Misˇdeˇfiˇniˇtie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 43 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

22 OM: "Spijbelaars zijn misdadigers" (6)
21 "Ook linkse indoctrinatie op islamschool"
20 CGB: "Afwijzen taalachterstand is rassenhaat"
19 Aangifte voor negerstoel van 1000 volt (2)
18 Master of Terrorism aan de VU (10)
17 PvdA voorstander van nauwkeurige discriminatie (2)
16 Marokkaanse loverboys krijgen liefdesles (10)
15 SP-kinderen die vragen verspillen ons geld (6)
14 NieuwRechts is voor avondklok kut-Marokkanen (2)
13 Meneer Tönissen van de HvA is een leugenaar (23)
12 Schoolbank.nl ruikt het grote geld (7)
11 Heil Donner! Ausweis bitte und schnell! (23)
10 Misdefinitie.nl wenst u een voorspoedig 2005
9 Hack eens een servertje (24)
8 Downtime: world offline op de webhost (4)
7 Adresgegevens 1782 HvA-Studenten op straat
6 Reünie: de confrontatie
5 Downtime website door volle server (3)
4 Het Parool valt uitgever aan. (2)
3 De miljoenendans: heruitgave boek een feit! (3)

4 # Het Parool valt uitgever aan. #
Gepost door Misdefinitie op 20-11-2004 om 04:25.
Het Parool publiceerde deze week in hun krant een stuk tekst naar aanleiding van mijn boek "De misdefinitie van de HvA". Helaas ben ik nogal teleurgesteld door de strekking en de toon waarin het geschreven is. Tot mijn verbazing ging het niet over het boek, de inhoud van het boek en de maatschappelijke boodschappen die het boek overbrengt, maar is het een regelrechte aanval op DEuitgeverij (de goedkoopste kopieerservice en printservice) die het werk inmiddels allang niet meer distribueert.

Het artikel is in de archieven van Het Parool terug te vinden, maar zij vragen een vergoeding van 1 euro om het artikel te mogen inzien. Aangezien het artikel niet eens in de buurt komt van een afspiegeling van de werkelijkheid en ik een groot voorstander ben van het vrije woord stel ik u hem graag gratis ter beschikking. De onderstaande tekst is een afdruk van de volledige (digitale) versie.


Amsterdam, dinsdag 16 november 2004

Tirade tegen HvA was te link[Misdefinitie] schreef De misdefinitie van de HvA. Geen uitgeverij wilde zijn tirade verkopen behalve www.deuitgeverij.nl. Toch haalde directrice Ester Kraaijenbrink na een brief van de Hogschool van Amsterdam bakzeil.

Ik associeerde uitgevers altijd met het vrije woord.
"Ja, dat is een actueel thema waar we niet zo goed op scoren, ben ik bang."

U bent wel vaker bang, begrijp ik.
"We zijn gezwicht voor de macht van een organisatie die vele malen groter is dan de onze. Wij zijn een printservice, die kleinere auteurs ondersteunt bij het uitgeven in eigen beheer. Wij regelen voor driehonderd euro de distributie, het ISDN-nummer en dat soort zaken."

Maar niet meer voor [auteur] dus.
"Die heeft drie weken bij ons op de site gestaan. Het was voor hem jammer dat het eerste boek dat we verkochten, naar de HvA zelf ging."

En die was niet zo blij en heeft een boze man met een bijl gestuurd?
"Nee, een heel dure advocaat, veel gevaarlijker. We hebben toen met enkele juristen overlegd. Die zeiden dat de HvA met succes een forse claim wegens laster bij ons kon neerleggen. Zo'n claim hadden we niet overleefd."

U wilde geen martelaar worden van het vrije woord?
"Ik zelf misschien wel, maar ik heb twintig man personeel aan wie ik moet denken."

Toch klinkt het laf.
"Dat ben ik met u eens."

Zou u postuum columns van Van Gogh of Fortuyn uitgeven?
"Lijkt me ook linke soep, hoor. Wij houden het liever op dichtbundels en romans. We hebben eerder kinderporno en boeken die opriepen tot geweld, geweigerd."

Nogal een verschil, zou ik zeggen.
"Sommige dingen doen we niet omdat ze niet stroken met onze idealen, andere omdat mensen worden gekwetst."

Wat is de meest gedurfde titel bij u?
"Een boekje van een Antilliaanse meneer getiteld Allochtoontje lager. Daarin haalt hij geestig, maar vlijmscherp uit naar de Nederlanders en hun schijntolerantie."

Maar...
"De misdefinitie van de HvA is een heel persoonlijke aanklacht tegen het hele onderwijs en de HvA in het bijzonder. Ik vraag me af of de auteur met alleen zijn persoonlijke bevindingen recht van spreken heeft."

U bemoeit zich met de inhoud?
"Nee, ik leg alleen wat uit."

Zit u wel op uw plaats daar?
"Ik heb het erg naar mijn zin, maar dat moeten anderen maar beoordelen. Gelukkig verkoopt [auteur] nu via zijn eigen site. Probleem opgelost, zou ik zeggen."

JASPER ROMBOUT

Copyright: Het Parool.

Zo, de copyright blijft er netjes onderstaan. Schending van auteursrecht is niet lief, maar het in de openbaarheid brengen van telefoongesprekken waardoor mijn boek in discrediet wordt gebracht ook niet. U begrijpt wellicht dat ik op zijn zachtst gezegd niet blij ben met dit soort grapjes. Mijn boodschap is serieus en lijkt nu teniet te worden gedaan door een staaltje riooljournalistiek waar zelfs de Privé en de Story rode oortjes van zouden krijgen.

Graag had ik gezien dat men mijn werk serieus had genomen en dat men de boodschap die het boek uitdraagt naar voren had gebracht. Dat zou een gezonde discussie op gang hebben gebracht waarna we ons konden richten op het verbeteren van het onderwijs. Dat zou ons allen ten goede zijn gekomen. Tot slot vermeld ik dat het boek alleen te bestellen is via deze website. Ik verzoek u dan ook vriendelijk om DEuitgeverij met rust te laten. Dank u.
Reacties: 2
Pagina's: 1

Reactie door Willem (gast) op 27-12-2004 om 15:40.
Tja, ik ben dus op deze site terecht gekomen omdat ik, mede naar aanleiding van het stukje in Het Parool, wel interesse heb in het boek. Daarnaast zijn mijn ervaringen met mijn universiteit ook niet bepaald fris, iemand die ook dat soort ernstige zaken heeft meegemaakt, zijn boek wil ik graag lezen. Maar eerst even rondgekeken op de site natuurlijk. En wat zie ik? Ik vind het stukje in Het Parool een aardig stukje, het staat in een kolom waar vaak het sarcasme vanaf druipt. In dit geval valt het naar mijn mening nogal mee, naar mijn mening werd het boek er absoluut niet mee in diskrediet gebracht. Hoe dit stukje hier omschreven wordt, dat doet mij erg twijfelen aan de kwaliteit van het boek. Is dat ook zo'n tirade om niets waar de lezer niet in staat wordt geacht z'n eigen conclusies te trekken?

Toch alle succes!

Reactie door Misdefinitie op 27-12-2004 om 21:49.
Met het Parool gingen de gesprekken voornamelijk over het boek, de inhoud ervan en de boodschap die het boek aan de lezer wil meegeven. Er werd mij toegezegd dat het Parool een artikel zou maken over het boek en de misstanden binnen de Hogeschool van Amsterdam. Wat schetst de verbazing? Na alle moeite en het vele praten wordt er niet geschreven over het boek, maar wordt de sensatie opgezocht door sarcastisch te gaan lopen doen over een kleine uitgever.

Die uitgever had, behalve dat ze het boek in eerste instantie hadden uitgegeven, totaal niks met het onderwerp te maken. Iedere fatsoenlijke krant schrijft boekrecensies die inhoudelijk gaan over het boek. Alleen bij dit soort onderwerpen is de doofpot groot, weigert men te schrijven waar het werkelijk om draait en pakt men als excuus maar even een andere partij. Daar schiet niemand wat mee op. Begrijpt u mijn verontwaardiging over de gang van zaken bij de media?

Met een tirade bedoelt men een tekst die theatraal en omslachtig is neergezet. Ik vind het jammer dat men het onderwerp niet serieus heeft aangepakt en gekozen heeft voor een sarcastisch stukje dat helemaal de lading niet dekt. Het stukje is leuk en aardig voor als je de achtergrond niet kent. Weet je echter dat het stukje een publicatie was om maar te publiceren en dan wel op zo'n manier dat de werkelijke boodschap verborgen blijft op last van de HvA, dan wordt het opeens een heel ander verhaal.

Iedereen zal de kwaliteit van het boek anders ervaren. Indien u een wetenschappelijke dissertatie verwacht moet ik u teleurstellen. Toen ik het boek schreef had ik een brede doelgroep in gedachten. Van mensen die net van het voortgezetonderwijs komen en die een vervolgopleiding gaan kiezen tot mensen die zich met onderwijsverbetering bezig houden. De felle taal die er af en toe gebruikt wordt in het boek belemmert het trekken van eigen conclusies niet. Het roept juist discussie op en als mensen naar aanleiding van het boek van gedachten willen wisselen: graag. Daar is deze website voor bedoeld.

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.