Mis∑de∑fi∑ni∑tie (de ~ (m.), ~s)
1 Politiek correct geformuleerde definitie waarmee men door middel van leugen en bedrog de werkelijke aard van misstanden probeert te verhullen door deze te rechtvaardigen.
- Misdefinitie gaat over misstanden en gedrag van criminelen, radicalen en terroristen.
- Stop de #CancelCultuur! Stelletje moraalnarcisten, u bent geen beter mens als u mensen uitsluit vanwege hun politieke gezindheid.
- De vrijheid van meningsuiting is absoluut! Wat wij mogen schrijven, bepaalt niet de juut!
- Stiekem sollicitanten googelen en ze dan cancelen? Uw naam wordt geregistreerd en doorgegeven!
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
# Home # Boek HvA (Uitverkocht) # Registratie # Contact #
Misdefinitie artikelen
Pagina: 26 / 44: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

362 Marokkanen koloniseren met schijnrelaties
361 Van CBR TOP naar flop
360 Linkse geldverspilling breekt af
359 Eigen haard is IsraŽl waard
358 Misdefinitie.nl wenst u een vrij 2009
357 Christenfundamentalistische homohaat
356 Politiehonden aan het werk
355 Motiveren met Reflect-CTC (deel 2)
354 Extreemrechts is extreem links
353 Goed de klos op Google
352 Hypocriet protesteren voor het eigenbelang
351 "Groene" belasting massaal misbruikt
350 Vreemde voorliefde voor kinderspul
349 "Kapitalisme" onder vuur
348 T-shirt tegen watjespolitie
347 Hitler-vergelijking: "Foutje, bedankt!"
346 PvdA wil etnische zuivering
345 Motiveren met Reflect-CTC
344 Tijd voor hard asielbeleid
343 Verkeerspolitie zelf de wegmisbruikers

350 # Vreemde voorliefde voor kinderspul #
Gepost door Misdefinitie op 22-11-2008 om 23:45.
De jeugd is, mits het een beetje prettig verloopt, een van de mooiste perioden in het leven. Heerlijk onschuldig en onbezonnen alles doen en uithalen wat het hartje begeert, lekker voor de buis hangen en kijken naar vrolijke series en zich verbazen over de gekke toestanden die volwassenen uithalen om het de kinderen naar de zin te maken. Later, wanneer de wereld helemaal niet zo rooskleurig blijkt te zijn als men tijdens de kindertijd heeft willen suggereren, denken veel mensen met veel weemoed en nostalgie terug aan die mooie jaren. Af en toe leiden oude herinneringen tot jeugdsentiment waarna er nog even bij stilgestaan wordt om een ode te brengen aan vroeger toen alles nog beter was. Sommigen zoeken zelfs oud materiaal terug om het nog eens te zien. Voor een aantal mensen gaat het echter veel verder dan jeugdsentiment. Duizenden volwassenen houden angstvallig voor de buitenwereld verborgen dat zij nog dagelijks naar tekenfilms kijken en kinderliedjes luisteren.

Voorbij de nostalgie.

Uiteraard hebben we het hier niet over ouders die omwille van kinderen mee (moeten) kijken. Het gaat hier om volwassenen die nooit gestopt zijn met het gebruik van kinderentertainment of mensen die later hun jeugdsentiment hebben omgezet in een uit de hand gelopen hobby. Ook gaat het hier niet om tekenfilms die uitsluitend gericht zijn op volwassenen en vanwege de expliciete of politieke inhoud beter niet aan (hele jonge) kinderen vertoond kunnen worden. Denk hierbij aan The Simpsons, South Park, Family Guy en diverse manga animaties. Jeugdsentiment begint vaak als mensen tussen de 20 en 30 jaar oud zijn. Thans de generatie uit de jaren '80 / begin jaren '90. Tijdens de puberteit hebben ze alles afgezworen wat ook maar de neiging heeft om kinderachtig te zijn. Seks, drugs en Rock & Roll gabberhouse jumpstyle gejatte covertop-40 (2008) werden immers belangrijker. Eenmaal aan de studie, werk of gezin gaan mensen evalueren en dan komt de nostalgie onvermijdelijk naar boven.

De komst van het internet heeft terugkijken naar het verleden een stuk makkelijker gemaakt. Vroeger moesten we met een oude cassetterecorder aan de gang in een poging om nog een glimp te kunnen opvangen van vergane glorie. Het was altijd weer spannend of de langspeelplaat of het BASF-bandje de tand des tijds overleefd had. Opmerkelijk genoeg was dat nog vaak het geval ook. Tegenwoordig hebben we het een stuk eenvoudiger. Was u jong in de jaren '80 van de vorige eeuw? Dan kunt u op de website KinderTV uw herinneringen weer ophalen. Informatie over diverse kinderseries staat daar voor u klaar. Op de Belgische variant Jeugdsentiment Portaal staat onder andere informatie over niet minder dan 112 animatieseries. Compleet met titels van de afleveringen. De beheerder is ermee begonnen omdat rond het magische jaar 2000 vrijwel niks te vinden was over tekenfilms. Anderen gaan nog veel verder. Zij nemen actief deel aan een virtuele gemeenschap.

Kinderen voor kinderen.

Kinderen voor Kinderen begon in 1980 met het uitbrengen van een jaarlijkse plaat met daarop liedjes ingezongen door kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Inmiddels zijn ze 29 delen verder en het einde is nog niet in zicht. Oudere generaties zijn bekend met klassiekers als "Op een onbewoond eiland" terwijl de huidige pubergeneratie volmondig "Het tietenlied" van Elise van der Horst kan nablŤren. Over het algemeen worden kinderen het wel zat voordat ze van de basisschool afkomen. CD's met hun tot dan toe favoriete muziek worden ritueel verbrand zodat niemand hen nog in verband kan brengen met kinderachtigheid. Op het voortgezet onderwijs is opeens geen plaats meer voor sentimentele liedjes over eenzaamheid en verliefdheid. Anderen gaan er echter mee door zonder dat iemand het weet. Zoals op de internetgemeenschap kinderenvoorkinderen.net. De website bestaat uit een fansite met daarop alle denkbare informatie over KvK en een forum. Deelnemers communiceren heimelijk met elkaar over hun kinderhobby zonder dat buitenstaanders te laten merken.

Wat bezielt die mensen dat ze als volwassenen nog smelten voor de zoete weeŽ kinderstemmetjes met een Gooise R? Op het forum spreekt men openhartig over dit onderwerp. Er komt naar voren dat de meesten het eigenlijk ook niet weten. Ze vinden de liedjes gewoon fantastisch met een mysterieuze aantrekkingskracht. Verder worden er kenmerken als gewoon leuk, kwalitatief goed, veel inhoud en vrolijk genoemd. Anderen vinden het zo leuk dat ze het liefst deel willen uitmaken van het productieteam. Met name het jaarlijks terugkerende liedjes schrijven is een activiteit die veelvuldig wordt uitgeoefend. Men hoopt dat de kinderen eens zullen schitteren met een door hen geschreven liedje. Zichtbaar is de teleurstelling als de Vara, de omroep die KvK mogelijk maakt, de zelfgeschreven nummers steeds afwijst. Erik van de Weerdhof uit Veenendaal joeg de Vara over de kling omdat ze zijn club-lidmaatschap wilden beŽindigen wegens twijfel over zijn intenties.

Meneer vindt het namelijk heel normaal dat een volwassen vent zonder kinderen voor zichzelf lid wordt van de club Kinderen voor Kinderen. Wel ja, wij zijn ook nog lid van de Okki, Taptoe en de club van sinterklaas. Dat kan toch allemaal prima?! Juridisch prima in de haak. Wie zoekt daar nu iets vreemds achter? Natuurlijk gaat het vooral om het gevoel dat iemand meebrengt. Zoals een slager die aan iedereen worst verkoopt, maar toch zijn bedenkingen krijgt als er weer eens een verwijfde kerel zijn zaak binnenkomt. Behalve het clubblad van KvK wilde Weerdhof televisieopnames bijwonen en via e-mail de nieuwsbrief ontvangen. Een mevrouw van de Vara vond het allemaal nogal raar. Wat doet een rechtgeaarde man dan? Hij dwingt lidmaatschap af door een andere medewerker te chanteren met het idee dat hij ook een abonnement kan aanvragen voor een fictief kind. Nogal bizar. Aangezien er zoveel vreemde vogels zijn is twijfel aan hem niet meteen onterecht.

Krijgt u ook een vieze smaak in de mond van dit soort dingen? Dan bent u niet de enige. Forumbezoekers kwamen op het forum uithuilen over de zeer negatieve reacties die ze uit hun omgeving kregen. Hoewel een aantal, vooral meisjes, zeggen vooral positief te worden benaderd gaat het allemaal vrij ver. Onderwerpstarter Jeroen vroeg zich uit angst af of hij nog lid kan zijn van het forum nadat anderen met vreemd getrokken gezichten hem ervan beschuldigden zich seksueel aangetrokken te voelen tot kleine kinderen. Beheerder Jeroen Gulikers moest het runnen van een eigen weblog staken nadat bezoekers jegens hem mededelingen van soortgelijke strekking deden. Voor zijn veiligheid verbergt hij zijn vreemde voorliefde achter zijn website. Naderhand zorgde hij ervoor medewerker te worden van het KvK Songfestival zodat het sowieso niet meer opvalt. DJ Sjammie werd na ontdekking van zijn fetisj neergezet als pedofiel en zag vriendschappen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Joep verkondigt in elkaar geslagen te zijn terwijl ze hem uitscholden voor mietje en homo.

Overig.

Vanaf 1977 werden Bassie en Adriaan bekend met hun productie "De plaaggeest" en hebben sindsdien miljoenen kinderen vermaakt. Ruim 25 jaar later vindt u de fans terug op het Fok!-forum waar ze vanaf eind 2003 een topicreeks hebben lopen over het populaire duo. Deze reeks beslaat reeds 38 topics waarin meer dan 11000 reacties zijn geplaatst. Niet alleen inhoudelijk over de serie, maar ook over sociale activiteiten die deelnemers organiseerden. In 2004 waren de hoogtijdagen waarop fans van de serie, die elkaar via het forum kenden, ontmoetingen afspraken om samen dingen te ondernemen. Groot was de ambitie om een eigen Bassie en Adriaan aflevering op te nemen. Gespeeld door de fans zelf. Compleet met verkleedpartijtjes, scripts en andere attributen. Belangrijke plaatsen in de echte series werden eveneens bezocht. Zo kon u onder andere lezen dat "De verdwenen kroon" een van de favoriete series is en het kasteel nog enigszins te bezoeken is. Uiteindelijk kwamen er aparte websites en zelfs een radioprogramma die verdwenen na een verbod van Bas van Toor.

Op Youtube is veel te vinden wat wel te maken heeft met kinderseries. Zo bespreken ze op het Fok!-forum regelmatig wat er zoal aan oude nostalgische tekenfilms op de videowebsite te vinden is. Diverse opsomtopics en discussies over oude versus nieuwe tekenfilms zijn eveneens snel gevonden. Steeds dienen er weer nieuwe projecten aan. Sef Thissen spaart al jaren alles van "De tovenaar van Oz". Hij ontdekte tot zijn spijt dat de in 1986 uitgezonden tekenfilmserie die in het Nederlands werd ingesproken verloren is gegaan en niet op DVD wordt uitgebracht. Met behulp van een petitie op zijn website probeert hij sinds 2004 steun van anderen te krijgen om de serie te laten uitbrengen op DVD. Een tamelijk ingewikkelde kwestie waarbij eerst achterhaald moest worden wie over de rechten van de Nederlandse versie beschikt. Hoewel hij inmiddels de rechthebbenden bereikt heeft, is het hem na 4 jaren nog steeds niet gelukt de serie op DVD te krijgen. Marjolein probeert inmiddels haar winkel te promoten door de serie op Youtube te zetten.

Echte fans zullen hun jeugdhelden altijd enthousiast onthalen. Waar ze ook in contact komen met mensen die daar tegenstander van zijn. Jammer genoeg lopen er veel figuren rond met minder goede bedoelingen. Youtube is eveneens een dankbare bron als u eens wilt zien waar dit een ander type "fans" allemaal om te doen is. Mensen die geld noch moeite sparen om in een persiflage te laten zien waar ze voor staan. Hun fantasie lijkt eindeloos als het gaat om het belachelijk maken van jeugdseries. Soms deinzen ze er zelfs niet voor terug om remixen te maken vol met racisme en geweld uit te beelden terwijl ze verkleed zijn als de karakters in de serie. Kennelijk gaat het hier om mensen die de hele dag niks te doen hebben, want respect is hen vreemd. Wellicht is dit een van de oorzaken dat fans een slechte naam krijgen. Helaas zijn er idioten die de onschuldigheid van kinderseries willen verkrachten door seksueel getinte tekeningen te maken.

Overweging.

Taboes zijn er om besproken te worden. Het als volwassene beluisteren en bekijken van tekenfilms en kinderliedjes is heden ten dage nog steeds zo'n taboe waarover het blijkbaar onmogelijk is om een goede discussie te houden. Getuige de ervaringen van mensen die er openlijk voor uitkwamen kan het zelfs gevaarlijk zijn om erover te praten. Geen wonder dat veel mensen het liever verborgen houden en de angst voor ontdekking groot is. Tegenstanders zullen opwerpen dat er niet zo gezeken moet worden. Uiteraard vinden zij dat ze een rechtvaardiging hebben in het idee dat wat zij "kinderachtig" gedrag noemen de suggestie wekt dat mensen op een verkeerde manier geÔnteresseerd zouden zijn in kinderen. Tevens lijken ze met zoveel woorden te omschrijven dat het gedrag van de kinderhobbyisten wel heel erg lijkt op die van pedofielen. Daarmee verwijzen ze indirect naar initiatieven als de Pedo Top-100. Krampachtig grijpen mensen zich vast aan iedere aanwijzing die eventueel iets met pedoseksualiteit te maken kan hebben.

Iedereen heeft zijn eigen mening. Wanneer een volwassen man veel moeite gaat doen om dicht in de buurt van kinderen te komen, dan mag u dat best een beetje heel erg vies vinden. Toch herkennen we een enorme drogredenatie. "Pedofielen luisteren kinderliedjes, dus volwassenen die dat ook doen zijn eveneens pedofielen." Onzin. Pedofielen eten ook. Wordt eten daarmee een pedofiele handeling? Nee, een gemeenschappelijk en zeer algemeen kenmerk maakt het niet hetzelfde. Prompt merken we op dat deze manier van drogredeneren veel vaker voorkomt. Als iemand met een rechtse mening meteen een nazi is en iemand die ouder is dan 12 en een kinderliedje luistert meteen een pedofiel, waar zijn we als maatschappij dan mee bezig? Veroordeelde pedofielen verdienen zonder twijfel de doodstraf, maar we moeten ervoor waken dat de maatschappij niet afglijdt naar een samenleving waar het kleinste signaaltje al voldoende is om elkaar te veroordelen. Misdefinitie vindt dat bepaalde mensen bij zichzelf te rade moeten gaan of ze niet wat overtrokken reageren.
Reacties: 0
Pagina's: 1

Reactie toevoegen
U dient in te loggen om een bericht te kunnen plaatsen.
 Houd het hier netjes. Hartelijk dank.

Misdefinitie
Copyright (c) 2004-2024.

C:\>Misdefinitie\type info.txt
Contact opnemen kan via een e-mail naar info apending misdefinitie.nl.