Mis·de·fi·ni·tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 20 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

482 Linkse rat op oorlogspad
481 Lerarentekort is slechts een mediahype
480 Onbetrouwbare christendemocratie (3)
479 Samenleving verziekt door misstanden (5)
478 Anti-moslim? Anti-kotslim! (2)
477 Eerlijk zullen we niks delen (3)
476 Beledigen met gevoel
475 Angst op rechts zorgt voor veel slechts (5)
474 Marionetten van het linkse fascisme
473 Censuurfascisme bereikt dieptepunt (8)
472 Boobytrap de beste beveiliging
471 Schaamteloze rel na 10 jaar onderwijsmisstanden
470 Censuur beschermt de kinderen niet (7)
469 Parasiet, antisemiet, islamiet (4)
468 Formatie vol politiek gekonkel (5)
467 Zorg verneukt tot poepluiers (1)
466 Grote onwetendheid over dierziekten (3)
465 Illegale zwarte arbeid nauwelijks aangepakt (2)
464 Voor joden, nikkers en moslims verboden (6)
463 Rechtse revolutie is niet eng (3)

472 # Boobytrap de beste beveiliging #
Gepost door Misdefinitie op 25-07-2010 om 23:24.
Bent u net lekker een aantal weken met de sleurhut op vakantie gegaan, treft u bij thuiskomst uw hele woning leeggeroofd aan. Dochterlief had namelijk vergeten te melden dat zij op Hyves en Facebook al haar loverboys op de hoogte had gebracht van het feit dat alle kostbaarheden wekenlang onbeheerd voor het grijpen lagen. Alle goedbedoelde adviezen in de tijdschriften ten spijt, is het gajes er toch in geslaagd binnen te dringen. Kleine zwervende kruimeldieven kunnen nog wel buiten de deur gehouden worden met gangbare beveiligingsmiddelen, maar de echte criminelen worden steeds professioneler en kunnen haast elk woonhuis kraken. Lijdzaam afwachten en hopen dat ze uw huis dit jaar overslaan lijkt het enige wat er nog aan te doen is. Sober leven in een portiekflat en een schotelantenne aan de muur is een andere "goede" oplossing. Om de een of andere reden blijven zij vaak buiten schot. Boobytraps kunnen een nieuwe revolutionaire oplossing worden tegen gespuis dat geen verschil kent tussen mijn en dijn.

Boobytraps in de harde praktijk.

Gangbare tips om inbraak te voorkomen, gaan uit van het bewoonbaar laten lijken van de woning. Veel mensen werken met tijdklokken die automatisch het licht laten aangaan om zo de criminelen te laten denken dat ze thuis zijn. Deze opstelling geeft meestal juist weg dat de bewoners pleite zijn. Licht dat immers automatisch elke dag om dezelfde tijd aangaat, geeft doorgaans aan dat het niet door mensen gebeurt. Tijdschriften en glazen op tafel leggen vallen onder de trucs die doorgewinterde inbrekers ook al snel doorhebben. Of dacht u werkelijk dat professionals nooit zullen merken dat het glas altijd precies op dezelfde positie blijft staan? Nee, dan het wegnemen van de post door een kennis die de plantjes water komt geven. Tips die u allemaal best van harte kunt nemen, baat het niet dan schaadt het ook niet, maar om uw kostbare eigendommen te beschermen is wel iets meer voor nodig dan die uitgekauwde trucs. Crimineel tuig is niet (meer) zomaar bang te maken met de wetenschap dat ze wel eens betrapt kunnen worden. De angst moet veel groter worden.

Brutale inbrekers gaan zo over tot beroving met geweld als blijkt dat er onverhoopt iemand thuis is. Wetende dat zij de overmacht hebben kunnen ze van uw angst gebruik maken zonder dat het voor hen consequenties heeft. Willen we naar een situatie waarin ze zich wel 10 keer bedenken voordat ze überhaupt met hun fikken aan andermans spullen gaan zitten, dan moeten er consequenties geïntroduceerd worden. Een prima voorbeeld vinden we in de actualiteit na de aanhouding van een drugsdealer. Politie en justitie denken en vinden dat ze als sterke arm de absolute macht hebben omdat ze met hun bevoegdheden zo'n beetje alles tegen uw wil kunnen doen. Uw huis is uw eigendom, maar als zij voor de deur staan kunt u, net als bij inbrekers die u met geweld gaan beroven, niet veel uithalen tegen die overmacht. Een waardevolle les vereist derhalve dat er wat aanpassingen worden gedaan aan hun vervelende attitude. Dan blijkt dat fysieke overmacht geen garanties met zich meebrengen. Een stroomstoot uit een GSM liet een diender al gauw een toontje lager zingen.

Begrijpt u ons niet verkeerd. Niemand zou opzettelijk een boobytrap moeten achterlaten voor een agent. Waar het ons om gaat, is dat de dreiging dat een GSM wel eens als wapen een stroomstoot kan geven, voldoende is voor mensen in het algemeen om eens na te gaan denken of het wel verstandig is om aan uw telefoon te komen. Waarschijnlijk kunnen ze hem gewoon meenemen uit uw woning of broekzak, maar als algemeen bekend wordt dat zulke wapens circuleren, dan zal men even iets langer nadenken. Voor een boete bij de rechter pikken ze uw dure spullen wel. Krijgen ze regelmatig te maken met een ziekenhuisopname, dan is het jat- en klauwwerk een stuk minder interessant. Voortbordurend op dit idee kan een GSM geprepareerd worden met een explosief goedje. Bij voorkeur met een ontsteker die achteraf door bellen tot ontploffing kan worden gebracht zodat de mooie meubeltjes in huis geen schade oplopen. Zodra mensen weten dat het gevaarlijk kan zijn, zal het maken van wat geluiden volstaan om de dieven de stuipen op het lijf te jagen.

Banken werken allang met een boobytrapachtig systeem. Geldlopers en pinautomaten dragen enkel nog beveiligde geldcassettes. Komt zo'n cassette in verkeerde handen, dan spuit het apparaat inkt over het geld om het op die manier onbruikbaar te maken. Criminelen weten sinds die tijd dat het vrij zinloos is om een geldloper te overvallen. Toegegeven, de misdaad komt ondanks het systeem nog steeds voor, maar wel veel minder dan zonder het mechanisme. Enkel de oerlelijke en domme boeven denken zo nog geld te kunnen verdienen. Sommige winkels gaan nog een stapje verder in het beschermen van hun eigendommen. De meeste winkels zijn per definitie openbaar waardoor de doorgewinterde crimineel het probleem van het binnenkomen niet meer heeft. Ook moet het winkelend publiek eenvoudig bij de spullen kunnen komen, anders wordt er nooit iets verkocht. Rotterdam kent al jaren de DNA-spray. Dieven en overvallers zijn na hun criminele daad zwaar de klos. Bij het buitengaan krijgen de knaagdieren een lekkere douche. Zichtbare sporen achterlaten op criminelen heeft een afschrikwekkend effect.

Vervang de onzichtbare spray om opsporing achteraf mogelijk te maken vooral door iets wat wel zichtbaar is. Gif, gas, zuur, inkt: creativiteit kan eindeloos voortduren. Levert u wellicht een taakstraf op, maar u moet wat over hebben voor het goede doel. De werking is vooral preventief. Wanneer de stoute jongens het idee krijgen dat ze wel eens beschadigd kunnen worden, is dat een grotere motivatie om eerlijk geld te verdienen dan de angst dat de bewoner misschien thuiskomt vanwege een vergeten kopje thee op de salontafel. Autodieven kunnen daarover meepraten. Vaak zien we auto's staan met daarop een sticker die aangeeft dat er een alarm inzit. Nu valt alles wel te kraken, maar toch hebben de inbrekers het niet graag. Zo'n alarm zou wel eens stilletjes de eigenaar in de kroeg kunnen waarschuwen die onmiddellijk naar de plek des onheils komt om zijn heilige koe met geweld in bescherming te nemen. Criminaliteit is en blijft deels een rekensom van risico's, verliezen en opbrengsten. Maak het ze maar zo lastig en gevaarlijk mogelijk.

Alweer jaren geleden bezat een grote crimineel een illegale hennepkwekerij in Venray. Mooie ruimte, dure plantjes en ontzettend veel werk voor een beetje poen. Noeste arbeid die niet zomaar verloren mocht gaan. Dus zette de eigenaar van die zooi een ingenieus alarmsysteem op. Wat sensoren ophangen die beweging detecteren en dan doorlussen naar een mobiele telefoon die bij onraad de eigenaar kan waarschuwen. Zo geschiedde. Op een avond kwamen twee Marokkanen de kwekerij leegroven. Stoute jongens, want de hennep was niet van hun. Het systeem deed zijn werk en belde de eigenaar om te laten zien wat de bondkraagjes daar deden. Daarop sprong de eigenaar meteen met een tweeloop in zijn auto en reed naar zijn bezit toe om de inbrekers de kop van de romp te schieten. Later vond de politie alleen nog maar een gore plas bloed. Men spreekt van moord, maar men zou ook kunnen spreken van handhaven wat de politie steeds nalaat. Deze man had blijkbaar vaker met het bijltje gehakt, want de lichamen van zijn slachtoffers verdwenen evenals hijzelf. Alle sporen en bewijzen ontbreken. Kijk, zo kan het dus ook.

Overweging.

Probeer dit niet thuis uit lieve kinderen. Justitie bezorgt u voor het verdedigen van uw zuurverdiende eigendommen graag een taakstraf die nog hoger is dan wat kinderverkrachters krijgen van de rechter. Uiteraard is het niet de bedoeling dat u uw woning daadwerkelijk gaat volstouwen met bommen en granaten. Het gedachte-experiment is echter interessant omdat boobytraps een fantastische oplossing kunnen bieden. Alles draait om angst. De media hoeven slechts enkele keren te schrijven dat mensen massaal aan de boobytraps gaan en de angst zit er bij de slechteriken goed in. Vanzelfsprekend zullen ze dan andere manieren gaan aanwenden om zichzelf te beschermen, maar die angst zal ervoor zorgen dat de meeste mensen niet werkelijk boobytraps hoeven te plaatsen. Zodra het verschijnsel algemeen bekend wordt, is het plaatsen van een waarschuwing reeds voldoende om de kans op inbraak te verkleinen. Mensen die geen hond hebben plaatsen om die reden ook wel eens een bordje "Pas op voor de hond!"

Lang niet alle boobytraps zijn effectief voor het doel waarvoor ze eventueel te gebruiken zijn. Feit is namelijk wel dat de inbreker of dief reeds een poging heeft ondernomen om uw kostbare spullen te jatten en we dat nu juist willen voorkomen. Het nare idee van dat er iemand in huis is geweest, blijft op die manier bestaan. Bovendien willen we onze waardevolle spullen het liefst zelf kunnen behouden. Een grote explosie middenin de woonkamer verlost ons wel van de dader in kwestie, maar het schoonmaken van die rommel is een klotekarwei. Preventief iets regelen is uitermate lastig. Al brengt de bekende kuilengraver wel een aardig idee met zich mee. Deze figuur hield zich bezig met het graven van diepe kuilen waar mensen in konden vallen als ze door het bos liepen. Een opmerkelijk detail was de aanwezigheid van enorme ijzeren spietsen die slachtoffers die erin vielen levensgevaarlijk verwonden. Klassieke manieren van het beschermen van uw eigendommen zullen altijd noodzakelijk blijven. Professionals komen helaas toch wel binnen.

Eenmaal binnen zijn er meer mogelijkheden. Gifgas in auto's, exploderende voertuigen, wapens in kasten die afgaan zodra de kast geopend wordt, allerlei zaken die doodsschokken geven en vallende objecten de inbrekers belemmeren bij de kostbaarheden te komen. De politie weet hoe effectief zulke middelen kunnen werken aangezien zij regelmatig te maken krijgen met krakers die boobytraps zetten voor de ME. Goed wetende dat de inbrekers met een slijptol komen om barricades te doorbreken, bedachten de krakers het geniale plan om een jerrycan gevuld met benzine op te hangen. U begrijpt wat er dan kan gebeuren. Agent slijpt, de tol geeft wat vonkjes af en de benzine doet boem en vlam. Meteen vindt er een mentaliteitsverandering plaats. Voortaan zijn ze zo bang dat ze alleen nog maar onaangekondigd binnenvallen. Lijkt ons logisch: geen enkele inbreker geeft van te voren aan wanneer ze komen. Zogenaamde legale criminaliteit en acties waarvan justitie zich bedient geven goed aan wat we van boobytraps kunnen verwachten.

Justitie zal huiveringwekkend reageren mocht een dergelijk idee ooit vorm krijgen. De overheid heeft de sterke arm der wet kunstmatig een geweldsmonopolie toegekend en vindt derhalve dat alleen zij geweld mogen gebruiken. Criminelen houden zich daar uiteraard niet aan. Burgers mogen dan verwachten dat de "monopolist" van het geweld er alles aan zal doen om hen te beschermen. Helaas blijkt dat vaak niet het geval te zijn. Vanuit verschillende kanten komen de signalen dat de politie liever de prioriteit geeft aan het flitsen van onschuldige burgers dan het bestrijden van inbraak. Meldingen van inbraak worden niet beantwoord en als reden geven ze bij de politie op dat ze te druk zijn met andere zaken. Anders zaken zoals het vervolgen van webloggers zullen ze wel bedoelen. Ondernemers geven aan geen aangifte meer te doen omdat justitie toch niet doet aan die galbekken. Blijkbaar heeft de schone schijn ophouden wel prioriteit. Op politie.nl waarschuwen ze dat inbrekers niet op vakantie zijn. Nogal wiedes.

Wij geloven in een vrije markt. Bescherming moet geboden worden. Doet de monopolist dat niet, dan verliest hij zijn monopolie en is het geheel te begrijpen dat u af en toe het recht in eigen hand neemt. Omdat u niet te lang in de gevangenis wilt zitten voor iets wat criminelen u in beginsel aandoen, kunt u er wellicht aan denken om de boobytrap het karakter van een ongelukje mee te geven zodat u niet als verdachte gezien kan worden. Zo zijn er figuren die graag laten zien hoe we veel lol kunnen beleven door een fiets zo te prepareren dat een dief zijn ongeluk tegemoet fietst. Even wat zeep aan de handvatten, stuurtje losdraaien en het trappermechaniek saboteren. Het losdraaien van de vleugelmoeren waarmee het wiel vastzit geeft ook altijd een leuk effect. Neem bij voorkeur een oude fiets, want het rijwiel is later begrijpelijkerwijs niet meer zo interessant als uw dagelijkse vervoersmiddel. Oepsie, een ongeluk zit in een klein hoekje. Niet strafbaar, maar wel verdomde effectief.

Toch blijft het een feit dat we het met kinderspel niet gaan redden. Willen we dieven een halt toeroepen, dan moet er structureel iets gaan veranderen. Kennelijk zitten er nog voldoende mogelijkheden om het optreden van politie en justitie te verbeteren. Vaker hebben we al gezegd dat het aannemen van aangiften verplicht moet worden op straffe van ontslag van de betreffende diender. Justitie moet actiever achter de boeven aangaan. Zolang dat niet gebeurt, zijn de boobytraps te overwegen. Nu moet u niet opeens rare dingen gaan doen, want de effectiviteit zit hem in het idee dat als er een aantal keer flink op het journaal te zien is dat er boeven schade ondervinden van hun acties, afschrikken door een waarschuwing afdoende moet zijn. De vraag is alleen wie zich gaat opofferen, want het plaatsen van boobytraps, vooral als het letsel oplevert, is uiteraard illegaal en dus strafbaar. Dan wordt het weer politiek. De politiek moet ons toe gaan staan dat we zelf onze spullen verdedigen. Baas in eigen huis en wie ons fuckt: boem!
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.