Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 21 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

462 Stem met het gezonde verstand
461 Criminele privacyparia's
460 Aristocratie tegen de achterlijkheid (3)
459 Goochelen met rekenmeesters
458 Islamiseren nooit accepteren (1)
457 Verraad teistert de PVV (5)
456 Sabotage door wederzijds beschuldigen (3)
455 Genaaid op z'n Grieks (1)
454 Sharia heimelijk in rechtspraak
453 Oorlog tegen de angstcensuur (2)
452 Rechtsstaat dwaalt naar bananenrepubliek (10)
451 Onderwijs weer op de pijnbank (2)
450 Burger uitgeknepen om verspillingen (8)
449 GeenStijl ongefundeerd in de huichelarij (2)
448 Het socialisme van de piratenpartij
447 Racisme? Waarom niet! (2)
446 De ratten verlaten het zinkende schip
445 Bang voor islam? Naai katholieken! (1)
444 Automatisering misbruikt door overheid (1)
443 Grijsgedraaide verkiezingsretoriek

460 # Aristocratie tegen de achterlijkheid #
Gepost door Misdefinitie op 26-05-2010 om 23:41.
Politieke processen zijn veel te ingewikkeld om simpelweg te herleiden tot een uitkering voor Achmed en een vrij land voor Henk en Ingrid. Ongeacht wat veel mensen denken is Den Haag niet bedoeld als sinterklaas voor mensen die denken met hun stem gelijk even een persoonlijk verlanglijstje in te leveren. Tijdens discussies wordt weliswaar gegooid met dogma's als het algemene belang, sociaal zijn en goed voor de maatschappij, maar in de praktijk vinden mensen dat de politiek vooral individuele welvaart moet brengen. Slechts weinigen zullen willen inzien dat de manier waarop het algemene belang wordt ingevuld, drastische gevolgen heeft voor hun individuele belangen. Geld kan immers maar een keer worden uitgegeven en als het verspild wordt zit u straks wellicht weg te rotten in een poepluier die nooit verschoond wordt. Goed nadenken en de consequenties overzien is belangrijk voordat u gaat stemmen. Aangezien het aantal achterlijke dwazen in de maatschappij fors is toegenomen, is het tijd om na te denken over een aristocratie.

Weet waar u het over heeft.

Misschien heeft u wel eens met de gedachte gespeeld waarom u zich in hemelsnaam zou gaan verdiepen in de wondere wereld van de politiek. Stemmen kan ook op basis van gladde koppen, lekkere kontjes en geile beloften. Gebeurt er daarna niet wat u wilt, dan is en blijft de politiek een ver-van-uw-bedshow: het leven gaat gewoon door. Een dergelijke opvatting is niet verstandig omdat de politiek haast alle facetten van het leven beheerst of beÔnvloedt. Ooit was de politiek bedoeld om op een fatsoenlijke wijze belangen van verschillende groepen te behartigen. Er was een volk en dat volk heeft bepaalde algemene behoeften die ze individueel nauwelijks kunnen regelen. Niemand gaat en kan in z'n eentje een dijk bouwen, een compleet wegennet aanleggen of zorgen voor een neutrale en onafhankelijke politiemacht. Men geeft daarom vrijwillig wat vrijheid op zodat een overheid dat kan doen. Macht corrumpeert en daarom is politieke inspraak, besluitvorming en onderhandeling zo belangrijk.

Zou de overheid het geld dat ze van de burgers afpakken middels belastingen altijd gebruiken in het algemene belang van de bevolking, dan zou politiek hooguit een kwestie van prioriteiten kunnen zijn. Bouwt de overheid dan toch een autoweg terwijl er mensen dood liggen te gaan omdat er onvoldoende ziekenhuizen zijn, dan worden de partijen die daarvoor verantwoordelijk zijn vanzelf afgestraft. Bovendien zullen minder mensen er een probleem mee hebben, want het geld is weliswaar op de verkeerde manier besteed, maar wel ten goede gekomen aan de maatschappij. Gaandeweg ging de overheid zich meer bemoeien met de bevolking en begonnen ze het geld uit te geven aan persoonlijke hobby's. Het algemene belang staat niet meer voorop, maar de ego's van de politici. Hun overtuiging is leidend en dat komt er in de praktijk op neer dat ze als regering alles kunnen uitgeven wat ze willen. Met als gevolg verspilling. Vanzelfsprekend moet dat geld weer terugkomen om het algemene belang te dienen. Zoals u weet wordt dat extra geld weer bij de burgers gepakt.

Dan wordt het smerig. Indien geld overal aan uitgegeven kan worden, gaat er een haast oneindige stroom geld naar waar het niet hoort. Geld dat niet meer gebruikt kan worden voor de belangrijke zaken in de maatschappij. Politiek is voor u dan een kwestie geworden van zo kiezen dat het juiste belang wordt behartigd. Voor de meeste mensen is dat hun eigen belang. Hun uitkering, hypotheekrenteaftrek (HRA) of AOW. Vergeten wordt dan het feit dat als een partij miljarden uitgeeft aan massa-immigratie, er geen geld meer is voor onderwijs, zorg en veiligheid. Jaren later merken ze opeens dat het niveau van het onderwijs extreem gedaald is, de zorg het Derde Wereldniveau bereikt heeft en immigranten jatten, verkrachten en moorden bij het leven. De enige manier om dat te voorkomen is juist stemmen en daartoe bent u enkel in staat als u zich in de politiek verdiept met behulp van verschillende bronnen. Besef dat de politiek alles bepaalt. Uw eigendom, privacy, vrijheid, gezondheid, onderwijs, volk en maatschappij. Onwetendheid is desastreus.

Met zoveel invloed op het dagelijks leven van mensen, is het niet vreemd dat politiek in feite oorlog is. Linkse en rechtse partijen staan lijnrecht tegenover elkaar. Ondanks dat veel mensen vinden dat de termen links en rechts verouderd zijn, bestaat de algemene gedachte nog steeds dat links een socialistische gemeenschap nastreeft waarin alles en iedereen van de overheid is en rechts meer streeft naar individualistische verantwoordelijkheden, bezit, privacy en vrijheid. Middenpartijen zijn niet neutraal, maar neigen veelal naar links te trekken vanwege het stigma extreem rechts dat links op rechtse partijen heeft geplakt. Allemaal vinden ze van elkaar dat zij de maatschappij schade berokkenen. Ongeacht de hoeveelheid evidentie die er ligt. Gezien de haakse tegenstellingen kan men in elk geval concluderen dat een kant het zo finaal mis heeft dat de maatschappij ernstig gevaar loopt. Stemmen is derhalve een hele verantwoordelijkheid. U heeft het middel in handen waarmee u de maatschappij kunt maken of breken.

Democratie van dommeriken.

Helaas moeten we eveneens constateren dat niet iedereen in staat is zich adequaat te kunnen verdiepen in de politiek. U hoeft echt geen professor te worden in de politicologie om mee te kunnen praten. Bekijk programma's van politieke partijen, volg debatten in de Tweede Kamer en bezoek websites met verschillende signaturen. Wij zijn uiteraard de besten, maar dat zegt iedereen. Dus geloof het niet en vorm uw eigen mening. De actualiteit laat in deze kwestie een aantal bizarre verschijnselen zien. Allochtonen hebben speciale stemwijzers. Zo verscheen er een stemwijzer voor "nieuwe Nederlanders". Het is alsof we de buurvrouw feliciteren met haar nieuwe rashond en zij antwoordt: "Nee hoor, dat is een nieuw poesje." Gewoon allochtonen dus. De stemwijzer behandelt natuurlijk enkel zaken die voor de allochtoon belangrijk zijn. Hoort Turkije bij Europa en dat soort onzin. Blijkbaar gaat de maker er vanuit dat allochtonen kiezen voor ontmanteling van de Antillen en sympathieŽn hebben voor Hamas' Joden aan het gas.

Verder zou de kersverse allochtoon vooral geÔnteresseerd zijn in het dragen van een kopvod, het bouwen van haathutten, strafbaarstelling van godslastering, rassenmenging op scholen, toestaan van discriminatie van autochtonen, huwelijksmigratie en vrouwennijd. Linkse partijen komen dan uiteraard bovenaan te staan. Gezellig met z'n allen stemmen op de PvdA voor de onacceptabele islamisering van Nederland. Hopelijk bent u als Nederlander verstandiger. Nog een stapje lager in de onwetendheid staan de analfabeten. Wie niet kan lezen en schrijven, mist alle belangrijke informatie die nodig is om een weloverwogen beslissing te maken. Dergelijke mensen zijn volledig afhankelijk van wat anderen hun influisteren. Van scholing hebben ze geen kaas gegeten, dus de degradatie van het onderwijs zal hen niet deren. Wat ze wel vaak hebben is hulp, zorg en uitkeringen. Veelal zijn het allochtonen. Geen nood, want (allochtone) analfabeten die niet gehinderd worden door kennis van zaken hebben een visuele stemwijzer.

De Katholieke Radio Omroep (KRO) stamt nog uit de tijd dat geluk heel gewoon was. Gegeven de openbaring van God, vervullen zij geestelijke noden met informatie waarmee luisteraars zich kunnen ontwikkelen. Bestuursvoorzitter Koen Becking vulde dat ideaal in door de 460.000 leden een waarschuwingsbrief te sturen waarin staat dat ze beter niet op GroenLinks en de PVV kunnen stemmen. Beide partijen zouden het voortbestaan van de omroepvereniging in gevaar brengen. Tot zover de objectieve journalistiek. Nu moet de omroep zeker verdwijnen. De oproep van Becking is oliedom. In de eerste plaats ontkomt geen enkele partij aan bezuinigingen en kan het zo zijn dat elke partij op den duur gaat beslissen dat er bezuinigd moet worden op de omroepen. In de tweede plaats hebben we een te kort door massa-immigratie en andere linkse geldsmijterijen. Blijkbaar mag u daar wel zonder problemen op stemmen. Bovendien is het grootste gevaar voor een katholieke omroep dat de islamisering van de PvdA het land overneemt. Daar zeggen ze niks over.

Is dat het woord van God? Voorlichten met leugens en propaganda zodat leden op de partijen gaan stemmen die de ellende juist veroorzaakt hebben? Greenpeace pakt het heel anders aan. Middels een campagne geven zij stemadvies door op een website bekende politici te laten strippen. Of het de bedoeling is dat u daar geil van wordt en de hand aan uzelf slaat is niet bekend. Wel willen ze graag dat u op GroenLinks stemt. Wat toevallig. Volkert van der G's bij Greenpeace die willen dat u op radicale milieudelinquenten stemt. Probeert u hen maar eens uit te leggen dat juist de groene partijen niks doen voor het milieu en de grootste walvisvaart uit een collectivistisch dus socialistisch land komt. Origineel trouwens dat uitkleden. Scarlet probeerde dat ooit ook eens met een lief schatje. Daar zijn ze uiteindelijk van teruggekomen. Van Bommel maakt tegenwoordig ruzie met de milieubobo's. De man die graag Joden aan het gas ziet voelt zich in zijn reet genaaid door zijn groene bomenknuffelaars.

Onwetendheid, valse stemwijzers, vriendjespolitiek, rare manieren van propaganda maken, verkeerd voorlichten en ronduit bevooroordeelde stemadviezen vallen in het niet bij de mongolen, niet zijnde de officiŽle classificatie van het downsyndroom, die we regelmatig tegenkomen op het internet. Extreem volhardende figuren die zo overtuigd zijn van hun gelijk dat ze alle mogelijke middelen uit de kast halen om anderen van hun grondrechten te ontnemen. De vrijheid van meningsuiting bestaat in hun optiek enkel als zij aan het praten zijn. Kritiek op immigratie, de islam en criminele moslims vatten zij per definitie op als racisme en ze dwingen u om onder dreiging van maatschappelijke diskwalificatie dezelfde richting uit te denken. Websites als eKudo's die zich gekscherend sociale netwerken noemen, willen politiek zien als het vervullen van linkse hobby's en verbannen alle andersdenkenden. Het is een zeer enge gedachte om te beseffen dat zulke fascisten, die een ander geen mening gunnen, mogen stemmen in ons land.

Wilt u in een maatschappij leven waarin fascisten de dienst uitmaken die uw grondrechten met voeten treden en met hun zolderkamerrechtspraak bepalen wat u wel en niet mag zeggen of doen? Natuurlijk niet. Wat zij als anonieme lafaards uitkramen achter hun PC'tje is slechts internet. Totdat die walgelijke ideeŽn naar het stemhokje gaan, daar bij een partij als de PvdA terecht komen en tot meer landverraders, profiteurs en radicalen leiden. Kijk eens om u heen en merk hoe steeds meer steden aan het verpauperen zijn. Steden waarin een groot gedeelte geen Nederlands meer spreekt. Internet is een afspiegeling van de maatschappij. Ook op andere fora zien we de signalen. Fora die compleet gevuld zijn met randdebielen die alleen nog kunnen schelden, ontkennen en zwartmaken. Pathologische leugenaars die zeggen dat u liegt als u met de feiten komt. Een soort NSB'ers die de eigen mensen verraden. Tuig van de richel dat straks in het stemhokje klaar loopt te komen op de gedachte aan immigratie, Europa, ontwikkelingshulp en belastingverhoging.

Overweging.

Democratie wordt in moderne maatschappijen gezien als de meest geschikte staatsvorm. Grondwettelijk gezien heeft vrijwel iedereen de mogelijkheid om volledig autonoom een stem uit te brengen op een verkiesbare politicus naar keuze. Vrij beschikbare bronnen kunnen een genuanceerd beeld geven vanuit elke denkbare overtuiging. Elke kant op het politieke spectrum lijkt in ruime mate vertegenwoordigd op het internet. Veel mensen hebben bovendien het idee dat zelfs als ze hun zin niet krijgen, dat niet meteen zoveel gevolgen hoeft te hebben voor Nederland. Politieke processen gaan voor hen zo langzaam dat het net lijkt alsof de politiek er helemaal niet toe doet. Jammer genoeg laat de praktijk een heel ander beeld zien van de situatie. Democratie kan gezien worden als een dictatuur van de meerderheid. Van de oorspronkelijke gedachte dat democratie voor gelijkwaardige autonome stemmers zorgt is niks meer over. Spijtig genoeg weten de meeste mensen veel te weinig om te beseffen hoeveel schade ze kunnen aanrichten.

Analfabeten die nog niet eens de naam van Cohen op het stemformulier kunnen vinden, menen in staat te zijn te kunnen beslissen over complexe politieke problemen die miljarden kosten. Allochtonen die de Nederlandse taal niet beheersen brengen hun stem uit met het idee dat Nederland een Luilekkerland is waar de uitkeringen, huursubsidies en gratis telefoonkaarten voor het oprapen liggen. Katholieke omroeporganisaties brengen de politiek terug tot het wel of geen voorstander zijn van hun achterhaalde religieuze vereniging. Milieuactivisten die gister nog in de stront van de woelratten zaten om beesten middels ondoordachte vrijlating de dood in te sturen, menen er goed aan te doen om hun achterban te mobiliseren vooral op GroenLinks te stemmen. Klakkeloos lopen mensen achter prutsonderzoekjes van het CPB aan waarin op een uitermate subjectieve manier partijpolitiek als kunst wordt bedreven. Winston Churchill zei al dat het beste argument tegen de democratie een gesprek met de gemiddelde kiezer is. Die zijn namelijk nogal dom.

Maak kennis met de aristocratie zoals wij hem graag willen zien. De macht van de regering moet bij de aanzienlijken liggen. Niet in de zin van een kunstmatige reputatie en vriendpolitiek van hen die toevallig van goede huize komen. Ook geen zoetsappige oranjekliek die enkel 100 miljoen euro per jaar kost zodat u op Koninginnedag kunt zwaaien naar uw geld. Zelfs geen vooraanstaande politici wiens salaris het hele leven heeft bestaan uit belastinggeld. Nee, het gaat allemaal om kennis en de mogelijkheid logisch te kunnen redeneren, het gezonde verstand te gebruiken en de vaardigheid om complexe abstracte verbanden te kunnen leggen tussen feiten, gebeurtenissen en de geschiedenis. Om loyaliteit aan het Nederlandse volk. Mensen die trots zijn op hun land en cultuur en dat nationalisme ook willen uitdragen. Want laten we eerlijk zijn: wie loyaal is aan een ander land, moet daarheen gaan. De politiek moet weer ten dienste staan van het behartigen van onze grondrechten en individuele vrijheden.

Vandaar dat we een groot aantal voorstellen willen doen. Criminelen gunnen anderen geen grondrechten en hoeven derhalve ook niet te rekenen op het grondwettelijke recht om te mogen stemmen. Pak ze het actieve en passieve stemrecht af. Buitenlandse criminelen zijn niet ons probleem. Parasieten die hier in de hand van de gastheer komen bijten gaan als het aan ons ligt linea recta terug naar de zandbak waar ze vandaan komen. Een ijsvlakte of vulkaan is ook goed, zolang ze maar niet meer in Nederland verblijven. Verdedigers en mooi-weer-praters gaan met dat tuig mee op vakantie. We gaan namelijk niemand de mogelijkheid ontzeggen om zich te bevinden bij de groep bij wie hij zich kennelijk qua gedrag het meeste thuis voelt. Nederland is voor Nederlanders. Geen stemrecht voor buitenlanders. Vrij logisch: gasten die bij u op bezoek komen hebben ook niet opeens het recht te beslissen. Spreek godverdomme Nederlands! Wie de taal niet beheerst, leest en schrijft zal zoveel ontberen dat stemmen onbespreekbaar is.

Landverraders die hun eigen volk verraden, demoniseren en / of de dood injagen zijn het plattrappen niet waard. Laat staan dat ze zich in de buurt van een stemhokje zouden mogen begeven. Heeft u onterecht een uitkering omdat u heus wel kunt werken? Krijg dan maar de tering. Geen zeggenschap over andermans geld voor mensen die zelf niks bijdragen. Uitkeringen zijn voor zieke mensen. Wanneer u een grote schotel op uw dak kunt monteren om van die jankzenders te ontvangen, dan besodemietert u de boel. Verder is het criterium om te mogen stemmen vooral de mate waarin mensen zich verdiept hebben in de politiek en kennis hebben over wat er speelt in de maatschappij. Wat ons betreft komt er een examen die de kennis toetst. Iedereen hoort te weten dat onze staatsschuld zo rond de 350 miljard is geworden nadat de regering van CDA en PvdA de staatsschuld schaamteloos heeft verdubbeld. Kennis is macht. Immigratie kost 7,2 miljard per jaar. Meer dan 350 miljard in 50 jaar. Zonder immigratie was er geen staatsschuld!

Zonder de linkse partijen hadden we allang geen schulden meer. Ontwikkelingshulp kost nog eens 8 miljard per jaar. Hulp aan Griekenland 5 miljard. Miljarden gaan er naar Europa en de kosten om het Vierde Rijk mee te financieren. Weet dat de SP de belastingen wil verhogen totdat iedereen een uitkering krijgt. GroenLinks leunt zwaar op radicale milieubewegingen die zelfs huilen om elektrische auto's. De PvdA is bij uitstek de partij van de allochtoon en steunt radicale moslimbewegingen. Reken maar dat we een pracht van een examen kunnen maken om feiten te toetsen. Islamisering is zo'n feit. Vragen over concrete aantallen, duizenden criminele gebeurtenissen en feestdagen die in het gedrang komen moeten zonder twijfel kunnen worden beantwoord. Aanwijzen waar de sharia zich afspeelt, voor welke problemen de islam ons stelt is wat ons betreft basiskennis om eervol te kunnen stemmen. Onwetendheid liet mensen op Hitler, Stalin, Mao en andere niet mis te verstane figuren stemmen. De aristocratie is zo slecht nog niet.
Reacties: 3
Pagina's: 1

Reactie door David op 28-05-2010 om 00:15.
De vraag of iedere burger stemrecht zou moeten hebben is een interessante kwestie. Persoonlijk ben ik ook voor een test die bepaalt of iemand niet dan wel het stemrecht zou mogen hebben. En als ik het over een test heb, bedoel ik geen examen dat alleen door de echte intellectuelen goed gemaakt kan worden. Nee, een test die de basiskennis omtrent politiek toetst is naar mijn inzien voldoenden. Dit voorkomt dat de echte randebielen met hun stem evenveel te zeggen hebben als een intellectueel die de nodige kennis en inzichten bezit.

Nu zou je je kunnen afvragen of het zin heeft om een dergelijke test in de praktijk te brengen. Zal er veel verandering optreden wanneer een grote groep uitgesloten word van het recht om te stemmen? Stel dat de PVV aankomende verkiezingen 20% van de stemmen binnenhaalt. Zal dit percentage hoger of lager uitvallen wanneer we alleen degenen die zo'n test goed gemaakt hebben laten stemmen? Want eerlijk is eerlijk; ik ken personen die absoluut niet dom zijn en zich verdiept hebben in verschillende zaken maar toch op partijen stemmen die zich schuldig hebben gemaakt aan massa-immigratie, het verdubbelen van de staatsschuld en het discrimineren van autochtonen. Het is dus nog maar de vraag of een dergelijke test zal helpen.

Ik vraag me tevens ook af of een test wel objectief genoeg is. Zoals bovenstaand voorbeeld al aantoont, kunnen 'slimme' mensen ook genadeloos de fout in gaan wanneer ze overspoelt zijn met propaganda, ongeacht hun kennis. Of doelt U meer op een test die de stand van zaken toetst? Dan bedoel ik bijvoorbeeld recent nieuws, standpunten van partijen etc. Hier moet goed over nagedacht worden wil een test een gunstig effect hebben.

Al met al moet ik uw mening delen dat een test wel degelijk een positieve uitwerking zal hebben. Maar ja, probeer dat het klootjesvolk maar eens duidelijk te maken...

Keurig artikel overigens, mijn complimenten.

Reactie door Misdefinitie (Mod) op 28-05-2010 om 13:36.
Het doel van het voorgestelde systeem is nadrukkelijk niet om een specifieke partij meer stemmen te bezorgen. Wanneer een "slimme" bij zijn volle verstand en met kennis van zaken stemt, op welke partij dan ook, dan is dat zijn goed recht.

Wat we met een examen willen bereiken is het in het algemeen verhogen van kennis en het nadenken over politiek en maatschappij. Het positieve effect wordt bereikt doordat mensen zichzelf en elkaar gaan aanspreken.

Vergelijk het maar eens met een klein kind. Een kind dat nog niet weet dat hij dingen doet die niet goed zijn, moet snel vergeven worden. Hij weet immers niet beter. Zodra hij wel beter weet, kan hij op niveau en met argumenten worden aangesproken. Op basis daarvan gaat hij zelf ook beter nadenken.

Reactie door Moswolkje op 29-05-2010 om 20:49.
Men wilde immers onder leiding van Balkenende een kenniseconomie?

Wat mij betreft mag dit...maar dan wel volgens nieuwe toetsing a la Misdefinitie.

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.