Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 20 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

482 Linkse rat op oorlogspad
481 Lerarentekort is slechts een mediahype
480 Onbetrouwbare christendemocratie (3)
479 Samenleving verziekt door misstanden (5)
478 Anti-moslim? Anti-kotslim! (2)
477 Eerlijk zullen we niks delen (3)
476 Beledigen met gevoel
475 Angst op rechts zorgt voor veel slechts (5)
474 Marionetten van het linkse fascisme
473 Censuurfascisme bereikt dieptepunt (8)
472 Boobytrap de beste beveiliging
471 Schaamteloze rel na 10 jaar onderwijsmisstanden
470 Censuur beschermt de kinderen niet (7)
469 Parasiet, antisemiet, islamiet (4)
468 Formatie vol politiek gekonkel (5)
467 Zorg verneukt tot poepluiers (1)
466 Grote onwetendheid over dierziekten (3)
465 Illegale zwarte arbeid nauwelijks aangepakt (2)
464 Voor joden, nikkers en moslims verboden (6)
463 Rechtse revolutie is niet eng (3)

471 # Schaamteloze rel na 10 jaar onderwijsmisstanden #
Gepost door Misdefinitie op 20-07-2010 om 23:54.
Misdefinitie publiceerde in 2004 na jaren van gedegen onderzoek het boek "De misdefinitie van de HvA" waarin het gedrag van gewetenloze ambtenaren uiteen werd gezet die er niet voor terugdeinzen zich schuldig te maken aan intimidatie, discriminatie en vernedering. Het boek onthulde het complete systeem van interne verborgen constructies waarmee onder andere de Hogeschool van Amsterdam (HvA) fraudeerde en sjoemelde met diploma's en subsidies. Domme luie nietsnutten die het niveau niet aankonden worden in ruil voor subsidies gratis aan een diploma geholpen. Destijds wilde niemand horen wat er allemaal gebeurde vanwege het taboe dat er heerste op klokkenluiden. Nederland was een kenniseconomie en erkennen dat het onderwijs niet deugt zou meteen een groot gezichtsverlies betekenen. Journalisten meden het onderwerp alsof we paria's waren en grote nieuwsverstreklers negeerden smadelijk onze persberichten. Extreme onderwijsdegradatie en diploma-inflatie zijn al meer dan een decennia bekend. Nu willen media opeens schaamteloos rellen.

Ere wie ere toekomt.

Hogeschool INHolland wordt opeens opgeschrikt door een grof schandaal. Studenten van de opleiding Media en Entertainment Management (MEM) in Haarlem blijken massaal hun diploma's bij een pak wasmiddel van Omo te krijgen zonder te hoeven voldoen aan de strenge eisen die een hbo-opleiding hoort te stellen. Vooral ouderejaars studenten konden van een truc profiteren. Eeuwige studenten die te dom waren om hun studiepunten te halen, kosten een onderwijsinstelling al snel 10 ruggen. Dus wat doet de professionele organisatie? Die stuurt al die ex-studenten een brief dat ze hun diploma zo kunnen ophalen. Even een cheap-ass laserprinter laten rollen en hoppa, 250 studenten een gratis diploma. Miljoenen worden er zo aan overheidssubsidies binnengeharkt. Allemaal niet zo netjes, want u begrijpt dat werkgevers later niet het verschil kunnen zien tussen uw diploma en dat van die snotapen. Shocklog GeenStijl schreeuwt moord en brand dat zij tijdens de vakantie toch even degenen zijn die een heuse rel hebben veroorzaakt.

GeenStijl zal wel even de kastanjes uit het vuur halen. Wat de redactie betreft zal de beerput nu voor eens en altijd open gaan. Wacht, we zullen uw geheugen weer eventjes opfrissen. Eind jaren '90 van de vorige eeuw werd het hele stelsel van het hbo omgegooid naar een systeem bestaande uit projecten, samenwerkend leren, competentiegericht leren en meer van dat soort rotzooi. Kennis en vaardigheden leren mag niet meer, want in navolging van het voortgezet onderwijs waar leerlingen leren schatten in plaats van rekenen, nutteloos discussiŽren over het beleid in plaats van begrijpend leren lezen en linkse propaganda moeten aanhoren in plaats van de werkelijke wereld om zich heen te bestuderen, moest ook het niveau van het hoger onderwijs plaatsmaken. Grote groepen allochtonen moeten volgens de linkse knuffelaars kans hebben op een diploma en dat kan niet als de criteria objectief zijn. Sinds begin deze eeuw wordt het onderwijs al ingericht om middels geleuter, vriendjespolitiek en fraude aan een diploma te komen.

Denkt u net als GeenStijl dat het de eerste keer is dat zulke misstanden aan het licht komen? Dan komt u bedrogen uit. Sinds het "nieuwe" systeem is ingevoerd is het kommer en kwel in het onderwijs. Ruim 10 jaar lang heeft niemand willen luisteren. Trots schrijven ze op GeenStijl dat ze wat betreft het blootleggen van de hbofraude net zijn begonnen. Nou jongens toch, wat een fucking prestatie voor een weblog die gefinancierd wordt door de grootste krant van Nederland. U kunt dit soort dingen nu schrijven omdat er pioniers waren die voor u vuile handen hebben gemaakt. Toen we na jaren onderzoek onze bevindingen publiceerden in 2004, bleek het taboe en de macht van de onderwijsinstellingen zo groot dat niemand durfde te schrijven. De beheerder van Misdefinitie, de uitgeverij en media werden bedreigd door de Hogeschool van Amsterdam met een miljoenenclaim als we zouden publiceren. Ondanks bedreigingen en het risico op een persoonlijk faillissement, hadden we schijt en publiceerden we de waarheid. Dat is pas lef hebben!

U moet zich voorstellen dat hogescholen en universiteiten vanwege de miljoenen die ze aan subsidie krijgen van uw belastinggeld, de beschikking hebben over de beste advocaten. Als u dan ook nog eens weet dat het hele wereldje van advocaten, Officieren van Justitie en de rechtelijke macht een kleine kliek is die regelmatig met elkaar van bil gaan gaan eten, dan weet u dat het vechten tegen de bierkaai is. Toch deden we dat en met succes: we wonnen. Er kwam geen juridische procedure omdat het bewijs dat we leverden overweldigend was. De hogeschool durfde er geen zaak van te maken. Wel bleek dat de uitgeverij en journalisten zo geÔntimideerd waren dat ze er niet over durfden te publiceren in de krant. Oud-student Johan Kaasjager had een jaar later minder geluk. Hij joeg als klokkenluider reeds in 2005 INHolland over de kling en werd door de rechter teruggefloten om de gebruikte namen. Duidelijk werd wel dat kankeren over hogescholen mag. Door onze inspanningen werd de weg opengezet voor nieuwe klokkenluiders.

Desondanks heeft het nog minstens 3 jaren geduurd voordat reguliere media over misstanden binnen het hoger onderwijs durfden te schrijven. Heel voorzichtig met het idee dat als het op Misdefinitie staat, het toch altijd extremer is en politie en justitie eerst bij ons op de stoep staan. Nadat duidelijk werd dat hogescholen en universiteiten verder geen rechtszaken meer gingen aanspannen, pakte de Telegraaf uiteindelijk groot uit in 2007. Journalist Arianne Mantel pronkte ruim 3 jaar te laat met de veren, die onder andere Misdefinitie had geleverd, alsof zij persoonlijk had onderzocht en uitgevonden dat er iets mis is met het onderwijs. De papieren editie van de Telegraaf, grotendeels eigenaar van GeenStijl, bleek niet groot genoeg om met chocoladeletters te spreken van misstanden tijdens tentamens die het halen van een diploma wel erg makkelijk maken. Schokkend, maar allang bekend. Mantel is niet blij met onze publicatie omdat onder andere zij een van de journalisten was die de feiten jarenlang laf negeerden.

"Destijds waren er te weinig personen om het te bevestigen," jammert de riooljournalist ter rechtvaardiging. Lik onze door de zomerzon gebruinde reten. Anne Frank schreef haar dagboek ook alleen en er zijn nog steeds geen foto's of video's opgedoken van werkende gaskamers. Wilt u op die gronden soms ook de Holocaust ontkennen? Evenals de duizenden nieuwsfeiten die dagelijks op de buis komen en slechts door een persoon worden getipt? De bewijzen lagen er. Gekopieerde examens, brieven, documenten en uitermate gedetailleerde beschrijvingen hoe alle processen verlopen. Journalisten van andere media waren eveneens te laf. Bedreigd door de hogeschool met een rechtszaak. En dan 3 jaren later doen alsof het ei van Columbus is gevonden. Sodemieter op. Anno 2010 is het nog makkelijker om over dit soort zaken te schrijven omdat alle obstakels, gevaren en risico's door ons zijn weggehaald. Ere wie ere toekomt. We hoeven geen lintje, maar als media gaan doen alsof zij hebben ontdekt dat er fraude is, geven we tegengas.

Doodzwijgen: heel makkelijk.

De grote media moeten zich schamen. Wij hebben niet het podium om heel Nederland te bereiken. Zij hebben dat podium wel en dan is het onverantwoord om jarenlang te zwijgen over een van de grootste bedreigingen die een land gebaseerd op een zogenaamde kenniseconomie kan hebben: waardeloos onderwijs met diploma's die onderhevig zijn aan hyperinflatie. Schijnheilig als ze zijn roept GeenStijl iedereen op die weet heeft van misstanden in het hoger onderwijs te mailen met de redactie. Een dikke in de stront gestoken middelvinger kunnen ze krijgen. Misdefinitie heeft in alle jaren rond 2004 regelmatig persberichten laten uitgaan over de extreme misstanden in het hoger onderwijs. Niet alleen op de HvA, maar ook op de UvA en andere onderwijsinstellingen. Nooit hebben we bericht teruggehad. Nooit is er naar aanleiding van onze berichtgeving iets ondernomen. Heimelijk werden we door hen uitgelachen. Reacties op GeenStijl worden al jaren gecensureerd. Uw informatie interesseert ze geen reet. Behalve als ze snel kunnen scoren.

Net zoals op die nare stinkende rioolwebsite Retecool, levert het plaatsen van persoonlijke gegevens waarmee burgers in hun eer worden aangetast de meest spectaculaire rellen op. Duizenden mensen die gaan lopen fucken met een website zodat de server offline gaat, privacyschending en rare types die bij uw woning rondlopen. Slachtoffers die persoonlijk niks kunnen beginnen tegen zo'n website omdat juridische stappen te duur zijn en nog meer ongewenste publiciteit opleveren. Pas als iemand helemaal kapot is gemaakt, houdt het op. Grote organisaties die meer macht hebben worden met rust gelaten. Zo zitten ze wel graag met hun hand in het rectum van het MDI uit angst dat er aangifte wordt gedaan bij de politie. Hogescholen die dreigen met rechtszaken werden ook lang tevreden gesteld. Totdat blijkt dat het hele internet berichten van het ANP overneemt dat de hogescholen niet zo erg deugen. Uiteraard durven ze wel als half Nederland schrijft dat INHolland een kut-school is.

Prima, zolang ze maar weten wie de stront heeft opgeruimd op wegen die voor hen nooit begaanbaar zouden worden als de kleine klokkenluiders er niet waren geweest. Nooit hebben we de helden van al die zogenaamde grote media gehoord over gebreken in het studiepuntensysteem. Kranten waren allang blij dat ons boekwerk nog stamde uit de tijd dat er nog studiepunten waren in plaats van het European Credit Transfer System (ECTS). Al is daar tijdens het schrijven natuurlijk rekening mee gehouden; we hadden al een vooruitziende blik. Waar zijn de stoere binken die hebben geschreven over frauduleuze overgangsregelingen tussen deze systemen? Over het gebrek aan diepgang in de huidige opleidingen? Over het feit dat niveauverschillen worden weggenivelleerd tussen hbo, wo en bachelor en master? Waren wij het niet geweest die, na onderzoek op de UvA, het voor elkaar hebben gekregen dat een te eenvoudig vak verdween uit het curriculum? Na onderzoek naar het te eenvoudig zijn van schakelprogramma's om zonder bachelor een master te doen, is eveneens veel aangepast.

Concrete resultaten die voor de buitenwereld weliswaar verborgen blijven, maar een grote positieve invloed hebben op de opleidingen in Nederland. Resultaten die grote websites veel makkelijker en eerder hadden kunnen en moeten afdwingen. Pronken met de veren van een ander kan iedereen. Doen alsof een misdrijf voor het eerst voorkomt zodat men tijdens komkommertijd als ze toch niet veel te schrijven hebben iets te schrijven hebben, kunnen wij ook. Net zoals het pikken van nieuwsfeitjes van de feed van het ANP. Daaruit blijkt dat ook studenten van de Hanzehogeschool in Groningen niet erg hard hoeven te studeren om een diploma te krijgen. Het enige dat ze moeten doen is veel te lang over hun studie doen zodat de hogeschool vanzelf een aanbieding doet om een WC-eenddiploma te krijgen. Om later de toiletpot mee schoon te maken, want werkgevers zullen niet zo blij zijn met al die nepdiploma's. Onderwijsinstellingen moeten transparanter worden. Objectieve eisen, objectieve beoordelingscriteria en landelijke eenduidige leerdoelen.

Overweging.

Misstanden in het hoger onderwijs kunnen niet vaak genoeg in de openbaarheid komen. Alleen dan zijn hogescholen en universiteiten onder druk te zetten om een einde te maken aan hun systemen die onherroepelijk leiden tot inflatie van al onze diploma's. Publicaties op grote websites als GeenStijl zullen er hopelijk toe bijdragen dat steeds meer mensen te weten komen wat voor puinzooi Nederland heeft gemaakt van zijn kenniseconomie. Anderen zullen de berichten kopiŽren en verspreiden zodat er een sfeer gecreŽerd wordt waarin mensen het onderwijs gaan controleren en eventueel bekritiseren. Wel stuit het ons tegen de borst dat media het onderwerp gebruiken om inspiratieloze komkommertijdperioden op te vullen als ze even niks te doen hebben. De problemen waar het hedendaagse onderwijs mee kampt zijn geen sensatieverhalen om een of andere rioolwebsite aan meer bezoekers te helpen in de vakantie. Publiceren over misstanden is goed, maar doe godverdomme niet alsof u degene bent die risico heeft gelopen terwijl u enkel het ANP kopieerde.

Websites als GeenStijl hebben zich in het verleden nu niet bepaald laten zien als moedige klokkenluiders terwijl in alles naar voren komt dat ze zich wel zo wensen te profileren. Als de shocklog die alles kan en wil zeggen zonder daar ooit door iemand een strobreed in de weg te worden gelegd. Eerder hebben we gezien hoe zo'n mentaliteit tot huichelarij leidt. Folderterreur van anderen wordt streng afgestraft, maar als ze zelf aan het bedelen slaan voor contributie en daarbij hun leden ook nog eens voorliegen dat het slechts eenmalig is, dan weet u weer met wie u te maken heeft. Een grote bek over allerlei in hun ogen foute personen, maar niet de ballen hebben 6 jaar geleden al te publiceren over onderwijsmisstanden. Geert Wilders wel bashen, maar bang als een hondje wegkruipen als webloggers vervolgd worden om hun mening. Mogen we dan terecht even honen als zij platgetreden paden en open deuren weer eens intrappen? Echte onderzoeksjournalistiek komt van helden die de beerputten zo diep openrukken dat de stront u om de oren vliegt.

Nieuwssites hebben als voordeel dat ze snel actuele nieuwsfeiten kunnen publiceren die een organisatie als het ANP ze voorschotelt. Daar is verder geen kunst aan. Misdefinitie doet als misstandenwebsite al jaren veel meer dan dat. Wij onderzoeken, plaatsen de actualiteit in de juiste context en beschrijven heel zorgvuldig hoe alle processen verlopen. Risico's nemen hoort daarbij. De waarheid moet hoe dan ook aan het licht komen. Voor bedreigingen, miljoenenclaims en rechtszaken zwichten we niet. Moeten we banen opgeven om u te informeren, dan doen we dat. Lijdzaam toekijken hoe onderwijsinstellingen de kenniseconomie verneuken laten we niet toe. Iedereen kan schrijven dat 250 studenten makkelijk aan een diploma zijn gekomen, maar we willen weten hoe dat gebeurt, door wie dat gebeurt en hoe het is te stoppen. Haast onzichtbare processen laten zien is een hele uitdaging. Zeiden we niet al in 2004 dat het brakke systeem dat we beschreven op vrijwel elke onderwijsinstelling voorkomt?!

Ex-burgemeester Gerd Leers die wel iets van sjoemelen weet, gaat voor zijn vriend Geert Dales, de baas bij INHolland, een onderzoekje doen om zijn naam te zuiveren. Eind augustus wordt het eindrapport verwacht en de resultaten laten zich raden. Iets met intensieve trajecten aanbieden aan ouderejaars die heus wel aan alle strenge eisen voldoen. Heel misschien moeten een paar studenten dan toch een paar vakjes inhalen en daarmee is het weer gesust voor het nieuwe schooljaar. Tot over 3 jaar de reguliere media weer ontdekken dat er blijkbaar misstanden zijn in het hoger onderwijs. Wordt nou eens wakker en doe iets met de vele aanbevelingen in het bekende dikke boekwerk. 300 pagina's hebben we er destijds aan gewijd. Verplicht leesvoer voor iedereen die begaan is met het lot van het onderwijs en iedereen die iets wil doen aan de nog immer voortdurende diploma-inflatie en degradatie van ons onderwijs. Aan de slag! Er lopen al genoeg mongolen rond met titels die ze niet zelf hebben verdiend.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.