Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 19 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

502 Hang pedofielen aan hun ballen op!
501 Collegegelddiscussie in de context (2)
500 Asielbeleid continu gefrustreerd
499 Zwartjoekels discrimineren is rete cool (1)
498 Opportuniteit is rechterlijke achterlijkheid (2)
497 Immigratieramp op herhaling
496 Bezuinigingen ProRail sporen niet
495 Meten met slinkse maten
494 Klakkeloze onderwijsplannen
493 Kennis van de politieke correctheid
492 Beloften op lange termijn (2)
491 Alle moslims moeten weg! (1)
490 UvA administratieve puinzooi (1)
489 Het achterlijke moslimcollectief (2)
488 Onze wraak zal komen (9)
487 Multi-level mongolen (2)
486 Rechts waar u zo bang voor was (3)
485 Socialist tot de salontafel
484 Schijn van de bezuiniging (9)
483 Geen ambitie? Sla de politie!

487 # Multi-level mongolen #
Gepost door Misdefinitie op 08-10-2010 om 23:54.
Verstuur 50 euro in verschillende enveloppen naar een vaag postbusnummer en u krijgt fantastische documenten in handen met daarin alle geheimen van het leven. Waardevolle informatie die iedereen van u gaat kopen zodat u snel en eenvoudig rijk wordt. Kom voor ons werken. We bieden een goede baan aan. Nadat u wat administratieve kosten heeft betaald en als zelfstandige ondernemer tot ons netwerk bent toegetreden, zal het geluk uw deel zijn. Ook beschikken we over de modernste medicijnen ontwikkeld door beroemde professoren van de American High School. Kanker, aids en het linkse virus kennen voor ons geen geheimen meer. Wordt distributeur van deze chemische rommel en u zult voor uw geld een groter pakhuis nodig hebben dan Dagobert Duck. Negeer deze beloften en gouden bergen niet. Meneer Jan met de Pet gooide deze informatie weg en werd even later overreden door een vrachtwagen. Multi-level marketing is een aaneenschakeling van bedrog waarbij de initiatiefnemers er niet voor terugschrikken mensen te bedreigen.

Verboden piramide.

Officieel wordt multi-level marketing (MLM) beschreven als een netwerkmodel met een gelaagde structuur. Deze structuur is ingedeeld in niveaus. Vandaar ook het woord "level" in de term. Aan de top staan de bazen die de touwtjes in handen hebben. Pal daaronder staan organisaties die producten maken. Elke leverancier levert aan een aantal verkopers. Op de volgende laag staan weer de wederverkopers van deze verkopers. Al deze wederverkopers hebben op een niveau daaronder elk weer een aantal wederverkopers. Zo gaat dat een tijdje verder totdat de onderkant van de piramide bereikt is. Kenmerkend aan het systeem is dat het allemaal zelfstandige ondernemers betreffen. Verkopers en wederverkopers zijn dus niet in dienst van The Company. Voorstanders van het systeem benadrukken vooral het voordeel van een goedkope start, de diensten die ze gratis krijgen van de bazen en het besparen op trage logge lasten. Nu moet er bij u natuurlijk een belletje gaan rinkelen, want iets dat te mooi klinkt om waar te zijn is ook niet waar.

Letterlijk elk trucje wordt uit de kast gehaald om het systeem zo koosjer mogelijk te laten klinken. Veelal wordt de vergelijking gemaakt met het doen van boodschappen in een supermarkt. Een organisatie bedenkt een product en laat het produceren door een fabrikant. Leveranciers leveren het spul aan distributeurs die er een hogere prijs voor gaan vragen als de groothandel het wil hebben. Op zijn beurt verpatst de groothandel de spullen met een winst aan de detailhandel waar u het kunt gaan afhalen tegen de consumentenprijs. "Wel," zeggen de MLM'ers in koor, "waarom durft u wel een product aan te schaffen bij de supermarkt terwijl er al 10 keer een bedrag bij is gekomen door al die tussenpersonen en niet bij een MLM-organisatie?" Op zich zit daar iets in. Wij bewaren nog steeds onze bammetjes in de ouderwetse trommels van Tupperware. Met goede producten is niks mis, maar ze vergeten iets cruciaals. Kopen in een supermarkt doet de consument voor het eindproduct. MLM wordt gepositioneerd als een methode om geld te verdienen.

Organisatoren willen maar al te graag dat u niet op de hoogte raakt van dit verschil aangezien ze het misbruiken om onder de wet uit te komen. U moet weten dat piramidespelen verboden zijn in Nederland. Argeloze domoren naaien door hen via een piramidesysteem geld afhandig te maken voor het recht om de producten van The Company te verkopen mag niet. Concreet is dit precies wat al die MLM-organisaties juist wel doen. Wederverkopers ronselen u met valse beloftes over rijkdom en weelde om mee te doen met de organisatie. Via een bijeenkomst die lijkt op een hersenspoeling van de sekte van de Scientology Church wordt aan u gevraagd om als zelfstandige ondernemer deel te nemen aan het systeem. Daarvoor is het vereist dat u op gepaste momenten vergoedingen betaalt zodat het gedrocht kan blijven functioneren. Vergelijk de werkwijze van sekten. Allemaal willen ze op den duur uw zuur verdiende centjes hebben. Nadat u geÔnvesteerd heeft bent u op het onderste niveau van de piramide een verkopertje die andermans spullen aan de man moet brengen.

De reden waarom MLM net niet onder het regime van artikel 1a lid 2 Wet op de kansspelen (Wks) valt, is op te maken uit de Memorie van Toelichting bij de wet en werd ook al overwogen door de Hoge Raad. Multi-level marketing is qua structuur exact hetzelfde als verboden piramidespelen. Men ontwijkt echter de wet door het een "verkoopmethode" te noemen. Erg dubieus. Piramidespelen zijn juist verboden omdat het beslisgedrag van (labiele) personen ervoor zorgt dat zij in een situatie met onzekere uitkomsten worden gebracht. Net als een gokker die door zijn geestelijk labiele toestand in de waan komt en wordt gelaten dat als hij maar genoeg poen in de eenarmige bandiet gooit, er ooit een voordeeltje uit komt. Een voordeel waarop de kans in werkelijkheid minuscuul klein is, maar die door het systeem en de beloften ten onrechte veel groter lijkt. De politiek gooit het echter op van te voren behaald voordeel. Zodra u "voordeel" lijkt te krijgen, worden piramidespelen als MLM niet als strafbaar feit vervolgd.

Nogal een achterlijke redenatie. Organisaties mogen u in het kader van een piramideconstructie geen geld vragen om een licentie voor hun producten, maar zodra ze u een product leveren heeft u "voordeel" en is alles wel toegestaan. Zit daar wel een verschil in? Wat ons betreft niet. Nu blijkt dat de wet makkelijk te omzeilen is door niet alleen geld te vragen, maar er ook een product voor te leveren. Voordeel zal uiteindelijk, net als bij gokken, hoogst onzeker blijven. Zij stellen dan dat u wel degelijk voordeel heeft omdat u immers producten vangt voor het geld. Denk dan even terug aan het doel dat mensen voor ogen hebben als ze mee gaan doen met dergelijke systemen. De enige manier om enigszins voordeel te hebben van een product waar u net geld voor heeft neergelegd, is net als bij aankopen uit een supermarkt de situatie waarin u als consument de eindgebruiker bent. MLM ontspringt juridisch de dans omdat het in feite gaat om consumentenkoop aan eindgebruikers. Onthoud vooral dat laatste woord.

Wanneer we in een supermarkt wat te schranzen kopen, dan hebben we als doel het bevredigen van een hongergevoel en zal het product dat doel hopelijk verwenzenlijken. Organisatoren van MLM-structuren suggereren echter dat u er een inkomen mee kan verdienen. Het gaat hier dan om werk. Het lijkt er zelfs vaak op dat er gezinspeeld wordt op het verkrijgen van een baan zoals met een normale vacature gebeurt. U zou u grandioos genaaid moeten voelen als u merkt dat u in het kader van uw doel om een inkomen te verwerven in feite een consumentenkoop doet als eindgebruiker. Eindgebruikers kunnen namelijk in principe niet verkopen en verdienen derhalve dus ook geen geld. Dat komt omdat iedere idioot dat soort producten of een vervanger kan kopen voor een prijs die in de buurt komt. Stel dat u in de supermarkt een pak koekjes haalt en probeert te verkopen. Dat lukt niet, want mensen kunnen naar de winkel. Consumentenkoop is bedoeld voor eindgebruik. Zakelijk verdienen is voor de onderkant van de piramide vrijwel onmogelijk.

Goed, we trappen er toch in en laten ons in de luren leggen door de praatjes. Men zegt dat we echt geen eindgebruikers zijn en de producten heus wel aan een ander kunnen verkopen. Dus investeren we een bom duiten en trachten met een grote voorraad van de producten een winst te maken. Dan komen we erachter hoe kut zo'n piramide eigenlijk werkt. De grote baas in de top kan wel 2 fabrikanten vinden. Die vinden weer 4 leveranciers. Die vinden weer duizenden verkopers die, als ze allemaal klanten vinden, weer honderdduizenden wederverkopers vinden. Al die honderdduizenden wederverkopers vinden domme mongolen als u die erin zijn getrapt en daar zal het stoppen. Want op een gegeven moment zijn er geen idioten meer die tegen de prijs die inmiddels torenhoog is geworden die meuk nog gaan afnemen. Dus gaat u naar de mensen die vertrouwen in u hebben. Vrienden, kennissen, familie en uw verloofde. Thuis op de bank van de mensen die van uw houden probeert u die rotzooi aan te smeren. Zo af en toe lukt dat, maar die mensen worden het zat.

Heeft u eenmaal het geduld van bekenden verspeeld, dan zit u met een probleem. Heel leuk hoor die producten, maar oma heeft al een stofzuiger en wij zuigen harder. In tegenstelling tot degene die het hachelijke avontuur is begonnen, hebben consumenten snel door dat het om kopen, kopen, kopen gaat. Als eindgebruiker van veel te dure spullen wel te verstaan. Vervolgens gaat u het over een andere boeg gooien. Wat als zij nou niet kopen als gebruiker, maar als zelfstandige ondernemer? Zij kopen dan de spullen bij u in, u maakt een mooie winst en zij kunnen ook weer gouden bergen verdienen als zij het weer door gaan verkopen. De meeste mensen zullen dat verschijnsel wel kennen. Na elkaar jaren niet meer gezien te hebben komt die vroegere suikeroom als vagebond opeens weer langs om een of andere rotzooi te verkopen. U wijst hem netjes de deur, want u weet ook wel dat geen hond het van u zal gaan kopen. Helaas trappen sommige mensen er wel in. Die worden dan genaaid. Daarna komt de hele familie ruzie met u zoeken. Alleen voor die paar rotcenten.

Geen zuivere koffie.

Ondanks deze ellende en het overduidelijke scamgehalte, blijft het onderwerp al jaren ter discussie gesteld worden. Voorstanders staan lijnrecht tegenover tegenstanders. Wel lijkt het erop dat de tegenstanders het gaan winnen, want de voorstanders hebben nu niet bepaald goede argumenten voor wat ze u proberen aan te smeren. Vaak begint het met misplaatste voorbeelden. De meest fantastische verhalen komen voorbij van bedrijven die het helemaal gemaakt hebben. Dat zal allemaal wel, maar we kunnen in iedere branche wel een gelukzak noemen die het gemaakt heeft. Het impliceert geenszins dat het systeem ook deugt. Of zijn alle programmeurs net zo rijk als Bill Gates? Bazen in de top hebben inderdaad veel geld verdiend aan stommeriken. Denk nou niet dat u aan de onderkant ook iets verdient. Aan de uitspraak van de Hoge Raad wordt teveel waarde gehecht. MLM mag enkel omdat het consumentenkoop is. Allemaal drogredenaties die u nergens brengen.

Zoals met elke scam vliegen de cijfers om uw oren. Niet op letten. Elk groot bedrijf kan wel eens veel verdienen, maar u wordt geen miljonair als u zelf Microsoftpakketten gaat kopen en verkopen begrijpt u? Interessant is de manier waarop mensen blijkbaar gemotiveerd kunnen worden onmiddellijk in te stappen. Dit is opzich al stof voor een apart artikel waarin er werkelijk veldonderzoek wordt gedaan op zo'n bijeenkomst, hoewel dat eigenlijk niet nodig is omdat de werking van zulke bijeenkomsten overal op internet beschreven staan. U komt ergens in contact met een MLM'er. Die leidt u naar zo'n bijeenkomst. Op zo'n bijeenkomst vindt u vrijwel enkel MLM'ers die als geÔndoctrineerde sekteleden alles doen wat de organisatie wil. U wordt in een sfeer van spanning gebracht waarin u nu moet beslissen omdat de fantastische kans nooit en te nimmer meer terug komt. De druk is enorm. Grote psychische druk wordt tot ongekende hoogte opgevoerd om u te laten instemmen met een investering in niks.

Praatjes vullen geen gaatjes. MLM'ers beloven vertrouwen, controle, goedkope diensten, grote verdiensten en vrijblijvendheid zonder contract. Nogal wiedes. Bij de supermarkt kunnen we eveneens vrijblijvend een kar volgooien zonder contract. Gaan we over tot koop, dan is al meteen duidelijk dat het enkel kost en we niks gaan verdienen. Is dat niet het doel, dan is het niet erg, maar besef nu eens dat mensen met MLM als doel hebben om een inkomen te genereren en juist dat doel wordt niet gehaald. "We moeten niet zo zeiken," werpen ze ons toe. MLM is voor kenners en wij zijn domme leken. Achterlijke imbecielen die zomaar wat roepen zonder te weten wat MLM is zonder rekening te houden met onze eigen tekortkomingen. Leuk geprobeerd hoor, maar wat is nu het argument? O ja, die zogenaamde miljardenomzet in 100 landen. Doen de maffia en terreurorganisaties ook. Deugt dat dan eveneens? Natuurlijk niet! Ze beloven gouden bergen en als het niet lukt dan bent u een dwaas. Zo lusten we er ook nog wel een paar.

Kent u die reclames? Van die Amerikaanse shit met de meest "fantastische" producten die worden aangeraden door geleerden? Kenners weten dat in Amerika alles wat een hoger niveau heeft dan het VMBO "university" wordt genoemd en dat iedere mongool zich deskundige mag noemen. Cijfers, getallen en uitspraken van dat soort figuren zijn derhalve net zoveel waard als de mening van een willekeurig kind dat net een snoepje heeft gekregen. Altijd gaat het om "deskundigen" in het buitenland en buitenlandse bedrijven. Geen fatsoenlijke Nederlandse onderneming, universiteit of professor die zich eraan waagt. "Snel-rijk-formules" werken enkel in de hoofden van een stel bijgelovige dwazen zonder enige zelfreflectie. Kenmerkend is dat bord voor hun kop dat net zo groot is als een grafzerk. Heeft u klachten, dan ligt het namelijk altijd aan uzelf. MLM is dan opeens een professionele expertise. Geen succes? Dan heeft u de opleiding niet goed doorlopen, was u niet gemotiveerd of heeft u les gehad van een incompetente droplul.

Opvallend is de ruwheid waarmee stellingen naar voren worden gebracht om MLM te verdedigen. Er zouden vele verschillende vormen zijn die we niet allemaal over een kam moeten scheren. Uiteraard, er zijn ook verschillende soorten dieven, oplichters en fraudeurs. Dan mogen we toch echt wel tot de conclusie komen dat het over het algemeen niet deugt. Kleine vermeende verschillen in nuance boeien ons geen flikker. Het aardige aan de gelinkte discussie op het forum van de KvK is dat een van de voorstanders zijn ware aard liet zien. Via de mail zocht hij ruzie met tegenstanders en ging daarna openbaar mails publiceren. Dit gebeurde selectief om met opzet anderen zwart te maken en neer te halen. Wel, als het dan zo'n goed en eerlijk systeem is, waarom gaan mensen dan zo geniepig achter andermans rug om dat soort streken uithalen? Waarom worden de beloftes achteraf ontkend en waarom is alles zo vaag? Mensen die goed opletten zullen merken dat werkelijk alles aan het concept vaag is. Niemand die met naam en toenaam zijn nek uitsteekt.

Overweging.

Bespaar ons vooral dat eindeloze gelul. Ga niet zeiken en stuur geen mails. Over deze troep wordt geen discussie gevoerd. Alles is gebaseerd op praatjes, luchtkastelen, loze beloften en leugens. Er is slechts een hard feit waar u rekening mee dient te houden. De MLM'er wil alleen verkopen. Let maar op. Wat doet zo'n rat als u hem tegenkomt? Hij wil uw geld en geeft u een product. Ongeacht de gladheid van zijn ongestreken smoelwerk zal hij altijd aansturen op het investeren van uw geld. De mooiste gouden bergen kunnen u beloofd worden. Toch komt het gesprek op den duur weer terecht op uw geld. U kunt gehersenspoeld worden, bedreigd, geÔntimideerd en besodemieterd worden met valse statistieken: daarna gaat het weer over uw geld. En dat is bizar, want men spiegelt u voor dat u een inkomen kunt hebben. U wilt werken niet waar? Dus als iemand u werk aanbiedt, dan is het de bedoeling dat hij betaalt. Wees wijs en denk goed na. Zoekt u werk? Dan moet de ander gaan dokken en niet u.

Trap niet in het praatje van dat u als zelfstandige ondernemer wel het juiste moet gaan doen om het systeem te laten werken. Bezit u als ondernemer over de kracht een wildvreemd product dat door vele niveaus duur is geworden zomaar te verkopen? Gefeliciteerd. U kunt dan op een normale manier overal producten vandaan halen die beter verkoopbaar zijn zonder dat zo'n smiecht aan u verdient. Over dergelijke producten kunt u goed nadenken en alles is open en transparant. In tegenstelling tot MLM waar alles in beginsel gesloten is. Bijeenkomsten zijn geheim, processen zijn geheim en de mensen zijn geheim. Wat niet geheim is, is steeds hetzelfde. De MLM'er wil uw geld en u wilt juist inkomen. Dat is volstrekt tegenstrijdig met elkaar. Laat u ook niet verleiden om als consument de eindgebruiker uit te hangen door zo'n product aan te schaffen. Dergelijke bedrijven opereren internationaal. Vrijwel altijd zijn er veel betere Nederlandse initiatieven te krijgen zonder poespas en risico's.

Iets zit ons niet lekker. Als iemand ons vertelt dat we kunnen verdienen, dan zullen we nooit betalen. Een MLM'er is een mannetje dat niks anders doet dan reclame maken voor een product onder de valse voorwendselen dat we iets kunnen verdienen. Hoe komt het dan toch dat er zoveel mensen intrappen? De verklaring dat de meeste mensen domme dwazen zijn is waar, maar zeker ook onbevredigend. Veel mensen worden het systeem ingezogen omdat ze verraden worden door mensen die ze vertrouwen. Anderen worden gedreven door hebzucht. Het systeem houdt zichzelf in stand. Net als bij spam zullen er altijd mensen blijven die meedoen. Het doet een beetje denken aan die mensen die elke keer weer mails doorsturen met viruswaarschuwingen en zielige kindertjes in Afrika. Duizend keer kunnen we zeggen dat het allemaal nep is, maar mensen blijven doorgaan. Want stel nu eens dat ze er toch op vooruit kunnen gaan. Inmiddels heeft de multi-level marketing zijn naam veranderd in netwerkmarketing. "Level" was toch iets te piramideachtig.

"MLM is veranderd!" Zeggen ze dan. Blijkbaar was er iets mis met het oude systeem. Enkel de naam is veranderd. Daarmee ontmaskeren we de laatste strohalm van het systeem dat enkel een verkapte manier is om u te laten kopen. Het verraderlijke aan termen als marketing en netwerk is de suggestie dat u zich aansluit bij een organisatie met een goede naam en deel uit gaat maken van een netwerk waarin u kunt verkopen. Fout! Het netwerk werkt slechts een richting uit en dat is van boven naar beneden in de piramide. U sluit onderaan aan en koopt van degene boven u. U bent dus zijn netwerk. Hij koopt niet van u. U heeft dus niks. Geen netwerk, geen reputatie, geen marketing. U moet zelf opzoek naar klanten. Klanten voor een product dat al door tig wederverkopers wordt verkocht en die u aan de straatstenen niet kwijtraakt. Er zijn 2 goede manieren voor een inkomen. Loondienst en gaan ondernemen. Wilt u gaan ondernemen? Zet dan een fatsoenlijke onderneming op en creŽer uw eigen netwerk. Koop nooit de visieloze producten van de ML-mongolen.
Reacties: 2
Pagina's: 1

Reactie door Dominick op 12-10-2010 om 00:26.
Ik zit in het wereldje van de internet marketing of geld verdienen op internet, zo u wilt. Toevallig niet MLM. Echter bij andere vormen van serieus ( en minder serieus) geld verdienen op internet zie je wel keer op keer hoe voornamelijk beginnelingen worden misleid. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat ze door mee te doen met een bepaald programma bezoekers krijgen, er moet dan zeg 30 seconden lang een website worden bezocht.

Hiermee krijg je dus bezoekers waar je dus helemaal niets aan hebt. Het zal ze een worst wezen wat je schrijft en/of aanbiedt. Dan kan ik dus telkens weer mensen gaan uitleggen dat het enige wat ze aan het doen zijn is hun tijd verdoen met niks.

Als je ze dan uitlegt dat behalve directe promotie er ook iets bestaat als Search Engine Optimization, Zoek Machine Optimalisatie dus, dan zie je de ogen alweer rollen van verbazing. Of ze gaan ervan uit dat je als een gek je blog moet gaan taggen met woorden.

En dan mag je geluk hebben dat je eigenlijk toekomt aan het uitleggen dat er ook SEO bestaat. De meesten gasten vinden het prima om duizenden mails te gaan openen vol met spam voor zeg een tiente. Of op advertenties klikken voor ťťn cent per advertentie. En zeuren dan wel dat ze geen referrals ( mafkezen die zich aanmelden via jouw persoonlijke link) kunnen krijgen. Tja...

Reactie door Misdefinitie (Mod) op 13-10-2010 om 01:19.
Met SEO zult u die mensen net zo goed misleiden, want het zal hen nooit geven wat het suggereert. Net zoals MLM enkel werkt voor de top, werkt SEO slechts voor een beperkt aantal websites die in handen zijn van serieuze ondernemers.

Het merendeel van de mensen die meedoen aan wat voor methode dan ook, zullen nooit iets verdienen. Aan hen wordt die waarheid nooit verteld. Zij krijgen alleen de mooie verhalen te horen en de niet te controleren verdiensten van degene die het aanbiedt.

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.