Misˇdeˇfiˇniˇtie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Misdefinitie te hard? Bekijk ons op Youtube! Abonneer, reageer en respecteer.
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 43 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

21 "Ook linkse indoctrinatie op islamschool"
20 CGB: "Afwijzen taalachterstand is rassenhaat"
19 Aangifte voor negerstoel van 1000 volt (2)
18 Master of Terrorism aan de VU (10)
17 PvdA voorstander van nauwkeurige discriminatie (2)
16 Marokkaanse loverboys krijgen liefdesles (10)
15 SP-kinderen die vragen verspillen ons geld (6)
14 NieuwRechts is voor avondklok kut-Marokkanen (2)
13 Meneer Tönissen van de HvA is een leugenaar (23)
12 Schoolbank.nl ruikt het grote geld (7)
11 Heil Donner! Ausweis bitte und schnell! (23)
10 Misdefinitie.nl wenst u een voorspoedig 2005
9 Hack eens een servertje (24)
8 Downtime: world offline op de webhost (4)
7 Adresgegevens 1782 HvA-Studenten op straat
6 Reünie: de confrontatie
5 Downtime website door volle server (3)
4 Het Parool valt uitgever aan. (2)
3 De miljoenendans: heruitgave boek een feit! (3)
2 Rechtsextremistisch babbelen met een geestesziek..

4 # Het Parool valt uitgever aan. #
Gepost door Misdefinitie op 20-11-2004 om 04:25.
Het Parool publiceerde deze week in hun krant een stuk tekst naar aanleiding van mijn boek "De misdefinitie van de HvA". Helaas ben ik nogal teleurgesteld door de strekking en de toon waarin het geschreven is. Tot mijn verbazing ging het niet over het boek, de inhoud van het boek en de maatschappelijke boodschappen die het boek overbrengt, maar is het een regelrechte aanval op DEuitgeverij (de goedkoopste kopieerservice en printservice) die het werk inmiddels allang niet meer distribueert.

Het artikel is in de archieven van Het Parool terug te vinden, maar zij vragen een vergoeding van 1 euro om het artikel te mogen inzien. Aangezien het artikel niet eens in de buurt komt van een afspiegeling van de werkelijkheid en ik een groot voorstander ben van het vrije woord stel ik u hem graag gratis ter beschikking. De onderstaande tekst is een afdruk van de volledige (digitale) versie.


Amsterdam, dinsdag 16 november 2004

Tirade tegen HvA was te link[Misdefinitie] schreef De misdefinitie van de HvA. Geen uitgeverij wilde zijn tirade verkopen behalve www.deuitgeverij.nl. Toch haalde directrice Ester Kraaijenbrink na een brief van de Hogschool van Amsterdam bakzeil.

Ik associeerde uitgevers altijd met het vrije woord.
"Ja, dat is een actueel thema waar we niet zo goed op scoren, ben ik bang."

U bent wel vaker bang, begrijp ik.
"We zijn gezwicht voor de macht van een organisatie die vele malen groter is dan de onze. Wij zijn een printservice, die kleinere auteurs ondersteunt bij het uitgeven in eigen beheer. Wij regelen voor driehonderd euro de distributie, het ISDN-nummer en dat soort zaken."

Maar niet meer voor [auteur] dus.
"Die heeft drie weken bij ons op de site gestaan. Het was voor hem jammer dat het eerste boek dat we verkochten, naar de HvA zelf ging."

En die was niet zo blij en heeft een boze man met een bijl gestuurd?
"Nee, een heel dure advocaat, veel gevaarlijker. We hebben toen met enkele juristen overlegd. Die zeiden dat de HvA met succes een forse claim wegens laster bij ons kon neerleggen. Zo'n claim hadden we niet overleefd."

U wilde geen martelaar worden van het vrije woord?
"Ik zelf misschien wel, maar ik heb twintig man personeel aan wie ik moet denken."

Toch klinkt het laf.
"Dat ben ik met u eens."

Zou u postuum columns van Van Gogh of Fortuyn uitgeven?
"Lijkt me ook linke soep, hoor. Wij houden het liever op dichtbundels en romans. We hebben eerder kinderporno en boeken die opriepen tot geweld, geweigerd."

Nogal een verschil, zou ik zeggen.
"Sommige dingen doen we niet omdat ze niet stroken met onze idealen, andere omdat mensen worden gekwetst."

Wat is de meest gedurfde titel bij u?
"Een boekje van een Antilliaanse meneer getiteld Allochtoontje lager. Daarin haalt hij geestig, maar vlijmscherp uit naar de Nederlanders en hun schijntolerantie."

Maar...
"De misdefinitie van de HvA is een heel persoonlijke aanklacht tegen het hele onderwijs en de HvA in het bijzonder. Ik vraag me af of de auteur met alleen zijn persoonlijke bevindingen recht van spreken heeft."

U bemoeit zich met de inhoud?
"Nee, ik leg alleen wat uit."

Zit u wel op uw plaats daar?
"Ik heb het erg naar mijn zin, maar dat moeten anderen maar beoordelen. Gelukkig verkoopt [auteur] nu via zijn eigen site. Probleem opgelost, zou ik zeggen."

JASPER ROMBOUT

Copyright: Het Parool.

Zo, de copyright blijft er netjes onderstaan. Schending van auteursrecht is niet lief, maar het in de openbaarheid brengen van telefoongesprekken waardoor mijn boek in discrediet wordt gebracht ook niet. U begrijpt wellicht dat ik op zijn zachtst gezegd niet blij ben met dit soort grapjes. Mijn boodschap is serieus en lijkt nu teniet te worden gedaan door een staaltje riooljournalistiek waar zelfs de Privé en de Story rode oortjes van zouden krijgen.

Graag had ik gezien dat men mijn werk serieus had genomen en dat men de boodschap die het boek uitdraagt naar voren had gebracht. Dat zou een gezonde discussie op gang hebben gebracht waarna we ons konden richten op het verbeteren van het onderwijs. Dat zou ons allen ten goede zijn gekomen. Tot slot vermeld ik dat het boek alleen te bestellen is via deze website. Ik verzoek u dan ook vriendelijk om DEuitgeverij met rust te laten. Dank u.
Reacties: 2
Pagina's: 1
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2019.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.