Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 25 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

382 Arbeid adelt amateurs
381 Nederlandse parasietenwalhalla
380 Betuttelend verbod op losgeslagenheid
379 Nivellering door linkse zelfverrijking
378 Beheerder Misdefinitie voor de rechter
377 Criminaliseren met auteursrecht
376 Internetvrijheid in gevaar
375 Crisis? Krijg de tering!
374 Racisme legaal door beleid
373 Selectief verontwaardigde hypocrieten
372 Onderwijsniveau naar een dieptepunt
371 Een echte vent slaat een agent
370 Trauma door geschokte reacties omgeving
369 Schepping van achterlijkheid en incest
368 Rot op naar uw eigen land
367 Het nieuwe onzinrijden
366 Wilders in diskrediet
365 Huichelarij in het Irak-debat
364 Grenzeloze domheid is ook een mening
363 Jood van de idioot

375 # Crisis? Krijg de tering! #
Gepost door Misdefinitie op 27-03-2009 om 22:31.
Wouter Bos en de rest van de linkse kliek willen ons doen geloven dat de huidige kredietcrisis een proces is dat het land pardoes heeft overvallen. Met een tsunami zo snel als de islamisering van Nederland spoelde al het geld uit de schatkist weg, vielen banken om en kwam de economie volledig op z'n gat te liggen. Niemand zou dat hebben zien aankomen en het alwetende oog van vele deskundigen zouden alle ellende ook niet hebben voorzien. Voor keiharde maatregelingen moeten we daarom maar respect hebben, want ditmaal zouden we echt geen recht hebben om de socialistische machthebbers te trakteren op een scheldkanonnade. Maandenlang is er door de politiek vergaderd met de gedachte dat in principe alles moet kunnen zolang het bijdraagt aan het behartigen van het "algemene belang". Absurd, want de realiteit laat een heel ander beeld zien. Alle beslissingen zijn bewust genomen en al het geld is verspild. Volgens Wilders wordt er tegen de belastingbetaler "Krijg de tering!" geroepen door hen ervoor te laten opdraaien.

Het proces.

Zo onvoorzien kan de crisis niet geweest zijn gezien de problemen waarvoor onder andere de PvdA in het verleden verantwoordelijk voor was. Den Uyl (PvdA) naaide de boel reeds in de jaren '70 waarna er een dikke crisis ontstond in de jaren '80. De puinhopen van 8 jaar paars, waarbij de PvdA een grote vinger in de pap heeft gehad, hebben gezorgd voor de recessie aan het begin van de 21ste eeuw. Een kleine crisis die heus niet veroorzaakt werd door de millenniumbug. Balkenende heeft met zijn CDA, de christelijke aanhanger van de sociaaldemocratie, ook al een kleine crisis veroorzaakt rond 2003. Na het zuur zou echter het zoet komen. Een belofte van formaat welke uiteraard niet nagekomen werd. Niet verwonderlijk bekende het linkse CDA in 2006 kleur door met de PvdA te gaan regeren. Sinterklaas kwam op de schatkist zitten en de buit werd middels een generaal pardon aan de zwarte pieten uitgedeeld. Van te voren hebben we gewaarschuwd. Met Balkenende en Bos aan de macht is ons land verkracht.

Prinsjesdag 2007 stond in het teken van de multiflauwkul. Miljarden aan lastenverzwaringen werden doorgevoerd om de massa-immigratie te stimuleren. Meer cultuurverrijkers betekent immers meer stemvee voor een partij als de PvdA. Wellicht kunt u ook nog het socialistische feest op Prinsjesdag 2008 voor de geest halen. Balkenende, Bos als sinterklaas en Rouvoet (CU) als de Kerstman gaven miljarden weg alsof het cadeautjes waren. Moskeetje hier, theehuis daar, gratis boeken in het voortgezet onderwijs, extra generaal pardon en de financiering van vele andere linkse hobby's. Allemaal bekostigd door de Nederlandse belastingbetaler. Van te voren maakten we destijds al bekend dat de Miljoenennota een farce was. Vooral veel geld uitdelen voor verkeerde doeleinden en geen oog hebben voor de lange termijn. Herinnert u zich ook nog hun triomfantelijke gezichten toen ze hun mooi-weer-praatje hielden voor de draaiende camera's? De crisis was al in aantocht en de laatste buffers verspillen is dan zeker onverantwoord.

Waarom is geld verspillen zo'n probleem? Een economie is te beschouwen als een samenhangend systeem. Goederen die iedereen nodig heeft en / of wil hebben zijn schaars en met een bepaalde hoeveelheid geld is het mogelijk een deel van deze goederen te kopen. Wordt er geld uit het systeem gehaald door het aan de economie in een land te onttrekken, dan is er te weinig geld om de goederen te kopen waardoor de vraag daalt. Daalt de vraag, dan gaat het slechter met bedrijven. Gaat het slechter met bedrijven, dan draait de beurs niet meer zo lekker. Met als gevolg dat bedrijven en organisaties die hebben lopen gokken op de beurs of die op een andere manier totaal afhankelijk zijn van de beurs kapot dreigen te gaan. Hierdoor komen mensen op straat te staan waardoor ze nog minder te besteden hebben. Bedrijven die het al moeilijk hadden krijgen geen geld meer binnen waardoor het proces steeds versneld wordt. Wat doet de linkse overheid? Nog meer verspillen en nog meer belastingen.

Geld moet rollen. Zonder geld komt de economie tot stilstand. Banken kunnen niet goed functioneren door deze stilstand, dus zodoende kwam het een aantal keer voor dat er banken op de fles dreigden te gaan. Het leek de ABN-AMRO vorig jaar een goed idee om tot een overname met Fortis te komen. Twee kunnen meer dan een moeten ze gedacht hebben. Wouter Bos begon echter de ene blunder na de andere te maken. Te kleine banken die een grote bank willen overnemen vormen in de meeste gevallen een bedreiging voor zichzelf. Als Minister van FinanciŽn was Bos daarvan echt wel op de hoogte, alleen liet hij het gewoon gebeuren. Fortis dreigde stuk te gaan en de Nederlandse belastingbetaler die het toch al zo zwaar heeft moet weer de beurs trekken. Zijn toestemming bezegelde het lot van honderden werknemers die nu allemaal op straat staan. Andere banken kregen ook miljarden aan overheidsinjecties zoals de ING. Bos verzekerde ons dat we dat geld in veelvoud terug konden verdienen. Hoge bonussen uitkeren van dat geld is echter het bizarre resultaat.

Meneer is daarover natuurlijk nogal verontwaardigd. Bonussen uitkeren van belastinggeld: zoiets doet een fatsoenlijk iemand niet. Net zoals fatsoenlijke politici niet eerst 100 dagen lantefanteren in het land om vervolgens hun eigen salaris met 30 % te verhogen terwijl iedereen moet matigen. Walgelijk en Bos reageert wel weer erg als een huichelaar. Bij kapitaalinjecties met belastinggeld, uw geld, moeten er hele goede afspraken worden gemaakt. Dure juristen zullen kijken of alle contracten waterdicht zijn. Een van de vereisten is dat het geld terug moet worden betaald zodra blijkt dat er geld is. Dat geld is er. Getuige het uitkeren van bonussen. Terugvorderen die handel! Vervolgens komt de aap uit de mouw. Er blijken toevallig wat oude contracten te liggen die het juridisch onmogelijk zouden maken de bonussen te stoppen. Bos komt met een schijnheilig gezicht op de televisie zeggen dat hij er alles aan gedaan heeft, maar niks kan doen.

Gebrek aan daadkracht.

Inmiddels is de situatie zo kritiek geworden dat er echt iets moet gaan gebeuren. Daadkracht viel er van het kabinet niet te verwachten. In plaats van snel met oplossingen te komen, verviel de regering steeds terug in eindeloze treuzelperiodes. Diverse kamerdebatten zijn de revue gepasseerd waarbij de oppositie de regering op het hart heeft gedrukt dat snel handelen noodzakelijk is. Omliggende landen hadden de plannen allang klaarliggen. Weliswaar niet altijd de juiste plannen, maar de bewustheid dat er echt iets moet gebeuren is daar. Alleen niet in Nederland. Besprekingen werden uitgesteld tot maart 2009 en via de media werden we overspoeld met wensenlijstjes, proefballonnetjes voor hoge belastingen en zeer lange gesprekken bij Balkenende in het torentje. Uiteindelijk zijn de coalitiepartners er uitgekomen en treden ze naar buiten met een heel pakket maatregelingen. De kogel komt van links. Verspillingen uit het verleden worden gecompenseerd door de burgers voor de zoveelste maal te plukken.

Zo wordt de belangrijkste maatregel uit het akkoord gevormd door het "briljante" idee om de AOW-leeftijd te verhogen naar 67 jaar in plaats van de huidige 65 jaar. Bent u geen allochtoon of linkse kraker met een uitkering, dan mag u fijn 2 jaar langer doorwerken voor het generaal pardon van vorig jaar. Leve de communistische heilstaat waarin u voor anderen mag werken van het wieg tot het graf. Verder wordt u dubbel genaaid, want behalve dat u twee jaar extra voor de overheid mag werken moet u het tijdens die twee jaar doen met een lager salaris. Ze hebben er namelijk voor gezorgd dat u er de komende jaren niks bij krijgt. Loonmatiging noemen ze dat. Praktisch gezien komt dat neer op een nivellerende maatregel. Niet verwonderlijk dat er weer een oud socialistisch principe om de hoek komt kijken dat ervoor zorgt dat mensen die iets meer verdienen dan u forse bedragen moeten betalen aan gestegen lasten. Terwijl we minstens 50 miljard kunnen besparen op verspillingen, worden burgers uitgeknepen om slechts 6 miljard in de economie te stoppen.

Ondertussen worden we doodgegooid met linkse oneliners. De crisis zou een uitzonderlijke situatie zijn waarin snel handelen vereist is. In een crisis en in oorlog is alles geoorloofd. Derhalve voelen ze zich sterk gelegitimeerd om alle mogelijke beslissingen te forceren in achterkamertjes zonder dat daar democratische principes aan vooraf gaan. Niet zo vreemd is de constatering dat daadkrachtig ingrijpen ontbreekt. Al hun zogenaamde maatregelingen om de crisis te bezweren zijn gebaseerd later. Helaas niet op wat we nu nodig hebben. U gaat uw AOW langzamerhand kwijtraken. Die linkse rakkers weten nu al dat het op den duur onbetaalbaar gaat worden en vernachelen het systeem in de hoop dat ze er op lange termijn, dan praten we over 2020 (!), een paar miljard op verdienen. Andere maatregelingen gaan pas rond 2011 in. Slimme lezers merken nu op dat 2011 het verkiezingsjaar is. Het huidige kabinet is dus bezig om alles door te schuiven naar anderen.

Oppositiepartijen doen het al niet veel beter. Kant (SP) had zoals altijd weer een grote mond in de Tweede Kamer. Veel verhaaltjes over haar idee dat haar partij sociaal is en het kabinet voor asociale zaken kiest. Leuke drogreden, maar waar het om gaat is dat alle linkse partijen in feite hetzelfde willen. Ze willen allemaal de rekening bij burgers leggen. Het verschil zit hem echter in welke burgers. Ligt het aan het CDA en de PvdA, dan zijn de ouderen de klos vanwege de AOW. Gaan we uit van de SP, dan wil ze het geld graag afpakken van mensen waarvan zij vindt dat het rijken zijn. Dan komt ze weer met haar stokpaardje van de hypotheekrenteaftrek (HRA). Daarbij simplificeert ze de situatie tot "het subsidiŽren van villa's van rijken" en stelt ze dat de HRA moet worden afgeschaft. Dubieus idee, want de HRA is juist in het leven geroepen om hoge socialistische belastingen te corrigeren. Allemaal willen ze teren op andermans zak. Niemand, behalve Wilders, komt op het idee verspillingen te stoppen.

Het politieke debat daarover werd dan ook een schijnvertoning. Zeker toen Van Geel (CDA) opmerkte dat hij zich al via achterkamertjespolitiek had vastgelegd en dat er derhalve geen ruimte meer was om goede ideeŽn van de oppositie in overweging te nemen. Wilders vertrok woedend terwijl de socialisten nog even doorgingen om ruim 15 uren lang te bakkeleien over welke burgers er nu precies kaalgeplukt moesten worden. Resultaat? Alles blijft zoals Balkenende en Bos het besproken hebben en Rutte is afgewimpeld door hem te beloven dat er even gekeken gaat worden naar de jeugdwerkloosheid. Discussie gesloten. Over de schandalige wijze waarop het kabinet de oppositie buitenspel heeft gezegd is hooguit wat gerotzooid, maar iedereen heeft het geaccepteerd. De SER mag nog met alternatieven komen waarvan ze toch al weten dat het niet overgenomen wordt. Derden, zoals Jongerius van de FNV, lijken de regering aan te sturen.

Overweging.

Is het u ook opgevallen dat de gebeurtenissen van de afgelopen maanden sterk neigen naar extreem socialistische en communistische idealen? Bos steunt een overname, bank dreigt om te vallen en hoppa: banken komen in handen van de overheid. De Nederlandsche Bank wist al maanden van Icesave, men reageert niet en opeens is er miljoenen aan onze economie onttrokken door Ijsland. Banken krijgen miljarden aan belastinggeld, maar voor dat bedrag vergeet Bos contracten na te laten kijken zodat bonussen niet meer terug te vorderen zijn. Door alle commotie er omheen krijgt de linkse coalitie draagvlak van de verontwaardigde bevolking om wetten aan te nemen tegen hoge bonussen. U kunt er de donder op zeggen dat het eerst hoge bonussen betreft, daarna lage en nog later om "hoge" salarissen. Communistische nivellerende maatregelingen dus. Ouderen worden gepakt omdat ze binnenkort toch doodgaan en qua stemmen niks meer opleveren. Geld verdwijnt waar links verschijnt.

Steeds weer kunt u een terugkerend patroon zien waarmee slinkse ratten de boel bedonderen. Eerst negeren ze de situatie tot op het punt dat het niet meer te ontkennen valt. Dan roepen ze dat ze verontwaardigd zijn, maar dat ze er alles aan zullen doen om het op te lossen. Ze wachten daarna nog een tijdje tot het werkelijk uit de hand loopt. Zodat ze op een gegeven moment kunnen zeggen dat de situatie zo ernstig is dat alles is geoorloofd. Zonder morren zal de bevolking alles accepteren. In de eerste plaats omdat ze toch geen keus hebben en in de tweede plaats omdat ze bang zijn gemaakt en de situatie dreigt te escaleren. Olie op het vuur gooien is een belangrijke handeling voor de regering om meer draagvlak te creŽren. Dat gebeurt door nog langer te wachten, te treuzelen en de situatie echt uit de hand te laten lopen. Nu zullen er nog veel minder mensen zijn die nog durven te protesteren als er miljarden over de balk worden gegooid. Wordt het echt te gortig, dan roept het kabinet dat ze alles hebben geprobeerd.

Dit alles maakt het mogelijk om de handen in onschuld te wassen. Wie immers alles geprobeerd heeft, maar toch jammerlijk gefaald heeft treft voor veel mensen geen blaam. Ze beseffen niet dat alles een richting op gaat. Weg vrijheid, weg privacy en weg geld. Een proces dat elke keer aangewakkerd wordt door stiekem dingen fout te doen. "Oepsie," zeggen ze dan, "dit hadden we niet zien aankomen. Dit is nog erger dan de crisis in de jaren 30." Sodemieter toch op. Geld stelen van de bevolking is geen fout, dat is misdaad. Verkeerde inschattingen met banken en ons geld, moet impliceren dat ze allemaal oprotten en een ander de kans geven. Afwachten en het land naar z'n godverdomme laten gaan is geen manier om zaken op te lossen. De burger kaalplukken voor iets dat de politiek heeft verneukt is ronduit asociaal en walgelijk. Een hypotheek van 220.000 lost u niet op door nog eens 80.000 te lenen die u weggeeft aan uw vrienden. De crisis lossen we op door verspillingen naar buiten een halt toe te roepen.

De reden dat het kabinet volhardt in achterkamertjespolitiek is omdat ze zelf ook niet meer weten hoe ze uit de shit moeten komen terwijl ze toch hun natte socialistische droom kunnen nastreven. Het volk krijgt hen door en de linkse oppositie is een pot nat. Met als resultaat een slap compromis waarmee u voor de zoveelste keer gaat betalen voor linkse hobby's. Laat ouderen met rust. Oplossen is geen kwestie van sinterklaas versus bezuinigen. Er is een derde mogelijkheid: stop verspillingen. Weg met subsidies aan linkse multiculticlubs en fascisten anti-discriminatiebureaus. Geen geld meer voor Eurabia, missies in het buitenland en ontwikkelingshulp. Oorlogsmaterieel dat niet ons land beschermt mag niet worden aangeschaft. Snoepreisjes naar Marokko en uitkeringen / kinderbijslag in het buitenland moeten worden afgeschaft. Socialistische fouten moeten worden teruggedraaid. Voilŗ, meer dan 50 miljard besparing per jaar. Stop dat in de economie en de problemen zijn opgelost.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.