Mis·de·fi·ni·tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 24 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

402 Vaccinatie-extremisme op hoog niveau
401 Legaal vermaak te beperkt
400 Overheidscriminelen adviseren u "veiligheid"
399 Angst voor kosten excuusnegers
398 Socialistische pot voor asocialen
397 Eeuwig maagd na stelselmatig pesten
396 Schijnheilig over AIVD-fascisme
395 Fabel van de gediscrimineerde moslim
394 Veilig verkeer belemmeren
393 Negatief over schijnpositiviteit
392 Slechte moslims? Alles moet weg!
391 Denkniveau vereist abstract begrip
390 Moslimgeweld vooral tegen Nederlanders
389 Christendiscriminatie uit lafheid
388 De toon van het morele verval
387 Verdedig uw privacy met hand en tand!
386 Hand in hand, terug naar eigen land
385 Europa? Eigen volk eerst!
384 Minimumstraffen slaan terug
383 Zinvolle holocaustontkenning ontkracht

402 # Vaccinatie-extremisme op hoog niveau #
Gepost door Misdefinitie op 09-08-2009 om 23:37.
Sekten bestaan doorgaans uit achterlijk gestoorde dwazen die mensen op zwakke momenten het hoofd dol maken met verzinsels, sprookjes, waanideeën en complottheorieën. Daarom is het geen slecht idee om ver weg te blijven van dat gespuis. Eenmaal in de greep van dit soort demonen komt u er nauwelijks meer vanaf en heeft u slechts de keuze tussen meedoen en de dood. Hun ideeën zijn te bizar voor woorden. Zo wil "medisch research journalist" Désirée Röver ons doen geloven dat er wereldwijd een groepje voorname heren bezig is een genocide voor te bereiden op de wereldbevolking. Volgens haar hebben zij de varkensgriep Mexicaanse griep in een laboratorium laten ontwikkelen. Door slechte vaccins te verstrekken zouden zij 90 % van de mensheid willen uitroeien. Voordat u blij wordt van deze oplossing die overbevolking tegengaat, moet u het volgende beseffen. Sekteleiders, fundamentalisten en andere extremistische gelovigen zijn zeker idioot bezig. Eindeloos vertrouwen hebben in de zorg en de overheid is ook gestoord.

Waanzin van de drogargumenten.

Zonder twijfel durven we te stellen dat alles wat gebaseerd is op godsdienstwaanzin niet alleen tot het rijk der fabelen moet worden verwezen, maar ook tot op het bot beledigd en belachelijk gemaakt moet worden. De reden hiervoor beschouwen we als algemeen bekend. Sylvia Millecam is ooit vermoord totaal verkeerd ingestraald, babyfluisteraars beweren dat kleine kinderen tegen hem vertellen dat pappa vroeger in zijn poepgat geneukt is door opa, bij Scientology geloven ze dat mensen zo kut zijn geworden doordat buitenaardse wezens zielen op aarde hebben gedumpt na een nationale holocaust en van al die helderzienden is er niet een die kan vertellen waar Bin Laden op het moment uithangt. En u kent ons: onzin is onzin. Dus zodra we er lucht van krijgen dat iemand zijn bullshit aan het baseren is op geloof gaat het direct door de shredder en hechten we er echt geen waarde aan. Desondanks maken we u erop attent dat de algemene conclusie dat er iets absurds gaande is daarmee niet is ontkracht.

Laten we eerst eens een blik werpen op de "argumenten" die mensen als Röver gebruiken om hun theorie van de marsmannetjes die iedereen willen laten omkomen middels vaccins kracht bij te zetten. Een typisch argument is de bewering dat de medicijnen en de prikken vergiftigd zijn en dat u moet vrezen voor uw leven. Klinkt aannemelijk niet waar? U weet immers niet wat er in die rommel zit. Zouden we u de vraag stellen waarom u dat niet weet, dan zult u hoogstwaarschijnlijk iets antwoorden in de richting van dat u geen medicijnen heeft gestudeerd. Anderen zullen nog opmerken niet te beschikken over onderzoeksfaciliteiten om de samenstelling van de medicijnen te controleren. Merk op dat hiermee het argument in feite ontkracht is, want hoe komt Röver aan de informatie? Zelf heeft ze geen medicijnen of scheikunde gestudeerd. Over een laboratorium beschikt ze evenmin. Terwijl ze zelf wel degelijk aangeeft "onafhankelijk" te "onderzoeken". Ja, dikke lul voor haar. Uit de duim gezogen onzin. Wetenschappers die het wel kunnen spreken het tegen.

Hoewel het zeer gevaarlijk is, zouden we er toch stilzwijgend vanuit mogen gaan dat als er gerotzooid is met de vaccins er vast een aantal wetenschappers aan de bel trekken. Toegegeven, ze kunnen allemaal worden omgekocht of zelf onwetend zijn. Al kunnen we dan net zo goed geloven dat wie zoveel macht heeft, vele andere manieren kan aanwenden om vergif toe te dienen. Stop wat rotzooi in het leidingwater of het dagelijks voedsel en de gevolgen zijn niet te overzien. Dan komen de zogenaamde bewijzen. Mensen zouden in de VS gesneuveld zijn en de wiegendood zou niet het gevolg zijn van uw corrigerende tik, maar van vergiftigde naalden. Mevrouw Röver was kennelijk in het bezit van de medische dossiers als ze zulke vergaande uitspraken kan doen. Kijk, in werkelijkheid zullen er net zoveel mensen sterven aan masturbatie als aan inentingen. U kunt namelijk op ieder moment doodvallen. We enten al decennia lang in en uiteraard vallen er doden. Massamoord gaat zo wel erg traag. Er zijn effectievere methoden.

Wijsheid schijnt met de jaren te komen, maar zweverige nietszeggende waarzeggers komen nooit met bewijzen voor hun uitspraken. Worden hun uitspraken onder de loep genomen, dan vallen ze discussietechnisch al door de mand. Laat staan als wetenschappers kritisch gaan kijken naar de waarde van het "onderzoek". Nog nooit hebben mensen als Röver een correcte en degelijke onderbouwing kunnen geven voor hun pierpraat. Wellicht vraagt u zich af hoe het toch kan dat ze toch zoveel aanhang genieten. Heel simpel: ze suggereren dat ze talloze gerenommeerde wetenschappers achter zich hebben staan die hetzelfde beweren. Noem het woord wetenschapper en mensen nemen sneller klakkeloos aan wat zo'n mens uitkraamt. Erg fout, want de ene wetenschapper is de andere niet. Om te beginnen kunnen wij onszelf eveneens beschouwen als wetenschappers. Verder komen al haar "wetenschappers" uit de VS waar ze alles verklaren voor geld. Denk aan al die "deskundigen" met nauwelijks de "high school" (mavo / havo) op zak die onzin verkondigen bij Teleshopping.

Simpelweg een aantal namen noemen van mensen die openbaar iets gezegd hebben is absoluut niet hetzelfde als conclusies van gerenommeerde wetenschappers gebruiken in een waterdicht betoog waar niemand gaten in kan schieten. Vergelijk voor de lol eens de namen die Röver tijdens het interview noemt met bekende namen uit de medische literatuur. Borreltafelpraat versus knappe koppen die het allemaal geschopt hebben tot professor. Natuurlijk zegt het feit dat iemand professor is niet alles, maar het contrast is wel erg groot. Verstand van zaken hebben is belangrijk om te voorkomen dat er fabels de wereld in worden geholpen. Vaccins bevatten delen van de ziekte en antigen. U wordt dus inderdaad deels "ziek" gemaakt, maar de bedoeling is dat u een milde variant krijgt zodat uw lichaam antigen kan aanmaken ter bescherming tegen de echte ziekte. Wie ooit zonder vaccinatie op latere leeftijd een typische kinderziekte heeft gehad kan beamen hoe klote en gevaarlijk dat is. Röver noemt vaccinatie echter een wapen van massavernietiging.

Medische onwetendheid.

De medische wereld, de media, doemdenkers en het klootjesvolk maken veelal een cruciale fout als het gaat om vermeende complottheorieën. Röver mag dan wel poep praten: het idee dat er vreemde dingen gaande zijn mag nooit en te nimmer uitgesloten worden op basis van de constatering dat een sekteleider ermee op de proppen komt. Volledig de waarheid kennen achter complottheorieën is onmogelijk. Allemaal ontkrachten is zonde van de tijd. Leven in angst is evenmin de bedoeling. Wat kunnen we dan wel doen? Wel, we laten het gezonde verstand spreken. Weg met die geloofswaanzin van zwakzinnigen die te bang zijn om te leven met de harde werkelijkheid. Kijk eerst eens naar de argumenten van de medische wereld die soms net zo goed niet helemaal kosjer zijn. In het hierboven aangehaalde Telegraaf-artikel komt prof. dr. Roel A. Coutinho aan het woord die de verzinsels van Röver levensgevaarlijk vindt. Varkensgriep komt volgens hem "heus wel van varkens". Hebben die Mexicanen massaal hun varkens lopen palen soms?

Alle gekheid op een stokje: dit onderwerp is te serieus om slechte grappen over te maken. Twee partijen staan lijnrecht tegenover elkaar. De medische wetenschap die zo goed en kwaad als het kan probeert de griep te bestrijden en de zelfbenoemde wereldredders die met hun wilde verhalen de mensen de stuipen op het lijf jagen. Geen van beiden zijn getraind hun visie in een veel bredere context te zien. Een arts wil mensen genezen. Een wetenschapper wil dingen weten en kan met behulp van onderzoek tot nieuwe inzichten komen waardoor er betere medicijnen op de markt komen. Zij hebben feitelijk geen bal te maken met grote maatschappelijke verbanden. Doen zij gewoon hun werk, dan is dat al meer dan we kunnen verwachten. Kritische maatschappijdenkers tillen het geheel een stuk hoger. Verbanden leggen en u aan het denken zetten is ons werk. Derhalve zullen we moeten kijken naar een aantal opvallende zaken. Kijken naar de manier waarop men met de levensgevaarlijke pandemie is omgegaan levert een verontrustend beeld op.

Even terug naar het begin. Mexicaan neukt varken of eet hem op, krijgt de varkensgriep, geeft deze door aan andere varkens en het wordt ontdekt. Geïndoctrineerd door de televisie die keer op keer dode beesten laten zien weet u dat preventief ruimen adequaat optreden noodzakelijk is. Hek erom, heel Mexico in quarantaine, platspuiten en de ziekte in de kiem smoren. Noem het een complottheorie als u wilt, maar het is op z'n minst opmerkelijk dat het land niet is afgesloten. Mensen mochten lekker doorgaan met vliegen. Naar een ander land of naar een ander continent. Net zo makkelijk. Er wordt gesproken over een pandemie in de hoogste alarmfase. De Spaanse griep met miljoenen doden wordt erbij gehaald. Iedereen wordt bang gemaakt. Wat deed de overheid? Ze lieten het toe dat de varkensgriep wereldwijd kon verspreiden. Nu het te laat is hebben we pillen en prikken nodig. Feit is dat de fabrikanten van medicijnen nu miljoenen meer verdienen dan in een situatie met een quarantaine.

Röver suggereert dat de varkensgriep expres in een laboratorium is gemaakt om mensen uit te roeien. Te achterlijk voor woorden natuurlijk. Al was het maar omdat "de hoge mannen" de situatie nooit zo goed onder controle kunnen hebben en het voor eeuwig houden. Mensen zijn te beïnvloeden, te controleren en te commanderen. De varkensgriep luistert een stuk moeilijker. Wel is het schijnbaar gebrekkige optreden en het niet afsluiten van het land waar de bron is gevonden een handeling die dezelfde uitkomst heeft. Namelijk een ziekte die zonder toedoen van de mens niet zoveel schade zou aanrichten. Inmiddels heeft de griep Europa en daarmee ook Nederland verovert. Gelukkig komen daar de wetenschappers in beeld en hebben we methoden om in principe niet dood te gaan. Vaccins om te voorkomen dat u ziek wordt. Wordt u toch ziek, dan zijn er pillen die genezing faciliteren. Een hele normale gang van zaken. Over deze griep doen de wildste verhalen de ronde. Veel heeft te maken met dwang, gebrek aan keuze en tegenstrijdige berichten.

Normaliter levert vaccineren geen noemenswaardige problemen op. Kinderen worden op jonge leeftijd ingeënt voor ziekten als de kinkhoest, polio, de bof, rodechristenhond en de waterpokken. Een aantal keer prikken binnen dezelfde leeftijdsperiode is voldoende. Tijdens de kindertijd worden we gematigd ziek en vervolgens hoeven we de rest van ons leven niet meer bang te zijn de extreme variant op te lopen. Met griep gaat het anders. Het griepvirus muteert en kan daardoor elk jaar weer een andere verschijningsvorm krijgen. Bovendien verspreidt het snel is het erg besmettelijk. Dat zou elk jaar vaccineren betekenen, maar als het virus ook maar even afwijkt krijgt u de griep alsnog. Velen besluiten om het te laten voor wat het is: geen vaccinatie. Als de griep toch toeslaat is uitzieken in de meeste gevallen voldoende. Nu komt er opeens zoiets als de varkensgriep waar heel veel paniek over gemaakt wordt. Uitzieken zou niet verstandig zijn en er is veel gedoe. Tegenstrijdige berichten volgen en mensen worden wantrouwig.

Bekijk alleen al de verschillende berichten over de griep van de afgelopen maanden. Coutinho ontkent uit naam van de medische wetenschap glashard dat de varkensgriep in een laboratorium is gemaakt, maar Adrian Gibbs als Australische onderzoeker beweert dat een van de oorzaken van het uitbreken van de Mexicaanse varkensgriep best het ontsnappen uit een laboratorium kan zijn. Nederland kocht in juni 2009 ruim 34 miljoen griepvaccins. De overheid gaf aan tijdens de zomer te beginnen met een grootschalige campagne. Klinkt logisch. Burgers die doodgaan zijn vervelend en betalen bovendien nooit meer belasting. Een paar weken later kwam de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) al met een waarschuwing. Griepvaccins tegen de varkensgriep zijn niet zonder risico's. Inenten kan ernstige bijwerkingen hebben waardoor u juist zieker wordt dan zonder prik het geval is. Bovendien is onbekend of en in welke mate het vaccin bescherming kan bieden. Resultaten komen pas in december. Fijn is dat. Inenten kan gevaarlijk zijn, maar niet inenten net zo goed.

Andere verhalen uit de media maken ons eveneens niet erg blij. Vaccinaties tegen baarmoederhalskanker worden uitgesteld vanwege de vreselijke griep. We gaan allemaal dood, dus lekker belangrijk die kanker. Griepvaccins moeten getest worden op mensen, maar daar moeten eerst proefpersonen voor gezocht worden. Onderzoek vindt plaats in september en de resultaten komen pas eind 2009. Terwijl Nederland binnenkort wil beginnen met inenten, want de griep zou juist in de winter keihard toe kunnen slaan. Politiek gezien loopt alles op rolletjes. Alle vaccins zijn toch al betaald, dus vindt Klink dat iedereen die meuk gewoon moet kunnen krijgen. Virusremmer Tamiflu wordt echter niet meer aan iedereen verstrekt. Risicogroepen krijgen voorrang. Onderzoekers waarschuwen dat pillen en prikken er juist voor kunnen zorgen dat het virus resistent wordt tegen onze medicijnen. Wat moeten we nu nog gaan geloven? Bang maken met kinderporno en terrorisme lukt niet meer, dus dan maar onrust en verwarring zaaien met de varkensgriep?!

Overweging.

Dit soort discussies gaan al snel richting een gebed zonder einde als men elkaar middels drogredenaties de zwarte piet blijft toespelen. Verschillende partijen blijken uit eigen belang voor de eigen parochie te preken. Zeuren op basis van godsdienstwaanzin is al snel te herkennen en te diskwalificeren voor iedere serieuze discussie. Vooral als u bedenkt dat figuren als Röver geen gezonde redenen en bewijsvoering hebben om tegen vaccinaties te ageren. Zij waarschuwt niet primair op basis van een wetenschappelijke verhandeling, maar vanuit het oogpunt dat vaccineren sowieso het werk van heksen en duivels is. Volgens die levenswijze mogen we per definitie nooit vaccineren en moeten we ons lot volledig in handen leggen van God. Dergelijke standpunten worden enkel verdedigd door waanzinnigen die zo'n beetje alles wat we aan medische wetenschap hebben opgebouwd verloochenen. Onzinnig, want de werking van een groot aantal vaccins is boven alle twijfel verheven en beter dan de ziekte. Deze kwestie vraagt een brede maatschappelijke benadering.

Jammer genoeg kan de medische wetenschap er evenmin in slagen om de zin en onzin van elkaar te scheiden om zo de angst bij de bevolking weg te nemen. Simplistisch stellen dat de varkensgriep heus wel van varkens komt, dat de metafoor van het laboratorium heus niet klopt en suggereren dat iedereen geholpen is zolang we maar naar hen luisteren draagt nu ook niet bepaald bij aan het kalmeren van ongeruste mensen. Feit is dat we niet zeker weten hoe de varkensgriep, die toch al lange tijd onder het dierenrijk huishield, opeens in deze bange dagen van crisis, oorlog en kolonisten begonnen is met een wereldwijde pandemie. Het idee over het laten ontsnappen uit een laboratorium zien we in analogie veelal terug bij computervirussen waar fabrikanten van anti-virussoftware er eveneens dikwijls van worden verdacht de virussen waartegen ze strijden zelf in omloop te brengen om er dik aan te verdienen. Media als de Telegraaf maken critici zwart door hen neer te zetten als anti-vaccinatie-extremisten die geloven in complottheorieën.

Welbeschouwd wordt er zo een situatie gecreëerd waarin iedere vorm van kritiek op de huidige gang van zaken in de kiem wordt gesmoord. Het gevaar komt ons inziens niet van fanatiekelingen als Röver en haar domme volgelingen. Het gevaar komt van onwetenden die zich monddood laten maken en klakkeloos doen wat van hen gevraagd wordt. Niemand, ook de medische wetenschap niet, durft kritisch te zijn over het feit dat er aan het begin te weinig gedaan is om uitbraak van de griep te voorkomen. Vraagtekens zetten bij de tegenstrijdige berichten, het alvast selecteren van de übermenschen die voorrang krijgen bij het toedienen van vaccins en het gebrek aan goede voorlichting is zeer belangrijk, maar gebeurt nauwelijks. Ondertussen zijn juist gecombineerde factoren een probleem. Alles komt net even te toevallig. Crisis, oorlog en ziekte. Stof waar iedereen over zou moeten nadenken. Kennelijk denken hersenlozen in complotten, lopen medici over de bekende paden en is de griep een mediahype terwijl overheden ons naaien.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.