Mis·de·fi·ni·tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 15 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

582 Zeepbel van de woningmarkt (1)
581 Politie vol corruptie (1)
580 Socialisten weten niet beter
579 Dhimmitude snijdt strot langzaam open (4)
578 Essent agressieve telemarketeer (1)
577 Misdefinitie.nl wenst u een succesvol 2012 (5)
576 Koningin begeert hypocrisie (4)
575 Immigratieramp op herhaling (22)
574 Afrekenen met de HvA
573 Backfire door islam is een harde les
572 Persoonlijke meningen geen argument
571 Teeven downloadt eigen baan (1)
570 Jeugd glijdt snel af (4)
569 AutoReset vooral gepensioneerden
568 Open grenzen intrappen (2)
567 Extremisme links georganiseerd (1)
566 Digitale televisiescam (2)
565 Eerlijkheid duurt het langst
564 Ship those niggers back (2)
563 Smaad tegen politiehaat (4)

574 # Afrekenen met de HvA #
Gepost door Misdefinitie op 17-12-2011 om 23:45.
Vandaag werd het gehele hoger onderwijs opgeschrikt door een grof schandaal op de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Duizenden studenten per jaar blijken al meer dan 10 jaar de gelegenheid te hebben gehad om hun diploma bij een pak Brinta te halen. Diplomafraude is de heersende norm, docenten worden massaal geïntimideerd, studenten worden gediscrimineerd, studiepunten worden uitgedeeld alsof het uitkeringen zijn aan immigranten en talloze docenten die eerst nog even de rit hebben uitgezeten tot aan hun dikke pensioen durven er nu voor uit te komen dat het al jaren een totale chaos is op de HvA. Diverse opleidingen lopen gevaar, er heerst een angstcultuur en klokkenluiders moeten vrezen voor hun baan. Krijgt u nu ook plotseling een vreselijk déjà vu? Dit is godverdomme de berichtgeving waar ze in 2004 al mee hadden moeten komen toen we na jaren onderzoek op de HvA "De misdefinitie van de HvA" schreven. Met de ontmaskering van ex-staatssecretaris en thans rector Bussemaker (PvdA) is links op heterdaad betrapt op het verkrachten van het onderwijs.

Kenniseconomie in de prullenbak.

Na Inholland is nu ook de HvA een zielige stinkorganisatie waar u uw diploma gratis en voor niks kunt afhalen als u een knuffelallochtoon bent of als blanke bereid bent docenten en / of het management te pijpen, koppen vele media. "Docenten klappen uit de school" is de sensatietitel van de Telegraaf. Alsof we hier te maken hebben met een nieuw feit dat net pas is uitgekomen en nu de selectieve verontwaardigde tongen losmaakt. Net een wereldoorlog waarvan men altijd heeft gezegd dat die niet zou komen, ondanks dat men Mein Kampf, onze strijd met de Hva, gewoon in handen gedrukt kreeg. Lokale prutszender AT5 roept getuigen op zich te melden met de meest zoetsappige verhalen. Leuk voor onder de kerstboom, maar die vuige flikkers hebben destijds ons bekende boek toegestuurd gekregen en waren derhalve op de hoogte. Desondanks hebben ze de problemen al die tijd keihard genegeerd. Heeft u tussen 1998 en 2012 een hbo-diploma gehaald? Gefeliciteerd, het is geen fuck meer waard en iedereen wist dat van te voren.

Wellicht zult u zich afvragen waarom het nodig is om op deze plaats weer op deze zaak terug te komen. Inmiddels weten we wel dat de HvA kut met peren is, uw privacy nimmer gerespecteerd wordt en uw diploma zo bij het grofvuil kan aangezien iedereen nu in de media heeft kunnen vernemen welke misstanden er op de HvA plaatsvinden. Kwestie van een partijdige onderzoekscommissie op poten zetten die daarna de zaak in de doofpot kan stoppen. Nu het landelijk uitgelekt is kan daar nog eventueel een marketingmannetje bij die verklaart dat alle verhalen zijn verzonnen door (oud)studenten die zelfs met fraude te dom waren om een diploma te halen en het zaakje is opgelost niet waar? Want zeg nou zelf, iedereen moet gewoon verder. De maatschappij kan niet stoppen met draaien en alle diploma's die onterecht zijn uitgegeven kunnen toch niet meer achterhaald en teruggetrokken worden. Tijd om snel vergeving te vragen. Dit soort zaken zijn echter niet alleen van belang vanwege de schadelijke gebeurtenissen, maar ook vanwege de lakse reacties van de maatschappij.

Klokkenluiden is sinds er voor iedereen mogelijkheden zijn ontstaan om alles klakkeloos op internet te kwakken, continu in de actualiteit geweest. Veel mensen zien de nobele taak van de klokkenluider om u op de hoogte te stellen van misstanden als klikken uit eigenbelang. Nog even lekker wraak nemen op de school of werkgever die het hen zo moeilijk heeft gemaakt. Rancuneuze mannetjes die helemaal niet zo goed presteerden en door hun eigen domme racistische gelul op internet elke keer weer worden afgewezen voor de leuke banen. Werkgevers en overheden zien klokkenluiden als onwenselijk omdat als misstanden in de openbaarheid komen, de slechte publiciteit de organisatie kapot kan maken. Stoppen met de misstanden en normaal doen komt niet in ze op. Derhalve richten ze hun peilen liever op de klokkenluider. Gewoon een kwestie van roepen dat er sprake is van smerige spionage en bedrijfsgeheimen. Het is bizar om te constateren dat iedereen criminaliteit en misstanden haat, maar dat het openbaar worden als 100 keer erger wordt ervaren.

Vandaar dat het interessant is om het proces van het klokkenluiden deels te analyseren om zo tot het begrip te komen dat klokkenluiden echt niet zomaar gebeurt uit een primitief gevoel van wraak. Wie uit oerinstincten per se uit is op wraak, kan beter de veroorzakers van de ellende met een mes bewerken of eigendommen in de fik steken, dan openbaar verkondigen dat er iets mis gaat binnen belangrijke organisaties. Klokkenluiden impliceert namelijk, hoe vreemd het ook in de oren klinkt, maatschappelijke diskwalificatie. Zo krijgt een groep klokkenluiders bij Defensie ondanks toezeggingen van minister Hans Hillen (CDA) waarschijnlijk toch hun ontslag. Stank voor dank voor hun eerlijkheid. Een tipgever in Noord-Holland die aantoonde dat de systemen van de provincie met daarop uw kostbare gegevens zo lek is als een mandje, werd onmiddellijk op non-actief gesteld en riskeert strafrechtelijke vervolging. Julian Assange, voorzitter van Wikileaks, kan de doodstraf krijgen in ruil voor het openbaar maken van misstanden in de hele wereld.

Anoniem de klikspaan uithangen is vrijwel niet mogelijk en wordt bovendien vrijwel nooit serieus genomen. Iedere mongool kan immers van alles beweren en het principe van hoor- en wederhoor vereist nu eenmaal dat de tegenpartij zich moet kunnen verdedigen tegen onjuiste aantijgingen. De constructie die Misdefinitie heeft gekozen was het open vizier. Al konden we destijds nooit alle consequenties overzien van het oprichten van een maatschappelijke weblog die vrij grote maatschappelijke misstanden aan de kaak stelt, is er wel degelijk lang nagedacht over het belangrijkste probleem dat klokkenluiders hebben. Namelijk maatschappelijke uitsluiting en mensen die er alles aan doen om de boodschapper kapot te maken in plaats van samen te zoeken naar goede oplossingen waar we allemaal beter van worden. Uiteindelijk is besloten dat de schrijver van het boek als onderzoeker, woordvoeder en beheerder optreedt. Openbaar strijdt hij tegen het onrecht dat door de misstanden veroorzaakt wordt zonder achterbaks te zijn. We durven alles te verdedigen.

Van de achterlijke reacties die we toen kregen, kunnen beleidsmakers nog een heleboel leren. Meteen na de ontdekking van de eerste misstanden in 1999, was het al tijd om de klachten intern aan te kaarten. Een organisatie heeft immers het recht om te weten dat het fout gaat zodat ze de kans hebben een en ander te herstellen. Veel staat beschreven in het bekende boek waardoor het op deze plek niet nodig is om er eindeloos over uit te weiden, maar het komt erop neer dat hoeveel interne klachtenprocedures er ook af werden gelopen: overal kregen we nul op het rekest. Coördinatoren vonden ons maar domme dwazen. Al waren we de enigen van het hele leerjaar die alle punten in een keer haalden. Nog nooit hebben we daar een herkansing nodig gehad. Mede dankzij het extreem lage niveau en het van te voren bekend zijn van tentamens overigens, maar dat ter zijde. Managers vonden dat we teveel tijd kostten. Misdefinitie is zelfs bij het College van Bestuur geweest met een klacht over (seksuele) intimidatie door Reza Esmaili.

De toenmalige instituutsdirecteur Freriks, hoofd van de opleiding Hogere Informatica Rene Tonissen en coördinator Mieke Bierbooms en Hans van Koolbergen konden alleen maar lachen en de klachten wegwuiven. Intimidatie? Ach, als die man met je piemeltje heeft gespeeld, kan je toch alles omzeilen en meteen een klacht indienen? Meteen na het klagen begonnen alle genoemde personen smerige trucjes uit te halen in de hoop dat we van de opleiding zouden vertrekken en zij als motief voor de klachten rancune konden aanvoeren over het niet afmaken van de opleiding. Onze beheerder maakte de opleiding echter wel af, deed in al die jaren onderzoek naar de HvA en durfde daarover met naam en toenaam te publiceren in een tijd waarin niemand dat durfde. Prompt na de publicatie werd hij "uitgenodigd" door de secretaris van het College van Bestuur van de HvA. Deze man verkondigde dat we gestoord zijn. Volgens de secretaris waren we rechts-extremisten vanwege kritiek op het voortrekken van allochtonen en moesten we naar een psychiater gaan.

Om te voorkomen dat er meer informatie naar buiten zou komen, haalde de HvA alles uit de kast. Behalve beledigingen en zinspelen op het moeten zoeken van psychische hulp, bood de HvA zwijggeld aan. Wanneer we het waardeloze diploma zouden inleveren, zouden we 6000 euro collegegeld terug krijgen. Dit hebben we geweigerd. Behalve dat ons niveau ver boven dat van de HvA ligt, later mede bewezen door het halen van een tweede titel op universitair niveau, en 6000 euro veel te weinig is voor 4 jaar lang gemiste inkomsten, zijn we niet omkoopbaar. Onze beheerder was bereid om zijn hele professionele carrière op te geven om de misstanden aan de kaak te stellen in de wetenschap dat hij na het openbaar maken daarvan bij toekomstige sollicitaties door iedereen op internet op Google gevonden kon worden. Daarna begon de HvA te dreigen met juridische stappen. De HvA zou miljoenen aan schadevergoeding gaan eisen. Kranten, GeenStijl, de uitgever en de hostingprovider scheten in hun broek van de miljoenenclaim. Onze beheerder ging er vol tegenin. Kom maar op!

De afloop van deze miljoenenrechtszaak is u wel bekend. Topadvocaten van de HvA kregen door dat ze van Misdefinitie niet konden winnen omdat we geniaal waren, maar ook omdat er geen sprake was van smaad of laster. Alles was waar en dat kunnen we bewijzen ook. Juridisch gelijk betekent echter niet dat we de maatschappelijke steun kregen die nodig was om op tijd de waarschuwing bij de bevolking te krijgen. Naïef als we waren dachten we dat, zodra mensen lucht krijgen van zulke grove misstanden die de hele kenniseconomie van Nederland naar de knoppen helpen, ze onmiddellijk in actie willen komen om het te doen stoppen. Fraude, discriminatie en intimidatie horen niet op een Hogeschool thuis. Dachten we. Kranten bleven sidderen van angst voor de HvA en durfden niks over het onderwerp te schrijven. Pas 3 jaar nadat duidelijk werd dat de HvA juridisch geen poot had om op te staan, kwamen de berichten. Na ruim 10 jaar onderwijsmisstanden gingen websites die normaal een grote bek hebben zoals GeenStijl doen alsof zij de misstanden hadden ontdekt.

Overal zijn we geweest. Rechtsbijstandbureaus verwezen enkel door naar advocaten, maar die wilden voor 300 euro per uur pas aan de zaak beginnen als ze kinderporno op video krijgen. Studentenverenigingen waren te bang om hun gelden te verliezen en speciale kranten voor studenten zoals de Havana en Folia kwamen voor het eerst in actie toen bleek dat er een boek was verschenen en ze maar de meningen van de auteur gebruikten uit angst voor vervolging. Medestudenten die de fraude, intimidatie en discriminatie aan den lijve hebben ondervonden, bleken echte ratten. Destijds hebben ze gekropen als honden over de vloer en hebben enkelen wellicht de cavia van de docenten gestreeld. Uit schaamte zaten ze in de ontkenningsfase en waren wij de idioten die allerlei dingen verzonnen om hen in moeilijkheden te brengen. Ze hadden toch hun diploma, dus waarom het risico lopen op karaktermoord? Mark Platvoet was zo'n student die te dom was voor het hbo en zo blij was met zijn gratis diploma dat hij onze beheerder trachtte te intimideren.

Docenten op de HvA waren niet blij met onze onthullingen. Massaal kochten ze het boek met maar een doel: vaststellen of hun naam niet werd genoemd. Ze hadden het ook als ultieme kans kunnen zien om hun steun te betuigen zodat we samen aan de problemen konden werken. Voor de HvA gold hetzelfde. Meteen na de publicatie hadden ze kunnen rekenen op onze hulp om orde op zaken te stellen. Wij hadden immers de ervaring opgebouwd over hoe het niet moet en hebben in het boek, zoals u gewend bent van Misdefinitie, vele praktische oplossingen gegeven. Hadden ze het opgepikt, dan hadden ze niet nog 10 jaar door hoeven modderen door aan duizenden studenten gratis diploma's uit te delen. Het interesseerde ze geen reet. Elke student die de HvA uitwandelt met een diploma, levert geld op. De instituutsdirecteur zei dat het allemaal onzin was en ze het boek toch niet ging lezen. Heel dom. Uit de reacties blijkt hoe achterlijk iedereen reageerde omdat ze allemaal een belang hadden en hebben bij deze chaos: geld en gratis diploma's.

Overweging.

Mensen die denken dat we destijds alle commotie hebben veroorzaakt om ons met een stukje schuurpapier te kunnen aftrekken op de reacties die er kwamen, hebben het al die tijd al mis gehad. Voor onze beheerder was er persoonlijk geen enkele winst te behalen. Hij had zijn diploma toch al gehaald en had net zo makkelijk zonder problemen kunnen doorstromen naar een goede baan zonder de nu al 8 jaar durende last van slechte publiciteit, smaad en laster. Hij had net als iedereen de ogen kunnen sluiten voor de ernstige misstanden en er zelfs van kunnen profiteren. Tijdens zijn studie had hij kunnen meeliften met parasieten die hem later via vriendjespolitiek voorzitter van de Raad van State hadden kunnen maken. Koffie bezorgen tijdens stages in plaats van een klachtenprocedure aanspannen had veel ellende, intimidatie en stalking gescheeld en tot ieders geruststelling zou er dan geen Misdefinitie bestaan. Leven in een achterlijke wereld vol onrechtvaardige processen is voor ons echter zo onaanvaardbaar dat we alles geven om er tegen te strijden.

De maatschappelijke gevolgen waren en zijn simpelweg te groot om te negeren. Diploma's horen te staan voor kennis en vaardigheden. Wie een dergelijk document overlegt, suggereert daarmee een professional te zijn. Blijkt dat later niet het geval te zijn, dan heeft dat vergaande consequenties in het beroepsleven. Dagelijks zien we in het nieuws de verschrikkelijke gevolgen die het rechtstreekse gevolg zijn van het in omloop brengen van valse diploma's. Tientallen therapeuten zonder de vereiste opleiding buigen en vouwen levensechte baby's totdat ze dood gaan door ademnood of afgeknikt ruggenmerg. Lampen vallen van de plafonds in de Tweede Kamer en in zwembaden wat zwaar letsel of de dood tot gevolg kan hebben. Balkons en bruggen storten in. Mensen die op de Intensive Care komen te liggen in een ziekenhuis lopen ernstig gevaar en operatiekamers raken besmet met virussen en bacteriën. Kijk om u heen en probeer eens te bedenken wanneer u voor het laatst een organisatie heeft gezien waarin geen volslagen imbecielen werken.

Iedereen krijgt zichtbaar en onzichtbaar te maken met diverse misstanden. Actueel is het seksueel misbruik in de katholieke kerk dat elke maand weer een stapje erger blijkt te zijn dan ze nu al meer dan een jaar aan het zeggen zijn in de media. Onderzoeksrapporten wijzen uit dat het bij misstanden steeds op dezelfde manier verloopt. "Het is ons geheimpje," vinden al die organisaties. Normaal denkende mensen zullen vinden dat grote misstanden te gruwelijk zijn voor woorden en meteen moeten stoppen. Het probleem is dan altijd dat er ook heel veel mensen zijn die profiteren. Kindermisbruik is vreselijk, maar in een omgeving waarin bijna iedereen pedofiel is, is het lekker warm, zacht en nauw. Diploma-inflatie wordt door iedereen gehekeld die een diploma heeft gehaald, maar in een omgeving die vol zit met figuren die zonder fraude nooit een diploma zouden krijgen, is dat weer geen probleem. Het is een heel eng idee om steeds maar weer te moeten constateren dat burgers misstanden pas een probleem vinden als zij er zelf last van hebben.

Mede door het eigenbelangcriterium dat de meeste mensen aanhangen en wat inhoudt dat zolang ze zelf niet de lul zijn of zelfs kunnen profiteren, er geen sprake kan zijn van misstanden, is deze wereld zo verrot geworden. Vraag het aan de gemiddelde burger en ze vinden het nauwelijks het probleem. Terwijl het concrete probleem natuurlijk wel is dat er bij wijze van spreken voor hun neus 6 miljoen Joden worden vergast en dat pas een probleem wordt op het moment dat iemand als Jeroen de Kreek voor de rechter staat. En dan nog is er geen verontwaardiging over de daad en zelfs niet over de mensen die het systeem dat vooraf ging aan de daad ondersteunen, maar over de boodschapper. Verontwaardiging is er over het feit dat een klokkenluider het gewaagd heeft mensen wakker te schudden. Had hij nou zijn bek gehouden, dan had hun diploma de waarde gehouden die het nooit had. Wat niet weet, wat niet deert. Eigenbelang zal er altijd voor zorgen dat er een markt is en blijft voor misstanden die daardoor zullen blijven bestaan.

Ons doel is nu derhalve niet het aanwijzen van de misstand en het vertellen dat fraude slecht is. Weldenkende mensen zullen zelf tot die conclusie kunnen komen en als ze dat niet kunnen zijn ze sowieso te dom om te kakken en te overtuigen. Ons doel is ook niet om u te vertellen dat u een lafaard bent die zelfs niet in actie zal komen als mensen fysiek in gevaar worden gebracht of op een andere manier volledig geruïneerd worden. En ons doel is ook niet om u te waarschuwen voor de gevolgen van de misstanden. U kunt zelf wel bedenken dat als ondeskundige mongolen met valse papieren op belangrijke posities zitten, dat slecht is voor de maatschappij. Denk alleen al aan de tweede crisis binnen 10 jaar. Nee, we willen dat u beseft dat deze wereld zo kut is omdat u dat allemaal zelf wilt. Elke keer moeten we moralistische praatjes aanhoren over hoe onrechtvaardig de wereld wel niet is, maar u wilt dat. Probeert u eens goed na te denken over wat uw rol precies is in het kader van de ergste misstanden in de wereld.

Fraude is een misstand, totdat mensen zelf hun belastingformulieren creatief kunnen invullen. Stelen is een misdaad, maar we horen weinig mensen klagen over het stelen van de overheid voor hun eigen hobby's. Inflatie is klote, toch zullen degenen die vals geld en diploma's in omloop brengen een andere mening hebben omdat zij er dik aan verdienen. Zijn er dan helemaal geen oplossingen? Jazeker, systemen moeten zo objectief en neutraal mogelijk worden ingericht zodat een eigenbelang dat strijdig is met een zeer belangrijke maatschappelijk belangen niet meer voor misstanden kunnen zorgen. Toezicht, verbetering van kwaliteit, centrale examens, objectieve regels en eenvoudige klachtenprocedures zijn slechts een handjevol oplossingen die we al in 2004 breed uiteen hebben gezet, maar de belangrijkste oplossing zit bij u. Help en steun ons in de strijd tegen misstanden en trek uw smoel open. Het is evident dat alle valse diploma's die de HvA, Inholland en al die andere paupers hebben uitgegeven, wettelijk ongeldig moeten worden verklaard.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.