Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 15 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

582 Zeepbel van de woningmarkt (1)
581 Politie vol corruptie (1)
580 Socialisten weten niet beter
579 Dhimmitude snijdt strot langzaam open (4)
578 Essent agressieve telemarketeer (1)
577 Misdefinitie.nl wenst u een succesvol 2012 (5)
576 Koningin begeert hypocrisie (4)
575 Immigratieramp op herhaling (22)
574 Afrekenen met de HvA
573 Backfire door islam is een harde les
572 Persoonlijke meningen geen argument
571 Teeven downloadt eigen baan (1)
570 Jeugd glijdt snel af (4)
569 AutoReset vooral gepensioneerden
568 Open grenzen intrappen (2)
567 Extremisme links georganiseerd (1)
566 Digitale televisiescam (2)
565 Eerlijkheid duurt het langst
564 Ship those niggers back (2)
563 Smaad tegen politiehaat (4)

570 # Jeugd glijdt snel af #
Gepost door Misdefinitie op 27-11-2011 om 23:16.
Woensdag 23 november fietsten we langs een vaart over een relatief smalle weg waarover ook nog ander verkeer mag rijden. Het werd aan het einde van de middag omstreeks een uur of 5 reeds donker en zoals het hoort wordt er dan licht gevoerd zodat we beter zichtbaar zijn. Aan het einde van de weg moeten fietsers over de weg naar links oversteken. Na een uitgestoken arm in de richting die we op willen, zagen we een auto tegemoet komen die recht heeft op voorrang. Rechtdoorgaand verkeer heeft immers voorrang. Op het moment dat we stoppen, komt er een snorfiets aanrijden die achterop botst. Voordat het besef doordrong van wat er gebeurde en er iets van gezegd kon worden, riep de jeugdige bestuurder van de snorfiets meerdere malen "Kankerlijer" en nog meer van dat fraais. Meteen daarna reden ze weg zonder zich nog om het slachtoffer te willen bekommeren. Een klassiek geval van een schaamteloze hit en run. Jongeren worden steeds asocialer, roekelozer en agressiever waarbij andere mensen slechts als obstakels gezien worden om hun doel te bereiken.

Crimineel op jonge leeftijd.

Eindelijk lijkt het tot de scholen door te dringen dat er iets grondigs mis is met de manier waarop een steeds groter wordend deel van de jeugd meent zich te moeten gedragen. Uit een peiling onder een slordige 150 schoolleiders kwam naar voren dat menig docent en teamleider wel eens in elkaar getrapt wordt vanwege de activiteiten die zij in hun professionele werk moeten uitvoeren. Geweld door leerlingen zou de afgelopen 15 jaar schrikbarend zijn toegenomen. Niet alleen verbaal, maar vooral ook fysiek. Kinderen die zulk onaangepast gedrag vertonen worden volgens de schoolleiders steeds jonger. Een trend die op te merken valt omdat er steeds meer incidenten op de basisscholen plaatsvinden. Vaders komen tegenwoordig zonder pardon af op een SMS'je van zoonlief en begint eerst te slaan voordat hij vragen gaat stellen. Deskundigen denken dat de problemen vooral psychisch zijn bij de kinderen. Sociaal-emotionele problemen de schuld geven gaat het helemaal worden in 2012, let maar op!

Voordat we dat soort beweringen gaan analyseren, zullen we eerst moeten overtuigen dat er daadwerkelijk sprake is van een urgent probleem. Grote steden als Den Haag kampen met tientallen jeugdbendes die misdrijven plegen, voor overlast zorgen middels vernielingen en vandalisme en hangjongeren waarvan de politie er simpelweg niet in slaagt om hun criminele gedrag te bewijzen. Leeftijden variŽren van 12 tot 20 en het zal u niet verbazen dat vooral Marokkanen weer eens oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit. Feiten die gewoon in het gelinkte artikel staan. Zulke bendes kunnen samen opereren, maar veel van dat jonge gespuis deinst er ook niet voor terug individueel de poppen aan het dansen te krijgen. Zo heeft de Amsterdamse politie een 15-jarige knul opgepakt die nog niet droog achter de oren was maar wel een 19-jarige vrouw chanteerde met zelfgemaakte naaktfoto's via een webcamsessie. Kindertjes, gooi die kutwebcam nu eens weg en voorkom ellende. Ga er zeker niet naakt voor zitten als wij niet online zijn.

Jongeren schijnen tegenwoordig steeds vroeger bezig te zijn met seks. Wie in de jongere generatie zegt op z'n 30ste nog maagd te zijn, bedoelt daarmee dat getal in maanden. Op een gegeven moment is zo'n jongen de seks gewoon zat en leent hij zijn vriendin net zo makkelijk uit als een computerspelletje. Zijn vrienden organiseerden vervolgens een tienergangbang waarbij het meisje door zeven beren werd uitgewoond. Komen wij aan met die verhalen over vroeger toen we nog gewoon knikkers uitleenden aan vriendjes. Zeist was deze maand het toneel van een paar 13-jarige schandknapen die het leuk vonden om vanaf een viaduct stenen naar de auto's op de A28 te gooien. Een autoruit sneuvelde waarbij het risico ontstond dat het slachtoffer in kwestie het niet zou overleven en tevens vele andere automobilisten in zijn dood zou meesleuren. Gelukkig is dat niet gebeurd, maar de politie kon deze jongens niet oppakken. Veel criminele acties worden uitgevoerd met het idee dat de pakkans wel erg klein is.

Stenen gooien blijkt een leuk spelletje te zijn onder de jeugd aangezien het vaker voorkomt. In september was het raak op de A15 waar de ruit van een vrachtwagen beschadigd raakte. Wie moeite doet om te zoeken, zal opmerken dat het de afgelopen jaren veel vaker is gebeurd. Levensgevaarlijk waarbij de daders niet beseffen wat ze aanrichten. Meestal is onwetendheid het excuus. Een 17-jarige Rotterdammer zou een vuurwerkbom hebben geplaatst waardoor een 15-jarige jongen gewond raakte door een stuk rondvliegend metaal. We moeten er niet aan denken dat het metaal in plaats van zijn arm een oog raakte. Onder deze categorie valt ook het springen van bruggen in het water zoals we in de warme zomermaanden vaak zien. Brugpijlers lopen wel eens schuin af en in het water kan het nodige afval zitten. Niemand wil een dwarslaesie voor eventjes een paar minuten "lol". Gezond verstand is blijkbaar verdwenen. Denk maar niet dat wij zulke moraalridders zijn. Vroeger hebben we genoeg halsbrekende toeren uitgehaald, maar niet zulke achterlijke.

Geweld onder jongeren neemt buitenproportionele vormen aan. Zeventien jongeren vonden het nodig om in een vakantiepark in Simonshaven een van de panden te besmeuren met eieren en vernielingen aan te richten. Later werden de vijf gezinsleden die daar hun tijdelijke verblijf hadden door de troep op hol geslagen jongeren zwaar mishandeld. Op een na zijn alle daders inmiddels vrijgelaten in afwachting op hun taakstrafje bij bureau halt. Serieus, we hadden toen we nog minderjarig waren best een wetboekje cadeau willen krijgen gezien het feit dat zij overal mee weg kunnen komen. Misschien gaan we deze website wel op naam van een minderjarige zetten. Een 19-jarige jongen zal zijn trip in Mijndrecht nog lang heugen. Plotseling werd hij omsingeld door 15 jongeren die hem in elkaar trapte en bleven schoppen toen hij al op de grond lag. Met een gebroken neus en een gestolen ketting bleef hij achter. Wat een contrast met vroeger waarbij we gewoon 1-op-1 gevechten hielden met de blote vuist en na een blauw oog als een man huiswaarts keerden.

Bij overlast slaat menigmaal de vlam in de pan waardoor er rellen ontstaan. Turkse jongeren gaven na gewelddadige rellen waarbij Turken en Koerden in Amsterdam massaal op de vuist gingen, doodleuk aan weer te gaan rellen als ze de kans krijgen. Overal gonsde het van de geruchten dat Turken en Koerden uit het hele land naar Amsterdam zouden komen voor de totale oorlog. Om dat te voorkomen gaf de politie aan vooral de contacten op sociale media in de gaten te houden. Hoogstwaarschijnlijk omdat de blauwe maffia te bang was om op straat orde op zaken te stellen. Uiteindelijk gebeurde er weinig; niet dankzij het "dappere" optreden van de slappe arm der wet. Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) bracht een rapport uit waaruit blijkt dat Poolse immigranten de zoveelste problematische groep vormen in Nederland. Laag opgeleid, ziek en werkloos. Waar hebben we zulke kenmerken eerder gehoord? Nederland weet dondersgoed welke probleemgroepen we hebben, maar weigert te erkennen dat massa-immigratie een van de grootste problemen is.

Probleemjeugd en schijnoplossingen.

Om de toename van jeugdcriminaliteit niet elke keer te hoeven toeschrijven aan de multikul en het gebrek aan discipline op school, openen de media een offensief om de problemen van de jeugd eindelijk eens een keer te benoemen. De Kinderombudsman constateert dat er jaarlijks zo'n 118.000 gevallen van kindermishandeling worden gemeld waarbij de leraren ernstige zorgen hebben voor de veiligheid van de kinderen. Weliswaar heeft de overheid gezegd maatregelen te nemen, maar die schijnen massaal te falen met alle gevolgen van dien. Ernstig mishandelde kinderen zouden last hebben van leerstoornissen en achterstanden. Artsen vinden dat er vaak niks aan gedaan wordt en de overheid eens wat vaker moet kijken naar omgevingen waar veel achterlijken wonen zoals asielzoekerscentra. Recent is er in de Tweede Kamer een nieuw plan van aanpak besproken. Alle instanties gaan nu opeens samen werken. Overheidsinstanties die kinderen moeten beschermen waren al die tijd een rommeltje dat het kind meer kwaad deed dan goed.

Geweldig, nog meer huisbezoeken bij randdebielen die glashard ontkennen en de controlerende ambtenaar gezellig een kopje koffie geven terwijl het kind beneden uitgemergeld en in elkaar gerost in een vochtige kelder ligt. Leraren en huisartsen moeten in het nieuwe systeem gebruik gaan maken van hun smartphones en moeten wettelijk verplichte meldcodes gebruiken. Krijgen we weer dat gezeik dat we in de bak komen als we een kind een draai om de oren geven terwijl mensen die hun kind echt molesteren en verkrachten vrijuit gaan. Mishandeling lijkt zelfs zijn weg te vinden naar de scholen. Eenmaal geÔndoctrineerd door alle berichten over misbruik van de katholieken in kerken en op kostscholen, is iedere noodkreet er een. Zo kon u door de media al een rode waas voor uw ogen krijgen van de zoveelste mishandeling van leerlingen door en directeur, terwijl het de directeur is die genaaid werd. Leerlingen weten tegenwoordig dat ze gewoon kunnen blijven zitten als ze eruit gestuurd worden. Onderneemt de school iets, dan is het mishandeling.

Scholen zijn tegenwoordig doodsbang voor hun leerlingen die steeds beter op de hoogte zijn van hun rechten. Onder de 12 jaar worden ze niet vervolgd, dus kan het kleine gespuis ongegeneerd de juf in haar tieten grijpen, de meester in zijn kruis schoppen en naar wens vernielingen aanrichten. Van huis uit leren ze dat alles wat ze niet kennen, kapot gemaakt mag worden. Eenmaal in de puberteit weet menig meisje dat haar leraar te chanteren is door hem voor te houden dat hij zijn baan verliest als zij tegen de directeur gaat zeggen dat hij haar heeft aangerand. Wij zouden dat oplossen door dat kutkind toe te bijten dat ze vooral moet gaan vertellen hoe slecht ze wel niet in bed was. Jongens hebben al gauw door dat hun smartphone een prachtig wapen is tegen het gezag. Provoceer de leraar, maak een paar mooie opnames als hij door het lint gaat en post een zwaar bewerkte en suggestieve versie op Youtube. Geen wonder dat scholen misstanden angstvallig verborgen houden voor de buitenwereld uit angst voor hun "goede" naam.

Ouders die hun kinderen op nette blanke scholen willen zetten ver weg van de allochtonen omdat ze net als voormalig GroenLinkser Halsema vinden dat hun kinderen geen experiment zijn voor excuusnegers, komen bedrogen uit. Onderwijs op de particuliere "blank is beter"-scholen blijkt onder de maat te zijn. Die scholen zijn helemaal niet beter. Ze lijken alleen beter omdat er geen nikkers naar school gaan en de schoolexamens expres te simpel worden gemaakt om het superieure blanke ras er beter uit te laten komen. Met dank aan de compensatieregeling zullen ze, ondanks dat ze op basis van het centraal schriftelijk eindexamen gezakt zouden zijn, toch slagen. Scholen zouden verplicht moeten worden om alle eindexamens centraal af te nemen, maar omdat er zoveel mensen van profiteren, inclusief de machthebbers die het beleid maken en organiseren, zal deze fraude het altijd mogelijk blijven. Kinderen zelf vinden dat ze als varkens opgehokt worden op schoolpleinen die ze eigenlijk maar saai vinden.

Verveling is tegenwoordig sowieso een probleem onder de jeugd die gewend is op instincten te reageren door de basale prikkels die hun computers, telefoons en ander elektrische spullen afgeven. Op elk terrein konden we ons vroeger urenlang vermaken; er was altijd iets te doen. Nu moet de stimulans het winnen van het gezoem van hun tablet en dat is bijvoorbeeld mogelijk met drank. Comazuipen zou dit jaar wederom schrikbarend gestegen zijn. Dokters registreren 684 gevallen van comazuipen wat een toename is van 37 %. De Telegraaf pakte breed uit met schrijnende verhalen over een klein jongetje van amper 10 jaar dat in de garage de grote whiskyfles van zijn vader aan zijn mond zette en minuten later met een ambulance moest worden afgevoerd. Kinderartsen spreken over een "zeer alarmerende stijging". De jongeren zouden zich eens moeten interesseren voor cultuur. De Nederlandse dominante cultuur wel te verstaan. Over een gebrek aan opvoeding, hersenloze verboden, prijsverhogingen en beperkingen met betrekking tot alcohol, horen we niemand.

Nadat de jeugd zo vaak negatief in het nieuws is gekomen, worden een heleboel mensen wakker die de oplossingen van de daken lijken te schreeuwen. De politie, u weet wel, die lui die worden betaald om boeven te vangen, hangt zoals gewoonlijk weer alleen rond op het internet en biedt spontaan aan om wekelijks te willen groomen met de jongeren. Op de chat kunnen zij terecht voor vragen wat er aan loverboy's gedaan kan worden en of het zinvol is om de agenten met werk te belasten door het doen van een aangifte. Krijg nou wat! Agenten horen op straat te lopen en die Marokkaanse loverboy's op te pakken zodat ze naar hun eigen land getrapt kunnen worden. Op het seksueel uitbuiten van minderjarigen hoort, evenals op alle andere vormen van pedoseksualiteit, de doodstraf te staan. Aangifte doen moet niet zulke hoge drempels kennen dat het vragen van advies noodzakelijk is, dat moet gewoon via internet kunnen. Misdefinitie vindt dat de politie eens van het internet af moet gaan en boeven in de echte wereld moet gaan vangen.

Ouders zouden graag willen dat er gebruik wordt gemaakt van psychologen om de kloof tussen ouders en school te dichten. Naar verluid zouden de ouders niet zomaar meer hun kinderen durven toevertrouwen aan de school. Allereerst zouden ze eens naar hun eigen gedrag moeten kijken. Ouders die na een SMS of telefoontje van een leerling, die vindt dat hij onterecht straf heeft gekregen, woedend naar school kunnen racen omdat ze toch werkloos zijn om vervolgens de leraar en / of directeur een pak slaag te geven, zijn zelf niet goed bij hun hoofd. Fuck de psycholoog, iedereen moet eens normaal gaan doen. Ouders gaan met de school een overeenkomst aan waarbij er een aantal afspraken worden gemaakt. Een van die afspraken is dat de school verantwoordelijk is voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en opvoeding in de tijd dat het kind op school is. Dat houdt in dat de school gerechtigd is om straf uit te delen. Iedereen moet zich weer leren te gedragen. Daar hebben we geen halfzachte zielenknijper voor nodig, maar ijzeren discipline en stalen tucht.

Integraal Toezicht Jeugdzaken (ITJ) gooit het probleem van drinkende jongeren op het bordje van de gemeenten. De gemeente zou afspraken moeten maken met bedrijven die alcohol verkopen. Jongeren en ouders moeten bij het beleid worden betrokken en ook pleit het ITJ voor het verhogen van de leeftijdsgrens voor alcohol tot 18 jaar. Scholen reageren daarop door alcohol taboe te verklaren tijdens schoolfeesten, maar geven tegelijkertijd de feesten steeds vaker buiten de school waardoor ze geen flikker meer te zeggen hebben over de alcoholconsumptie. Vanwege een versterking van de leeftijdsgrens van 16 jaar, moet er weer misbruik gemaakt worden van de auswijs zodat u zich tot een jaar of 20 moet kunnen legitimeren. Zinloos, want jongeren die echt willen zuipen gaan wel met z'n allen in een drankkeet zitten in een hutje op de hei of ze laten oudere vriendjes de drank halen die zij later opdrinken. Krampachtig tot verboden komen van zaken die volwassenen classificeren als slechte invloeden voor de jeugd, leidt enkel tot meer gebruik.

Veel volwassen mannen zitten nog met de militaire dienstplicht in hun hoofd waarvan de opkomstplicht sinds 1 mei 1997 is opgeschort. Gedacht wordt dat die dienstplicht hen gedrild heeft tot echte mannen waardoor ze trots, blank en nationalist zijn geworden. Op basis van die gedachte vinden ze dat de dienstplicht op de een of andere manier weer terug moet komen om die luie domme kinderen van tegenwoordig een flink lesje te leren. Sinds het eigen land verdedigen geen argument meer is omdat de invasie van allerlei rare vreemdelingen net zo goed als een vijandige oorlogsreactie te beschouwen is, staat de term "sociale dienstplicht" voor maatschappelijk vrijwilligerswerk. Onbetaalde arbeid waar deels tijdens de schooltijd mee begonnen moet worden en daarna nog maanden na het behalen van het voortgezet onderwijs door moet gaan. Meteen studeren na school wordt taboe, dat was toch alleen voor de rijken. Tegenwoordig worden kinderen geacht tot hun dertigste thuis te blijven wonen omdat ze dan pas voor zichzelf mogen verdienen.

De sociale dienstplicht is echter gedoemd om te mislukken. Criminelen hebben schijt aan de wet. Denk aan het opleggen van taakstraffen door de rechter. Geharde criminelen komen veelal niet eens opdagen voor een gevangenisstraf, laat staan voor een taakstraf en dan is het strafrecht nog iets dat door de politie kan worden afgedwongen. Wordt het een verplicht onderdeel van de opleiding, dan zet het nog geen zoden aan de dijk aangezien de erge gevallen waar nu juist de overlast vandaan komt, sowieso veelal schoolverlaters zijn. Verder zijn er gelukkig nog een heleboel jongeren die het wel goed doen. Er valt geen enkel goed argument te geven waarom deze jongeren gestraft dienen te worden. Zeker niet als blijkt dat zij gewoon zijn opgegroeid als normale volwassenen die prima functioneren. Dan blijft er alleen nog een kleine middengroep over die wel stout is, maar niet te stout. Die leren niet veel. Wellicht weet u nog uit uw eigen schoolcarriŤre dat u bij verplichtingen gewoon de tijd uitzat en zei wat de leraar wilde horen zonder ervan te leren.

Overweging.

Jongeren glijden steeds vaker af naar crimineel, asociaal en onverantwoord gedrag, hebben diverse problemen en als we nou die problemen oplossen door wat praat- en zeikwerk, zal het wel weer zo worden als in die goede oude tijd. Samengevat is dit in een notendop hoe de huidige redeneringen over de jeugd zijn opgebouwd. Op zo'n manier lopen we steeds achter de feiten aan. De jeugd maakt misbruik van alcohol, dus zullen ze willens en wetens alcohol willen verbieden voor iedereen of het op z'n minst extreem moeilijk willen maken om eraan te komen. Onzin, vinden wij. Die ouwe van ons had de drank gewoon in een niet-afgesloten bar staan waarin gedurende onze kindertijd in ruime mate tevens het lekkere snoepgoed aanwezig was. Nooit is het in ons opgekomen om zomaar een fles open te maken en een stuk in de kraag te drinken. Drank was en is overal verkrijgbaar en toch zopen we als kind niet. Incidentenpolitiek en symboolwetgeving is een indicatie dat er in de verkeerde richting wordt gedacht.

Propaganda en een informatievloed is iets van de laatste jaren. Toch hebben we het idee dat kinderen veel meer verantwoordelijkheid namen in het verkeer dan nu het geval is. Ondertussen heeft de overheid wel groen licht gegeven aan de rijschoolbranche om jongeren vanaf 16,5 jaar op te leiden om als ze 17 zijn in een moordwapen van 1200 kilo rond te rijden. Eerlijk gezegd moeten we daar niet aan denken, hoeveel jongeren er ook zijn die wel sociaal en oplettend kunnen zijn. Psychologen zullen de leerlingen en de scholen niet gaan redden. Toegegeven, de psychologie staat nog in de kinderschoenen en tot 15 jaar geleden moesten kinderen gewoon hard gemaakt worden om in deze wrede wereld te overleven en vooral niet zeiken over hun gevoelens. Wat niet wegneemt is dat een psycholoog niet moet worden ingezet als intermediair tussen meppende ouders, falende schoolleiders en internetrukkende agenten. Gaandeweg hebben wij het idee dat de deskundigen de problemen als losse onderdelen zien. Wij vinden echter dat de basis al niet deugt.

Kinderen krijgen hun opvoeding en ontwikkeling voornamelijk binnen hun eigen gezin door hun ouders en door de scholen waar ze naar toe gaan. Tijdens hun jonge jaren zijn kinderen egocentrisch en kunnen ze niet goed weten wat volwassen mensen in hun wereld goed en fout vinden. Bovendien leren mensen het meeste als ze ook de moed hebben om de grenzen op te zoeken en te leren wat er gebeurt als ze al dan niet per ongeluk over die grenzen heen gaan. Zodoende hebben zij een systeem nodig dat hen leert binnen de lijntjes te kleuren en corrigeert als zij erbuiten komen. Voorts moeten zij de wereld kunnen verkennen vanuit een veilige omgeving die hen leert over gevaren, maar die tegelijkertijd niet helemaal dichtgespijkerd is van alle slechte invloeden in het leven. Kinderen die te beschermd worden opgevoed in een wereld waarin geen slechte dingen bestaan, functioneren straks slechter. Jongeren moeten zoveel leren dat het alleen maar goed mogelijk is binnen een gestructureerde omgeving die duidelijk en consequent is.

Vandaar dat wij altijd hameren op opvoeding en onderwijs gebaseerd op de structuur van discipline en tucht. Door een snelle vergelijking kunt u zien wat er mis is met de hedendaagse schoolcultuur. Vroeger was de opvoeding op school een verlengde van wat het kind thuis leerde. Nederland was een volk en de meeste Nederlandse volwassenen hadden een doel met betrekking tot kinderen: zodanig opvoeden en dingen aan ze leren zodat ze later als zelfstandige volwassenen kunnen deelnemen aan de maatschappij. Ouders hadden de grootste bevoegdheden, maar als kind wisten wij dat in beginsel elke volwassene respect behoorde te krijgen al was het maar omdat we anders kans liepen aan onze oren naar onze ouders gesleept te worden om aldaar een flink pak rammel te krijgen. Leraren waren de baas in de klas. Werden we eruit gestuurd, dan moesten we naar de directeur en die gaf altijd meteen straf. Ouderen herkennen vast wel dat de directeur eerst strafte, dan dingen navroeg en nogmaals strafte. Thuis vertellen leverde nog een afranseling met pappa's riem op.

Het contrast met tegenwoordig is levensgroot. Elke corrigerende tik wordt nu gezien als kindermishandeling. Leraren worden aangenomen en ontslagen op aanraden van leerlingen. Echt waar, uw beheerder heeft dat zelf meegemaakt. Directeuren die ingrijpen en een leerling uit de klas halen, lopen kans om gearresteerd te worden door de politie. Gevolg? Leerlingen weten dat ze schijt kunnen hebben aan gezag omdat er altijd een "hogere" volwassene komt die bang voor ze is en hen gelijk geeft. Ziet u waar we heen willen? Een leerling die weet dat elke volwassene consequent is, straffen in stand laat en er nog een schepje bovenop doet, zal met zijn mondje dicht zijn straf aanvaarden en het daarna niet nog eens doen uit vrees nog een tik te krijgen. In deze "moderne" tijd is er een walgelijke discussiecultuur ontwikkeld. Was het vroeger bek dicht omdat de leraar het zegt: nu moet ergepraat worden. Over alles mogen en willen leerlingen in discussie gaan. Of ze moeten leren, of ze niet mogen jatten en of ze naar de leraar moeten luisteren.

Belachelijk, want dat creŽert een houding bij jongeren waarbij ze denken alles te kunnen flikken omdat ze zich er toch wel uit kunnen lullen bij de verplichte discussie. Terwijl het zo simpel kan zijn. Vroeger hadden we als kind een aantal categorieŽn aangeleerd met betrekking tot gedrag. Van een heleboel gedragingen wisten we dat het gewenst was en waar we dus nooit moeilijkheden mee kregen. Dan waren er nog een aantal vervelende gedragingen die een draai om de oren opleverde en het een kwestie van afwegen was of dat de moeite waard was. Denk aan belletje trekken, dingen verstoppen of niet meteen luisteren. Voorts waren er een aantal gedragingen die een flinke afranseling met de riem betekenden. Continu ongehoorzaam zijn, met een slecht rapport thuiskomen of de rector die belde dat we stout waren geweest. Tot slot waren er nog zaken die ondenkbaar waren en de hoogste straffen gaven. Die ouwe maakte heel duidelijk dat dingen als diefstal en vernieling ervoor zouden zorgen dat we nooit meer konden zitten.

Volwassenen letten vroeger op elkaar en daardoor was er veel sociale controle. Tegenwoordig is de eenheid van ons volk doorbroken en vervangen door de multikul waarbij grote groepen volwassenen er een totaal ander wereldbeeld op na houden dan die wij nastreven. Komt er heden ten dagen nog iemand in de buurt van onze kinderen, dan vermoorden wij hem. Leerkrachten zijn te incompetent om voor een goede opvoeding bij te dragen en al die zielige schoolleiders op school zijn bang geworden voor hun leerlingen. Hoe kunnen zij dan ooit het overwicht hebben om jongeren goed op te leiden? Sociaal-emotionele ontwikkeling is niet iets wat een psycholoog even snel kan aanleren tijdens een paar gesprekjes. Het is de ontwikkeling die volgt op een goede basis gebaseerd op structuur, veiligheid en discipline. Met een sociale dienstplicht krijgen we heus geen zelfbewuste en intelligente jongeren terug. Stop met denken in losse problemen en oplossingen en werk verdomme aan een goede basis voor onze kinderen.

Orde op zaken stellen, daar staan wij voor. Iedereen die geen Nederlands spreekt, moet oprotten. Laat ouders een opvoedingscontract ondertekenen met de school. Leerlingen die niet luisteren, moeten gestraft worden. Wie de leraar negeert, gaat naar de directeur. Wie het waagt om iets tegen de directeur te zeggen, kan per direct de school verlaten. Smartphones en dergelijke moeten worden verboden in alle scholen. Lekken er filmpjes uit naar Youtube, dan is het einde verhaal voor de dader. Kunnen leerlingen zich niet handhaven op school, dan staan ze te boek als schoolverlater en moeten ze hun hele leven lang putjesschepper of vuilnisman worden. Net als vroeger. Scholen moeten de tucht en discipline weer terug brengen op school samen met de klassieke leermethoden. Mond dicht en luisteren naar de leerkracht en daarna aan het werk. Op misdaden moeten minimumstraffen komen en nieuwe straffen zoals verbanning. Al die nepdeskundigen zullen verbaasd zijn als ze merken dat we met een goede basis al die andere problemen eveneens opgelost hebben.
Reacties: 4
Pagina's: 1

Reactie door Moswolkje op 29-11-2011 om 04:52.
Heel herkenbaar voor deze niet meer zo jeugdige lezeres, vooral dat gedeelte waar het ging over als ik iets uitgehaald had op school, er voor bestraft was en er verongelijkt mee naar mijn ouders zou lopen :-)...dat liet ik wel uit mijn hoofd!

Werken aan een goede basis voor kinderen; wees gerust want dat deel lever ik in elk geval bij 1 kind...mijn kleindochter.

Reactie door Marino op 29-11-2011 om 15:41.
Het is inderdaad een steeds groter probleem aan het worden, dat merk ik zelf ook in mijn omgeving. Waar het vooral aan ligt is dat enige ethiek bij veel jongeren simpelweg gewoon ontbreekt. Geen enkel normen en waarden besef, geen enkel moraal. De ouders zijn vaak ook nooit thuis en kinderen worden aan hun lot overgelaten waarmee ze alles zelf maar moeten ontdekken en dat op jonge leeftijd vaak al meenemen. Denk maar vooral aan asociaal (zogenaamd 'stoer') gedrag, alcohol, roken, drugs, sex en het ergste is nog dat ze het volkomen normaal blijken te vinden.

Het verbieden van alcohol e.d. is ook niet de oplossing, maar op de een of andere manier wordt elk verbod of maatregel altijd wel omzeild. Geen alcohol op school? Dan maar naar buiten, het hoekje omlopen en zuipen maar. Voorlichtingen helpen ook niks (werkt juist averechts: "Ik zal voorzichtig zijn hoor!") en ook een stalen tucht zoals u beschrijft zal niet heel makkelijk in te voeren zijn. Ik vrees dat "geen weg terug" nog wel eens werkelijkheid kan gaan worden als we niet snel iets verzinnen.

Reactie door Moswolkje op 30-11-2011 om 14:06.
Alle maatschappelijke factoren veranderen door de eeuwen heen, dat is ook zo; de taal veranderd, de houding naar vrouwen toe is veranderd, kortom...cultuurveranderingen die optreden als gevolg van technologische innovaties.
Ik zie het er zelfs nog van komen dat de jeugd straks zo compleet zonder moraal en losgeslagen is, dat Big Brother straffere maatregelen gaat nemen.

Het ontnemen van de vrijheid van meningsuiting bijvoorbeeld (zien we nu al in steeds grotere mate) om die discussiecultuur van die kinderen de kop in te duwen.

Laten we dat alstublieft voor zijn door elkaar ook op straat aan te spreken bij onbehoorlijk gedrag, en niet schromen om de consequenties daarvan te moeten dragen.

Reactie door Marino op 30-11-2011 om 20:03.
Het ontnemen van vrijheid van meningsuiting zal inderdaad schadelijk zijn, en het is ook een koud kunstje voor de media om de domme massa om daar voor te zorgen. Vervolgens hebben we weer de geschiedenis genegeerd en is het te laat om dat om te keren.

Het op elkaar aanspreken op straat werkt echter niet altijd meer. Meestal snauwen ze dat je op moet rotten of je krijgt zelfs een doodsbedreiging en allerlei onfraaie teksten naar je hoofd geslingerd. Helaas heeft het aanspreken op straat net als uitkeringen en subsidies volledig zijn goede reputatie verloren.

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.