepen mensen die zulke gebieden ontdeden van overheidsgezag. Gebieden waar zelfs de politie niet meer durfde te komen. In het begin was het allemaal leuk en aardig. Vrijheid blijheid en geen overheid meer die zich met hun zaken bemoeide. Elke groep mensen bevat echter profiteurs. Mensen die uit zijn op andermans bezit. Eigenaren kunnen hun bezit wel proberen te beschermen, maar die mensen zullen zich altijd verenigen. Doorgaans zijn het socialistische groepen die steeds groter worden. Totdat ze u gaan beroven. En raad eens, om te voorkomen dat u wordt vermoord, moet u voortaan de maffia gaan betalen. Belastingen dus. Libertarisme leidt tot een oorlog van allen tegen allen. Totale anarchie bestaande uit chaos en terreur.

Denkt u werkelijk dat de hele fucking wereld overheden in het leven hebben geroepen omdat het zo fijn is? Natuurlijk niet. Alle landen op deze wereld zijn ooit begonnen in de situatie die de libertaristen graag willen. Zonder overheid en zonder de wetten die libertaristen zo verfoeien. Iedere kerel moest zijn eigen grot beschermen en zijn vrouw er aan de haren insleuren, maar elke keer als er groepen rivalen die groter waren dan zijn vriendenclub besloten om hem te beroven, ontstonden er ruzies die de dood van velen tot gevolg hadden. Samenlevingen werden onleefbaar. Vandaar dat elke maatschappij op den duur een oplossing gaat zoeken waarbij het niet meer een oorlog is van allen tegen allen. U kunt het er niet mee eens zijn, maar het is een feit dat mensen altijd weer op het standpunt komen dat het beter is om een stukje vrijheid aan een overheid in te leveren, dan te leven in complete chaos. Het is een proces dat, ongeacht uw mening, al eeuwenlang plaatsvindt. Net zoals geld altijd weer gaat bestaan als de wereld het zou verbannen.

Op belangrijke vragen kan het libertarisme nooit een fatsoenlijk antwoord geven. Anarchie kan niet voorkomen worden omdat het haast een synoniem is voor libertarisme. Wetten kunnen niet gehandhaafd worden omdat het volledige systeem waarin wetten kunnen functioneren door hen vernietigd wordt. Het libertarisme lijkt uit te gaan van een wereld waarin mensen zich vooral uit ideologische overwegingen aan hun standpunten willen houden, maar mensen zijn nu eenmaal van nature slecht, dom en egoÔstisch. Publieke voorzieningen worden onmogelijk gemaakt en dan kunnen zij wel heel stoer zeggen dat ze voor zichzelf wel een alternatief zullen regelen: toch slagen zij er nooit in om met enig verstand die alternatieven uit de doeken te doen. Vooral niet als realisme een eis is. Men geeft totaal geen blijk van kennis van zaken. Hoeft blijkbaar ook niet, want alles waar kennis voor nodig is wordt verboden. Blijkens de geschiedenis die de gehele mensheid omvat, hebben de extreme uiteinden van het politieke spectrum nooit lang stand kunnen houden.

Realistisch met politiek bezig zijn betekent dat alle aspecten van een gedachtegoed zo logisch moeten zijn dat alle redeneringen kloppen en consequente toepassing van beleid mogelijk is. Er een systematiek zijn die volgens doorgrondbare methoden werkt zodat er draagvlak gecreŽerd kan worden bij de bevolking. Dergelijk draagvlak voor een systeem is nodig omdat geen enkel systeem de mogelijkheid en het recht heeft mensen fysiek te dwingen om zich aan de regels te houden. Het libertarisme redeneert heel simplistisch: "De overheid slaagt er niet in om vrijheden te waarborgen en misdrijven te voorkomen, dus moet het volledig verdwijnen." Wij denken er anders over en wensen niet het schip in de brand te steken waar we zelf nog opstaan. Er is een systeem dat duidelijk niet goed functioneert, dat erkennen is niet zo moeilijk. Wat wij willen doen is zorgen dat het systeem goed gaat werken. Zolang de libertarist niet hard kan maken dat hij anarchie kan voorkomen, is het uitgesloten dat het gedachtegoed voet aan de grond krijgt.

Vaste lezers weten dat wij alles behalve socialistisch zijn en eveneens streven naar een maatschappij met een kleine overheid en verlaging van de vaste lasten. Wat ons gedachtegoed realistisch maakt is dat wij het systeem willen veranderen op basis van wetenschappelijke inzichten, gezond verstand, logische redeneringen en consequent gedrag. Rechts zoals rechts hoort te zijn. Geen ideologisch gelul in de ruimte en geen idiote cirkelredeneringen. Standpunten die nooit in tegenspraak met elkaar zijn. Zelfs niet als ze verwoord zijn in ruim 600 artikelen die verspreid over 8 jaar geschreven zijn. Concrete oplossingen voor problemen die iedereen ziet op het gebied van het onderwijs, arbeidsmarkt, immigratieproblematiek, miljardenverspillingen, Europa, zorg en pensioenen. Gedachtegoed dat veel verder gaat dan louter verbieden, maar in degelijk onderbouwde analyses veranderingen voorstelt. Inderdaad, er ontbreekt een goede rechtse partij in Nederland. Misdefinitie for president, want wij zij kunnen, kunnen wij beter.
Reacties: 7
Pagina's: 1

Reactie door Sickofleft op 03-05-2012 om 13:52.
Goed stuk, vat weer eens alles samen aangaande links/rechts!
Ik heb diverse keren gesproken met mensen die zichzelf libertarisch noemden.
Man man man, in wat een regelrechte onzindiscussies kom je dan terecht.
Zonde van je tijd, meer kan ik er niet over zeggen.
Kreeg daarbij ook continu het idee dat mijn "gesprekspartners" hun hoofden barstensvol vol THC hadden gepropt...
Anders kon ik hun dwaze gedachten echt niet verklaren.
Naar nu blijkt gaan deze dwaze gedachten dus al echt zover dat men er serieus mee naar Den Haag stapt???
Dan wordt het gevaarlijk.
Men gaat dus daadwerkelijk, met valse argumenten en drogredeneringen, pogen mensen over te halen een "systeem" op te zetten dat op voorhand gedoemd is te mislukken!
Kijken hoeveel mensen daarin zullen trappen.
Een goede rechtse partij oprichten is het enige waar vele NLers op zitten te wachten.
Dat liefst voor september, helaas zo goed als onmogelijk.
Indien je het probeert:
Je zal geen leven meer hebben.
Je zal voortdurend bedreigd worden door anonieme linkse lafbekken.
Je kunt rekenen op laffe aanslagen op je lijf en goed.
Je zal niet meer over straat kunnen.
Je zal omringd worden door een links cordon sanitair.
Je zal door de AIVD worden geschaduwd.
Uiteindelijk zal je partij door linkse mollen worden geÔnfiltreerd en van binnenuit kapot gemaakt.
Etc.
Er zijn simpelweg teveel linkse parasieten die de huidige onfaire situatie koste wat kost wensen te behouden.
Alles dat hun gratis inkomen in gevaar brengt moet en zal kapot.
De vraag die dan rijst, ben je bereid je leven te geven om alleen maar te pogen zaken ten goede te veranderen?
Wanneer ik op willekeurige plekken, zeg een stadscentrum, kijk wat voor soort mensen daar rond lopen, dan word ik heel droevig en zie me niet genoodzaakt om voor zulk soort kanslozen ook maar een poot uit te steken.
Mijn motto wordt dan: "val maar dood, jullie verdienen socialisme, ik vertrek".
Nederland is een kansloos pauperparadijs geworden onder aanvoering van links.
Communisme heeft alsnog en stilzwijgend gezegevierd.Reactie door Moswolkje op 04-05-2012 om 12:36.
Toch spreken die libetariers over "een proces kunnen aanspannen"..huh?
http://www.libertarisme.nl/vragen.php

Oh wacht...dat zijn natuurlijk anarchistische libertariers! LOL!
Nu al oneenigheid in illusieland.

Nee, dit is geen haalbare kaart, voor mij is het inderdaad zoals hier al verteld; terugkeer naar de oertijden met het recht van de sterksten en de rijksten in combinatie met een oeverloos dom vertrouwens in "het goede van de mens" maken dat ik hier bijna van mijn stoel van het lachen viel.

Wat een onzin!

Maar de laatste alinea in dit artikel hierboven was een mooie.(duim omhoog)
Daar kan ik mee uit de voeten als ik verder op onderzoek uit ga voor Misdefinitie.

Wat me trouwens meteen bij de reactie van Sickofleft brengt; met jou houding zal er nooit iets ten goede veranderen, jongen.
Jammer.


Reactie door Sickofleft op 05-05-2012 om 00:25.
Leuk dat er iets ten goede zou moeten veranderen maar!! voor wie nog? dit land is voor het leeuwendeel moreel failliet
Ik ken geen land waar zoveel asociaal en waardeloos uitschot rond banjert als in Nederland.
Ga toch op een doordeweekse dag eender welke stad in, de meeste figuren die er rond lopen zijn de lucht die ze ademen niet waard.
Voor zulke figuren ga je je toch niet meer moe maken en ook nog een hoop ellende op de hals halen???
Wat ik bedoel?
[Link]
[Link]
[Link]
[Link]
[Link]

Een waardeloze shit is het hier geworden, allemaal door links wanbeleid.
Daar steek ik geen seconde van mijn tijd meer in.
Ik ga weg.
Jammer.

Reactie door Misdefinitie (Mod) op 05-05-2012 om 02:07.
Deze strijd wordt niet gevoerd voor lamlendelingen, internethelden en lafaards. Deze strijd wordt gevoerd door Nederlanders voor Nederlanders. Voor hardwerkende mensen die geen tijd hebben om overdag in de stad naar de werklozen te gaan kijken en voor hun kinderen, het nageslacht dat de toekomst zou moeten hebben. Begrijp een ding heel goed: dat links van Nederland zo'n teringzooi heeft kunnen maken, komt voor een groot deel door mensen die liever lui dan moe zijn en de capitulatieverklaring al hebben getekend. Voeg dan daad bij het woord. Besteed geen seconde meer aan klagen op internet en emigreer per direct.

Reactie door Sickofleft op 06-05-2012 om 19:45.
Yep, doei!
Ennuh, veel plezier alvast gewenst in de binnenkort brandende resten van wat ooit NL was.
(Ik denk dat het niet tot je wil doordringen hoe ver dit land inmiddels heen is, er is geen weg meer terug.
De linksen en onrendabelen en verrijkers hebben de overhand, zij zullen NOOIT de macht op geven tot dit land definitief failliet en in staat van oorlog is. Veel plezier gewenst iig.)
406.000.000.000

Reactie door Moses 35i op 15-05-2012 om 09:32.
Ehh waar staat die 406.000.000.000 eigenlijk voor?

Reactie door Misdefinitie (Mod) op 18-05-2012 om 00:03.
Dat is een benadering van de Nederlandse staatsschuld.

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.