Mis·de·fi·ni·tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 20 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

482 Linkse rat op oorlogspad
481 Lerarentekort is slechts een mediahype
480 Onbetrouwbare christendemocratie (3)
479 Samenleving verziekt door misstanden (5)
478 Anti-moslim? Anti-kotslim! (2)
477 Eerlijk zullen we niks delen (3)
476 Beledigen met gevoel
475 Angst op rechts zorgt voor veel slechts (5)
474 Marionetten van het linkse fascisme
473 Censuurfascisme bereikt dieptepunt (8)
472 Boobytrap de beste beveiliging
471 Schaamteloze rel na 10 jaar onderwijsmisstanden
470 Censuur beschermt de kinderen niet (7)
469 Parasiet, antisemiet, islamiet (4)
468 Formatie vol politiek gekonkel (5)
467 Zorg verneukt tot poepluiers (1)
466 Grote onwetendheid over dierziekten (3)
465 Illegale zwarte arbeid nauwelijks aangepakt (2)
464 Voor joden, nikkers en moslims verboden (6)
463 Rechtse revolutie is niet eng (3)

479 # Samenleving verziekt door misstanden #
Gepost door Misdefinitie op 29-08-2010 om 22:49.
Klokkenluiders krijgen in plaats van respect dikwijls te maken met extreme vormen van karaktermoord zodra ze hun mond opentrekken over misstanden. De betrokken organisaties en instanties hebben veelal baat bij een smerige doofpottencultuur waarin de beerputten net zo stinken als de onverzorgde smoelen van degenen die het allemaal voor het zeggen hebben. Vandaar dat ze tegenover de onwetende buitenwereld doen alsof de feiten die de klokkenluider naar buiten brengt gebaseerd zijn op onbelangrijke incidenten en het hooguit klikken betreft door een idioot die uit persoonlijke rancune de organisatie zwart wil maken. Zij hebben macht genoeg om iedereen die uit de school klapt zo erg af te branden en kapot te maken in de media dat zelfs hun eigen moeder ze niet meer wil kennen. Onschuldige boodschappers van het slechte nieuws aanvallen is makkelijker dan het aanpakken van corruptie en intimidatie. Lang verborgen misstanden hebben de samenleving volledig verziekt. Uit de inmiddels etterende wonden is de stromende pus voor iedereen zichtbaar.

De politiemavo.

Abraham Maslow stelde in 1943 reeds dat de belangrijkste behoefte na eten, drinken en seks het zoeken naar veiligheid is. Aangezien de overheid ervoor gezorgd heeft dat de politie een geweldsmonopolie mag hanteren, bent u voor uw veiligheid volledig afhankelijk van de politie. U mag immers niet zelf de kop van de romp van uw belager afrukken. Om deze taak goed te kunnen vervullen, moeten agenten een goede opleiding krijgen. Bij voorkeur hoger dan de mavo die de meeste van de flitsagenten waarschijnlijk niet eens hebben afgemaakt. Hoger opgeleide agenten doen daarom een veredelde mbo-opleiding bij de Politieacademie in Apeldoorn. Mocht u zich ooit afvragen waarom u nog nooit een slimme agent heeft ontmoet, waarom u altijd als een hond wordt behandeld als u aangifte komt doen, waarom agenten u niet snappen als u met een juridisch argument komt en waarom zoveel boeven gewoon vrij rondlopen? Agenten krijgen hun diploma cadeau bij een pak wasmiddel, zijn onvoldoende gekwalificeerd en ontberen kennis, vaardigheden en beroepshouding.

Proest, daar zit u dan als doctorandus tegenover iemand met de kennis van een neanderthaler die nog net het woord belediging kan uitspreken na talloze malen oefenen. Aangifte doen wegens smaad? Dan weten ze niet eens wat dat woord betekent. Tenzij u iets over de politie zegt, dan kunnen ze opeens wel in actie komen. Guusje ter Horst (PvdA) heeft wellicht alle mogelijke moeite moeten doen om agenten het verschil tussen blank en zwart te leren in een poging enkel zwarte korpschefs te krijgen bij de politie. Hebben ze dan eindelijk eens het multiculturele korps waar ze allemaal een harde plasser van krijgen, blijkt dat een Marokkaan zijn afkomst meer eer te geven dan het edele politiewerk. Een Marokkaanse spion zat namelijk zeer geheime informatie door te spelen naar de dienders van Allah. Pas toen de AIVD erachter kwam dat hij gegevens aan de Marokkaanse geheime dienst gaf werd het bekend. Verdedig uzelf maar, want de Nederlandse politie laat ons in de broek plassen van het lachen.

Recent kregen we een noodkreet van een man wiens zoon na een ongeluk werd genaaid door Politie Utrecht. Volgens de man zou een agent ten onrechte hebben vermeld dat zijn zoon met 180 over de weg raasde met zijn auto. Wat volgde was een ellenlange procedure die ermee eindigde dat de man op een website zijn bevindingen publiceerde. Daarbij noemde hij de verbalisanten Hendrik van Grevengoed en Bram Cornelis van der Vorst boeven en fraudeurs en beschuldigde hij het tweetal van valsheid in geschrifte en corruptie. De rechter verbood dat, maar benadrukte dat hem niet het recht kan worden ontzegd om zijn visie te geven. Uit een stuk met de titel "Overeenkomst tot Onthouding van bepaalde uitingen" dat in het bezit is van Misdefinitie blijkt dat de genoemde verbalisanten met hem "vrijwillig" tot een overeenkomst zijn gekomen waarin hij zich verplicht voortaan te zwijgen over de hele zaak. Het slachtoffer zou zelfs verplicht zijn nieuwe uitingen eerst voor te leggen aan de politie en dat is regelrecht in strijd met de Grondwet.

Moslimcadet: een spijkerbed.

Gaat het om grootschalige veiligheid waarbij hele landen betrokken zijn, dan hebben we natuurlijk het ministerie van Defensie. Jaarlijks gaan er miljarden naar deze geldverslindende oorlogsmachine. Professionals worden opgeleid door de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) in Breda. Een instituut dat vroeger de KMA was. Instructeurs en studenten blijken er echter hele andere dingen te doen dan de vaardigheden aan te leren die ze nodig hebben om het land te verdedigen. Wat ze dan wel doen? Moppentappen. "Voorstanders van de multikul vinden dat alles overeenkomsten met elkaar heeft. Wat is de overeenkomst tussen een allochtoon en een kerstboom? U moet ze beide eerst aftuigen voordat u ze in de fik zet." Kijk, zo maken ze vrienden natuurlijk. "Maar er zijn ook goede Marokkanen. Jaha, die hangen we ernaast." Uit dossiers van de militaire vakbond blijkt dat er behalve deze grappen ook intimidatie is. "Aanranding, racisme en discriminatie," kopt de Telegraaf. Daar betaalt u nou belasting voor.

Leerlingen roepen: "Waarom worden Marokkanen als ze klein zijn in een kippenhok gestopt? Dan kunnen ze alvast leren pikken." Niet lachen, het is allemaal niet erg fraai. Ondertussen komen er steeds meer verhalen binnen van de grove misstanden die daar plaatsvinden. Minister Van Middelkoop wil daar echter niet op reageren. Eerst even kijken hoe groot de imagoschade van Defensie gaat worden en uitzoeken hoe de zaak in de doofpot kan verdwijnen. Later zal dat hooguit moeten leiden tot een aantal aanbevelingen. Moeten ze daar nu zo lang over doen? Het is toch erg simpel. Geen geweld, intimidatie en racisme meer. Anders moet Balkenende maar weer schuine moppen gaan tappen. Opvallend is dat de zaak zo'n beetje aan het rollen is gekomen nadat de klachten zich gingen verzamelen bij de vakbond. Blijkens de stukken die er liggen zouden instructeurs en studenten mensen de mond hebben gesnoerd. Tijd voor de grote schoonmaak zouden we zeggen. Alle schuldigen oprotten en flinke straffen uitdelen.

Steunpilaren van de maatschappij.

Misstanden komen helaas veelvuldig voor op de cruciale plaatsen in de maatschappij. Plaatsen waar mensen zich veilig horen te voelen of waar de noodzakelijke vaardigheden moeten worden aangeleerd voor de rest van het leven. Zorginstellingen vallen onder de plaatsen waar veiligheid hoort te heersen. Op den duur zijn en worden we allemaal afhankelijk van de zorg. Dan zou het wel erg prettig zijn als het een beetje netjes geregeld is. Het zou beter voor uw gezondheid zijn als u dan niet terecht komt bij Cordaan in Amsterdam. In deze zorginstelling zou onder andere een groepsverkrachting hebben plaatsgevonden en is een bewoner verdronken. De inspectie gaat weliswaar een onderzoek uitvoeren, maar het is verdomme niet de eerste keer dat er van alles misgaat in zorginstellingen. Eerder beschreven we al dat de zorg zo'n beetje gedegradeerd is tot het niveau van de derde wereld. Kunnen machthebbers de problemen in de zorg nog steeds bagatelliseren nu er steeds meer misstanden bekend worden?

Onderzoeken richten zich met name op het voeren van gesprekken met bewoners en het kijken naar de lichamelijke gesteldheid. Wat ons betreft een slechte benadering. Bewoners zullen hun instelling nauwelijks afvallen uit angst dat ze later nog slechter behandeld gaan worden. Lichamelijke klachten kunnen ook verklaard worden door andere factoren waardoor er nog niks gebeurt. Slechte instellingen moeten per direct gesloten worden en het zorgstelsel is aan een grondige hervorming toe. Ondertussen hoopt de inspectie slechts dat het onderzoek resultaten zal opleveren om de situatie te verbeteren. Ach, wij hopen hetzelfde, maar hebben er nu eenmaal een hard hoofd in. Ouders zijn inmiddels vaker bezorgd om de ontwikkeling van hun kind. Wel gaat het daarbij vooral om nare karaktertrekken van andere kinderen en kritiek op de opvoeding van andere ouders. De verharding en onnozelheid slaat overal ongenadig toe. Wanneer we richting een maatschappij gaan waarin misstanden normaal worden en in de doofpot gaan, zal alles en iedereen negatief veranderen.

Onderwijs is een andere steunpilaar waar de maatschappij op leunt. Een van de hoekstenen van de samenleving om maar eens een christelijk cliché te gebruiken. Rond deze tijd beginnen de introductieweken weer bij de universiteiten. Uiteraard zijn studentenverenigingen vertegenwoordigd en dat zorgt weer voor de meest bizarre stunts. Klassieke ontgroeningen waarbij maagdelijke studenten zich doodzuipen mogen tegenwoordig niet meer, maar dat er heden ten dagen nog steeds studenten in een positie worden gebracht die niet zo leuk is hebben ze in Utrecht laten zien. Studenten werden gelokt met een onschuldig spelletje. Eenmaal ter plekke bleek dat ze zich moesten uitkleden midden op het plein de Neude. Grapje? Geintje? Lachen hoor. Foto's maken en dan voor de rest van het leven voor lul staan op het internet. Zo is de maatschappij tegenwoordig. Onderwijsinstellingen kunnen er ook wat van. Hogeschool Leiden moedigt eerstejaars studenten van amper een jaar of 18 aan om een bijbaantje te nemen in de webcamseks.

Werkgevers zitten tot de nek in de misstanden. Vorig jaar heeft de Arbeidsinspectie meer misstanden aangetroffen dan het jaar ervoor. Illegale arbeid, illegale werknemers en gevaarlijke arbeidsomstandigheden zijn slechts een greep uit de vele activiteiten die misgaan in het bedrijfsleven. Piet Hein Donner, u weet wel: die geflopte minister van Sociale Zaken die ook uw pensioen heeft verkwanseld, wijst er liever op dat er ook dingen goed gaan. Eerder werd hij al op het matje geroepen en gaf hij aan de huidige maatregelen meer dan voldoende te vinden. Tevens wijst hij op een jarenlange daling van het aantal aangetroffen misstanden. Een totale schijnvertoning, want u moet weten dat inspecties hooguit steekproefsgewijs testen. Doordat de kans op ontdekking sowieso klein is, baart het ontdekken van die misstanden veel zorgen. Met een kleine kans op ontdekking moet er wel veel mis zijn. Inspecties kunnen onderzoeken wat ze willen: als de politiek niet adequaat ingrijpt, verandert er nooit iets.

Zoeken we even wat rond in de recente actualiteit, dan komen we op nog veel meer plaatsen misstanden tegen. Politie Gelderland-midden zou al sinds de eeuwwisseling het toneel zijn van machtsmisbruik, corruptie en intimidatie. Een decennia later wordt er alles op alles gezet om het eens goed te onderzoeken. Nou ja, "goed" tussen aanhalingstekens. Vele commissies slaagden er niet in om opheldering te geven. Ad Havermans deed onderzoek en publiceerde daarover. Alsof dat veel uitmaakt. Dergelijke rapporten hangen aan elkaar van de pogingen om wat er gebeurd is zoveel mogelijk te bagatelliseren en te ontzenuwen. Tot een massa-ontslag van degenen die zich aan de misstanden schuldig hebben gemaakt komt het nooit. Laat staan dat corrupte ambtenaren die zich hebben laten omkopen worden gestraft met een uitgebreide vermelding met naam en toenaam. Zoals ze bij ons wel doen. Rapporten en commissies zijn waardeloos. Straf de verantwoordelijken nu eens goed.

Overweging.

Overal waar we kijken zien we misstanden opkomen. Was het enkele jaren geleden nog een groot taboe om over omvangrijke misstanden te praten: sinds vele klokkenluiders hun imago en leven hebben gegeven om misstanden aan de kaak te stellen durft ieder medium wel een misstand aan te kaarten. Wel wordt een ruime voorzichtigheid betracht. Voordat ze het weten hebben ze een proces aan hun broek wegens smaad en laster. Besef echter dat wat we kunnen laten zien slechts een topje van de ijsberg is. Vrijwel alle media beperken zich tot een simpele opsomming van een paar feiten die naar buiten komen. Daarbij worden altijd grote woorden gebruikt als corruptie, misbruik en intimidatie. Woorden die lekker bekken en het altijd goed doen in nieuwsartikelen. Mensen krijgen hierdoor het idee dat het in feite losse incidenten betreffen die met wat praten en snelle onderzoeken makkelijk het hoofd geboden kunnen worden. Bij grote maatschappelijke misstanden is echter niet een individuele daad van belang, maar de structurele mankementen van hele systemen.

Juist de eenzijdige aandacht voor wat incidenten baart ons zorgen. U moet zich voorstellen dat er in een samenleving mensen en organisaties zijn die er grote belangen bij hebben dat misstanden voorgoed in de doofpot verdwijnen zodat ze verborgen blijven. Het gaat hier om miljarden en organisaties die zoveel macht hebben dat ze delen van de maatschappij naar hun hand kunnen zetten. Zij zitten niet te wachten op negatieve publiciteit en zullen er alles aan doen om misstanden verborgen te houden. Deze manier van werken zorgt ervoor dat er haast niks over misstanden naar buiten komt. Tenzij de misstanden zo groot zijn en zo vaak voorkomen dat het onmogelijk is om alles tegen te houden. Dan sijpelt er af en toe wat naar buiten en dat leest u in de krant. Dit betekent dat op het moment dat u iets leest, de situatie al zo erg uit de hand is gelopen dat men het niet meer onder controle heeft. Door machtsmisbruik is de kans op ontdekking zo klein dat als u het ontdekt het wel levensgroot moet zijn.

Wat de boosdoeners incidenten noemen zijn in feite grote waarschuwingen dat er veel meer mis is. De politie is prima in staat om individuele lastpakken die na machtsmisbruik hun mond open willen doen monddood te maken. Van de man die zij genaaid zouden hebben zullen ze zeggen dat hij gestoord is. Wij denken er anders over. Het feit dat we ondanks alle dreiging, machtsmisbruik en intimidatie toch een overeenkomst in handen krijgen, betekent voor ons dat er nog heel wat meer ligt dat we niet zien. Dat een paar studenten hun kleren uitdoen is geen schokkend nieuws. Zien we het in verband met wat we al weten over onderwijsinstellingen, zie bijvoorbeeld het grootschalige intimidatieschandaal van de HvA, dan merken we op dat er nog tienduizenden "incidenten" zijn. De politie kan wel vinden dat wij gestoord zijn en zorgen voor vervolging, maar haast iedereen heeft slechte ervaringen met de politie. Opvallend is dat wat slechts incidenten leken nu haast overal bij elke organisatie lijkt voor te komen.

Impliceert het feit dat misstanden overal voorkomen dat alle mensen slecht zijn en alle organisaties slecht functioneren? Het is waar dat we zelden iemand aantreffen die zijn werk goed doet. Na jarenlang onderzoek doen naar misstanden weten we echter hoe dat komt. Het grote probleem met misstanden zit hem in gebrekkige systemen die zo ingericht zijn dat misbruik op de loer ligt. Onderwijsmisstanden zouden veel minder voorkomen als de programma's centraal, uniform, objectief en neutraal zijn. Misbruik van de macht onder ambtenaren zou een zeldzaamheid zijn als een ambtenaar niet simpelweg alles kan blokkeren voor de burger en tevens gestraft wordt voor fouten. De politie zou heel wat beter functioneren als de vrijheid van meningsuiting nooit beperkt kon worden, aangiften opnemen wettelijk verplicht wordt en agenten bij een vast aantal klachten de laan uitgetrapt worden. Verander de achterliggende systemen en constructies waarmee misstanden gerechtvaardigd worden en de problemen zullen verminderen.
Reacties: 5
Pagina's: 1

Reactie door Moswolkje op 30-08-2010 om 16:49.
Het is inderdaad zeer interessant om te weten wat nog niet verrot is aan diverse systemen.
De gewone man denkt dat de rechters en tuchtrechters hen zullen helpen, maar dat is verkeerd gedacht. De rechters en tuchtrechters kiezen vaak partij in hun eigen belang, want zij zijn ook mensen die persoonlijke of carriere gerichte belangen hebben.. Medische tuchtrechters werken bijvoorbeeld samen met KBS advocaten.

In dit hele land geldt omertà....zwijgplicht voor iedereen die misstanden of dikke zakkenvullerij aan de kaak wilt stellen. Links heeft er een mooi zooitje van gemaakt.

Reactie door Moswolkje op 30-08-2010 om 18:30.
P.s...Maslow's piramide is blijkbaar aan vernieuwing toe volgens deze site:

http://welingelichtekringen.nl/maslow-s-piramide-wordt-gerenoveerd.html

Reactie door Misdefinitie (Mod) op 30-08-2010 om 21:40.
De procesbeschrijvingen die Misdefinitie geeft van de achterliggende systemen zijn na zoveel jaren nog steeds uniek en laten zien dat misstanden veel verder gaan dan het opmerken van incidenten. Zo zeggen mensen nog steeds de gang van zaken in het boek van de HvA te herkennen. Al is de publicatie reeds 6 jaar geleden. Opsommingen zijn enkel bedoeld om mensen een makkelijk overzicht van de omvang van het probleem te geven.

Wat Maslow betreft: psychologen willen altijd interessant doen en veranderingen aandragen. De gangbare interpretatie is niet dat een behoefte verdwijnt zodra hij wordt ingevuld, maar dat mensen gaan zoeken op een hoger niveau als bevrediging van een behoefte verzekerd is. Wil de overheid dat mensen zich niet druk maken over misstanden, dan zorgen ze er dus voor dat de eerste levensbehoeften van de burgers in gevaar komen.

Reactie door Moswolkje op 31-08-2010 om 16:42.
Ik weet het; het onderuithalen van de eerste levensbehoeften is zo geniaal doordacht en simpel in zijn eenvoud, dat ik er haast bewondering voor zou hebben, ware het niet dat een compleet land hierdoor naar de knoppen gaat.

Sabotage door de regering is van alle tijden, want grote bedrijven in binnen- en buitenland zullen bij tijd en wijle ongetwijfeld samenzweren met staatsinstellingen om er maar voor te zorgen dat de arbeiders vooral niet aan de macht komen.

Reactie door Misdefinitie (Mod) op 31-08-2010 om 19:22.
Arbeiders aan de macht... Straks krijgen we nog iemand die een Partij voor de Arbeid gaat oprichten.

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.